Na středeční prezentaci soutěžní expozice v pražském Obecním domě však Paluska zalitoval, že v Basileji nebude vařit. "Bohužel se nám nepodařilo postoupit do užšího finále, jež tvoří pouze deset kulinářských týmů. Do Švýcarska pojedeme proto pouze jako vystavovatelé," řekl kuchař. A Václav Havel? Vzpomíná ještě: ze všeho nejradši má českou kuchyni," Příprava dvouhodinové hostiny pro něj prý trvala tři dny. "Menu mělo všechny obvyklé položky: studený předkrm, teplý předkrm, polévka, hlavní jídlo, sýrové zákusky a sladkosti," dodal. České kulinářské umění bude na výstavě reprezentovat například variace lososa a tuňáka v nudlovém bonbónu nebo ragú z čerstvých hub na špenátovém špalíku. |
Kachní prso plněné fáší z králíka servírované na fazolkovém podkladu, zeleninovým nákypem a omáčkou z černých smržů. |
Marinovaný pomeranč v grand maranieru s brusinkovým rosolem, Kaštanové pyré v těstovinovém košíčku, Prsíčko z divoké krůty s pikantní chilli paštikou, Terina z divokého králíka v demiglace, Srnční hřbet v mantlu z ovesných vloček a kopru. |
Kuchaři a cukráři z týmu, který nás bude reprezentovat v Basileji s prezidentem asiciace kuchařů a cukrářů ČR. |
Soutěžní expozice, která nás bude reprezentovat na mezinárodní soutěži v Basileji. |
|
Consomé z divokého bažanta vhodně doplněné o tomatovou sedlinu z křepelčích vajec. |
Luštěninová terinka na couscous salátu s řeřichovým couls a balsamico vinaigrette. |
Předkrmy z tuňáka, lososa, candáta, uzeného halibuta. |
Králičí roláda v mandlové krustě s vepřovým triem. Zeleninové ragů s rohlíčky z bramborové panády s omáčkou z mladého česneku a bylinkovou omáčkou. |
Ocenění, které nasbírali členové reprezentačního týmu na různých soutěžích. |
Slavnostní dort z mrkvového korpusu, sušeného ovoce a jádry ořechů. |
Bleděmodré slzičky s pěnou Curacaa ovoněné vanilkou, čokoládové kužílky s nugátovou náplní, zdobené marcipánem, Marcipánové kuličky s citrónovou náplní, zdobené maskami, oválky s pergamenem plněné kokosovou náplní s mandlí, marcipánovo-čokoládová okénka plněná ořechovou fáší s rumem, čokoládové půlkuličky s čokoládovo-mandlovou náplní zdobené marcipánem. |