Recepty z rajčat

Rychlé a zdravé pomazánky ze skyru nejen na letní zahradní party

12. srpna 2017

Letní posezení s přáteli nebo rodinná oslava nemusí být jen o grilovačce. Vsaďte na jednohubky s...

Zelenina jako obal: papriky plněné sýrem, nadívaný lilek i rajčata

1. srpna 2017

Počasí teď zrovna není na svíčkovou nebo na vepřo knedlo zelo, k chuti přijdou spíše lehčí...

Zapomeňte na krupičku s kakaem. Tyhle vtipné kaše promění vaše ráno

18. července 2017

Myslíte si, že kašičky jsou jen pro malé děti a nad krupicovou nebo ovesnou kaší ohrnujete nos? Tak...

Rychlovky z jednoho hrnce, které přijdou k chuti na chatě i v kempu

12. července 2017

Jsou chvíle, kdy se nám chce trávit hodiny u sporáku a našpinit polovinu kuchyňského vybavení. Ale...

Pivo jako hvězdná ingredience české kuchyně. Byla by škoda ho jen pít

8. července 2017

Co Čech to milovník piva. Podle informací Českého svazu pivovarů a sladoven jsme ho loni vypili...

Zapomeňte na nudu. Kuřecí recepty pro milovníky barev a nových chutí

21. června 2017

Pečené v troubě, jako obalovaný řízek nebo na paprice. Ne že by vám tahle jídla nechutnala, ale...

Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

10. června 2017

Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli...

Jde to i bez masa. Z čeho vyrobit tatarák, abyste si pochutnali

6. června 2017  8:40

Hned na začátek si pojďme vyjasnit jednu věc. Pravý hovězí tataráček, namíchaný podle vlastní chuti...

Jarní Jarmark OnaDnes.cz se koná už příští sobotu. Těšíme se na vás

28. března 2017  11:11

Necelé dva týdny nás dělí od soboty 8. dubna, kdy se s vámi uvidíme na oblíbeném, už 18. Jarmarku...

Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy

27. března 2017

Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná...

Proč rajčata ze supermarketu nechutnají a proč je nedávat do lednice

25. března 2017

Rajčata koupená v supermarketu chutnají všelijak a často nijak. Šlechtitelé dlouhodobě kladli důraz...

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

7. března 2017

Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň...

S luštěninami kolem světa. Harira, čočkový dál a kreolské fazole

18. února 2017  1:36

Každá světová kuchyně si s luštěninami rozumí. Nejen proto, že jsou jich stovky druhů a využití...

Slovenská opozice využila fotku zesnulé Češky. Cynické, míní Fico

15. února 2017  22:07

Slovenská opozice podle premiéra Roberta Fica zneužila fotku zesnulé Češky, kterou přiložila k...

Tipy na Silvestra: kanapky, rychlé dipy, koktejl i flambovaná káva

31. prosince 2016,  aktualizováno  27.12 15:55

Ať už plánujete na dnešní oslavu vyrazit za přáteli, nebo jste si pozvali hosty, budou se vám hodit...

Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu

26. října 2016  16:59

Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní...

Fotky dětí nejsou věc veřejná. Před sdílením snímků se zamyslete

6. září 2016  9:30

Namísto tisku alb z dovolených a jejich prohlížení při návštěvách dnes většina rodin rodinné snímky...

Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku

3. září 2016

Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se...

Hermelín, pomazánka a salát. Co jíst na chatě, když se vám nechce do vaření

20. srpna 2016

Vaření na chatách a chalupách je zvláštní disciplínou českých kuchařů a kuchařek. Co si uvařit s...

Bulharské speciality voní grilem. Kjoftety, bjurek a pikantní pomazánka

13. srpna 2016

Bulharsko se těší oblibě českých turistů již dlouhá léta. Kromě krásných hor a Černého moře oceňují...

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

23. července 2016

Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod...

Menu podle Karolíny: marinovaný lilek, candát a čokoládové tartaletky

16. července 2016

Uvařte si skvělé a lehce exotické letní menu spolu s Karolínou Kamberskou. Sladký lilek s mandlemi...

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

10. července 2016

Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je...

Kréta ve vaší kuchyni: souvlaki, tzatziki a stifado

3. července 2016

Nejlepší suvenýry z dovolené jsou ty jedlé. Proto vám odborník na řeckou kuchyni doporučí, co se...

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

16. června 2016

Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři....

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

9. června 2016

S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky....

Recepty, kterými potěšíte i své ratolesti. Krokety, losos a domácí zmrzlina

1. června 2016

Děti by na svůj svátek asi ze všeho nejraději jedly jenom čokoládu, dorty a zmrzlinu, ale to by jim...

Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné

19. května 2016

Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém...

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14. května 2016

Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou...

Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem

23. dubna 2016

Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom...

Google Picasa končí, český Zoner i Rajče nabízí řešení

14. dubna 2016  18:20,  aktualizováno  15.4 10:55

Google v květnu definitivně vypne on-line album Picasa a s ním spojený program pro správu a editaci...

Retro vaření: šunková rolka, kuře s broskví a míša řezy vás vezmou do 70.let

20. března 2016

Zasteskne se vám někdy po starých dobrých časech? Pojďte se s námi vydat na kulinární cestu do...

Rajče jako rajče. I to ze skleníku je zdravé, říkají odborníci

10. března 2016  10:30

Že je zelenina zdravá, na tom se asi shodneme. Ale co ta z dovozu, bez chuti i vůně? Má cenu ji v...

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6. března 2016

Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného,...

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22. února 2016

Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela...

Valentýnské sexy menu: chilli preclíky, cupcaky i omamné koktejly

14. února 2016  8:52

Svátek svatého Valentýna může být skvělou záminkou pro dlouhou večeři o několika chodech doplněnou...

Poradny