Doporučujeme

pro iDnes.cz

pro iDnes.cz | foto: Marie Prynychovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Rajčatový tatarák

  • 0
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

Doba přípravy
20 minut

Množství
4

4 rajčata
2 menší šalotky
olivový olej
velká hrst bazalky
1 bochánek mozzarelly
šťáva z citronu
balsamikový sirup
sůl, pepř

Z rajčat odstraníme bubáka, semínka i štávu a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme na jemno nakrájené šalotky, nadrobno pokrájenou bazalku, 2 - 3 polévkové lžíce olivového oleje, 2 lžíce šťávy z citronu, lehce osolíme a opepříme a vše zlehka promícháme.

Servírujeme například se dvěma plátky mozzarelly, přelité olivovým olejem a balzamikovým sirupem a ozdobené listem bazalky.

Poznámka
Vynikající přílohou je rozpečená bagetka s bylinkovým máslem nebo bazalkovým pestem.


  • Vybrali jsme pro Vás