Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čokoládová pěna

  0:30aktualizováno  0:30
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.

Čokoládová pěna | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 8 porcí:

  • 300 g kvalitní hořké čokolády nejméně se 70 % kakaa
  • 8 velkých vajec
  • 100 g cukru
  • 150 ml 40% smetany ke šlehání
  • 25 g kandovaného zázvoru nasekaného najemno
  • 20 ml rumu
  • špetka mořské soli

Postup:

1. Na hrnec s vroucí vodou položíme žáruvzdornou mísu tak, aby voda nedosahovala jejího dna. Do mísy nasypeme na malé kousky nalámanou čokoládu, přidáme špetku soli a za občasného míchání necháme vše na mírném ohni rozpustit.

2. Vyklepneme vejce - bílky oddělíme do jedné mísy, žloutky do druhé. Polovinu cukru nasypeme ke žloutkům a vyšleháme do pěny.

3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a pomalu do něj přidáme zbylý cukr.

4. V jiné míse ušleháme ze smetany nepříliš tuhou šlehačku.

5. Do rozpuštěné čokolády vmícháme zázvor a necháme lehce zchladnout. Poté vmícháme žloutky s cukrem, rum a šlehačku.

6. Nakonec opatrně vmícháme sníh z bílků, aby byla pěna hladká a rovnoměrně zabarvená.

7. Hotovou hmotu lžící navršíme do velké mísy nebo do malých dezertních mističek a minimálně na hodinu vložíme do chladničky.

Autor:




Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.