Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Domácí chléb

  1:26aktualizováno  1:26

| foto: pro iDNES.cz

3 hrnky hladké mouky
1hrnek vody
1 lžičky sušeného droždí
2 lžičky soli
může být drcený kmín

Veškeré suroviny do mísy, zaděláme těsto, které necháme minimálně 6 hodin kynout (nejlépe přes noc), po vykynutí uděláme bochánek, který dáme do hrnce, (nevysypáváme, nepotíráme hrnec ničím - nasucho), ještě necháme kynout asi 15 min. Mezitím rozehřejeme troubu. Po 15 min. dáme hrnec do trouby, přikryjeme pokličkou a pečeme 35 - 40 min při 230 stupňů, potom sundáme pokličku, a asi 10 - 15 min. dopečeme chleba, při 180 - 200 st, až bude mít zlatavou kůrku.

Autor:




Hlavní zprávy

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.