Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Rajčatový tatarák

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDnes.cz | foto: Marie Prynychovápro iDNES.cz

Doba přípravy
20 minut

Množství
4

4 rajčata
2 menší šalotky
olivový olej
velká hrst bazalky
1 bochánek mozzarelly
šťáva z citronu
balsamikový sirup
sůl, pepř

Z rajčat odstraníme bubáka, semínka i štávu a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme na jemno nakrájené šalotky, nadrobno pokrájenou bazalku, 2 - 3 polévkové lžíce olivového oleje, 2 lžíce šťávy z citronu, lehce osolíme a opepříme a vše zlehka promícháme.

Servírujeme například se dvěma plátky mozzarelly, přelité olivovým olejem a balzamikovým sirupem a ozdobené listem bazalky.

Poznámka
Vynikající přílohou je rozpečená bagetka s bylinkovým máslem nebo bazalkovým pestem.

Autor:




Hlavní zprávy

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.