Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna plastického chirurga Lukáše Frajera

Poradna

Ilustrační fotografie

Na otázky odpovídá

Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Nejste se svým tělem spokojeni a pomohl by vám jedině skalpel? Poraďte se s plastickým chirurgem MUDr. Lukášem Frajerem. Plastický chirurg a držitel licence České lékařské komory v oboru plastická chirurgie. Člen týmu Kufa, Pros & Co. kliniky plastické estetické chirurgie Perfect Clinic s.r.o. v Kartouzské 10 v Praze 5.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

ostatní
Dobrý den, partner a jeho otec mají vpáčený hrudník (lehká forma), v životě to pro ně nepředstavuje žádné omezení. Zajímalo by mě, jestli jednou našim dětem hrozí deformita těžšího stupně? Děkuji za odpověď.
Kateřina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, na toto Vám nedokážu úplně přesně odpověděť, toto je spíše dotaz na genetika.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,mam 3 týdny po operaci karpálů. pořád mi brní palec,ukazováček a nejvíc prostředníček. Co mám dělat? Děkuji.
Ludmila Hlaváčová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, kontaktujte asi svého operatéra, takto na dálku v poradně lze těžko soudit.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, Promiňte nevím co dělat, v příběhu těhotenství , jsem přibrala 35 kg, mela jsem zákrok císařský, 2 děti, tét nejde dát dolů. Děkuji pěkně .
Parachoneková
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, toto je dotaz spíše pro obezitologa či výživového poradce, plastická chirurgie Vám s tímto nepomůže, liposukce je metoda formování těla, nikoliv redukční operace....

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, partner má od dětství, kdy mu na prst spadla dlaždička znetvořený nehet a s tím i kus prstu. Chtěla bych se zeptat, zda je možné provést nějakou plastickou úpravu, aby se mu prst líbil. Pak prosím o informaci, zda pojišťovna některé takové zákroky proplácí? Děkuji za odpověď.
Eva
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rekonstrukce je zde složitá a výsledky jsou bídné, proto si myslím, že bych s tímto nic nedělal.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Mám jít na malý chirurgický zákrok. Nesmím prý nyní užívat léky na ředění krve. Patří mezi tyto léky Atorvastatin Mylan a Alendronate-Teva?? Mám je před zákrokem vysadit? Děkuji za odpověď.
Jana Malá
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, tyto léky to nejsou, můžete je užívat i nadále.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,jsem v motole objednana na abdominoplastiku,a v papirech ktere jsem dostala je napsáno že si musím sama koupit punčochy,je to pravda?a nevite kde je kdyžtak koupím?moc děkuji za odpověď petra
petra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, kompresní punčochy je možné koupit ve zdravotnickým potřebách.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobry den pane doktore,mam 4leteho syna a ma jednu stranu hlavy trochu zplostelou.Myslite,ze by pomohlo nastreleni vlasu?Dekuji za odpoved.
Kuliskova Lenka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že toto není metodou volby léčby Vašeho syna, rozhodně bych zatím počkal, stav se růstem může upravit.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, prosím, zde v diskuzi uvádíte, že cena za operaci nosu je 24 000, ale na vašich stránkách je uvedena cena 34 000. Jak to tedy je? Děkuji za odpověď
Klára
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, cena za operaci je 34500 Kč, asi jsem se upsal, tímto se proto omlouvám. Správná cena je tedy 34500Kč.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Syn má po hav. na motorce polámanou patu, po odstranění nekrot. tkání mu přibl. polovina paty chybí, dá se to nějak doplnit? Děkuji.
Šárka Karmanová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, korekce je jistě možná, ale důležité je stanovit tíží vady- zda-li jen estetické hledisko nebo hledisko funkční, při nedostatku tkání je třeba jej doplnit nejčastěji volným tkáňovým přenosem, v případě zájmu je možné zaslat fotografie k posouzení či mě navštívit osobně v Motole     lukas.frajer@centrum.cz , 224434174

S pozdravem.

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den!Po akej dobe od plastickej operácie prs može žena otehotniet? Dakujem
Beáta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodně není stanovena žádná taková doba

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,chtěla by jsem se zeptat jak se pozná nepovedená liposukce?Před deseti týdny jsem byla na tumescentní liposukci podbříšku a bylo mi odsáto 350ml tuku,ale žádný výsledek nevidím.Břicho mám veliké,hrbolaté.Dělala jsem si fotodokumentaci před zákrokem a v průběhu hojení a zdá se mi,že bříško po zákroku bylo mnohem menší než nyní.Kompresní prádlo jsem nosila 5 týdnů a vlastně o 3 týdny déle než mi bylo doporučeno.Po týdnu mi bylo větší,tak jsem si ho ještě upravila,aby více přiléhalo a vše jsem dělala podle pokynů svého doktora a i přesto je výsledek neuspokojivý.Chtěla by jsem se zeptat co se mohlo při zákroku či v průběhu hojení pokazit?Vždy jsem cvičila a dodržuji i zdravou životosprávu několik let,tak jsem věřila,že odsátí mi pomůže.Jsem z toho zoufalá a bojím se i popřípadné korekce.Můžete prosím poradit jak mám postupovat nadále.Předem děkuji za odpověď Petra:-)
Petra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodně bych doporučil kontaktovat svého operatéra a s ním vše probrat, pokud je zde opravdu neuspokojivý výsledek je slušností pracoviště bezplatná korekce po zákroku...věřím, že se s kolegou dohodnete a vše bude v pořádku....budu držet palce....

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,
před deseti lety jsem podstoupila operaci hemoroidů. Po zahojení mi zůstaly v oblasti konečníku uvolněné zbytky kůže, které mi vadí jak po stránce hygienické, tak intimní. Poraďte mi, prosím, jak mám toto řešit a kam se obrátit. Děkuji
Karina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, doporučím konzultovat Vašeho proktologa.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli existuje operace na zesvětlení kůže. Děkuji za odpověd.
Tereza
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, vím, že existovaly nějaké preparáty, ale to je vše co k tomu vím. Myslím, že více bude lékař zabývající se korektivní dermatologíí.

S pozdravem...

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,prosím,za jak dlouho po nekrektomii je možná trasplantace?Jedna se o bérce.A doba hospitalizace?Děkuji,K.
Kveta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, zde je to velmi složité, protože bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit(někdy okamžitě po nekrektomii někdy je třeba počkat na granulace v oblasti defektu) Hospitalizace je také individuální dle hojení štěpů i odběru.

S pozdravem....

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, pane doktore,
chtěla bych se zeptat, jestli karpální tunely stále spadají pod plastiku? V roce 2006 mi byla operovaná pravá ruka panem doktorem Kufou, na levou ruku už bohužel nedošlo, jelikož jsem otěhotněla a nebylo mi to doporučeno. Po dobu mateřské bohužel na další operaci také nedošlo, neměla jsem nikoho k ruce, aby mi pomohl s dětmi. Dnes mám obě ruce v dost špatném stavu, kdy mohu pracovat na PC max. hodinu, takže po nástupu do práce budu dost trpět, jelikož 80% je práce na PC (o nošení nákupů, běžných prac. činnostech nemluvě a samozřejmě to mravenčení). Je možné se objednat k Vám do Motola? Jaké jsou případně objednací termíny? A jak doporučujete operaci po sobě, v rozmezí 2-3 měsíců (s oběma najednou jít nemohu a asi by jste to ani nedoporučil). A ještě se zeptám, když bych zvažovala tuto operaci endoskopicky, kolik by stála operace jedné ruky? Někde jsem vyčetla, že ZP nehradí. A jestli by tato operace byla v Motole, či na soukr. klinice? Děkuji moc za odpověď. - otázka upravena poradcem
Helen
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, operace karpálních tunelů patří do chirurgie ruky, která je součástí plastické chirurgie, proto není problém se na nás obrátit do Motola, kde bude operace provedena na náklady ZP, objednat se můžete na tel 224434174...přineste si s sebou prosím aktuální EMG vyšetření.....

S pozdravem

ostatní
Dobrý den,
je mi 16 let a už od malička mě trápí pohled na můj zadek. Mám pod normálním záhybem ještě jeden, takže to vypadá jako bych měla dvojitý zadek. Chci se zeptat jestli se tento problém dá nějak odstranit a popřípadě jak? Pokud je to možné určitě bych v budoucnu chtěla ten zákrok podstoupit. Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Klára
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, vhodná je osobní konzultace plastickým chirurgem, který Vám vše vysvětlí a případně navrhne nějaký výkon.....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den pane doktore,
chtěla bych se zeptat, jestli existuje operace na zmenšení objemu lýtek. Jsem štíhlá, nosím velikost 36, ale mám nepřirozeně široký sval na lýtku. Z toho důvodu se zdráhám nosit, sukně, neseženu kozačky atd. Jde mi především o zmenšení svalu, ovšem nechci se v budoucnu potýkat se zdravotními problémy... Existuje nějaký operativní zákrok, kterým by se dalo dosáhnout odstranění mého problému?

Děkuji - otázka upravena poradcem
Lenka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, lýtka je možné tvarovat liposukcí, pokud je tuk tam přítomen, redukce svalu se neprovádějí.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobry den trpim nemoci neurofibromatoza od krom priznaku nemoci mami na krku velky flek ktery uz zacina na lebce jedna se o previslou kuzi je nejaka moznost odstraneni a cena?? Dekuji
patrik
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, je možné toto korigovat na náklady ZP, proto se v případě zájmu můžete na nás obrátit do Motola...objednat se můžete na tel 224434128....

S pozdravem.....

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý deň, som zo Slovenska, ale chcela by som sa spýtať, či sa dajú nejako vyrovnať prsty na nohách. Od narodenia mám krivé obidva 2. prsty na nohách. Moji rodičia však nič také nemajú. Začínajú sa mi kriviť aj ostatné. Bolí to len občas - v tesnej obuvi. V lete však nemôžem nosiť sandále - veľmi mi to vadí.Rada by som ich mala rovné. Ďakujem za odpoveď
Monika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, tímto se plastičtí chirurgové nezabývají, pokud je mi známo, tak z prosté estetické indikace nikdo z takové indikace prsty nekoriguje.

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda jde nějakým způsobem operovat brachydaktylie typu d. Nebo prst aspoň trochu esteticky upravit? na internetu nejsou žádné informace. Moc děkuji za odpověď
Petra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, možnosti korekce jsou velmi omezené, teoreticky máme několik postupů, ale prakticky se neprovádějí....asi nejvalidnější informace a případné možnosti korekce Vám poddá Ústav chirurgie ruky ve Vysokém n/Jizerou.....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, je to dva měsíce co jsem podstoupila modelaci prsou. V místě jizvy pod dvorcem se mi dnes rán objevila taková boulička naplněná krví, kterou když jsem propíchla, vyteklo z ní dost krve a ještě nějaký zakalený sekret a v místě mi zůstala menší prohlubeň. Je to závažný problém?
Sára
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, není, jednalo se o stehovou píštěl......v případě pochybností prosím kontaktujte svého chirurga.....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,
v lednu jsem u Vás byla na operaci břicha kvůli diastáze po porodu dvojčat. Protože jsem nadmíru spokojená, ráda bych k Vám poslala i manžela. Trápí ho podkožní tukové bulky. Jedna, o průměru zhruba 3 cm, se nachází na předloktí, druhá je podlouhlého tvaru o délce asi 4 cm a šíři 1 cm a nachází se na břiše. Mám tři otázky. Může za Vámi přijít do Motola? Hradí takovýto zákrok pojišťovna? Provádí se operace s lokálním umrtvením, nebo je nutná hospitalizace? Děkuji. - otázka upravena poradcem
Dana Valentová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano, může....

S pozdravem.....

ostatní
Dobry den pane doktore:) Prosim o Vas nazor na pretetovani jizev ,muze tater tetovat do jizvy? nebo okolo a jaky na to mate pohled z hlediska zda je to vhodne ci nikoli.Dekuji za odpoved.
laura
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, do jizvy je možné tetovat, jistě záleží na barvě, která má být aplikována a zkušenosti tatéra....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, jsem 3 týdny po operaci, paty, měla jsem patní ostruhu, léčba probíhala obstřiky,ale dostala se mi tam infekce. Museli mě operovat aby mi to vyčistili. Včera mi vytáhli stehy, na nohu už sním stoupat na 50%,ale dnes ráno jsem si všimla, že mi to prosakuje, mám na obvazu malý flek od krve. Je to po vytažení stehů normální? Děkuji
Marie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, vždy po vytažení stehů ze stehového kanálu může vytíkat serozní tekutina či krev, proto si myslím, že se nemusíte obávat.......

S pozdravem....

Lukáš Frajer

ostatní
Dobry den, mam měsíc po operaci srdce ktera je jiz moje 2 a mam na hrudniku 25 cm dlouhou jizvu. Okolo jizvy mam takove ctyry bulky ktere jsou tuhe a nadotek neprijemne. Co to muze byt? Dale primo v jizve mam cernou tečku asi 2 mm dlouhou na dotek je cítit ostry hrot. Myslite, ze mam navstivit lekare? Popripade jak se mam o jizvu starat? Zatim delam tlakovou masaz mesickovou masti. Muze mi ieste neco pomoci? Jizva neni pekna jelikoz je jiz druha na stejnem miste. Dekuji. Dora 24
Dora
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bulky budou pravděpodobně granuly po šicím materiálu, černá ostrá tečka bude možná kličkan a stažení hrudní kosti....rozhodně bych doporučil kontaktovat Vašeho kardiochirurga, tlakové masáže jizvy jsou vhodné a dobré.....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý deň chcem sa opýtať,som po augmentacii poprsia a chcela by som si zakupit ionizacnu zehlicku na vlasy zevraj ta zehlicka siri ultrazvukove vlny ,potrebujem poradit ci mi to nemoze nejako ovplyvniť prsne implantaty .Dakujem ,dufam že mi čo najskor odpisete s pozdravom Janka - otázka upravena poradcem
Janka001
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den Janko, neznám tento přístroj na který se ptáte, ultrazvuk obecně prsním implantátum nevadí...

S pozdravem...

Lukáš Frajer

ostatní
Dobry den, trpim syndromem PGAD, obmezuje me i v praci, v zahranici se leci vpicovanim botoxu do postevacku, jaka je cena tohoto zakroku, jsem ochotna jsi ho uhradit sama.
Aneta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, tato léčba nepřísluší plastickému chirurgovi, obraťte se na gynekologa či sexuologa, nemám zkušenost s léčnou tohoto syntromu....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, přemýšlím o výplni nosolab. rýh. Můžete mi vysvětlit rozdíl mezi výplněmi Restylane a Surgiderm ? V jednom dotazu jste odpověděli, že užíváte Restylane, proto mne zajímá, čím se liší.

Děkuji - otázka upravena poradcem
Eva
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, zásadní rozdíly nejsou, oba preparáty jsou kvalitní a musí mít atest od SÚKL........převedl bych to do roviny co je lepší...perwol nebo ariel? Efekt hodně podobný a oba výrobci udávají, že ten jejich je o něco lepší....a takto podobně je to s těmito výplňovými materiály.....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak je dlouhý pobyt v nemocnici po uložení expandéru pro natažení kůže po mastektomii a jak dlouho trvá pracovní neschopnost. Děkuji
YVONA
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, pobyt v nemocnici je po operaci 2-3 dny, do zaměstnání se můžete vrátit po 1-2 měsících, toto je velmi individuální....doplňování je cca 20-40 ml jednou za 14 dní, toto si řídí každý lékař sám....

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý deň, mala by som špecifickú otázku ohľadne zväčšovania pier kys.hyaurónovou. Vo všeobecnosti sa presadzuje prípravok Teosyal Kiss, ktorý je pomerne drahý ak berieme do úvahy cenu vrz.efekt z 1ml (je to dosť málo) Na trhu sa objavil aj prípravok Revofil, konkrétne myslím Revofil Ultra, ktorý by mal byť "hustotou, vydržou a sieťovanosťou'" ako Teosyal Kiss, no jeho cena je polovičná. Čo si o ňom myslíte ako lekár? Neplati sa pri Teosyale hlavne za značku? Alebo je tam skutočne tak veľký kvalitatívny rozdiel, ktorý by mohol ohroziť aj zdravie?
Ďakujem za odpoveď - otázka upravena poradcem
Katarína
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodně se nemusíte bát zdravotních komplikacích z levnějšího přípravku, všechny tyto preparáty jsou pečlivě testovány a bez licence SÚKL nemůže být vůbec používán jako zdravotní přípravek, rozdíl drahých preparátů od levnějších je jistě značka a navíc i výrobce udává vyšší čistotu preparátu a stabilní molekuly kyseliny hyaluronové....pro přesné rozdíly je nutné kontaktovat výrobce preparátů.....

S pozdravem.......

Lukáš Frajer

 

Lukáš Frajer

ostatní
dobrý den,pane doktore můžete mi prosím doporučit nějakou kvalitní(ale ne drahou) plastickou chirurgii nosu v okolí Brna? předem děkuji za odpověď....
aneta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den rád bych Vám pomohl, ale výběr musíte provést sama...zkuste hledat ve Vašem okolí dobrého plastického chirurga s referencemi...jako dobrá stránka je na toto www.plasticka-chirurgie.info

S pozdravem....


Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, mám na žaludu prasklinu cca.3-4mm dlouhou a 1-2mm hlubokou jde to nějak vyléčit bez operativního zákroku nebo je nutný operatativní zákrok? děkuji za odpověď
L
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, doporučuji konzultaci na dermatovenerologii, toto není vůbec indikováno k chirugickému řešení

S pozdravem....

Lukáš Frajer

ostatní
dobry večer ovrantim se na vas s prozbu . jmenuju se monika perezova chtely by se septa zda je mocni zakrot s vlasnim tukem podotikam že mam levo stranu oblicju dle pani doktorce neboli nerv ochavli pres nedavnem jsem postupovala operace viže u pana primare vrezky v ostrave moc vas prosim pokud to bude mocne bude velmy rada . jedem priklad levi koute v pusu mam trosku krive pisi vam vce co se deje aby jste otom vedely prosim o radu dekuji predem a s pozdraven monika perezova ostrava dekuji - otázka upravena poradcem
monika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den Moniko, omlouvám se, ale Vašemiu dotazu nerozumím a nevím s čímpak chcete poradit.....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli když nejsem trans FtM a sexuologický ústav mi napsal doporučení pro odstranění prsou respektive z psychických důvodů.
a teď mi pojišťovna napsala, že to proplácet nebudou. Nevíte co za vyšetření bych musela podstoupit, aby mi to pojišťovna proplatila ? Někde jsem i četla, že je to jedna z věcí, které pojiš. proplácí. ( Jinak mám velikost B ) Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Anonym
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, Váš případ  zasluhuje osobní jednání, proto doporučím se dostavit na konzultaci do Motola a doneste s sebou prosím všechny zprávy......objednat se můžete na tel 224434128....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

ostatní
Dobry den,chci se zeptat ,kdyz jsem byla v prvnich tydnech tehotenstvi na proste semiablaci laterálni casti nechtu a dali me lokalni anestezii,muze to ovlivnit plod?Diky
Šárka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že by nemělo, ale toto Vám zcela přesně řekne porodník.....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

ostatní
Dobry den, z prsu po drenu mi vyteka nazloutla tekutina, neni to infekce? Tece toho cimdal min....
Kamila
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, infekce to není, je to serózní tekutina, což může být, proto se nemusíte ničeho obávat....sekrece pomalu ustane a drobná dírka po drénu se zalepí....

S pozdravem

Lukáš Frajer

ostatní
Dobry den,mam problém s nadměrným ochlupením na celém těle a uvažuji o laserovém odstranění chtěla bych se zeptat co všechno to obnáší?Děkuji.
iveta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, je možné absolvovat laserové odstranění ochlupení...toto plastický chirurg neprovádí, laserovou problematikou se zabývá korektivní dermatologie, proto svůj dotaz adresujte tam....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den pane doktore, je mě 36 leta velice mě trápí vrásky na hrudníku. Tvoří to takový vějíř a jsou nepěkné. Záleží také jak spím, ale vrásky nemizí ba naopak se prohlubují, je tady možnost nějaké injekční výplně, cca kolik by mě to stálo a je možné zákrok provést ambulantně?
Děkuji a přeji pěkný den. - otázka upravena poradcem
Renata
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, je možné provést korekci výplní kyselinou hyaluronovou, cena se však pohybuje okolo 15 000 Kč a je třeba jí pravidelně cca po 6-9 měsících opakovat, jistou variantou je pak i užítí vlastního tuku

Rozhodně bych doporučil osobní konzultaci při níž s lékařem proberete všechny možnosti korekce. Objednat se případně můžete na tel 603560856.....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den,mám otázku když si chce dívka nechat zeštíhlit hrudník tak se odoperují dvě volná žebra je pravda nebo lež Děkuji za odpověď.
Pavlína
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, teoreticky ano, prakticky se toto u nás neprovádí.....rizika jsou příliš velká......

S přáním pěkného dne

Lukáš Frajer

ostatní
Dobrý den, chtěla bych se zeptat kolik přibližně stojí vyoperování dvou posledních párů žeber. Celkem se o to zajímám, protože dost hubená, podle mě a i tak mám velmi široký pas. Děkuji předem za odpověď.
Monika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, pokud je mi známo, tak toto se v naší republice neprovádí..... S pozdravem.... Lukáš Frajer
ostatní
Vážený pane doktore, nechala jsem si chrurgicky odstranit 2 menší znaménka, ještě nemám vytažené stehy (necelý týden). Cítím se od té doby nesmírně unavená. Stresem netrpím, ani jinak nepozoruji zvýšenou zátěž. Může mít toto vliv na organismus? Odezní únava samostatně po dohojení nebo je třeba ji nějak začít řešit? Děkuji.
Gabriela, 38 roků
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, rozhodně si myslím, že toto s tím vůbec nesouvisí, 2 malé excize organismus skoro nezatíží..... S pozdravem... Lukáš Frajer
ostatní
Dobrý den, pane doktore, mohl byste mi prosím říct Váš názor na používání krému Retin A(tretinoin) na vrásky? Tento lék je používán primárně na akné, ale v Americe a jak vyplývá z amerických internetových diskuzích se používá na vrásky a i jako prevence proti nim a má skvělé výsledky. Plastičtí chirurgové ho doporučují používat i subsidiárně k faceliftingu apod. a je i volně na plast.kilinikách k prodeji... Používají ho už i lidé od 25 let. Jaký je Váš názor, děkuji. Může být jeho pravidelné užívání i několikaleté nějak nebezpečné?U nás je na předpis, ale generický lék se dá zaslat i k nám bez předpisu. Děkuji za Váš čas
Iveta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, znám tento lék a znám ho v právě v indikaci při léčbě akné......jinou zkušenost osobní či zprostředkovanou nemám......spíše bych Vám doporučil se obrátit na dermatology, kteří s ním mají bohaté zkušenosti..... S pozdravem.... Lukáš Frajer
ostatní
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, za mohu s prsními implantáty navšívit tuto proceduru a implantátům a mně se nic nestane: http://www.salonannette.cz/sluzby/hubnuti-v-kosmicke-lodi Od operace jsem více jak půl roku Předem děkuji za odpověď Soňa
Soňa Machová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, nemám žádnou osobní či zprostředkovanou zkušenost s touto procedurou, proto se spíše zeptejte provozovatele...mrzí mě to, ale neporadím Vám..... S pozdravem Lukáš Frajer
ostatní
dobrý den,,mám taký,problem mam skoro ucpanou jednu dirku v nose,časté bolesti hlavy a vždy když onemocním a mam děsnou rýmu,,trvá u mně skorem pul roku,,časté tlaky na čele,,ale hlavní dotaz je ten,,,esi to neni zánět nosohltanu,třeba a druhý dotaz to same jsem mej před rokem a doprovazel me k tomu hnisavý výtok z penisu,,ale byl jsem na vyšetření žadna kapavka chlamidie nic,,, dobral jsem leky a vše v pařádku,,a před třema mesíci jsem mel to same až vlastně do teď,,a výtok se obevil znova,,dotaz je ten jestli to muže mít neco společného s tím mím nose atd..Děkuji
Michal S.
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den Michale, myslím si, že toto spolu nesouvisí, ale bez znalosti dalších vyšetření a Vašeho zdravotního stavu lze jen těžko soudit o co by se mohlo jednat......doporučuji komplexní vyšetření včetně ORL a urologie..... S pozdravem.... Lukáš Frajer
ostatní
V nejbližší době podstoupím operaci-zmenšení prsou.Den,kdy mám nastoupit do nemocnice,budu pravděpodobně již "špinit",protože potom asi za 2 dny mám dostat menstruaci.Neberu žádnou antikoncepci(tudíž ji nemohu vysadit a ovlivnit tak oddálení)a nechci brát ani žádný hormon(např.Norethisteron).Chci se zeptat,zda je to při operaci překážka(dočetla jsem se,že je to jiné krvácení-nahromaděné z dělohy-tedy nemá to s krvácením při operaci žádnou spojitost)nebo jak jinak menstruaci oddálit.Termíny operace se plánují dost dopředu,naplánovat na den to je skoro nemožné.Děkuji za odpověd,hezký den přeje Petra
petra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, doporučuji kontaktovat operatéra a s ním vše probrat......každý z lékařů má jiný přístup, někdo při menstruaci neoperuje vůbec, jiný je schopen v tomto čase klidně operovat.... jistě je nutné zohlednit i typ operace.S pozdravem..... Lukáš Frajer
ostatní
Dobrý deň.Mám ovisnutú kožu na rukách po schudnutí.Robíte jej odstránenie a približne v akej sume.Ďakujem
Erika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, ano tuto operaci provádím.......cena za tuto operaci je 30 000 Kč.....tuto operaci je vhodné absolvovat až při nálezu, kdy "nelze jinak", protože po ní zůstávají viditelné jizvy, proto je dobré uvážit, zda-li operaci podstoupit či nikoliv.....jizva je pod podpažní jamky až k lokti.....objednat se na konzultaci je možné na tel 603560856..... S pozdravem.... Lukáš Frajer
ostatní
Dobrý den, v blízké době mám podstoupit rhinoplastiku, resp. septorhinoplastiku (z funkčních důvodů). Při hledání informací na internetu jsem v jednom informovaném souhlasu našla, že jedno z rizik je ztráta krve a následné podání krevní transfúze. To mne překvapilo, měla jsem za to, že při tomto typu operace masivní krvácení nehrozí. Jak velká je pravděpodobnost, že k němu dojde? Nebo je to v informovaném souhlasu "jen pro jistotu"? Děkuji a hezký den.
Lucie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, tato komplikace je možná, ale extrémně vzácná, v dnešní době za čím dál více přikládá důrazu na řádně zpracovanou dokumentaci včetně informovaného souhlasu, proto by tam mělo být uvedeno vše co Vás v případě operaci nosu či jiné operace může potkat.....postupně tak dochází k prodlužování dokumentace...je to něco s příbalovým letákem od léku....výrobce musí uvést všechny možné komplikace s užíváním léku, byť jsou extrémně vzácné.....proto tuto informaci vnímejte "jen pro jistotu".... Pěkný den... Lukáš Frajer
ostatní
Dobrý den, pane doktore ještě mám dotaz k tomu znamínku v pupíku, doktor si ho chtěl prohlédnout, tak mi pích anestezii a anafoukl aby to viděl,...po tomto úkonu mám v pupíku modřinua a po pěti dnech to stále cítím jako doceela nepříjemnou bolset? Je to normální a čím to je? Modřina po anestezii přece nebývá. Děkuji
Al
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den otok a modřina jsou pravděpodobně po hematomu, který vznikl při aplikace lokálního anestetika, proto si myslím, že Vaše obtíže jsou možné a rozhodně nemusíte mít strach, vše se postupem času upraví samo..... S pozdravem.... Lukáš Frajer
ostatní
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik stojí přibližně zákrok vyoperování žeber a mohou nastat nějaké komplikace? Předem díky za odpověď.
Týna
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, pokud je mi známo, tak se tato operace na našem území neprovádí..... S pozdravem..... Lukáš Frajer
ostatní
Dobrý den, od narození má křivé oba dva malíčky na rukou. Malíčky mám mírně vtočené k mediální rovině ruky v distálním kloubu malíčku (levá je horší, ta mi ale nevadí, protože s ní nepíšu). Nijak mě to nelimituje v běžném životě. Po příchodu na vysokou školu jsem ale začla mít problém při psaní - musím si na přednášky oblepovat malíček leukoplastí, protože už po půl hodině psaní mám kloub malíčku spálený od papíru, jak posunuji ruku a nepříjemně to bolí. Pokud mám prst oblepený, dá se to tu hodinu a půl psaní vydržet, ale i tak to můj malíček cítí. Dal by se malíček nějakým chirurgickým způsobem narovnat? Popř. co by jste mi poradil? Děkuji za odpověď. Ivana
Ivana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, dle popisu se jedná pravděpodobně o tzv klinodaktylii, což je asymetrický růst článků prstů s projevem takového vybočení jak popisujete.....korekce je teoreticky možná, ale prakticky nemám s tímto osobní zkušenosti...rozhodně Váš problém je natolik specifický, že je třeba osobní konzultace, proto bych doporučil konzultaci na pracovišti, které se problematikou chirurgie ruky zabývá...toto je ústav chirurgie ruky ve Vysokém nad Jizerou... S pozdravem....



mobilní verze