Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna plastického chirurga Lukáše Frajera

Poradna

Ilustrační fotografie

Na otázky odpovídá

Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Nejste se svým tělem spokojeni a pomohl by vám jedině skalpel? Poraďte se s plastickým chirurgem MUDr. Lukášem Frajerem. Plastický chirurg a držitel licence České lékařské komory v oboru plastická chirurgie. Člen týmu Kufa, Pros & Co. kliniky plastické estetické chirurgie Perfect Clinic s.r.o. v Kartouzské 10 v Praze 5.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

operace ušních boltců
Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, kdy je nejlepší čas pro rekonstrukci ušního boltce u 2 měsíčního miminka?

Děkuji
Eliška Bindzarová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, toto se standartně provádí až v době, kdy je dítě schopno spolupráce s lékařem, prakticky okolo 10 roku věku, teoreticky od 6 let a výše.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den,
před rokem jsem absolvovala na Vaší klinice otoplastiku, kdy výsledek vypadá oproti původním odstátým uším určitě lépe, ale pravé ucho je oproti tomu levému odstáté víc.ten rozdíl je viditelný, pro mě docela dost, de vidět a trápí mě to, tak je pořád schovávám pod rozpuštěnými vlasy. Chtěla bys se zeptat jestli s tím de něco dělat, i když tam není tak markantní rozdíl jako na začátku, nebo to neřešit. Děkuji za odpověď :)
Hanka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, nejlépe bude navštívit svého operatéra a s ním vše probrat. Myslím, že Vám já/či kolegové vyjdou vstříc....

S pozdravem....

Lukáš Frajer


operace ušních boltců
dobry den chcem sa spytat 28.12 som absolvovala otoplastiku 2 tyzdne som mala na hlave bandaz po tom ako mi ju dali dole mam uz vyse tyzdna pulzujucu a narazovu bolest hlavy za uchom doktor mi povedal ze to moze byt sposobene tym ze mi viac pritiahol stich k hlave no neviem niekedy sa zobudim a tu bolest je to velmi neprijemne. dakujem za odpoved
jana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, takové pocity jsou po otoplastice normální, postupem času by se to mělo upravit samo.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
dobry den som 7 rokov po plastike usi,neodstavaju mi len nemaju tvar, kazde vyzera inak,je mozna reopeacia a musim zakrok znova platit mam 30 rokov
lenka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, při přitažení boltců dochází ke změně tvaru boltce, proto je toto očekávatelné, operatér Vás měl na toto upozornit, reoperace jsou svízelné a korekce má případně své limity, v případě zájmu se objednejte na některé z našich pracovišť. Více informací na www.perfectclinic.cz

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý deň pan doktor. Syn postúpil operáciu ostávajúcich uší (Mustarde technika).Teraz je viac ako 6 týždňov od operácie. Ušká má však až príliš pritiahnuté k hlave, chrupavku takú akoby zlomenú a vôbec to nevyzerá dobre. Teraz nemá skoro žiadny záušný priestor. Chcem sa spýtať, či aj po 6 týždňoch ešte môžu, možno po tom ako vypadnú stehy, ušká odskočiť od hlavy a bude to v poriadku, alebo by sa to už nemalo odtiahnuť a je viac pravdepodobné, že to takto zostane? Pri poslednej kontrole (pred 3 týždňami) nám bolo povedané, že konečný výsledok to zatiaľ nie je, pretože je tam ešte opuch, ale časom sa to upraví. A ešte sa chcem spýtať dokedy je potrebné nosiť čelenku počas spánku.
Ďakujem za odpoveď. Zdena
zdena
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, doporučím kontrolu u operatéra, nález by se měl ještě měnit, finální výsledek je hodnotitelný po 3-4 měsících po výkonu. Čelenku doporučuje cca 1-2 měsíce po výkonu

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den,mám dotaz mám postižené jedno ucho neslyším na něj dnes sem byl v nemocnici v Motole a tam mi doporučili pracovičtě ve Vinohradech na plastiku je možné,aby ucho po plastice vypadalo víceméně jako normální ?
Honza Zikmund
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rekonstrukce boltců jsou složité a záleží na tíži vady, rekonstrukční postupy jsou, výsledek je přímo závislý na stupni vrozené vady, naším cílem je zmírnit tuto vrozenou vadu.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den, asi před deseti lety mi dělali celkovou rekonstrukci ušního boltce (pomocí chrupavky z žeber), výsledek není nijak moc estetický, proto bych se chtěla zeptat jak v tomto medicína pokročila, četla sem o implantátech medpor, zajímalo by mě kde v čr se takové operace provádí, Děkuji za odpověď.
Michaela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rekonstrukce ucha bývají jedny ze složitějších rekonstrukčních technik. Operace pomocí medporu je jistě voba, ale záleží na  lokálním nálezu po operaci, proto bych doporučil kontaktovat původního operatéra nebo navštívit klinické pracoviště plastické chirurgie. Velmi pěkně a dobré výsledky má doc. Tvrdek na Vinohradech, který se touto problematikou dlouhodobě zabývá.

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den, dceři lékařka nastrelila v pul roce nausnicky. Za rok jsme je vyměnili za zlaté klasické kroužky. Vše bylo v pořádku, ale za dalšího pul roku se ji nad jednou dírkou vytvořila boulicka. Je hmatatelna při stisku boltce z obou stran. Nausnicku jsme vytahli, ale boulicka je v/na oušku stále. Rada bych věděla,jestli zmizí či co mohu pro její zmizení udělat. Dirku po nausnici nechavame
zarůst, az bude vše v pořádku,pichneme dirku kousek vedle.
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Eva
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez klinického vyšetření se jen těžko vyjádřit, v této lokalitě se relativně častěji tvoří tzv ateromy(ucpané mazové žlázy), doporučil bych návštěvu dermatologa či dětského chirurga, aby dcerku vyšetřil....pak případně navrhne i nějaké řešení....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den pane doktore, syn má od narození zvláštně formovaná ouška. Nemá je odstátá, ale má srostlý ten "žlábek" na konci uší. Při pohledu zepředu to viditelné není, zestrany a zezadu působí ouška jakoby placatá. Pan doktor na ušním řekl, že to není srostlý žlábek, ale že nedošlo k dostatečnému vývinu chrupavky a na koncích je jen volná kůže bez chrupavky. Opravdu je jen řešením odběr chrupavky ze žeber? Kdyby k nějakému zákroku mělo dojít, kdy je nejvhodnější doba. Je pravda, že se může chrupavka ještě vyvinout? Synovi je rok. Do jakého věku se chrupavka v oblasti uší vyvíjí, je možné vývoj nějak "podpořit"? Děkuji za Vaši odpověď. - otázka upravena poradcem
Veronika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, jedná se vrozenou vadu, která se postupem času sama neupraví a bude třeba provést případně chirurgickou korekci, tyto operace se provádí okolo 5-6 roku věku dítěte až je schopné nějaké spolupráce s lékařem., korekce chrupavkou z žebra je jednou z možností, jsou i možnosti implantátů medpor....

V případě zájmu je možné zaslat fotografie na  lukas.frajer@centrum.cz

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den chci se zeptat do jakého věku dítěte platí pojištovna přišití uší děkuji za odpověd anna
anna
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, operace uší je hrazena ZP do 10 let věku dítěte.....poté je výkon hrazen v režimu samoplátce...

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den , jsem 11 dní po přišití obou uší a zítra mám jít na vyndání stehů. Ovšem chtěl bych v nejbližší době navštívit kadeřníka myslíte si že doba 2 týdnů po operaci bude dostačovat ? Je mi jasné že jizvy budou určitě viditelné ale mám spíše obavy o větší ohyby ucha které kadeřnice asi bude provádět nemůže se tím poškodit následné hojení nebo vzhled ucha ? Děkuji za odpověď
Petr
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, k holiči můžete jít bez obav, jen jí na skutečnost, že jste po operaci upozorněte....uši by měly být zhojeny natolik, že poskožení nehrozí....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den, před 15ti lety jsem podstoupila plastiku ušních boltců, která se zcela nezdařila. Měla jsem jít na druhou operaci ale ta se nakonec nekonala. Mám znatelný rozdíl v odstupu uší od hlavy a jsem nucena je schovávat. Naštěstí u mě k žádnné deformaci nedošlo. Už delší dobu uvažuji nad operací ale pojišťovna to zdřejmě neuhradí. Jaké jsou možnosti?
Ludmila
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že vám nezbyde nic jinho než zákrok uhradit či požadovat reoperaci po lékaři, který výkon před 15 lety prováděl,ale myslím, že Vaše šance na "reoperaci zdarma po 15 letech" jsou malé....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den,
asi před 10 dny jsem postoupila přišití ušních boltců a od 7.dne už nosím jen čelenku. Když si čelenku sundám na chvíli, uši vypadají krásně ale po chvilce se jakoby odchlípnou a odstávají znovu. Je možné že se ještě nošením čelenky uši více připevní k hlavě?
- otázka upravena poradcem
Klára
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, nevím jakou operační techniku chirurg použil, pokud fixace stehy není dokonalá, tak nošením kompresní čelenky se stav neupraví.....čelenka je jen pomocná, rozhodující je přitažení boltce vnitřními stehy.....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den, mám příliš velké dírky v obou uších od náušnic (cca 0,7cm)). Snažila jsem náušnice nenosit, aby dírky zarostly, ale nepomohlo to. Bylo by možné dírky trochu zmenšit? Děkuji za odpověď
Olga
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano, je možné je chirurgicky zmenšit...Dírky bohužel samy nezarostou.....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den pane doktore.ASi před 13 lety mi přišivaly levé ucho,je fakt že se ucho trochu povolilo,ale mám jiny problém.Vykukuje mi drobný drátek a okolo mě to pobolívá na dotek. Děkuji.
Marcela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, jedná se pravděpodobně fixační steh(starší typ šití-chromcat-gut), který fixuje ucho, proto je třeba ho nutné nyní odstranit, protože dráždí kůži, doporučuji navštívit svého operatéra či jiného plastické chirurga...

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobrý den,dnes synovi odstranili obvazy s ousek a mám pocit ze levé ouško je stále odstáté ale pan doktor mě ujistil že nošením čelenky přes noc a den se ousko spraví je to opravdu tak děkuji
Drahoslava
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu, operační techniky a dalších okoloností je těžko se vyjádřit k tomu, zda-li dojde ke změně či nikoliv.....vše konzultujte se svým operatérem, který je nejpovolanější k tomu Vám dáti správnou odpověď...

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
Dobry den, som tyzden po otoplastike, dnes som bola na prevazoch a na chvilu som sa pozrela aj do zrkadla. Usi boli samozrejme este take ubolene, cervne, zopar modriniek, zdali sa mi opuchnute este, este ich mam aj dost citlive na dotyk. Co ma prekvapilo ale bol tvar. Neviem ci je to tym opuchom, ale stred, ako je chrupavka sa mi zdal trosku dalej od hlavy a vrch a zadna strana (krajna strana) uplne prilepena k hlave. Z predu vyzeraju ako zalomene alebo co. Z boku normalne. Ale bola som dost v strese, videla som sa mozno 5 sekund v tom zrkadle a nestihla som vsetko skontrolovat. Chcem sa spytat, ci je to normalne a ci vlastne este tento tyzden ako budem nosit specialnu celenku, ci sa doformuju este alebo uz ich tak budem mat? Odlepia sa este od hlavy tie vrchy a zadna cast? Kedy vlastne nadobudnu ten spravny vysledny tvar? Dakujem velmi pekne za skoru odpoved
:)
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, to co popisujete je relativně normální a při přitažení boltců dochází ke změně tvaru ucha.....chrupavka má do jisté míry tvarovou pamět a při jeho změně tvaru dochází k jisté deformaci....postupem času se to upraví, proto můžete být v klidu......finální výsledek po operaci je hodnotitelný cca za 2-3 měsíce.....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace ušních boltců
pane doktore mám dootaz ohledně zánětu ušni chrupavky. Pani doktorka na ušnim mi vyndala jen čast zánětu ušni chrupavky a čast nechala a zánět se mi rychle rozšířil na celou hranu ušniho boltce ted mám hranu boltce celou zvlněnou meně i vice. Je možná nějaká korekce--sportuji a nosim kráté vlasy a kdyby ano hradi ji pojištovna nebo jaká je cena na soukromézklinice . Děkuji Věra
věra hinterholzova
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, záněty chrupavky jsou obecně velkým problémem- zánět se špatně eradikuje a jsou po něm možné deformity tvaru boltce.....nezmiňujete se proč došlo k zánětu, což je i pro mě velmi důležitý údaj....bez znalosti lokálního nálezu lze jen těžko soudit, zda-li bude možná korekce a jakým způsobem, proto je možné mi zaslat fotografie k posouzení na mail na: lukas.frajer@centrum.cz či se objednat na osobní konzultaci na tel 603560856.... S přáním pěkného dne... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
Dobrý den také se chci zeptat byl sem u lékaře ohledně odstávajících uši a bylo mi řečeno ze mam zvláštní druh deformace a mužou nastat komplikace nebude zákrok nebezpečný? S pozdravem Děkuji za odpověď
Dušan
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den Dušane, bohužel Vám takto neřeknu, "to by se muselo vidět" o jaký druh deformity boltce se jedná....můžete mi v případě zájmu zaslat fotografie na mail: lukas.frajer@centrum.cz S pozdravem.... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
Dobry den. Moji dceri kazi vzhled odstate usi.Po narozeni je mela krasne u hlavicky ale pak si je zacala prilehavat a tim ji vic a vic zacali odstavat. je mozne jit na prisiti ousek v 1,5-2 letech? Dekuji za odpoved.:)
Pavlina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, takové operace se u dětí provádí v době, kdy dokážou aspoň trochu spolupracovat, proto to je okolo 5. roku věku, proto máte ještě dosti času...až to bude aktuální, tak zajděte na plastiku.... S pozdravem... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
Dobrý den Potřebuji poradit ..Odstávají mi uši,chtěla bych jít na zákrok, kolik to stojí ????? Děkujuu za Váš čas ! Melissa
Světlana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den Melisso, tento zákrok stojí na naší klinice 15500 Kč v lokálním znecitlivění, na konzultaci je možné se objednat na tel 603560856....S pozdravem.... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se poradit, v polovině 12/2012 jsem podstoupila otoplastiku. Ouška mám přišitá jak jsem si vždy přála, ale zdeformovala se mi chrupavka na levém oušku. Při poslední kontrole u dr. mi byla doporučena tlaková masáž a prý je vše v pořádku. Ale při pohledu do zrcadla vidím, že je chrupavka jakoby přetočená, jsou tam znatelně vidět nerovnosti, i mé okolí si toho všímá, není to moc hezké. Proto se chci zeptat, zda mi ty tlakové masáže pomohou? Ouška jsou ještě stále tvrdší a i zabolí. Nechci hned běžet za dr., proto se radím zde. Děkuji za odpověď. AM
|Andrea
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, toto je bohužel možné, chrupavka má tvarovou pamět a při broušení a následném přitažené se může deformovat do tvarů, které se pak obtížně korigují...tlakové masáže mohou pomoci, ale spíše si myslím, že ne....postupem času je normální, že ucho "trochu povolí" a pak si myslím, že i případná deformita se zmírní.....rozhodně v případě nejasností kontaktujte svého lékaře.....zde je i klíč k možné nápravě pokud se to nezlepší.... S pozdravem.... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
Dobrý den, pane doktore! Před 6 ti-týdny jsem byla na přišití uší.Odstávaly mi hořejšky uší.Uši jsou ale pořád stejné,jak před zákrokem.Vůbec žádná změna,jako bych ani na operaci nebyla.Jsem zklamaná a chtěla bych jít na přišití uší znovu,ale už asi radši k jinému plastikovi.Nejde jít na operaci dříve než za půl roku?A jak je možné,že se operace nepovedla?Děkuji.
Katka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu nemohu soudit zdařilost operace, jistě je zde i možnost nepovedené operace...revizní operaci lze provést, rozhodně však si myslím, že půl roku je minimální čas před dalším zákrokem.....jizvy a okolní tkáně musí vyzrát.....volba lékaře je na Vás, můžete zdarma požadovat korekci pokud je indikována u kolegy, který zákrok prováděl, či změnit operatéra, ale musíte počítat s tím, že výkon bude pravděpodobně hrazen znova..... S pozdravem.... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
Dobrý den, mám deformovaný ušní boltec, zánět chrupavky, část vyjmutá. Co se s tím dá dělat? Pojišťovna prý ani takovou operaci nehradí, i když je následek zánětu. Nemůžu nosit culík, nemůžu chodit ven ve větru. Vypadá to velmi ošklivě. Děkuji za odpověď
Viki
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, bez nalosti lokálního nálezu je těžké se vyjádřit ke způsobu provedení korekce Vašeho ucha a tím i případné úhrady ZP, proto prosím pošlete detailní fotografii na můj mail a já Vám orientačně napíšu jak by toto šlo řešit chirurgicky(lukas.frajer@centrum.cz), předesílám však předem, že korekce ucha ať už vrozené či získané jsou jedny ze složitějších v plastické chirurgii.... S pozdravem.... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
Dobry deň, pred niekolkymi dňami som podstupila korekciu ušníc.keď sa pozriem do zrkalda tak ako tak vyzerajú rovnako,no nie su rovnake,su tam nejake milimetrove rozdiely.Problem je aj,že nemam rovnake chrupavky,jednu mam tensie a druhu zas hrubsiu.Zo zadu zas trocha viac odstavaju.Rada by som vedela ci sa zozadu ci spredu maju posudit tie usi?To že nie su presne rovnake to by ani nebol taky problem,viac ma trapi,jedno ucho,kde ma hrubsiu chrupavku na hornej casti ucha pri hlave jedna sa nejaky 1cm a 1,5cm a to kazí celkovy vzhľad a tak vyzerajú že nie sú tie uši rovnaké.Chcela by som vediet či by sa to dalo nejak korigovať,či sa da stenšiť ta chrupavka či nie.Možno by sa moja otazka dala napísať aj jednoduchšie.Vopred ďakujem za odpoved
Monika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, Váš dotaz je opravdu složitě napsán, korekce uší je jistě možná,ale třeba počkat cca 3-5 měsíců, až se pooperační nález stabilizuje......rozhodně bych doporučil stav konzultovat s operatérem a případnou korekci provést následně u něj.....měla by být bezplatná..... S pozdravem Lukáš Frajer
operace ušních boltců
dobry den, rad bych se zeptal, zda pri operacl odstalych boltcu u dospeleho cloveka, s tvrdsi chrupavkou, ktera jak znamo si uchovava pamet sveho tvaru, je v dusledku teto skutecnosti casta recidiva a navrat do puvodniho stavu? Resp. na kolik byva efekt operace boltcu dospeleho cloveka trvaly, pokud treba dokazete kvantifikovat procentualni uspesnost zakroku u dospelych...dekuji
jan
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, vše co popisujete je pravda, ale pokud je chrupavka správně korigována (ztenčení a modelace) a operační postup proveden správně pak bych efekt měl být trvalý, recidivy odstálých boltců samozřejmě jsou, ale z mé osobní zkušenosti cca do 5% odoperovaných. S pozdravem.... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
Dobrý den rád bych se zeptal, zda je možná modelace ušního boltce. Uši odstáté nemám, ale mam je velké co se týká plochy, tak zda se dají nějak modelaovat, a jestli jsou pak problémy s chrupavkou ? (propady, boule, apod.) a kolik cca takový zákrok stojí. Děkuji
Petr
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, redukce boltce včetně chrupavky možná je, ale je zde také riziko deformit chrupavky po její redukci a tento výkon se pak provádí ve zcela jasně indikovaných případech, což lze nyní bez zhodnocení lokálního nálezu jen težko rozhodnout, proto bych doporučil osobní konzultaci u plastického chirurga a poté bude jasné jak postupovat dále.... S pozdravem.... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
Dobrý den,mám komlex ze svých velkých uší...naše rodina je tím typická, ale nějak se mi nechce si na to prostě zvyknout, zvlášť,když se mám zanedlouho zúčastnit jedné soutěže miss a v létě vdávat. Nebudu si moct dovolit účesy,které by se mi líbily. Existuje nějaké možnost zmenšení a modelace ušních boltců?
Nina K
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, jsou možnosti jak zmenšit ucho i případně měnit jeho uložení na hlavě, ale je nutné znát lokální nález v oblasti uší, pak lze vymyslet jak postupovat, proto v případě zájmu je možné zaslat fotografie mailem k posouzení na lukas.frajer@centrum.cz či se objednat na konzultaci k vámi vybranému lékaři naší či jiné kliniky, kde lékař zhodnotí jak postupovat k nejoptimálnějšímu výsledku.... S pozdravem..... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
dobrý den, moje dcerka má odtálé uši. Nyní jí je 9let a proto jsme chtěly využít šanci, mít tuto operaci zadarmo. Bohužel dcera trpí artritidou a užívá lék Mathotrexate - teva 10mg. Pan doktor z revmatologie řekl- že i když je to odkladná operace a je zde riziko horšího hojení, tak že by to riskl. Ale dětská lékařka to zakázala. Moje drecka se těšila, že už nebudemít plachťáčky, že konečně bude nosit culíky a copánky a nebude uši schovávat pod rozpuštěnými vlasy. Když se dověděla, že na operaci nesmí, bylo jí hooodně smutno. Chtěla jsem se zeptat, jak velké riziko by bylo tuto operaci podstoupit a zda vy, jako odborník byste to riskl nebo nee. Děkuji Katka
katka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den paní Katko, z mého pohledu je operaci možné provést, takto větší děti je možné operovat v lokálním znecitlivění, což de facto minimalizuje zátěz pro malého pacienta...při užívání imunosupresivní léčby je vyšší riziko komplikací hojení( vyšší riziko zánětů, tvorba keloidních jizev aj.), ale toto riziko není příliš vysoké(souhlasím s revmatologem))....rozohdující bude však vyjádření Vašeho pediatra, který by Vám operaci měl schválit...já nemám z Vašeho dotazu dostatek informací, abych mohl posoudit celkový stav, průběh léčby a stadium onemocnění pro nějž užíváte tuto léčbu a tak stanovit míru rizika...jistou variantou je toto probrat s revmatologem, který napíše pediatrovi, že nemá námitek, což by mohlo Vaší dětskou lékařku upokojit, že nebude dcera nějak závažně ohrožena....Výkon je hrazen ZP do 10 let věku...v případě zájmu je pak možné se obrátit na mě či kliniku na Bulovce nebo na kliniku na Vinohradech v rámci Prahy a širšího okolí.... S pozdravem..... Lukáš Frajer
operace ušních boltců
Dobrý den, moje dcera se narodila s atrezí pravého ušního boltce. V budoucnu bychom jí rádi nechali ouško dodělat a bylo nám řečeno, že při tomto zákroku se dnes ouško modeluje z vlastní chrupavky. V televizi jsme viděli dokument o chlapci se stejnou vadou, který už plastiku podstoupil, ale místo chrupavky mu ucho vymodelovali z nějakého speciálného materiálu. Jaké má tedy dcera vyhlídky? Budou jí muset ještě vyřezávat chrupavku z žeber nebo už jsou umělé materiály na takové úrovni, že jsou schopné bez vedlejších příznaků chrupavku nahradit a tělo je dobře přijme. Dceři je jeden rok.
Katka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den paní Katko, chrupavka z žeber je velmi vhodná jako stavební materiál pro rekonstrukci boltce a výsledky jsou velmi pěkné(lze vymodelovat jako druhé zdravé ucho)....speciální materiál se nazývá Medpor, jeho výhody jsou, že ušetří odběr tkáně a jizvu v místě odběru, ale finální výsledky nejsou tak pěkné jako u vlastní chrupavky....navíc je to cizorodý materiál, který v budoucnu může dělat problémy v místě implantace....rozhodně bych doporučil až se rozhodnete pro rekonstrukci kontaktovat doc. Tvrdka na Vinohradech, který má velmi bohaté zkušenosti s rekonstrukcí boltců a poradí jistě vhodný postup pro rekonstrukci a ozřejmí Vám možnosti obou metod.... S pozdravem.....www.kufa.cz
operace ušních boltců
Dobrý deň, vykonávate aj reoperáciu odstalých ušních boltcu prvá operácia nevyšla je možnosť že tá druhá dopadne lepsie?A nechcem byť neslušný,ale tiež by ma zaujímalo ako bohaté skúsenosti mate v tomto smere reoperácii ušných boltcu,koľko podobných zákrokov už mate za sebou.Ďakujem
Vladimir
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, reoperace jsou vždy složitější, ale myslím, že nebude problém toto opravit...vždy záleží na tom, jak vypadá pooperační nález...odstup mezi operacemi by měl být min 1/2 roku....operace boltců patří mezi základní operace v plastické chirurgii, ale kolik přesně reoperací mám hotových vážně nevím.... V případě zájmu je možné se objednat na osobní konzultaci na recepci kliniky na tel 605201008 či 603560856.... S pozdravem....
operace ušních boltců
Dobrý den, mám sedmiletou dceru, která má odstálé ušní boltce, je možné u ní provést operaci v lokální anestezii? Je možné operaci,pokud je do deseti let hrazena zdrav. poj. uskutečnit i na soukromé klinice, např. Vaší? Děkuji za odpověď.
Marek
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
operace boltců se běžně provádí v místní anestezii a do 10 let pacienta hradí tuto operafci zdravotní pojišťovna. Naše klinika Perfect Clinic nemá smlouvu se zdravotní pojišťovnou a tento zákrok stojí 13 000kč MUDr. Roman Kufa
operace ušních boltců
Dobrý den Romane, chtěl bych se Vás zeptat kolik by stála kosmetická úprava uší a následně nosu. Jedná se mi o to, že uši bych si přál více k hlavě a úpravu nosu v dolní části. Předem děkuji za odpověď, Petr.
Petr
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, operace uší i nosu je samožřejmě možná- korekce boltců stojí na našem pracovišti 13.000 Kč operace nosu stojí od 16-28000 Kč dle rozsahu výkonu(měkký či tvrdý nos), případě zájmu nás kontaktujte a dohodneme se na bližším.....více na www.kufa.cz S pozdravem
operace ušních boltců
Dobrý den pane doktore. Je mi 31 let,. pred 10 lety, jsem mela operaci ucnich boltců operace se nepovedla a neustale si schovavam usi vlasama.Chtela bych vedet jesti by stim slo neco delat .Dekuji za odpoved.
HALI
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, korekce je samožřejmě možná, vždy je nutné posoudit lokální nález a dle toho zvolit co nejoptimálnější postup k možnému pooperačnímu výsledku.....v případě zájmu je možné zaslat fotografie mailem na roman@kufa.cz k posouzení a já či někdo z mých kolegů se vám bude věnovat...... S pozdravem a přáním pěkného dne.....www.kufa.cz
operace ušních boltců
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli máte nějakou zkušenost s "reoperací" uší....nejde mi bohužel o to, že by bylo jedno více jedno méně přišité, ale každé je prostě přišité jinak...jedno celkem ujde, ale druhé vypadá strašné nepřirozeně, je přišité prostĚ jinak a vypadá to hrozně. Je nějaká možnost s tím něco dělat? Děkuji, S pozdravem D.
Denisa
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, korekce je samožřejmě možná, ale je nutné posoudit lokální nález a předpokládaný rozsah výkonu s přihlédnutím k pooperačnímu výsledku....doporučuji kontaktovat operatéra či případně jiné pracoviště.... S pozdravem www.kufa.cz
operace ušních boltců
Dobrý den, moje dcera, 7let, byla koncem srpna na přišití uší. Dodnes má za ušima stehy které částečně koukají z kůže (nepatrně) a částečně jsou pod kůží. Dokonce na několika místech pod kůží jsou ještě stehy viditelné a jakoby se chtěli dostat přes kůži ven. V nemocnici mi bylo řečeno že se to časem ztratí . Dcera si na uši nenechá sáhnout a stehy jí sem tam i píchají. Prosím o radu co stím. Moc děkuji
Tereza
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, toto se někdy může stát, rozhodně doporučuji kontaktovat operatéra a stehy případně odstranit.....pokud byl použit vstřebávací materiál tak by se toto mělo upravit časem, ale i tyto stehy je možné odstranit.... S pozdravem www.kufa.cz
operace ušních boltců
Dobrý den, prosím Vás chtěla bych se zaptat jestli jen přišití uší bez zmenšování ušních boltců (jak máte na videu na vašich stránkách) stojí opravdu přes 10 000kč. Ráda bych si nechala jen přišít uši a nevím jestli bych mohla do operace dát tolik peněz. Kdybych si už vydělávala sama tak bych za operaci uší dala všechno, ale jestli to opravdu stojí přes 10 000kč tak nevím zda by mi to rodiče zaplatili. Předem děkuji za odpověď.
Katka16
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, přitažení ušních boltců stojí na naší klinice 11 000 Kč, rozhodně při operaci nedochází ke zmenšení uší, jen k modelaci úhlu mezi uchem a hlavou......v případě zájmu a po konzultaci s rodiči o Vašem problému je možné se objednat na konzultaci.... více na www.kufa.cz S pozdravem .....
operace ušních boltců
Dobry den, pred dvema lety jsem podstoupila operaci usnich boltcu a stale mam vzadni casti u každého ucha nahoře takovou malou boulicku, kde citim, ze je nejaky drat nebo neco takoveho. Myslela jsem si ze zacatku, ze to jsou take stehy a postupne se vstrebaji, ale nic takoveho se bohuzel nestalo. Nevite co by se s tim dalo delat? Je to docela neprijemne, kdyz o to zavadim. Dekuji
Jana_S
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, šicí materiál, který volí chirurg při operaci je dle jeho zvyklostí. Obecně řečeno se užívají stehy trvalé, nevstřebatelné nebo dlouhodobě vstřebávající se.....pokud jste od operace 2 měsíce, tak je v obou případech příliš brzo hodnotit co a jak dál. Vhodné bude kontaktovat chirurga, který Vás operoval a s ním probrat další postup..... S pozdravem www.kufa.cz
operace ušních boltců
Před 2 měsíci jsem podstoupila operaci odstátých uší vcelku jsem spokojená jedno ucho mám tak akorát,ale levé ucho mám hrozně připláclé u hlavy je možné ještě nějakými pomůckami ucho drobet povolit nebo už je pevně přirostlé zkoušela jsem za něj dávat vatové tamponky ale nepomohlo to.
MICHAELA 30LET
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, po operaci může být boltec více přitažen k "hlavě" a toto je normální a případná mírná asymetrie po výkonu je možná...postupem času by se toto mělo upravit tím, že boltec mírně "odstane" je takto docílen optimální efekt....... toto trvá cca 3-6 měsíců po výkonu....v opačném případě doporučuji kontaktovat operatéra a dohodnout se na dalším postupu. S pozdravem www.kufa.cz
operace ušních boltců
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, kolik stojí přišití obou uší a ja dlouho trvá zahojení? Děkuji za odpověď popř. za odkaz. Hezký den
Renata
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, cena za otoplastiku je našem pracovišti 11. 000 Kč, rekonvalescence trvá cca 2-3 dny, poté je možné začít nosit čelenku, kterou je vhodné nosit cca 1-2 měsíce......stehy se odstraňují po 14 dnech po výkonu.....
operace ušních boltců
Dobrý den rozhodla jsem se pro operaci ušních boltců. Ráda bych se zeptala, zda je možné si připlatit celkovou lokální anestezii a samo vstřebávající stehy. Děkuji za odpověď.S pozdravem Lenka
Lenka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, toto není samozřejmě problém, záleží jen na dohodě s operatérem. Pokud se domníváte, že byste lokální anestezii nesnesla je pak možné po řádném interním předoperačním vyšetření tento zákrok provést....Poplatek je pak navýšen o 2500 Kč a resorbovatelné stehy je také možno aplikovat na sešití rány V případě zájmu je možná osobní bezplatná konzultace...... S pozdravem www.kufa.cz
operace ušních boltců
Dobrý den,mám dceru jsou jí 2roky má odstáté uši a chtěli by jsme jí je nechat přišít a zajímalo by mne kdy je to nejvhodnější?Děkuji
Erika
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, vhodná doba k provedení otoplastiky je okolo 5-6 let před nástupem do školy případně déle až se dcera sama rozhodne sama toto řešit......Výkon je hrazen zdravotní pojišťovnou do 10 let věku dítěte..... S pozdravem www.kufa.cz
operace ušních boltců
Dobrý den, mám 6 tiletou dceru a od má odstáté obě uši. Chtěly bychom jí je nechat přišít, ale chtěla bych se zeptat, zda je to vhodné, když nám pan doktor napsal do lékařské zprávy že nemá zcela vytvořená crura anthelicis.Zda se nejedná o nevytvořenou chrupavku. Děkuji
daniela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, operaci je možno samozřejmě provést, jedná se jen o drobnou vadu, kdy není "chrupavka" zcela vyvinuta, ale rozhodně to není důvodem proč neprovést otoplastiku, operaci je možno i provést na náklady zdravotní pojišťovny, ale do 10 let věku dítěte........ S pozdravem www.kufa.cz
operace ušních boltců
dobry den, som 6 tyzdnov po operacii a stale mam mierne opuchnute lave ucho. Moze to byt nejaka komplikacia? Kvoli tejto obave co najcastejsie nosim celenku aj cez den. Chcela by som sa opytat, ze ci sa mam obavat a radsej nosit celenku, alebo uz nie. opuch mi nesposobuje ziadne odstavanie ucha. A chcela by som sa este opytat, ze ako je to mozne, ze niektorym ludom zacne ucho znova odstavat po troch mesiacoch od operacie. Teda kedy sa da predpokladat, ze su usi konecne zahojene?
marta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, otok po operaci je normální a měl by se stabilizovat cca do 2-3 měsíců po operaci a nepovažoval bych to za komplikaci...myslím, ši že čelenku přes den můžete odložit a na noc ji doporučujeme cca 6-9 týdnů......jizva v oblasti záušního prostoru se vytvoří cca za 2 měsíce po operaci a postupně vyzrává a to je i důvod proč někdy dojde k mírnému odstátí uší,za tuto dobu je šicí materiál většinou již vstřebán a jizva začíná pracovat a kontrahovat se..... S pozdravem www.kufa.cz
operace ušních boltců
Dobrý den, Chtěla bych se zeptat na kolik by mě jako dospělou ženu přišlo +- přišití uší? Jsem dosti nešťastná když na fotkách z dovolené všude vyčuhuje moje levé ucho. Pravé je docela v pořádku, ale to levé mě rozčiluje.
světlana 14.července
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, ja samožřejmě možné provést jen operaci jednoho ucha a korigovat postavení ušních boltců do optimálního postavení......cena za otoplastiku je naší klinice 110000 Kč, v případě korekce jen jednoho boltce zaplatíte jen 5500 Kč, výkon se provádí v lokání anestezii a trvá cca 30 minut....v případě zájmu je možná bonzultace...více na www.kufa.cz s pozdravem...........
operace ušních boltců
Dobry den pan doktor, operovali mi odstavajuce usi pred rokom. Problem je v tom, ze mam za usami velmi vypukle okruhle kosti, teda aj ked mam usi prisite uplne k hlave, spredu mi odstavaju. Dalo by sa to vraj skorigovat tak, ze by sa tie kosti za usami zbrusili. Je to bezne? A je to velmi rizkantne, postupit taku operaciu? Nakoho sa teda mam obraitit? Lebo to asi nepatri k plastike usi. Dakujem
livia
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, takto po internetu není možné zhodnotit o jaký probém přesně jde...doporučoval bych komtaktovat operatéra a konzultovat toto přímo s ním či případně jiným plastikem.... S pozdravem www.kufa.cz
operace ušních boltců
Dobrý den, před rokem a půl jsem obsolvovala operaci uší. Před několika měsíci s emi však jakoby "propadla "chrupavka v místě sešití, je v tomto místě ztenčená a naopak se mi udělala boulička v místě hlavy, kde přechází v ušní boltec. Nevím, jestli je to v pořádku, nebo je třeba další korekce. Děkuji předem za odpověď.
Vojtovka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, doporučuji navštívit Vašeho operatéra a s ním se dohodnout na bližším.....V případě korekce by Vám tuto operaci měl provést ooperatér....... S pozdravem www.kufa.cz
operace ušních boltců
Dobrý den,provádí se korekce odstátých ušních boltců v lokální nebo celkové anestezii?Jak dlouho trvá zákrok?
Lucie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, většinou se tento zákrok provádí v lokální anestezii, pouze u malých dětí se provádí v celkovém znecitlivění.....Zákrok trvá přibližně 60 minut....v případě zájmu je možné si dojednat osobní bezplatnou konzultaci....více na www.kufa.cz S pozdravem......
operace ušních boltců
Dobrý den,manžel byl jakodítě na operaci s odstátými ušními boltci,jeden má v pořádku ale druhý stále odstává.Chtěl by si ho nechat přišít.Kolik by u vás stálo přišití jednoho ušního boltce?Díky hezký den Tereza
Tereza
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, tuto operaci lze samožřejme provést....výkon stojí na našem pracovišti 10500 Kč, proto v řípadě jedné strany budete platit polovinu ceny.....v případě zájmu je možné se objednat na beplatnou konzultaci....více na www.kufa.cz S pozdravem
operace ušních boltců
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na operaci uší. Mám uši nesouměrné, jedno je docela pěkné a druhé vůbec. Vím, že jizvy nepůjdou vidět, ale moc by mě zajímalo, jestli se operaci ucho nezdeformuje a nepomačká...Viděla jsme hodně lidí po operaci, uši měli krásně přišité, neodstáté, ale co mě překvapilo bylo to, že jejich chrupavka byla zkroucená a vůbec se mi to nelíbilo - čím to je? A ještě jeden dotaz - bude na Vašich stránkách www.perfectclinic.cz možné vidět video i jiných operací? Chtěla bych se podívat na to, jak se provádí operace nosu a samozřejmě i jiné...Moc Vám děkuji za Vaši poradnu - jste skvělý!
Hana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobry den, vzdy zalezi na nalezu v oblasti Vasich usi, nekdy muze dojit k deformaci tvaru ucha pri nepriznivem nalezu v oblasti chrupavky/nevyvinuta ci jiz pred vykonem deformovana/, ale setrnou operaci by se melo toto aspon zlepsit.......O zarazeni dalsich videi uvazujeme......V pripade zajmu je mozne se objednat na bezplatnou konzultaci.....vice na www.kufa.cz.... S pozdravem .....





mobilní verze