Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Dýňový cheesecake

aktualizováno 
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Dýňový cheesecake | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 6 porcí:

  • 200-250 g sušenek (světlé)
  • 100 g rozpuštěného másla
  • 1 hrnek povařené a rozmačkané dýně hokkaidó (vychlazené)
  • 2 vejce
  • 3 lžíce medu nebo odpovídající množství hnědého cukru
  • 3 lžíce zakysané smetany
  • citrónová šťáva (pár kapek)
  • špetka skořice

Postup:

1. Sušenky rozdrtíme, vmícháme do nich rozpuštěné máslo a celou směsí naplníme dno vymazané formy na koláč. 

2. Dýni smícháme s medem, citronovou šťávou, skořicí a zakysanou smetanou, přidáme dvě vejce a promícháme lžící nebo mixérem. 

3. Směs nalijeme na sušenkový korpus a dáme péct do trouby přibližně na 180 stupňů, 30 až 40 minut.

Autor:




Hlavní zprávy

Baví vás vaření?
Baví vás vaření?

Inspirujte se recepty na eMimino.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.