Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna plastického chirurga Lukáše Frajera

Poradna

Ilustrační fotografie

Na otázky odpovídá

Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Nejste se svým tělem spokojeni a pomohl by vám jedině skalpel? Poraďte se s plastickým chirurgem MUDr. Lukášem Frajerem. Plastický chirurg a držitel licence České lékařské komory v oboru plastická chirurgie. Člen týmu Kufa, Pros & Co. kliniky plastické estetické chirurgie Perfect Clinic s.r.o. v Kartouzské 10 v Praze 5.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

operace břicha
Dobrý den pane doktore!
Na chirurgii mě bylo řečeno, že mám pupeční kýlu 7-8 mm a diastázu břišních svalů 4 cm. Byla mě doporučena laparoskopická operace se síťkou a bylo by to prý hrazeno ze zdravotní pojišťovny.
Chci se zeptat na jiné operační metody a jakou operační metodu děláte na Vašem pracovišti?
Myslím si totiž, že mám i trochu tukový převis a ráda bych odstranila i ten. V některých diskuzích jsem si všimla, že někteří pacienti si vyžádali tkáňové lepidlo k zákroku. Můžete mě prosím vysvětlit, k čemu to tkáňové lepidlo slouží? Děkuji za odpověď!
Helena
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, na korekci diastázy bych doporučil plikaci v oblasti linea alba než vložení síťky, každá metoda má své výhody, ale pro výsledný efekt je lepší plikace než LSK operace, ovšem za cenu delší jizvy než po LSK operaci.Tkáňové lepidlo se používá pro lepší zastavení krvácení a rychlejší rekonvalescenci a snížení rizik pooperačních komplikací(hematom, serom)
S pozdravem
Lukáš Frajer
operace břicha
Dobrý den. je mi 33, mela sem 2x cisarsky rez, ted mam diastazi 15cm pise mi doktor a pupečni kylu, ale zvažujeme ešte treti tehotenství do budoucna, a rika že kýlu bez sitky nema smysl operovat že se to vrati. prosim vás jake je riziko neoperovat kylu a podstoupit dalši tehotenstvi s ni. nebo zoperovat kylu pak tehotenstvi, a nebo zoperovat i to svalstvo ted? neni to zas riziko ře ta sitka v tehotenstvi praskne? nevim co delat že je to na mne jak se rozhodnu
katka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, rozhodně bych doporučil 3 dítě a pak provést rekonstrukci břišní stěny.
S pozdravem.
Lukáš Frajer
operace břicha
Dobrý den,pane doktore chtěla bych se optat mám rozestup břišních svalů na 4 prsty a v rozestupu mam kýlu velikosti 3x8cm a omezuje mě to v běžném životě už jsem byla na několika konzultacich ,zde v HK prý není možnost zákrok provést na uhradu zdravotní pojistovnou, na pojistovnu lze prý provést zakrok pouze řezem v linea alba,chtěla jsem se informovat zda u Vás v tomto případě lze provést zákrok abdominoplastikou na úhradu pojišťovny .Děkuji
Eva
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, v HK je plastická chirurgie, která by tyto zákroky měla provádět za úhrady ZP, ale neznám přesně tamní poměry. U nás v Motole, pokud je nález indikován k operaci na náklady ZP výkon můžeme provést.
Objednat se můžetre na tel 224434174 ke mě či kolegům.
S pozdravem
Lukáš Frajer
operace břicha
Dobrý den, pane doktore, mám 25 letou dceru po těžké dopravní nehodě před 2 měsíci. Teď jí lékař řekl, že má zřejmě prasklý břišní sval. Má problém si sednout z lehu a vstát, jakmile zapojí břicho, tak ji to bolí. Celé břicho měla zhmožděný od pásu. Jak se to dá řešit, mladí si přejí potomka a já mám obavy, aby vše dobře dopadlo.
Děkuji
jana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu popřípadě vyšetření těžko soudit co se stalo a jak je možné pomoci, 2 měsíci po havárii je příliš brzo na nějaké soudy o možných trvalých následcích, rozhodně bych doporučil počkat a doporučil rehabilitaci

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobry den,pred rokem jsem byla na tumescentni lipusukci bricha,odsato 600ml,jinak jsem byla stihla a vahu si udrzuji stejnou,max.výkyvy jsou +- 2kg,vysledek práce 0,bricho je stejne,akorat vyhozene peníze a bolest.muzete mi prosim poradit,dekuji
ZuzanaL
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, neznám stav před a po výkonu, proto těžko soudit jak postupovat dále, optimální je kontaktovat svého operatéra a s ním se dohodnout na možném řešení stavu po operaci.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, před dvěma roky jsem podstoupila zmenšení žalůdku původní váha 147kg, nyní vážím 74kg, ale mám opravdu obrovský převis břicha i boků.
Zajímalo by mne, zda a při jakém úbytku hmotnosti platí odstranění kůže pojišťovna a kam se případně obrátit jako první pro doporučení k operaci. Mockrát děkuji!
Ivana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, teoreticky to lze, prakticky se rozhodne až po klinickém vyšetření, doporučím nějaké pracoviště plastické chirurgie, které má smlouvu s Vaší zdravotní pojišťovnou

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
dobry den pane doktore mam 15mesicni dite a stale kojim,vsude slycham ze k provedeni abdominoplastiky nesmim kojit.z jakeho duvodu? vzdyt se jedna o operaci bricha.nejak mi nikdo nedokazal vysvetlit proc nesmim kojit.dekuji
Romana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, kvůli hormonálním změnám, které v průběhu laktace jsou, navíc není dobrá kombinace laktace a celkové anestezie.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace břicha
pokud vím že potřebuji plastiku, mám určitě dvoucentimetrovou mezeru mezi břišními svaly. jakou hraje roli čas? jestli operaci podstoupit co nejdřív teď v létě nebo jestli se hodně stane když to odložím na podzim? děkuji za info
vendula
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano, toto klidně počká, zásadně se nic nestane.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, jsem dva roky po gynekologické operaci břicha ,zánětlivé onemocnění, bohužel jsem měla nějaké soukromé problémy a břicho neřešila. Před operací jsem měla břicho ploché, stačilo cvičit. Dnes cvičím pravidelně, nešetřím se, ale nenávidím pohled na své břicho. Je vypouklé, má divný tvar a cvičení nezabírá. Nemám nadváhu, při výšce 168 cm, vážím 61kg. Uvažuji o plastice, můžete mi poradit?
Alena
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, doporučím osobní konzultaci a po ní bude možné říci jak postupovat dále, objednat se můžete ke mě či kolegům na tel 603560856.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý večer, jsem 3 měsíce po rekonstrukci prsu z tram laloku z břicha, myslíte, že bych si mohla skočit z letadla tandem. seskok. Bojím se, aby nepraskla céva v prsu. Jaký máte názor.?
Zuzana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, jste odvážná, ale pokud bude vše v pořádku, tak není problém problém dle mého soudu- o prs nejde, spíše pozor na břišní stěnu. Doporučil bych odstup minimálně 1/2 roku.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
DOBRÝ DEN PANE DOKTORE,JSEM PO PORODU 6 MĚSÍCŮ JE MI 39 LET A STÁLE MÁM VELKÉ BŘICHO TVRDÉ PUPÍK VELKÝ VYLEZLÍ KDYŽ ZAČNU CVIČIT MÁM HROZNÉ BOLESTI V KYČLÍCH ŽE JE BUDÍM 20 X ZA NOC. NIKDY JSEM NEBYLA ŽÁDNÁ MODELKA,ALE TAKÉ JSEM NEBYLA TLUSTÁ TAKŽE TO VYPADÁ JAKO BYCH BYLA V 5 MĚSÍCI ,ALE BŘICHO JE TROŠKU ZDEFORMOVANÉ..BYLO BY MOŽNÉ SE K VÁM OBJEDNAT JSEM SICE Z TÁBORA ,ALE RODILA JSEM V PRAZE DĚKUJI
LUDMILA
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den paní Ludmilo, není problém se objednat ke mě do Motola či na Perfect Clinic s.r.o., po klinickém vyšetření bude jasné, jak postupovat dále a zda-li máte možnost úhrady výkonu ZP.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý večer,jsem po 2hém porodu již rok a mám rozestup přímých břišních svalů v oblasti pupíku na 3 prsty a navíc se mi udělala malá kýla v pupíku.Ráda cvičím a rozhodně se nechci cvičení vzdá,ale občas to při cvičení bolí.Jak dlouhá je rekonvalescence po operaci Diastázy je možné ji podstoupit přímo u Vás.A hradila by tento zákrok vzp pojištovna.Děkuji a přeji hezký zbytek večera
Verča
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, výkon je možné podstoupit a o možnosti úhrady ZP rozhoduje stav břišní stěny, rekonvalescence je cca 2 měsíce, Ano výkon je možné podstoupit přímo u mě ať ve státním či privátním zařízení.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, pane doktore, mám na Vás dotaz. Jsem dva týdny po operaci pupeční kýly a diastázy se síťkou 20x10cm, laparoskopicky. Břicho nemám oteklé, vše se hojí zřejmě dobře. Včera jsem se trochu natáhla "do boku" k dítěti a od té doby mne to v jednom místě trochu bolí. Nic hrozného, spíš takovou horkost cítím. Je možné, že by mi síťka někde praskla? Je to vůbec možné nějak poznat? Jaké je riziko, že se to stane? Děkuji mockrát za odpověď. - otázka upravena poradcem
Anežka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, těžko soudit, síťka se kotví skobičkami, je možné, že došlo k jejímu vytržení z lůžka.  Samotná síťka nepraskne. Vy ani chirurg to nijak nepoznáte.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den pane doktore,chtěla jsem se zeptat,jak poznám rozestupy břišních svalů.Je mi 38 let a 3 spontání porody.Mé břicho je velké jak v měsíci.Děkuji vám za radu.
Kateřina Čapková
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, vleže pokrčte nohy a zvedněte nad podložku a pokud se Vám ve střední čáře na břiše vyklene taková" stříška"(je tam pak patrná i prohlubeň mezi svaly), tak to je diastáza.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den měl bých dotaz.
Jedná se mě o to že mam velké břicho. Začal jsem chodit do posilovny achodim běhat. Takže otázka zní. Když zhodim a zpevnim břišní svalstvo vrátí se mě kůže zpět . jedná se mě oto když zhodim tak mám strach ze se mě kůže už nevrátí zpět a udělá se mě z toho previs. Tak už to mám nahrane. Předem moc děkuji. KNESPL
Jirka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, neuvádíte věk, který je pro toto relativně podstatný, kůže má samozřejmě možnost kontrakce, její možnosti však nejsou neomezené. V průběhu redukce je vhodné kontrkatilitu podpořit nošením elastické prádla. V případě převisu je pak možno provést jeho operativní odstranění.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
DOBRÝ DEN JSEM PO 2 OPERACICH PUPEČNÍ KÝLY A MÁM DIASTÁZI,KTERÁ JE BOLESTIVÁ .STÁLE MÁM VELKÉ BŘICHO TAK SE CHCI ZEPTAT EXISTUJE OPERACE BŘICHA ,KTERÁ JE HRAZENÁ POJIŠTOVNOU?STYDÍM SE .DĚKUJI
STANISLAVA POLÁKOVÁ
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano je možné provést u rozsáhlé diastázy operaci na náklady Vaší ZP, obraťte se na pracoviště plastické chirurgie, které má smlouvu s Vaší ZP, za naše pracoviště mohu nabídnout FN Motol- 224434174 je číslo případně na ambulanci....

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den
dcera má od narození v pupíku malou kuličku, je to uzlík po pupeční šňůře, kterou porodník špatně uvázal. Tvrdil že časem odpadne. Nic neodpadlo a navíc se to pomalu zvětšuje tak jak dcera roste. Dnes to má cca cm v průměru. Nikde jsem nenašel zmínku o podobném problému jen liposukce a pupeční kýla. Dalo by se toto odstranit? Pokud ano odhadnete cenu?
Děkuji
Marek Oulehla
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, myslím, že to je pupeční kýla, proto se obraťte na pracoviště dětské chirurgie, výkon je hrazen ze zdravotního pojištění.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den
Mohu Vám prosím poslat mé fotky mého odporného břicha?nevím totiž ,zda mám také ty rozestupy svalů.Jsem po císařáku již čtyři roky ,a stále mám obrovské břicho,jak v devátém měsíci.
Děkuji.
Lucie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, není problém zaslat fotografie na frajer@perfectclinic.cz.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý večer, obracím se na Vás z dotazem, jsem nyní téměř rok po porodu, a vypadám stále jako v pátém měsíci těhotenství, horní polovinu břicha nad pupkem mám docela dost vystouplou, na pohmat je tato oblast tvrdá, aktivně se hýbu, chodím na procházky, zdravě jím, teprve mne čeká vyšetření na chirurgii a UZ, nevíte o jaký problém by se mohlo jednat a jaký by měl být postup u tohoto problému? Děkuji
Michaela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, dle popisu se bude jednat o diastázu břišních svalů, kterou lze pak případně řešit operací. doporučím kontrolu na chirurgii či plastice, kde po vyšetření bude jasné, jak postupovat dále a jak váš problém řešit.

S pozdravem...

Lukáš Frajer


operace břicha
Dobrý den, chtěla bych Vás požádat o radu, je 37 let a jsem 9 měsíců po sekci. První porod jsem měla spontánní a tento druhý řezem. Už u prvního jsem měla učitě rozestup, ale neznala jsem jsem to, nevěděla jsem o ničem, jen jsem měla větší bříško a šlo mi do střechy.Nyní jsem to začala řešit více, jelikož mám rozestup pod i nad pupíkem a to takový, že si nad pupkem vložim téměř celou pěst, dole asi na 3-4 prsty.Rozestup dole mě tak netrápil, ted ale moje střeva lezou nahoře pod bišní dutinu a vypadá to dost špatně.Mám k tomu pupeční kýlu, myslím, že není až tak velká, ale vidět to jde.Stačí mi jen zakašlat a cítím, jak se mi valí střeva ven.Strašně mi to vadí, operace se bojím, ale myslím, že to asi bez ni lepší nebude.Myslíte prosím, že by jste mi mohl pomoc?A hradí tento zákrok pojištona,děkuji moc za odpovědi. Dagmar
Dagmar
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano tento zákrok je hrazen ZP a dle popisu na něj budete mít asi nárok, bez operace se toto nezlepší, proto prosím se dostavte do Motola. Objednat se můžete na tel 224434174 ke mě či kolegům.

S pozdravem.

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobry den,chtela bych se zeptat,jsem po trech detech,mam znacny brisni previs a muj obvodni lekar me doporucil na plastickou chirurgii vOlomouci,kde mi lekarka po vysetreni rekla,ze mam rozestup brisni steny 4cm a doporucuje mi operaci,kdyz jsem ji rekla,ze si ji nemuzu dovolit,jen odvetila,ze si mam domu poridit pokladnicku a kazda navsteva mi ma na operaci prispet.je nejaka moznost,aby mi to uhradila zdravotni pojistovna?dekuji moc za odpoved
Renata
Plastický chirurg Lukáš Frajer.
Dobrý den, rozestup 4 cm není velký, tyto operace je hrazena u pacientek, které mají opravdu velké rozestupy a hrozí u nich riziko velkých kýl. Samotný převis kůže není rozhodně indikaci k výkonu na náklady ZP. Mohu doporučit zkusit jiné pracoviště plastické chirurgie, které má smlouvu s Vaší ZP.
operace břicha
Dobrý den, jsem po dvou sekcích a při akutní operaci žlučníku mi byla diagnostikována pupeční kýla a pan doktor se vyjádřil, že je velká jak pěst. Vím, že když si lehnu na záda poznám, že mám rozestoupené břišní svaly nad pupkem a v pupku na 3-4 prsty, někdy to pobolívá, mohla bych mít operaci kýly s abdominoplastikou hrazenou od VZP? Váhu mám v normě. Děkuji za odpověď
samanta
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, dle zevrubného popisu se opravdu bude jednat o rozestup svalů a myslím, že je i dostatečně velký aby vznikal nárok na úhradu ZP, proto se prosím objednejte do Motola na tel 224434174 ke mě či kolegům.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den,po 4dětech,po odstranění dělohy a předešlému podvazu vejcovodů a také po problémech s klouby mám dost hodně převislé a velké břicho.Dalo by se stím něco dělat?Dělá mi to dost velké zdravotní problémy,už neví co dělat.Děkuji
Jarmila
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, převis kožní řasy a pokles kůže není indikací k provedení zákroku na náklady ZP

Správnou indikací je rozestup břišních svalů.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den,
byla jsem na vyšetření kvůli bolesti břicha a byla mi diagnostikována pupeční kýla. Navíc mám velký převis břicha po porodu dvojčat, který bych chtěla odstranit je možné provést obě věci najednou?Byla by možná operace na zdrav. pojišťovnu?děkuji
Helena
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, převis kůže není správnou indikací provedení operace na náklady ZP, touto je rozestup břišních svalů, proto vás musím zklamat, v případě zájmu je možné se objednat na konzultaci do Motola na tel 224434174, po vyšetření bude jasné, zda-li máte nárok či nikoliv....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den
Chtěla bych se poradit, mám nadváhu a větší břicho po porodu s povyslou kůží.
Již jsem byla na jedné klinice v zahraničí, aby mi tu kůži odstranily, řekly mi že mám nejdříve zhubnout, jenže to je problém, vždy trochu schodim a potom to zase neberu.
Co mám dělat,, mohu podstoupit liposukci a poté odstranění vytáhne kůže?
Velice mi to vadí děkuji za odpověď.
romana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, všechny tyto výkony je vhodné provádět po redukci váhy, kdy dojde k poklesu kůže, která je následně odstraněna. Redukci Váhy bych ve Vašem případě doporučil pod dohledem obezitologa či výživového poradně, vyhnete se tzv. jo-jo efektu. V případě zájmu je možné se objednat na jednu z našich klinik. Více informací na www.perfectclinic.cz

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, mému dvouletému synovi byla od narození diagnostifikována břišní diastáza. Chtěla bych se zeptat, jak byste v tomto případě postupoval, zda rehabilitovat, pokud ano, tak kde a jak; nebo zda vyčkat, jak se bude vše vyvíjet. Jaký je vývoj u takto malých dětí? Neumím si představit, jak by syn spolupracoval s lékařem, návštěvu lékaře vždy doslova prokřičí :-( Někdo nám doporučuje navštívit neurologa, někdo chirurga, někdo rovnou rehabilitaci. Nevíme, kam se obrátit. Děkuji za radu.
Jana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, u dětí toto bývá často, ale neznám přesně rozsah "postižení" u Vašeho syna, rozhodně bych došel na dětskou RHB, kde mají s tímto zkušenost a poradí Vám jak postupovat dále.

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, jsem 11 měsíců po druhém císaři a kojím. Už mám přislíbenou hrazenou operaci diastázy břišních svalu, ale termín ještě nemám. Chci se zeptat, proč je nutná půlroční pauza po ukončení kojení, můj doktor o ničem takovém nemluvil, jen říkal, abych v té době již nekojila, ale argumentoval spíše tím, že budu pod analgetiky. Když jsem se zmínila o tom, že bych si mléko jen odstříkávala a pak se vrátila ke kojení, zamítl to z důvodu možného fyzického poranění dítětem. Doktor mluvil něco o síťce, nebo mřížce, ale v tu chvíli jsem se zapomněla zeptat, jestli i po této operaci je možné další těhotenství, nebo jestli by to byl důvod k potratu. Děti už neplánujeme, ale co kdyby se to stalo? Pokud by už nebylo těhotenství možné, dalo by se uvažovat o provedení sterilizace současně s tou operací diastázy? Předem děkuji za odpověď. Petra
Petra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodně je nutné, aby v době operace jste byla hormonálně v "mimotěhotenském" profilu, dle rozsahu diastázy se volí operační postup, od prostého sešití až po použití síťky, což si rozhodne operatér dle tíže postižení břišní stěny, další těhotenství jsou možná, jen je možné, že dojde k recidivě diastázy, kombinovaný zákrok je možný, avšak na pracovišti, které to umožňuje(spolupráce gynekologa a plastika)

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den,jsem 3 roky po porodu dvojčat a 5,5 měsíce po porodu dalšího dítěte.Váha jde hezky dolů,ale od porodu dvojčat vypadám neustále jako v 6 měsíci těhotenství.Zatím ani můj obvodní lékař ani gynekolog to neřeší,ale při zvedání se z lehu mám stříšku pod hrudníkem velkou jako hlavu dospělého člověka a bolesti břicha hned pod hrudním koše mám denně.Je možné poslat Vám fotografii abych věděla jak to dále řešit.Předem děkuji za odpověď....
Iva
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano fotky je možno zaslat, ale operaci stejně doporučujeme počkat min 1 rok, doporučím cvičení pod dohledem fyzioterapeuta. Fotky můžete zaslat na lukas.frajer@centrum.cz

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, při druhém těhotenství se mi udělala nadpupeční kýla, která byla chirurgicky odstraněna, klasickou operací. Na straně od pupku se mi udělala již zřejmě v těhotenství boulička, která však prý kýlou není a po operaci se zvýraznila. Pupek jsem neměla od narození jen jako důlek, ale ukončení bylo viditelné. Je možné, aby se těhotenstvím pupek resp. jeho ukončení "posunul" směrem na stranu? Myslím to vyklenutí. "Jamka" pupíku zůstala. Děkuji za Váš názor a radu. - otázka upravena poradcem
Hanka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu jen těžko soudit, v případě zájmu pošlete prosím fotografie Vašeho pupíku a dle toho Vám sdělím, jestli bude toto třeba řešit chirurgicky. Můj mail je lukas.frajer@centrum.cz

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den. Mela bych zájem o liposukci u vás na klinice. Potrebovala bych Břicho mam vytahane asi bude potreba plastika, boky, stehna, kolik by to všechno stato. Dekuji Hubalkova Andrea.
Andrea
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, objednejte se prosím na konzultaci a dle klinického vyšetření se rozhodneme v jakém rozsahu možno operovat, objednat se můžete na tel 603560856.

S přáním pěkného dne

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den mám dotaz mám 3 děti zhubla jsem za rok 40kg a zustal mi převis na břiše je možná operace přes zdravotní pojištovnu ? Děkuji
Jana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, kožní převis není indikací výkonu na náklady ZP, pro operaci na náklady ZP je nutné, aby Vaše břišní stěna měla tzv. diastázu- rozestup, pak operaci nic nebrání, doporučím kontaktovat a konzultovat plastické chirurga v místě spádu, který Vám řekne, zda-li máte rozestup svalů a jak ho případně řešit...S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
dobrý den v roce 2013 jsem měla bandáž žaludku bohužel po 3 mědicích mě to museli operativně odstranit protože ceva mě krvácela do dutiny břišní mam jizvu od hrudníku k pupílu břicho jak dvě prdele a dole lalok šlo by to odstranit na pojištovnu nebo se to platí děkuji moc za odpověd
caris
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bez znalosti lokálního nálezu se jen těžko rozhodnout jaký výkon by byl indikován a jak by měl být hrazen, proto v případě zájmu prosím pošlete fotografie na můj mail na lukas.frajer@centrum.cz. Poté budu schopen říci, jak postupovat dále....

S pozdravem¨

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, jsem 5 let po radikální gynekologické operaci CA ovaria a zůstala mi velmi nepěkná jizva. Je vedena středem břicha, tudíž moje břicho vypadá jako druhý zadek. Byla by pro mne vhodná plastika břicha s možností, že operaci hradí pojišťovna a na kterou kliniku se případně v jihomoravském kraji objednat ? Děkuji za odpověď.
Jitka
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, po klinickém vyšetření plastickým chirurgem bude jasné jaké jsou možnosti korekce a za jakých podmínek. Dopručím kliniku  plastické chirurgie u sv. Anny a kliniku plastické chirurgie v Bohunicích, obě pracoviště mají smlouvu se ZP.

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, mám problém s nimž si nevím rady. Jsem po otevřené operaci Velké brániční kýly. Po te se mi vytvořila Velká diastaza brisnich svalu, takže jsem byla na další operaci, při nízkých mi byla voperovana mřížka. Problém je, že mne stále boli podkoží, či sval v miste pravého nadbrisku. AZ nato, že se mi kýla znovu objevila, mam všechna vyšetření ok. Tak nevím, proc mam tyhle divne bolesti. Mate nějaký nápad? Díky, pane doktore, za odpověď. Jitka Gj.
Jitka. cz
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, cizí materiál v těle je vždy cizí a cizím zůstane. Okolo něj se vytvoří různě silná jizva, která může bolet(v klidu i při pohybu), mám pacienty, kteří toto mají i řadu let po operaci. Bohužel tlumení tohoto druhu bolesti je svízelné a pacienty odesílám na pracoviště ambulance bolesti, kde jim jsou předepsána méně běžná analgetika....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den zhruba od 13 let vypadám jako těhotná ,vádí mi to . Dost lidí se mě ptá kdy to čekám nebo mi nabízí místo v autobuse už je mi to trapné . Jak poznám jestli to není diastáza ? Děkuju.
ilona 19.let
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, doporučím návštěvu plastického chirurga či obecného chirurga, po jeho vyšetření bude jasné, jak postupovat dále...

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, moje žena má tz diastázi velkou jak dětskou hlavičku platí operaci ZP
Jarda
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, pokud je takto velká, tak by pojišťovna měla zákrok hradit, doporučím navštívit plastického chirurga dle spádu, který má smlouvu se ZP Vaší paní.

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, má praktická lékařka po dotazu v kolikátém měsíci si mě prohlédla a diagnostikovala diastázu. Mám jít na plastiku břicha. Prý oparaci hradí pojišťovna, hrazené zákroky v Praze dělají pouze nemocnice? Jaká je čekací lhůta na operaci? Děkuji Lucie
Lucie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, operaci břicha hradí ZP v případě, že je diastáza "větší", proto doporučím navštívit klinické pracoviště plastické chirurgie v místě spádu a po vyšetření bude jasné, jak postupovat dále....za náš tým mohu nabídnout pracoviště v Motole.....

Objednat se můžete na tel 224434174...

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den,je možné vám poslat fotku břicha?Mám rok po porodu dvojčat a břicho pořád velké,bolestivé na dotek.jestli je to na operaci a případně jak je to s cenou nebo ZP.Děkuji
Bohumila
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, ano toto je možné, moje adresa je lukas.frajer@centrum.cz , na všem ostatním se dohodneme po zhodnocení fotografií

S pozdravem

Lukáš Frajer

operace břicha
Hobrý den. Je mi 66 let a jsem po dvou operacích bederní páteře, léčím se také ze ětítnou žlázou. Jelikož jsem se nemohla moc hýbat, tak mám trochu nadváhu ale dosti převislé břicho, které mi ze zzdravotních důvodů, vadí při udržení správné posice po operaci bed. páteře. Je možné tuto operaci provést ze zdravotních důvodů na Pojišťovnu. Co k tomu musím podstoupuit?? děkuji a hezký den.můj meil. meryl09@seznam.cz
Libuše
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, kožní převis není indikací  k provedení výkonu na náklady ZP, avšak pokud budete mít doporučení neurochirurga či spondylochirurga, tak si myslím, že by neměl být problém...rozhodně doporučím osobní konzultaci do Motola, na kterou se můžete objednat na tel 22434174...

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
dobrý den, mám diastasu břišních svalů od mečovitého výběžku až pod pupík v šířce cca 5 cm a pupeční kýlu. jsem 1 rok po císařském řezu, cvičení je bez efektu. ráda bych podstoupila operaci vzhledem k postprandiálním bolestem v oblasti žaludku.pokud bych absolvovala zákrok začátkem příštího roku, bude synovi rok a tři měsíce. za jak dlouho po operaci budu schopná se o něj plně starat, nosit ho,zvedat těžší věci jako např.kočár,...?je rozumné v tomto období uvažovat o zákroku?Děkuji za odpověď.
Lucie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, po výkonu je nutné nezatěžovat břišní stěnu min. 2 měsíce, proto Vy sama musíte naplánovat jak postupovat, pokud jste na syna převážně sama, tak bych doporučil výkon odložit až bude syn starší...před případným výkonem je vhodná konzultace do Motola, objednat se můžete na tel 224434174...

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobry den pred 10 dny jsem u vas podstoupila addominoplasticu s liposukci a dnes jsem si vsimla ze mam v brise jakoby tekutinu co se hybe nevim jak to popsat,jestly mi muzete poradit o co jde nebo je to zcela normalni...dekuji za odpoved...
Adela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, dle zevrubného popisu se bude jednat o chron. serom- hygrom, který je třeba řešit, v první etapě jsou vhodné punkce a aplikace kortikoidů, v případě recidivy je pak na řad chirurgická korekce...

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobry den, delam zavodne kulturistiku a povolila mi pri cvicen břišní fascie nad pupkem. Doktor na ambulantní chirurgii po prohmatani rekl ze neni protrzena. Bricho me boli pri hlubokem dychani, po větším jidle a u kostrce pri stolici. Jeden doktor rekl necvičit, druhý at cvicim sikme břišní svaly aby se mi to nejak zatahlo, nicmene rad bych věděl vas nazor co udelat, abych mohl co nejrychlej opet cvicit. Jestli by pripadala varianta povolenou fascii zpevnit aby nepraskla. Dekuji.
Adam
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, doporučuji navštívit fyzioterapeuta a s ním vše probrat. Myslím, že k tomu je kompetentnější víc než já...provede základní rozbor, vyšetří Vás a pak doporučí optimální postup.

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den,
po 2 císařích mám diastázi asi 8cm plus umbilikální hernii velikosti 3x3cm. Lze tento stav řešit při jedné operaci a je šance, že mi ji pojišťovna uhradí? - otázka upravena poradcem
Kateřina
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, dle zevrubného popisu si myslím, že by mohla, je nutné se dostavit na osobní konzultaci do Motola či zaslat fotografie mailem na lukas.frajer@centrum.cz, dle toho se pak můžeme rozhodnout jak postupovat dále...tato operace řeší Vás problém v oblasti břišní stěny komplexně....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je možné, že mám diastázu břišních svalů. Bude to 6 let co jsem po druhém porodu císařským řezem a břicho mám stále velké jako v pátém měsíci. Pravidelně cvičím a nic nepomáhá. Břicho je takové celkem pevné, ale velké; (. Děkuji moc za Vaši odpověď.
Petra
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, klidně se může jednat o diastázu břišních svalů, proto je možné zaslat fotografie břicha k posouzení na můj mail na lukas.frajer@centrum.cz

Poté Vám mohu říci, zda-li je přítomný rozestup svalů a jakým způsobem je možné ho opravit......

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobry den ,chtela bych se zeptat jestli je možné mit piercing v pupíku ,kdyz mi pred osmi lety operovali pupeční kylu?dekuji za odpověď
Natálie
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, pokud tam není recidiva pupeční kýly, tak není problém......v opačném případě  hrozí i případné poškození orgánů dutiny břišní....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den. Jsem 9 týdnů po operaci diastázy břišních svalů. Už můžu začít cvičit? Zpevňující pás již nenosím. Cítím se dobře, jen občas mi břicho ještě otéká, ale to prý trvá několik měsíců. Jaké komplikace mohou nastat, kdybych cvičila bez zpevňujícího pásu nebo jsem začala s cvičením moc brzy? Děkuji za odpověď.
Michaela
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, 9 týdnů je už dostatečná doba...myslím, že pomalu můžete začít.....postupné zvyšování zátěže je možné...nejhorší stav je ten, že diastáza může recidivovat....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den,jsem pět měsíců po abdominoplastice se sešitím svalů,krátce po ní jsem měla bříško krásné ploché,rovné a tvrdé,ale ted prostě není.jakoby ztratilo ten pevný tvar je měkké,vypouklé,jakoby celé povolené.když se předkloním také není rovné jako bývalo ale normálně vyvalené.Břicho je měkké a chytnu si do dlaně kůži.Je možné aby to byl otok??nebo třeba voda??Nebo je možné aby se mi to břicho (svaly i kůže)po pěti měsících povolili??Váha se mi nijak nehla od operace ale neposiluji a necvičím to bříško tak nevím zdali je někde problém nebo zdali to tím že je to potřeba posilovat :-( Nevím jestli posilovat můžu když je to třeba oteklé nebo co stím vůbec je..poradíte prosím..??
Dana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, bohužel dle zevrudného popisu soudím, že došlo k recidivě diastázy, proto bude nutná případná korekce již s použitím síťky.....

Já osobně sešiji diastázu silným dlouhodobě vstřebatelným šitím a pokud dojde k recidivě, tak použiji síťku, tyto komplikace mám cca řádově okolo 2-3 %.....primárně sítku nepoužívám, tak asi jako i jiní kolegové, protože může způsobit více komplikací pokud je její užití hraniční indikace....doporučil bych se obrátit na operatéra....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den pane doktore, jak poznám rozestup břišních svalů kvůli operaci hrazené pojišťovnou. Je mi 40 let a 3porody a břicho mám jak v 6.měsíci. Nejsem štíhlá,ale bricho je fakt hnusné. Děkuji
Ivana Cimrmanová
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozestup poznáte tak, že v poloze na zádech zvednete nohy do pravého úhlu v kolenou a nahmatáte v oblasti břicha vyklenutí v místě linea alba(spojení přímých břišních svalů) při střední čáře.....v případě zájmu je mi možné zaslat fotografie na lukas.frajer@centrum.cz k předběžnému posouzení....

S pozdravem...

Lukáš Frajer

operace břicha
dobrý den,měla bych dotaz byla jsem operovaná na pooperační kýlu a po operaci mě doktor řekl že to kýla není že mámhipotoniešikmých břišních svalu po operaci páteře v jizvě,mám tam velkou bouli a prý se s tím nic nedá dělat,jsem z toho neštastná protože mě to omezuje a tak se chci zeptat jestli se s tím opravdu nedá něco dělat,prosím o odpověd na email moc děkuji
marta.1970@seznam.cz
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, z Vašeho dotazu příliš nevyplývá Váš problém, proto doporučuji konzultaci u plastického chirurga, který Váš vyšetří, doplní další vyšetření a případně doporučí další řešení....

S pozdravem....

Lukáš Frajer

operace břicha
Dobrý den, je mi 30 let (58 kg), jsem docela štíhlá až na velké břicho které nejde zhubnout ani cvičením, proto uvažuji o liposukci. Za rok dva bych chtěla jít na mateřskou. Doporučil by jste mi počkat až po porodu a nebo můžu i teď? předem děkuji za Vaši odpověď
- otázka upravena poradcem
Ivana
Plastický chirurg Lukáš Frajer.

Dobrý den, rozhodně bych doporučil veškeré zákrokyna břišní stěně provést až po těhotenství zvláště pokud ho plánujete tak v brzké době...

S pozdravem...

Lukáš Frajer






mobilní verze