Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Ravioli se třemi druhy sýra podle Olivera

  0:17aktualizováno  0:17
Jamie má svoje webové stránky na adrese www.jamieoliver.com a najdete tam hodně jeho receptů zdarma. Právě přidal novou, čistě jarní dávku. Uvařte si třeba kuskus s grilovanou zeleninou, tagliatelle s rajčaty, špenátem a ricottou nebo nejjednodušší špenát s muškátovým oříškem a máslem.

Jamie Oliver | foto: Profimedia.cz


Vyhrajte kuchařku Jamieho Olivera

Soutěžní otázku najdete ZDE



Kromě zmíněných jarních pochoutek si také můžete uvařit Oliverovy

Ravioli se třemi druhy sýra

PRO 4 OSOBY

Příprava: 20 minut

* 5 čerstvých žloutků
* 0,5 kg hladké mouky
* 2 lžíce olivového oleje
* lístky ze 4 výhonků čerstvé šalvěje

Na náplň:
* 250 g sýru ricotta
* 2 lžíce jemně nastrouhaného pecorina a trochu na posyp
* 2 lžíce jemně nastrouhaného parmazánu a trochu na posyp
* hrst lístků čerstvé majoránky, půlka nasekaná nadrobno
* kůra z jednoho citronu
* mořská sůl a čerstvě nastrouhaný černý pepř

1. V mixéru umixujte žloutky a mouku za 30 vteřin do stadia "mokré strouhanky". Z této hmoty vypracujte rukama hladké těsto. Zabalte do fólie a uložte do ledničky.

Náplň: Smíchejte vše kromě celých lístků majoránky a lžíce pecorina a okořeňte.

2. Z vychladlého těsta odkrajujte kusy a vyválejte z nich na pomoučeném vále placky silné asi milimetr a nakrájejte je na čtverce o straně dlouhé 14 cm. Na jednu stranu položte vrchovatou lžičku náplně a okraje čtverce lehce potřete vodou. Přeložte volnou stranu čtverce přes náplň a a jemně zmáčkněte spoj. Každá taštička musí těsnit. Okraje ořízněte nožem nebo kráječem.

3. Taštičky vařte mírným varem v osolené vodě 3-4 minuty. Mezitím osmažte lístky majoránky a šalvěje na oleji dokřupava a nechte okapat. Uvařené taštičky vložte do pánvičky s trochou vody, ve které se vařily, a lžící strouhaného pecorina, nechte sýr rozehřát a ravioly v něm obalte.

4. Podávejte se smaženými bylinkami, parmazánem a strouhaným černým pepřem.

Autor:




Nejčtenější

Neuroložka prof. MUDr. Marcela Lippertová-Grünerová, ph. D. působila celou řadu...
Neuroložka: Mozkové buňky umí spáchat sebevraždu, ale to my nechceme

„Mozkové buňky mohou spáchat sebevraždu. Mají jakýsi,červený knoflík’, který buď stisknou, nebo ne. My se je snažíme přesvědčit, aby ho nemačkaly, protože je...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Příběh Mirky: Syn bude otcem, ale dítě nejspíš není jeho

Tak jsem se dočkala, budu babičkou. Mám skvělou snachu, bezvadného syna a další důvod k radosti je na cestě. Jenže snacha se mi přiznala, že dítě možná nebude...  celý článek

Ilustrační fotografie
Aktovka musí sedět přesně, těm na kolečkách se vyhněte, řekla odbornice

Nemoci pohybového aparátu v posledních letech trápí stále více školáků. Důvodem je i špatný výběr školní brašny. "Správná taška by měla na dětských zádech...  celý článek

Lake Bellová
Lake Bellová: Děti vychovávám tak, aby si vážily starých lidí

Herečka Lake Bellová (38) denně naráží na to, že si dnešní mládež neváží starších lidí. Své děti tak vede k tomu, aby ke starším lidem měly úctu. A hlavně po...  celý článek

Herečka Emma Stone na zahajovacím ceremoniálu MFF v Benátkách
Emma Stone: Jsem známá a můj hlas má sílu, nesmím se bát vyjádřit názor

Herečka Emma Stone (28) cítí potřebu nahlas říkat, co si myslí, protože může díky své popularitě ovlivnit víc lidí než běžný člověk. Zatímco ještě nedávno měla...  celý článek

Další z rubriky

Pomazánka se sušenými rajčaty a rukolou
Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s lehkými pomazánkami, které jsou skvělým pochutnáním k vínu,...  celý článek

Borůvkový koláč s drobenkou
Prázdniny jako u babičky: meruňkové knedlíky, borůvkový koláč a spol.

Léto je nejen čas exotických chutí, ale také vzpomínání. Pamatujete, jak jste si o prázdninách u babičky užívali sladkých dobrot? Mezi naše favority patří...  celý článek

Broskvová marmeláda
Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Zase přepudrovat? S těmito make-upy se mastná pleť neleskne
Zase přepudrovat? S těmito make-upy se mastná pleť neleskne

Těším se na léto. Na rozdíl od mojí pleti. Co s tím, abych se nestyděla za prázdninové fotky, kde se lesknu jako prasátk... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.