Hlavním faktorem způsobujícím stárnutí pleti a riziko rakoviny kůže jsou volné radikály. Antioxidanty obsažené v ovoci je přitom dokonale likvidují. Jakmile tělo nemůže produkovat dostatek antioxidantů samo, pomáhá si například vitaminy A, C, D a E nebo beta-karotenem. Antioxidanty jsou obsaženy především v zelenině jako je mrkev, rajčata, paprika a košťáloviny, obsahuje je i zelený čaj.
Podle studie německých odborníků vypadá kůže lidí, kteří mají v krvi vysokou koncentraci antioxidantů, mladší, protože ji nezdobí vrásky. Informují o tom autoři výzkumu v německém odborném časopise The Dermatologist. Více antioxidantů v tělem přitom mají vegetariáni než masožravci.
Vědci ovšem varují, že předávkování antioxidanty při zvýšené konzumaci vitaminových doplňků a tablet může naopak vést k zvýšení účinků volných radikálů. Proto je nutné nahradit doplňky dostatečným množstvím ovoce a zeleniny.