Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám odpoví MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

těhotenství
Dobry den, jsem ve 34+2 tt. A mam rozmery panve 24, 26, 28, 15. Hrozi cisarsky rez nebo je moznost rodit normalne? Dekuji
veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Záleží na přesném posouzení pánve vnitřním vyšetřením. Zevní měření má jen orientační význam. Uvedené hodnoty jsou nižší než je normál

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den mám dotaz uhradila jsem si prvotrimestrální testy které vyšli dobře pak jsem byla na dalším odběru po 15 týdnu těhu ale ty mě vyšli se zvíženým AFP,KTERÉ TESTY JSOU SPOLEHLIVĚJŠÍ?a poznalo by se na těch prvotrimestrálních třeba rozštěp?jsem také po redukci dvojčat mohou bít testy tímto zkreslené,DĚKUJI ZA ODPOVĚD
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Prvotrimestrální screening je z hlediska průkazu vrozené vady spolehlivější. Rozštěpová vada se nejlépe rozpozná na základě UZ vyšetření.

Redukce dvojčat může výsledky ovlivnit

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den, jsem ve 26+2 tt před více než týdnem mi ottekla plod.voda a jsem otevřená na špičku prstu Dr. Mi řekl že placenta přesahuje hraz což vůbec nevím co znamená. Jinak náš chlapeček se otočil hlavou dolů tudíž říkal Dr. Že by byl porod spontální. Jen mám obavy s tý věty placenta přesahuje hráz. Děkuji za radu
- otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Věta "placenta přesahuje hráz" mi nedává žádný smysl. Asi jde o přesah přes vnitřní branku. Doporučuji důvěřovat lékařům v porodnici

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den p. doktore jsem ve 31+5 t.g. a poslední týden mě trápí otoky. Po ránu při probuzení mám nateklé ruce, také při procházce si všímám že mi více otéká pravá ruka, nárty i bérce mi také otékají a i v obličeji to jde znát. v moči bílkovinu nemám z minulého týdne a tlakově jsem taky v pořádku.
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Samotné otoky nejsou nebezpečné. Zkuste polohování na boku - několikrát za den si cíleně na 15 minut lehněte na bok.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pane doktore, nyní jsem ve 33. týdnu těhotenství a miminko naléhá hlavičkou a je už hlouběji v pánvi, je tento nález pro daný týden nějak špatný nebo je to zcela normální, četla jsem články, že miminko sestupuje do pánve až déle, někdy kolem 36. týdne, tak nevím, zda se obávat, děkuji
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li normální nález na čípku, nemusíte se znekidňovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den,jsem tehotna,dnes 29+1 a asi tak pred mesicem mi zacalo mravenceni prstu prave ruky.Nejdrive to bylo jen v noci,tak jsem si myslela,ze jsem si ruku prelezela,ale ted se to stava i pres den,i kdyz ve dne je to lepsi,ptz rukou hybam.Mam jit na nejake spec.vysetreni nebo je to k tehotenstvi.Beru magnesium 6xdenne,ruce a ani nohy nemam nijak zvlast natekle.Dekuji za odpoved.
Michaela Mala
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít o tzv. syndrom karpálního tunelu. Doporučil bych poradu s neurologem nebo nejlépe s někým, kdo se problematice karpálního tunelu věnuje - zkuste najít na internetu

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,ještě bych se chtěla zeptat velikost postranní mozkové komory mi zjistí normální gynekolog na běžném UZ nebo se musím doztavit ke specialistovi.Děkuji.
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučoval bych lékaře, který se na UZ vyšetření specializuje - to ale může být i "normální" gynekolog

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat, co znamená nález CS - na 1/4 phalangy, jsem ve 32+2 tt a dnes mě paní doktorka trošku vyděsila, že tento nález by měl být až tak ve 37 týdnu, mám prý dodržovat klidový režim, že hlavička plodu dost naléhá na čípek. Děkuji za radu
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jde o mírně pootevřený čípek.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den poznal by pan doktor kdybych byla těhotná od početí 11tt prohmatem? Nebo by jsi to mohl splést například s ovůlaci nebo blížící se menstruací?
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

11 týdnů od početí, tedy 13. týden těhotenství by měl lékař pohmatem poznat.

Záměna s ovulací nebo blížící se menstruací je nesmysl

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,může se v těhotenství barvit hlava a chodit na melír.Děkuji moc
Bára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Většinu přípravků lze užívat. Přečtěte si vždy podrobně návod, případně můžete kontaktovat výrobce

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Co v se mohlo stát plodu kdybych byla Cca ve 4 týdnu tehotenstvi na cT břicha? Ohrožují to?
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenství
Co v se mohlo stát plodu kdybych byla Cca ve 4 týdnu tehotenstvi na cT břicha? Ohrožují to?
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenství
Co v se mohlo stát plodu kdybych byla Cca ve 4 týdnu tehotenstvi na cT břicha? Ohrožují to?
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na tuto otázku musí odpovědět genetik

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, je možné aby se na vag. Ultrazvuk vyplo aby nebylo vidět tehotenstvi? Vidí pan doktor aspoň zvětšení dělohy na Vag. Ultrazvuku? I drobné? A přišel by na to při normálním vysetreno? Děkuji moc
Dobrý den
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při vyšetření dělohy pomocí vaginálního UZ je možné poměrně přesně změřit její velikost  a musí být vidět nitroděložní těhotenství od konce 5. týdne dále.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
dobry den, chcem sa spytat ci je mozne vidiet reakciu srdiecka v 2tyzdni a 3 dni tehotenstva, dakujem
lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud trvání těhotenství správně počítáme, ve třetím týdnu  ještě žena není, že je těhotná.

Máte-li na mysli 2 týdny a 3 dny od početí, není možné srdeční akci ještě  vidět.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
dobry den, chcela by som sa spytat ci je mozne vidiet krasne bit srdiecko ked som v 2tyzdne a 3dni ? dakujem
lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Musíte napsat, od čeho jste 2 tydny a 3 dny.

MUDr. Jan Šulc


těhotenství
Dobrý den, do jaké doby po pohl. styku (v případě otěhotnění) si mohu nechat píchnout vyvolávací injekci? Nebo je i jiná možnost vyjma potratu? Ms se mi o dva týdny zpozdila a stále ještě nic, mám vyčkat? Děkuji.
M.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V případě otěhotnění, vyvolávací injekce nefunguje.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den pane doktore mam dotaz mam nake psichicke problemi jsem 18 tyden od zacatku tehu nic moc tak jsem zacala chodit na psichiatrii a pani doktorka mi napsala Seropram a citalopram porad se bojim abych neublizila plodu pry se to v tehu bere normalne a do toho jeste beru vitaminy ty leky beru po malech davkach a trosku kourim zatim se vse viviji v poradku a chci se jeste optat na vitamin gravital a magnesium lactici 0,5 jestli se to muze stim brat mooc vam dekuji
Kača
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vitaminy můžete současně užívat. Nasazení hořčíku (magnesium lacticum) obvykle doporučuje gynekolog až při konkrétních obtížích, preventivní užívání spíše nedoporučuji

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,chci se zeptat jsem ve 23tt těhotenství všechny testy,krev,moč,screeningy jsem měla v pořádku .Byla jsem,ale na vyšetření mozku a mimčo má hraniční postranní mozkovou komoru 9,5.Bohužel mi doktor neřekl co to znamená jen,že by mohl být problém chtěla bych vědět jestli je to v pořádku nebo ne a o jaký problém se jedná.Děkuji.
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Mohlo by jít například o náznak městnání mozkomíšního moku v hlavičce plodu. Nález ale není výrazný, takže nejspíše nejde o nic dramatického. Vyšetření bych zvážil opakovat a význam nálezu by Vám měl objasnit UZ specialista

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den pane doktore mam dotaz jsem kuracka kourim tak cca 10 dene a snizila jsem to o hodne ale raci bych jeste vice jsem v 19 a kourim uplne slabe neublizuji moc plodu mam z toho vicitky ale kdyz jsem chtela prestat tak jsem byla hrozne nervni uz jsem z toho zoufala dekuji vam mooc za odpoved
Katarina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Úplně přestat je nejlepší. Ale znám řadu žen, které to v těhotenství nedokázal, kouření jen omezily a všechny porodily normální děti

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, mám tvrdé břicho u pupíku,může to příznak těhotenství?
adela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o typický těhotenský příznak

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,je možné v 10 dnů těhotenství cítit zvláštní jakoby tlukot srdce? A tvrdé břicho(u pipíku) je možné néco takového pocítit tak brzo??
martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nemyslím, že je to možné

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry vecer jsem 10+5 tt syn ma patou nemoc chtela bych vedet zda muze nemoc ohrozit mimi? Dekuji za brzke vyrizeni
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již bylo zodpovězeno
těhotenství
Dobrý den,
menstruace se mě spozdila o 14 dnů, cca 5 dnu pp spoždění mě vyšel test pozitivne ale delala jsem si ho kolem pate odpoledne nic méňe jsem si ho dělala o 48 hod později brzy rano cca 6 hodina a opet pozitivni počkala jsem týden a test vyšel opět pozitivně rekla bych ze druha čárka vyšla víc vyrazněji. Sle o 4 dny pozdeji jsem měla hnědý výtok trval dva dny a treti den jsem dostala menstruaci ktera trvala 2 -3dny.. Mám dost citlive bradavky což jsem drive neměla a jsem i vice nafoukla a brisko mě tolik nebolelo. Děkuju - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenství
Dobrý den,
menstruace se mě spozdila o 14 dnů, cca 5 dnu pp spoždění mě vyšel test pozitivne ale delala jsem si ho kolem pate odpoledne nic méňe jsem si ho dělala o 48 hod později brzy rano cca 6 hodina a opet pozitivni počkala jsem týden a test vyšel opět pozitivně rekla bych ze druha čárka vyšla víc vyrazněji. Sle o 4 dny pozdeji jsem měla hnědý výtok trval dva dny a treti den jsem dostala menstruaci ktera trvala 2 -3dny.. Mám dost citlive bradavky což jsem drive neměla a jsem i vice nafoukla a brisko mě tolik nebolelo. Děkuju - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná jste s vysokou pravděpodobností byla a možná stále jste. Doporučuji navštívit gynekologa - podobný proběh může mít totiž mimoděložní těhoenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,

jsem ve 33tt a tak cca 1x za týden hlavně večer, když si jdu lehnout, mám pichlavou bolest v pravém podžebří, nejde ležet ani na levé ani na pravé straně, jen na zádech, může se jednat třeba o žlučník? Děkuji za radu - otázka upravena poradcem
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nelze to vyloučit. Žlučníkové obtíže obvykle závisí na jídle.... Příčin ale může být více - například problémy od páteře, aj.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pane doktore, poslední "správnou menstruaci" jsem měla 15.2. styk jsme měli cca 14 dní poté asi 2x, pak přišla ms v podobě špinění 12.3. cca 5 dní jako obvykle ale krvácení slabé jen 1 den, jinak spíše špinění.. 20.3. jsme měli s manželem styk, který mi nebyli vůbec příjemný takže do "konce nedošlo" a od 21.3. jsem začala dosti špinit, tím že jsem měla jít i na prevenci tak jsem v PO 24.3. zašla ke svému lékaři s tím že špiniím už 3 den ale jiné potíže nemám, na UZ doktorka nic neshledala ale tím že se snažíme o mimi řekla že odebere krev, pro výsledek jdu v týdnu, nevím proč to tak trvá..potom od 25.3. do 30.3. jsem si dělala ze zvědavosti tt a vyšli vždy pozitivní ale opravdu slabounce, říká se že v případě těhot. by čárka měla sílit, bohužel ale nesílí, co myslíte? mohla jsem tím špiněním potratit nebo to může být mimoděl.těhotenství ba i normální? moc tomu nevěřím, děkuji... - otázka upravena poradcem
Terka S.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít o všechny varianty, které uvádíte. Více řekne výsledek z krve a případně další UZ

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pane doktore, jsem v 18.týdnu těhotenství, včera večer jsem snědla zeleninový salát s majonezou. Večer mi bylo těžko od žaludku a lehké křeče v břiše. Dnes mi je už lépe. Mohla jsem se nakazit listeriozou?děkuju
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Považuji to za nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den chtěla bych se zeptat kolik mm má mít plod v 8 týdnu těhotenství děkuji
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

V 8. týdnu je CRL cca 10mm, měření je dosti nepřesné.

Déle viz.:

http://www.tehotenstvi.cz/tabulka-m%C3%ADry-v%C3%A1hy-plodu-v-t%C4%9Bhotenstv%C3%AD

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Mm otazku som v 20 tyzdni tehotenstva plod jezdravy no bohuzial veci sa vivibuli inak ako sa mali mam len 20 rokov a na dieta niesom pripravena,dalo by sa stym este nieco urobit? Prosim pomozte som bezmocna
katarinka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Přerušení těhotenství do 24. týdne je v ČR možné pouze obzvláště závažné zdravotní indikace. Teoreticky může být důvodem vážný psychický stav ženy. Takto pozdě vyvolaný potrat má ale nezanedbatelná rizika.  Daleko lepším řešením je podle mne porodit a dát dítě k adopci

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, mám 15dní zpoždění 2 testy mi vyšli pozitvně ale gynekolog na ultrazvuku nic neviděl, a řekl že je možnost mimoděložního těhotenství a řřekl mi abych přisla za 3 týdny na kontrolu s močí. Ale nebral mi krev ani neprohmatal břicho nebo neposlal na další vyšetření máto takhle být ? Děkuji za odpověď
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Osobně bych doporučil test z krve a UZ kontrolu v odstupu několika dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den,mam dotaz ohledne tehotenstvi. Kdyz ja mam krevni skupinu rh+ a manzel rh-,je tam problem?
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V tomto případě žádný problém nehrozí

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den chci se zeptat jsem v 10tt a syn ma patou nemoc muze to ohrozit mimi? Na internetu jsou rozporuplne informace dekuji moc
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Musela byste onemocnět Vy. To je ale, pokud vím, hodně vzácné. Pak za určitých okolností nelze dle mých znalostí určité riziko postižen plodu  vyloučit

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den , muzu se zeptata jak myslite ze ze endometrium v tehotenstvi nehodnoti? Znamena to ze by doktor napr prhkednul tehotenstvi 9 tyden od styku a merilby endometrium? Dekuji
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

9. týden těhotenství by lékař určitě neměl přehlédnout.

Nevím. Aniž vidím, co lékař přesně napsal, je těžké se vyjádřit.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, po 6 dnech pohlavního styku je možné že by už bylo něco poznat (bolení bricha,výtok,atd) a popřípadě co
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenství
Dobrý den pane doktore
, může se po 6 dnech poznat ze jsem těhotná? mám bolestí v podbřišku,stálé mi kručí v břiše,a měla jsem slabý průjem,není to moc brzo? po jaké době jde poznat že jste těhotná? není 6 dní moc brzy? mne napadá nemůže to být jen stresem? - otázka upravena poradcem
Kamila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

6 dní je na vnímání jakýchkoli těhotenských obtíží brzy.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den chci se zeptat je narmalne kdyz ve 4 mnesici se miminko skoro kazdou minutu chybe
veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý  den.

V 4. měsíci nejsou obvykle pohyby cítit vůbec

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, pane doktore, Chtěla bych se zeptat, v jakém období těhotenství se tvoří těh. mléko? Nebo je to až po porodu? Je možné, že bych si už ve 3.tt vymáčkla mléko z prsa? Děkuji Simona Procházková
Simona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Již v těhotenství se může tvořit tzv. mlezivo. Obvykle až v posledním trimestru. Ale ani dříve to není nic neobvyklého. V 3. týdnu ale žena obvykle ještě neví, že je těhotná - 3.týden těhotenství končí 21. den cyklu

MUDr. Jan Šulc.

těhotenství
Dobrý den, jsem ve 30+6 t.g. a miminko váží něco kolem 1600g je to optimální váha? Lékařka tvrdila, že to bude kluk jak buk a trošku větší, ale v různých diskuzích jsem se dočetla, že je to úplně normální váha, tak nevím a obávám se obřííka:)
Mívám bílý hustý výtok, někdy trochu nažloutlý, můj gynekolog mi udělal pouze nějaký test na testovacím proužku a prý se o zánět nejedná, je to důvěryhodné?
děkuji - otázka upravena poradcem
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Váha plodu se v 30. týdnu již případ od případu liší.1600 g není nic mimořádného. Nic takového jako optimální váha neexistuje.

Odhadnout, kolik bude dítě vážit po porodu, je  obtížné.

Po stránce výtoku bych věřil Vašemu lékaři

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, jsem v 35. tt a byla mi zjištěna pozitivní ureaplasma. Můj gynekolog chce tuto infekci léčit až po porodu. Chtěla bych vědět, jaké riziko hrozí miminku, jestli se nemůže nakazit při porodu? A také zda tato bakterie způsobuje po porodu problémy matce? Děkuji za odpověď
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Postupoval bych stejně. V těhotenství může pravděpodobně ureaplasma způsobit předčasný odtok vody plodové. V 35. týdnu by to podle mne již nebyl až takový problém.

Ureplasma obvykle nepůsobí obtíže, někdy je příčinou výtoku.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den mela jsem zpožděnou menstuaci 5 dni,dělala jsem si tehotenský test asi čtyřikrát a vyšel pozitivní.Pak jsem začala jemně špinit až krvácet.Byla jsem na vyšetření a pan doktor mi řekl že tam nic nevidí...je možné že bych byla málo dní těhotná ,nebo vůbec nejsem.. :(
aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná jste. Může jí o mladší těhotenství, o těhotenství, které se správně nevyvíjí, a také je třeba myslet na mimoděložní těhotenství. Určitě byste měla jít v určitém odstupu na kontrolu.  Pokud by se objevily bolesti, navštivte lékaře ihned.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
můžu se zeptat, jak dlouhá je doba na začátku těhotenství, aniž by byl plod ohrožen faktory zvenčí, např. léky? Někdo říká 2 týdny, ujiný 8 týdnů? - otázka upravena poradcem
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Plod je potenciálně ohrožen stále. V prvních týdnech ale nehrozí vznik vad, uplatňuje se systém "vše nebo nic" . Nejrizikovější období pro vznik vrozené vady je mezi 6. a 12. týdnem

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
dobry den...dělala jsem si těhotenský test ktery mi vyšel pozitivní...ještě jsem nenavštívila lekaře...problem je v tom že nevím jestli není problem v tom že jsem po 2 plicnich emboliich,beru wanfarin5 ,mam štítnou žlazu,a pichají mi B12 na chudekrevnost,myslite ze su budu moci miminko nechat?je mi 38let,děkuji za odpoved
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Určitě co nejdříve navštivte lékaře. Warfarin se v těhotenství nesmí užívat. Přechod na jinou léčbu je nutný nejpozději do 6. týdne. O dalším postupu musí rozhodnout především lékaři, kteří Vám Warfarin předepisují a sledují Vás po stránce proběhlé trombózy -sdělit rizika, atd

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den, mohla bych mit v 9tt endometrium 5mm? Dekuji
Peta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V těhotenství se výška endometria nehodnotí

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
těhotenství má příznaky kručení v břiše? po 7 dnech pohlavního styku
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o příznak těhotenství

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, chtela bych se zeptat.Jsem v 10t.tehotenstvi a chtela bych si umyt okna.Nekde jsem cetla, ze by se to nemelo, ale nevim, jestli je to povera,nebo proc by se to nemelo.Dekuji za odpoved.
Martina N.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenství
Dobrý den, chtela bych se zeptat.Jsem v 10t.tehotenstvi a chtela bych si umyt okna.Nekde jsem cetla, ze by se to nemelo, ale nevim, jestli je to povera,nebo proc by se to nemelo.Dekuji za odpoved.
Martina N.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to pověra. Probíhá -li těhotenství bez komplikací, klidně okna s přiměřenou opatrností umyjte

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
<br>Jsem v 17tt tehu a už 2 dny mě celou noc budí křeče v podbříšku, která vystřeluje až do konečníku. Včera jsem byla u dr. a vše je v pořádku. Jsou tyhle křeče normalní v těhu??? - otázka upravena poradcem
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Podobné obtíže nepovažuji za normální

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý večer, chci se zeptat jsem 23tt a mám chut na energy drink? Muzu ho pit? Co to zpusobuje a jak skodi? Dekuji za odpoved
Žaneta Juříčková
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle v něm bývá vysoká dávka kofeinu, který není pro těhotné příliš vhodný. Záleží ale na konkrétním nápoji. Vypít jeden určitě nevadí, ale opakované pití nedoporučuji.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Vážený pane doktore,
jsem těhotná, dnes konec 14.týdne, je mi 22 let. Těhotenství probíhá naprosto bez komplikací.
Trápí mě jediná věc- poslední cca tři týdny mě trápí výtok. Je bílý, nezapáchá, nesvědí ani nepálí. Některé dny je ho docela hodně. Svému gynekologovi jsem toto sdělila, podle výsledků cytologie jsem však v pořádku. Je takový výtok v těhotenství normální? Co dělat, abych se ho zbavila? Jsem čistotná, nosím bavlněné prádlo, na intimní hygienu používám mýdlo výhradně k tomu určené.
Děkuji za Vaši odpověď.
A. - otázka upravena poradcem
Adéla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hojnější výtok je v těhotenství běžným jevem. Spíše než vycházet z cytologie bych doporučil kultivační stěr

MUDr. Jan Šulc










mobilní verze