Recepty z rajčat
Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party
Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s...
Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata
Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí...
Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno
Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak...
Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu
Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale...
Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít
Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili...
Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí
Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale...
Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho
Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli...
Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali
Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti...
Jarní Jarmark OnaDnes.cz se koná už příští sobotu. Těšíme se na vás
Necelé dva týdny nás dělí od soboty 8. dubna, kdy se s vámi uvidíme na oblíbeném, už 18. Jarmarku...
Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy
Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná...
Proč rajčata ze supermarketu nechutnají a proč je nedávat do lednice
Rajčata koupená v supermarketu chutnají všelijak a často nijak. Šlechtitelé dlouhodobě kladli důraz...
Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety
Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň...
S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole
Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...
Slovenská opozice využila fotku zesnulé Češky. Cynické, míní Fico
Slovenská opozice podle premiéra Roberta Fica zneužila fotku zesnulé Češky, kterou přiložila k...
Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva
Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit...
Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu
Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní...
Fotky dětí nejsou věc veřejná. Před sdílením snímků se zamyslete
Namísto tisku alb z dovolených a jejich prohlížení při návštěvách dnes většina rodin rodinné snímky...
Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku
Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se...
Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření
Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s...
Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka
Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují...
Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí
Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod...
Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky
Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi...
Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii
Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je...
Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado
Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se...
Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky
Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři....
Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek
S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky....
Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina
Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim...
Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné
Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém...
Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...
Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem
Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom...
Google Picasa končí, český Zoner i Rajče nabízí řešení
Google v květnu definitivně vypne on-line album Picasa a s ním spojený program pro správu a editaci...
Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let
Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do...
Rajče jako rajče. I to ze skleníku je zdravé, říkají odborníci
Že je zelenina zdravá, na tom se asi shodneme. Ale co ta z dovozu, bez chuti i vůně? Má cenu ji v...
Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...
Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...
Valentýnské sexy menu: chilli preclíky, cupcaky i omamné koktejly
Svátek svatého Valentýna může být skvělou záminkou pro dlouhou večeři o několika chodech doplněnou...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny