Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat v cca 5,5 týdnu těhotenství jsem byla na ultrazvuku, byl vidět plod, i srdeční akce, i když se plod trošku schovával za placentu, nyní jsem byla v 8 týdnu těhotenství na kontrole a váček se zvětšil, ale nebylo možné nic jiného zkontrolovat, protože plod byl schovaný za placentou. Je to normální?
Děkuji Vám za odpověď. - otázka upravena poradcem
Šárka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Aniž nález vidím, je těžké se vyjadřovat. Obvykle je ale plod v 8. týdnu jasně patrný

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, před 2,5 roky mi byla diagnostikována ulcerózní kolitida. V tuto chvíli jsem bez obtíží a užívám pouze 1x denně lék Salofalk 500. Včera mi vyšel pozitivní těhotenský test. Chtěla jsem se zeptat na názor jiného odborníka než svého ošetřujícího lékaře a moje otázka zní, zda mohu nadále Salofalk užívat nebo zda je pro miminko nějak nebezpečný a bylo by lepší ho vysadit. Děkuji za Váš názor.
Pavla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na tuto otázku Vám musí odpovědět specialista, který Vás s ulcerosní kolitidou sleduje a léčbu Vám předepisuje.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
jsem v 39tt.(zbyva 11 dni do porodu) a jiz tri dny me boli hlava, poboliva me v podbrisku a i kdyz sem unavena nemuzu spat spim vzdy max hodinu a pak se vzbudim a dnes sem zacala mit silnejsi vytok. prosim poradte co delat? - otázka upravena poradcem
Viktorie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na bolest hlavy doporučuji Paralen. Jinak asi nemusíte podnikat nic. Nespavost je v těhotenství obtížně řešitelná. Bolesti v podbřišku pravděpodobně souvisí s přípravou pánve na porod.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den jsem prvorodička 23tt takže prd vím co co znamená pokud si to někde nevyčtu. A mám teď poslední tři dny hrozný bolesti a křeče na pravé straně spíše v boku a jde to až do zad. Je to fakt hrozný nemůžu pořádně usnout lehnout ani nic prostě. Ale to vždy začne až tak odpoledne,k večeru. Přes den mám průjem (což je asi z rozpustného hořčíku který mi vadí ale dr mi ho i tak předepsal) a hlavně takový tlaky v podbříšku a často za den mi tvrdne bříško. Volala jsem panu dr a bylo mi řečeno že mám brát magnesium, které beru a že to bude asi nějaká viróza. Takže jsem se nic nedozvěděla. Nevím co mám dělat jestli jen zbytečné nestresuju. Kamarádka mi říkala že to taky měla. prý se to bříško roztahuje, protože do teď jsem byla celkem plochá. ale nevím zda by to mělo tak hrozně bolet..
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Silné bolesti mít nemáte. Mohlo by jít třeba i o problém mimo gynekologii - slepé střevo? infekce močových cest? Určitě co nejdříve navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat kolik žen ze 100 má ms 1.-2. mesic tehotenstvi a kolik na zacatku 6. mesice?
Jinak kdyz bych ozehotnela 26.9 a ms mela 13.9 tak jsem v 5.mesici tehotenstvi ze? A slo by za zdrav. duvod k potratu povazovat ze mam furt ms? - otázka upravena poradcem
jitka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V prvních měsících má menses cca 2-3% žen, později již minimum.

Důvodem k přerušení těhotenství to není

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
Muzu se zeptat proč se nesmi v tehotenstvi do vany s horkou vodou? - otázka upravena poradcem
milana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud probíhá vše bez komplikací, můžete se koupat i relativně horké vodě. Nic se ale nemá zbytečně přehánět

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Pan doktor ake vhodne tabletky alebo vytaminy su na zaciatku tehotenstva ktore pomahaju udrzat plod. A daju sa kupit bez predpisu . Dakujem za odpoved
Laura
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vhodný je multivitamin pro těhotné s kyselinou listovou. Poradí v lékárně.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
Je možné abych nezjistila tehotenstvi do 5.mesice?
A je mozne,ze se me dite prestalo vyvijet,ale nedoslo k potratu? - otázka upravena poradcem
tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obojí je možné, ale velmi nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
Můžu se zeptat jake je riziko potratu ve 21.tt a co jej zpusobuje? - otázka upravena poradcem
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Riziko potratu je v 21. týdnu nízké. Nejčastější příčinou bývá infekt

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
Vadí když v tehotenstvi lezim vzdy kdyz lezim na brise?A je mozne citit v tehot. na brise tep?A mohl by to byt tep ditete? - otázka upravena poradcem
Karla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenství
Dobrý den,
Vadí když v tehotenstvi lezim vzdy kdyz lezim na brise?A je mozne citit v tehot. na brise tep?A mohl by to byt tep ditete? - otázka upravena poradcem
Karla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ležet na břiše můžete. Vnímáte pravděpodobně svůj tep.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den,
Chtěla bych se zeptat, kdyz jsou ženy těhotné tak pocítějí nevolnost apod. V jakém obdobi to pocítějí? - otázka upravena poradcem
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to různé. Některé žena si něčeho všimne  již po cca 7-10 dnech, jiné ženy nemusí žádnou změnu vůbec zpozorovat ani po týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den,jsem v 5 tydnu tehotenstvi a chtela bych se zeptat boli me v podbrisku jak pri menstruacich takove jednorazove bolesti je to normalni v tehotenstvi dekuji
Kristyna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Někdy se to stává, ale běžné to není. Považuji za vhodnou kontrolu u lékaře

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
ráda bych se Vás zeptala, zda je nutný porod opět císařský řezem, jestliže mám srdcovitou dělohu a jsem už po jednom císařském řezu z důvodu toho, že se mi dítě neotočilo hlavou dolů. Nyní jsem opět těhotná (11tt) a ráda bych rodila spontánně, ale má doktorka mě od toho spíše zrazuje. děkuji za Váš názor. - otázka upravena poradcem
Radka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Záleží na mnoha okolnostech. Porod přirozenou cestou je ale podle mne i možný

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry som v 4tyzdni tehotenstva a pri moceni som mala trosku krvi v moci.No samozrejme ma boli spodna brusna cast.Je to normalne? vdaka
Helena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Není to normální. Může jít například o zánět močových cest

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,je mozne ve 21 tt citit pohyby neustale a dokonce je i slyset??? Nebo je neco spatne. Vcera jsem strasne zvracela a mela prujem a nic jsem nejedla???Je vse v poradku?
zuzana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Cítit stále pohyby je možné a není to nic nebezpečného. Obvykle ani průjem ani zvracení plod neohrožují

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pane doktore,
prosím o radu ohledně zácpy v těhotenství. Jsem ve 20 tt a a už od počátku těhotenství jí trpím. Četla jsem, že na zácpu je velmi účinné lněné semínko, ale názory na užívání v těhotenství se různí. Můžete mi prosím poradit, jestli je bezpečné ho užívat? Děkuji. - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nevím, nemám k tomu dost informací. Doporučuji glycerinový čípek nebo jiné  pro těhotné vhodné projímadlo - poradí v lékárně

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pán doktor. Som v 16 tt, triple testy vyyšli dobre, ale i tak koly veku (mám 36) by som rada podstupila podrobnejší ultrayvuk, mám na neho nárok? A aký je prosím vás rozdiel medzi obyčajným 3D ultrazvukom a morfologickým ultrazvukom? Dakujem pekne
Viktoria
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nevím přesně, čemu říkáte podrobnější UZ. Na  kvalitní UZ screening  s úhradou z pojištění má v ČR nárok každá těhotná. Jak je to na Slovensku, nevím. 3D UZ je spíše jakási libůstka, při odhalení vad má jen velmi omezený význam

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, dnes jsem byla na I.trim. screeningu (12+5), screening vyšel celkově negativní, ale kvůli atypické biochemii (11+0 PAPP-A 1,26 MoM, fBhCG 4,51 MoM) mám jít ještě na screening v II.trim. (integrovaný test) a cfDNA. Je mi 32 let, jinak jsem zdravá, předchozí a dosud i toto těhotenství bez problémů. Chtěla jsem se zeptat, co může zvýšená hodnota fBhCG znamenat? Chtěli jsme cca za měsíc letět na dovolenou k moři (cca 6 hod. let), tak jestli to není přilíš rizikové? Děkuji za odpověď. Hezký den
V.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Podle mých znalostí není tato odchylka spolehlivě spojená s konkrétní vadou.

Dovolená u moře je podle mne možná .

Osobně bych, pokud bych chtěl maximální jistotu, zvažoval test Prenascan. Bohužel jde ale o drahý test nekrytý pojištěním - více evet. viz.: http://www.gest.cz/cz/aktual.php?st=2#ak_125

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, vážený pane doktore,

obracím se na Vás s následujícím dotazem: jsem na konci 15 tt těhotenství a jíž čtyři dny u mne přetrvávají středně silné menstruační bolesti v podbříšku. Včera jsem absolvovala z tohoto důvodu prohlídku (vag. UZ a pohmatové vnitřní vyšetření) u svého lékaře, který však neshledal žádnou příčinu a doporučil magnesium a klidový režim. Dnes ráno jsem však slabě zašpinila (kapka hnědé zaschlé krve na spodním prádle). Ráda bych se zeptala zda toto špinění může být způsobeno včerejším vyšetřením, popřípadě zda mám znovu pro jsitotu navštívit svého lékaře.
Předem děkuji za Vaši odpověď a přeji hezký den.

- otázka upravena poradcem
Kája
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může opravdu jít o důsledek vyšetření. Pokud krvácení ustane a stav se nezhorší, návštěva lékaře není podle mne nutná

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý večer,prosím mam na vás dotaz jsem ve 27 týdnů těhotenství a mam caste paleni v pochvě ,pan doktor mi uudělal stery s pochvy a zjistili mi streptokoka agalactiae a bakterii e coli dostala jsem cipky macmiror nicméně pochva me pali nadale, byla jsem i na urologii kde mi kultivace moci vyšla taky dobře a dostala jsem antibiotika zinnar ale nic mi nepomáhá a pijí dostatečném Prosím Moje otazka zni jestli se dá z kultivace pochvy i moče zjistit připadná infekce rodidel nebo plodových obalu mam hrozny strach aby to nějak neublížílo miminku předem vam moc děkuji za odpověď Nikol
nikoka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Infekci rodidel kultivační vyšetření odhalí. Riziko pro plod je naštěstí nízké.

Máte-li stále obtíže, je vhodné stěry nejspíše zopakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
Jsem 13 leta panna a mam pocit,ze jsem tehotna,asi 20tt. Je mozne abych sla na potrat,protoze porod by mi mohl zbusobit velice velke komplikace,protoze me telo se stale vyvyji? . - otázka upravena poradcem
Linda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Potrat v 20. týdnu je velký problém a samotný Váš věk pro to není důvodem. Doporučuji svěřit se rodičům a asi návštěvu lékaře

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
Jsem 13 leta panna a mam pocit,ze jsem tehotna,asi 20tt. Je mozne abych sla na potrat,protoze porod by mi mohl zbusobit velice velke komplikace,protoze me telo se stale vyvyji? . - otázka upravena poradcem
Linda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Potrat v 20. týdnu je velký problém a samotný Váš věk pro to není důvodem. Doporučuji svěřit se rodičům a asi návštěvu lékaře

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den,
Je mozne mit menstruaci v 5mesici tehotenstvi? - otázka upravena poradcem
krisryna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Rozhodně to není běžné. Jste-li v 5. měsíci těhotenství, je každopádně krvácení varovným příznakem - navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
jsem v 36tt a již mi byl udělán test na streptokoka. Je možné se nakazit streptokokem po použití epi-no balonku po ženě, která streptokokoka měla a balónek byl pouze omytý teplou vodou?Mohu případně chtít test na streptokoka znovu?
Děkuji
Olivie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Přenos podobnou cestou nelze zcela vyloučit, ale nepovažuji ho za příliš pravděpodobný

Opakovaný test nemá význam

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, pane doktore. 20.prosince mi byly do kolene píchnuty kortikoidy Depo-Medrol. Bohužel jsem za tři týdny měla nechráněný pohlavní styk a za dva dny jsem nečekaně brzy měla ovulaci. Včera jsem si dělala těhotenský test, který vyšel pozitivně. Teď mám ale velký strach, jestli nebudou mít kortikoidy vliv na vývoj miminka. Je tam riziko? Předem moc děkuji za odpověď.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Domnívám se, že riziko je minimální. Přesně se může vyjádřit jen genetik

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pán doktor. Dnes som 13 + 5 tt.,od PM a dnes aj po usg, lekár mi nepovedal či je všetko ako má byť, čítam len záznam z tehotenskej knižky a poprosím vás o názor. Je tam vpísané: CRL-69mm-14/1, BPD-24mm-13/1. Sú to správne hodnoty, ak sa tak líšia dni merania hlavky a telíčka ako keby o týžden? je bábatko s nameranými hodnotami v poriadku? Ďakujem
Danka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jde o nález v rámci normálu.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den pane doktore, jsem tehotna 7+5, pred tydnem na kontrole ( 6+5) melo embryo 7 mm,a byla videt srdecni akce, dostala jsem tehotenskou prukazku, lekarka me objednala az za mesic na kontrolu nekdy kolem 20.unora, neni to pozde? Do nynejska me kontrolovali kazdy tyden. Neni lepsi miminko kontrolovat casteji? Na internetu jsem cetla ze v 1 trimestru byvaji casto potraty nebo zamlkle potraty,nechci se tim zbytecne stresovat ,nicmene z hlavy to vytesnit nemohu,jak caste jsou potraty,kdyz uz je videt srdecni akce? Beru od zacatku tehu utrogestan 1-0-1,beru take Letrox 50mg obden, nemela bych byt kontrolovana casteji? Dekuji
Marketa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud nemáte žádné obtíže a byla již prokázána akce srdeční, kontrola za měsíc je postačující. Potrat je již daleko méně pravděpodobný

MUDr. Jan Šulc


těhotenství
Dobrý den, pred 3 leti jsem prodelala MA, ted jsem znova tehotna (potvrzeno ultrazvukem v 5tt) ted v 7tt nemam zadne tehotenske priznaky, muzu byt porad tehotna i bez priznaku? Dekuji.
Myra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, můžete být těhotná i bez jakýchkoli příznaků

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, ráda bych se zeptala, dnes jsem byla na prvním UZ, dle poslední MS bych měla být 6+2tt, ale pak gynekolog me pravdu vyděsil. Jedná se o mé první těhotenství. Prý je to buď mladší nebo přestalo růst, za týden jdu znovu na kontrolu. Nemohu se však ubránit stresu, pláči a strachu. Je taková to situace normální? Stává se toto často? Mám velké obavy. Jaká je pravděpodobnost, že přítí návštěvu bude vše ok? Děkuji za brzkou odpověď.
Irena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenství
Dobrý den,
dnes jsem byla na UZ, dle poslední MS bych měla být 6+2tt. Pan doktor mě ale dost vyděsil a nemohu se ubránit pochybám, starostem a pláči. Prý je to moc malé, že jsou dvě možnosti, buď je to mladší nebo již neroste. Na kontrolu jdu přístí týden, ale mám velké obavy. Je můj strach opodstatněný nebo je tato situace normální? Velmi Vám děkuji za brzkou odpověď. - otázka upravena poradcem
Irena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jde o poměrně častou situaci. K otěhotnění může dojít třeba až 20.den cyklu

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den,

05.12.2014 som mala poslednu ms, od 07.01. som sa zacala testovat a vzdy pozitivne. 12.01. som bola u lekarky, povedala ze zo sona nevie tehotenstvo potvrdit ani vylucit ale krv vysla pozitivne. objednala ma az na 02.02. znamena to ze je vsetko v poriadku? keby sa jej nieco na hcg hladine nezdalo zavola ma skor? je to moje prve babo tak sa bojim aby bolo vsetko ako ma byt - otázka upravena poradcem
lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vše opravdu může být v pořádku. Záleží na tom, kdy  cyklu k otěhotnění došlo. Každý den hraje roli. Klíčovým je opravdu další UZ nález. Zda Vás bude či nebude a za jakých okolností lékařka informovat, neumím odhadnout

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den.co to je kdyz si sedam tak mam takove napeti pod briskem uplne dole aji kdyz svtavam ze zidle.Cim to je jsem 6.tydnu.Muze to byt tim ze se mi roztahuje deloha?nebo tak neco?Dekuji
Stesti prislo
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o typický těhotenský problém. Přesně posoudit, jde -li o něco vážného či nikoli lze jen při vyšetření. Navštivte proto lékaře

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den. Chtela jsem se zeptat mam 2 dny pred ocekavanou MS a uz treti pozitivni test se slabou carkou. Nechraneny sex jsem mela v den ovulace 31.12. Je mozne ze jsem tehotna? A co kdyz dorazi MS?
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S vysokou pravděpodobností jste opravdu těhotná. Pokud byste začala krvácet, může jít o časný potrat. Je pak vhodné navštívit lékaře. Není to naštěstí příliš pravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den chtela bych se zeptat jsem v 14tt a pritel se me porad pta jak:-)hluboko muzem spolu spat dekuji
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den
Probíhá-li vše bez komplikací, nemusíte se omezovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, mohl by utrogestan v dávce 1-0-1 ovlivnit možné těhotenství nasazené možná i před ovulací?I když je to nízká dávka?Děkuji
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství samotné může užívání Utrogestanu ovlivnit příznivě, pravděpodobnost otěhotnění při nasazení před ovulací  může ale snížit

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, s přítelem jsme od začátku prosince měli každý den nechráněný sex, plánujeme otěhotnět. Dnes jsem měla dostat menstruaci, zhruba týden zpět mě začaly bolet prsa, pokud si nedám snídani není mi dobře a mívám bolest v podbřišku. Test jsem si dělala 3x, pokaždé byla ta druhá čárka velmi velmi slabá, opakovala jsem po 2 dnech. Je možné aby se jednalo o nějakého "ducha" na testu nebo jsem opravdu těhotná? Děkuji moc za odpoved. - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná s vysokou pravděpodobností jste. Otázkou je, zda se gravidita správně vyvíjí. Myslím, že by bylo vhodné navštívit gynekologa -více řekne UZ a případně test z krve

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den.Dostala jsem tabletky Utrogestan a odvcerejska se citim jak opila jsem uplne slaba a porad se mi chce jakoby spat a oci mi sami'padaji jak jsem unavena.Jsem v 6.tydnu.A jeste uzivam tabletky Kyselinu listovou.Dekuji za odpoved
Vcelka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Někdy to Utrogestan může způsobovat. Obvykle se stav ale záhy upraví

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, jsem 7týdnů těhotná a dnes když jsem vztávala a šla na WC tak jsem měla mírně krvavý výtok společně se světlou tekutinou. Co to znamená? Je miminko v ohrožení?? Nic těžkého jsem netahala. Předem děkuji za odpověď.
- otázka upravena poradcem
Milena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít o příznak hrozícího potratu, ale také nemusí. Určitě doporučuji omezení všech aktivit a návštěvu lékaře

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den chcem sa spytat aka je pavdepodobmost ze som otehotnela ked pohl. styk bol 10.10.2014 a 30.12 som bola podla uzv 10+4 crl bolo 4.04 cm dakujem
julka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Přibližný termín početí zjistíte, odečtete-li od 30.12 8 týdnů a 4 dny, tedy  60 dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobre odpoledne.Jsem 6.tydnu a minule mi nasly vacek o velikosti 3,7mm.Za par dni na to jsem zacla hodne spinit tak jsem sla do nemocnice a tam mi rekly ze vacek je veliky 8,8mm ale embryo tam neni.Za 2 dny na to jsem v noci chytla bolesti v pod brisku a vajecniku a kdyz jsem sla na wc tak jsem krvacela tak jsem jela do nemocnice a tam mi rekly ze vacek je veliky 1.cm zloutkovy vacek a v nem uz malinkate embryo.Ptala jsem se ho na to krvaceni a rekl mi pan doktor ze nektere zeny krvaceji 1.den nebo tyden i nekdy 6.tydnu. ze je to normalni .O te doby krvacim porad a silneji a i malinke kusy ze me padaji pri krvaceni porad me boli brisko a vajecniky.Tak nevim.A na kontrolu mam jit az v pondeli..Dekuji predem za vasi otazku a cas.
Krvaceni a bolesti
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenství
Dobry den.Byla jsem vcera v nemocnici v sobotu a ti mi rekli ze tam zadne embryo neni.Vcera vecer jsem jela do nemocnice jelikoz jsem v 6.tydnu a zacala jsem krvacet a mela jsem silne bolesti.Doktor mi udelal ultrazvuk v deloze a uvidel tam vacek 1cm a malinkate embryo rekl ze je zatim vse v poradku.Ptala jsem se ho na to krvaceni a rekl mi ze je to zbytek menstruace ze muzu krvacet 1.den nebo tyden nebo aji 6.tydnu.Tem jsem byla na wc a opet krvacim aji kus krve ale bolesti nemam.Tak oevim.Na kontrolu mam jit az v pondeli.Porite mi.Dekuji.
NIKI 25 LET.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vyčkejte další kontroly. Při hodně silném krvácení nebo silných bolestech jeďte opět do nemocnice

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, jsem 33+3 a mám placentu previa centralis. Již víc jak týden mě bolí podbřišek a dostávám magnesium. Chci se zeptat v jakem týdnů je vzhledem k mé diagnóze ideální udělat císařský řez? Každý dr
říká něco jiného. Jeden říká, že u mě nesmí nastat běžné kontrakce a otvírání se kvůli riziku velkého krvácení a jiný říká, že je to v pohodě a klidně 39 týden. Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Miky
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Osobně bych doporučil 38.-39.týden

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den, zacinam 8 tyden, uz dva dny mam na prave ( leva strana nic) strane krku neprijemne misto- nejspise uzlina zvetsena ci nevim co to je,pred tydnem ko na stitne zlaze vse v poradku,ultrazvuk take jen na hrane vysledky, preventivne nasazen letrox, asi tyden beru letrox ob den 50mg muze to s nim souviset? Pripadne je to v tehotenstvi normalni? Jaky dalsi postup by jste navrhoval? dekuji
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V těhotenství to není běžné. Souvislost se štítnou žlázou mi přijde nepravděpodobná, ale nejsem v tom směru specialistou. Navštivte praktického lékaře

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pane doktore, jsem ve 31tt a předevčírem mi začlo otékat koleno (pouze jedno). Na pohmat není bolestivé, jen je zhrošená hybnost. Myslíte, že tento problém může souviset s těhotenstvím, nebo bych to měla řešit spíše na ortopedii? Děkuji za odpověď.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji kontrolu na ortopedii

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den.Jsem v 6.tydnu a doktor na ultrazvuku nevidel embryo ve vacku.Muze to byt tim ze jsem hodne hubena?Mam 40.kg.Dekuji mockrat.
Nikol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S Vaší hmotností to pravděpodobně nesouvisí

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
<br>chtěla bych se zeptat jestli hrozí nějké riziko, když jsem v prvním trimestru těhotenství použila aceton na odstranění shellacu na nehtech. Test na vrozené vady mám teprve před sebou. Děkuji. - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jste aceton vysloveně "nefetovala", riziko pdole mne nehrozí

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den.Vcera jsem byla v nemocni ohledam ne spineni.Na ultrazvuku mi nasly vaceko veliskosti 8,8mm a minule jsem mela 3,7mm ale embryo tam ve vacku neviddel a to jrem v6.tydnu.Mohl byste mi poradit co to znamena?jelikoz kazdy doktor rika neco jineho.Mam strach.Kdyz neni ve vacku embryo tak jde je?a jakto ze se vacek zvetsuje.Moc dekuji.A dostala jsem tabletky UTROGESTAN.
Niki
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Aniž nález vidím, je těžké se vyjadřovat. Může jít o tzv. anembryomolu, tedy vývoj těhotenství bez plodu. Také ale ještě může být vše v pořádku - ve vývoji nálezu hraje roli každý den stáří těhotenství - může jít o mladší těhotenství, kdy plod ještě nemusí být spolehlivě vidět. Takže rozhodne až UZ kontrola

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den.V nemocnici mi rekly ze se muze stat ze budu spinit a vy mi tady pisete ze to neni normalni?Tak ted nevim.Vcera jsem mela vodovy pruhledny vytok a pak jemne svetly cerveny flek.A pak behem dne uz nic.Dekuji za odpoved.
Nikol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Špinění je slabé krvácení. Jde-li o těhotenství, špinění se může objevit a může to signalizovat problém. Ale také nemusí. 

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den .Než jsem zjistila, že jsem těhotná,měla jsem tobolku imodium a alkoholický punč, myslíte, že jsem mohla ohrozit plod?Děkuji.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nemyslím, že by hrozilo jakékoli riziko

MUDr. Jan Šulc




mobilní verze