Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Poradna v době od 15.1. do 22.1. bude pozastavena z důvodu dovolené. Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

*Označené položky jsou povinné.

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den mám od 20.10.2016 po operaci brali mě vaječník a vejcovat měla jsem dermoid.Rekli mě doktoři že měsíčky budu mět každý měsíc,užívám furt hormonální antikoncepci bonadeu a prosinec leden se měsíčky nedostavili jsem taková slabá a malátná myslíte že to může být stoho?Před operací tak 3měsíce jsem též při těhle pilulkách měsíčky neměla,nevím co mám dělat.Přemýšlím že je vysadím a dám tělu klid na 3měsíce.Copak poradíte děkuji moc.Pěkný den Romana
Romana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nepíšete, jak antikoncepci užíváte. Pokud s pravidelnou týdenní pauzou, krvácení se v ní obvykle dostaví. Ale ani vynechání krvácení není nic nebezpečného a občas k tomu dojde. Pokud užíváte antikoncepci stále, bez pauzy, krvácení se nedostavuje. Nakolik s tím Vaše obtíže souvisí, není jisté. O vysazení byste se měla poradit s lékařem, který antikoncepci doporučil

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý deň prosim poradte mi koncom oktobra min. roku som mala pohlavný styk potom v novembri dva týždne nato som dostala menštruáciu ale ja som sa bala tak som si este potom spravila test ktorý vyšiel negativny, na dalsí mesiac v decembri som dostala normalnu menštruaciu a teraz v januári mi meška už viac ako týžden čo by to mohlo byt? môžem byt tehotna od oktobra od vtedy som pohl. styk nemala
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na negativní test je těhotenství vysoce nepravděpodobné. Nejspíše jde o nevýznamnou hormonální poruchu.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, mám zpoždění menses. Bolí mě už pár dnů bradavky. Těhotenský test jsem si dělala 19.1. - byl negativní. Užívám předepsané tobolky MACMIROR 500 a GLOBULUS CUM NATRIO TETRABORICO, myslíte, že to může mít vliv na zpoždění nebo je nějaký jiný důvod??

Děkuji. - otázka upravena poradcem
lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Uvedené léky cyklus neovlivňují. Příčina je tedy jinde

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat naposledy jsem měla Ms 19.11 od te doby nic až do teď.Menstruanci mám nepravidelnou,délka od 36-42dnů.je to týden co jsem si začala měřit banální teplotu a tu mám od 37 až maximum 37,06,začala jsem pít i Kontryhel,tak 3 dny mě strašně bolí prsa jako kdyby Ms měla dorazit,ale pořád nic Tehotenské testy také negativní,mohu poprosit o radu co to může být děkuji.Chtěla bych miminko,ale nedaří se my.
Nikol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud je vyloučené těhotenství, mohlo by jít například o cystu, která blokuje cyklus. Příčin může ale být více.

Kontryhel příliš nedoporučuji, na vyvolání menses bych zvolil injekci  Agolutinu.

Měření bazální teploty má význam pouze dlouhodobé a důležitý je pro průkaz ovulace  vzestup teploty, nikoli jen naměřená hodnota.

Trvá-li neúspěšná snaha o početí déle než rok nebo v případě, že je Vám více než 35 let, déle než půl roku, doporučuji péči specializovaného pracoviště

MUDr. Jan Šulc

P.S. Jsme-li pro vás dostupní, rádi se vám budeme v tom případě věnovat. Stačí se i s partnerem objednat na zcela nezávaznou konzultaci o možném dalším postupu - tel. 257212517

nepravidelnost v krvácení
Dobry den, pane doktore,

minuly mesic jsem dostala injekci agolutinu na vyvolani ms, po 5 dnech se ms dostavila a v teto druhe polovine cyklu mi doktor prisel na mirnou formu pco na pravym vajecniku. Nyni mam opet zpozdeni, uz 9 dni a trapi me bolest prsou, hlavne z vnejsi strany. Vim, ze to muze byt znamkou tehotenstvi, zitra pujdu na krev. Ale zajimalo by me, zdali bolest prsou muze zpusobit pco nebo jina hormonalni nerovnovaha. - otázka upravena poradcem
Eliska
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hormonální nerovnováha, nejen na podkladě PCO, může způsobit bolest prsou. Těhotenství je také rozumné vyloučit. Stačil by volně prodejný test z moče

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, obvykle mi trvá menzes 6-7 dní, teraz mám už osmy den, síce len slabé krvácanie, ale stále trvá a nezdá sa, že by malo skončit.. o čo sa môže jednat? Som aj chorá, mám zápal hrdla a priedušiek, dobrala som už aj atb amoksiklav..môže to byt chorobou a liekmi, alebo to bude nejaký gynekologický problém?
lucia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně jde o hormonální poruchu. Příčin ale může být více. Třeba je také vyloučit těhotenství. Souvislost s celkovým onemocněním je rovněž možná. Pokud krvácení neustane během 2-3 dnů, navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,
dnes se mi objevil nahnědlý výtok. Poslední menstruace mi skončila 13/1/2017. Poté jsem měla pohlavní styk. Zapomněla jsem užít první tabletku (nové platíčko) po menstruaci a vzala jsem ji až s tou druhou tabletkou. Tedy až 15/1. Chci se zeptat zda-li je možné otěhotnění. Jelikož všude na internetu píší, že špinění může být příznak těhotenství. Jinak mě nic nebolí, nesvědí.
Shodou okolností, jsem v tomto období měla vysoké množství stresu v noci jsem téměř nespala a několik dní jsem nejedla, pouze brečela. Zda s tím nemá to něco společného??
Jinak antikoncepci beru již 10 let, po celou dobu je pravidelná, řekla bych téměř na hodinu, špinění nikdy nebylo. Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Alice
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

"Špinění" může souviset se stresem i s pozdním užitím antikoncepce. O příznak těhotenství se spíše nejedná. Otěhotnění je sice nepravděpodobné, ale nelze zcela vyloučit. Více řekne gravitest po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, väčšinou mám 26-dňový cyklus. Teraz som dostala menzes už na 23. deň.Je to problém? Treba to nejako riešit? mám 36 r.
- otázka upravena poradcem
katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Není to problém a nemusíte to nijak řešit

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, je mi 13 let a už mám měsíčky a už mám asi 14 dní pauzu, vůbec nevím co mám dělat !?
Můžete mi prosím nějak poradit ?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
nepravidelnost v krvácení
Je mi 13, a už menstruuji a už mám asi 14 dni zpoždění
Nevím co mám dělat ?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ve 13 letech nejde o nic neobvyklého. Pokud vyloučíte těhotenství a nemáte-li potíže, klidně ještě 2 týdny vyčkejte. Pokud ani do 2 týdnů krvácení nepřijde, svěřte se matce a navštivte dětského gynekologa

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,

poslední menstruaci jsem měla 13.12. a 25.12. jsme měli s přítelem přerušovanou soulož, doposud (14.1.) jsem menstruaci nedostala. Dělala jsem si dva těhotenské testy (odlišní výrobci) a výsledky byly negativní. Mám nateklá prsa a mírně mě pobolívají záda. Mohla bych být těhotná? - otázka upravena poradcem
zuzana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S ohledem na výsledky testů považuji těhotenství za nepravděpodobné. Spíše jde o hormonální poruchu. A nebo jste otěhotněla až někdy na přelomu roku

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
moze mi lekar pichnut injekciu na vyvolanie menzesu ked som pol roka po cmp?
mm1
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Běžně se na vyvolání menses aplikuje Agolutin. Tuto injekci podle mne lékař může aplikovat

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
dobry den, pred pol rokom som vysadila atk po 8 rokoch, teraz mi meska uz 3 tyzdne menstriacia, mam obcasne bolesti v podbrusku ako pred menstruaciou,ale stale nic. Moze to byt sposobene vysadenim atk? este jeden dotaz- v pripade diagnostiky cysty funkcnej u pacientky pol roka po cmp, aky je postup liecby, nakolko nemozem brat hormony. moze byt ochrana pred dalsim rastom aj vnutromaternicove teliesko, pripadne indonal? v pripade nutnej operacie,nie je narkoza v mojom pripade velke riziko?
mm1
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud byl již cyklus pravidelný, souvislost s vysazením antikoncepce je nepravděpodobná

Cysta je možnou příčinou. Obvykle se vstřebá sama. Tělísko ani Indonal nejspíše nepomohou. U Indonalu a podobných doplňků stravy navíc není příliš zkoumáno, zda jsou pro ženy po CMP vhodné

Anestézii nevidím jako riziko. Před případnou operací a po ní by stálo za zvážení podání nízkomolekulárního heparinu

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den 4roky jsem vprechodu,Ted jsemzacala krvacetmenstruavat bolime brcho jako prinormalnimenstruaci.je to normalni potakove Doge nebo to neco znamena je neni neco v poradku.Dekuji za urychlenou odpoved,
schutti
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Normální to není. Navštivte co nejdříve gynekologa

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den pane doktore,chtěla bych se zeptat mám 20 dní zpoždění menstruace,těhotenský test jsem si dělala a vyšel negativně.V polovině tohoto vynechání mě napadlo udělat si ovulační test,který vyšel 3 dny silně pozitivně.Týden před očekávanou menstruací jsem byla nemocná,je možné že se my zpozdila ovulace o 14 dní a jsem těhotná.Menstruaci jsem měla dříve pravidelnou,můj doktor my musel dávat vyvolávací injekci,až do teď je to půl roku co my menstruace chodila pravidelně,moc děkuji za radu.
Pozdní menstruace
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ovulace se může opozdit i o dva týdny. Zkuste tedy ještě v odstupu těhotenský test znovu. Vyvolávací injekce, tedy Agolutin,  je každopádně možným řešením. Případnému těhotenství neublíží

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den začala jsem špinit 5 dní po menses po návštěvě dr mi byla zjištěna cysta cca 5cm. mám přijít za 3 měsíce na kontrolu , ale od včerejška krvácím silněji a bolest v podbřišku je mírná ale stálá.Menses mám mít až za 10 dní Můj lékař bohužel ordinuje pouze v pondělí, mám navštívit pohotovost či je to normální. děkuji za vaši odpověd
Věra M
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Normální to není. Nemáte-li ale bolesti a není-li krvácení silnější než menses, vydržte do pondělí. Pohotovost navštivte, pokud by krvácení zesílilo nebo se přidaly bolesti

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jak velká šance otěhotnění je, když jsme s přítelem nespali, ale uspokojoval mě rukou a pusou, ruce si předtím vydezinfikoval.
Bylo to hned den po menstruaci, ale asi 12 den jsem měla špinění, měla jsem menses dostat před 4 dny, ale pořád nepřišla. Dalo by se říct, že jsem z toho nervní už 3 týdny.
Předem děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Anička
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je vysoce nepravděpodobné. Uklidnit Vás může těhotenský test, který si můžete koupit v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den pane doktore mám zpozdenou MS 5. den, coz není neobykle myvam strasne nepravidelné menstruace... mam strasne natekla prsa a bolava což nikdy nemívám, boli me v pravem podbrisku uz asi 14 dní, prodelala jsem nedavno pomerne osklivou chripku i střevní , pohl. styk jsem jednou nechraneny mela, bylo to asi 8-12 dni pred ovulaci pouhe 3 minuty, jinak byl s ochranou..Dnešní ranní test negativní ale myslím si že je ještě velice brzy, odpoledne sem zpozorovala chvilkovy ruzovy vytok,..

je velká pravděpodobnost otěhotnění ? Mám se obávat ? A pokud ano pokud byl styk pred 3 tydny, do kdy je možnost jít na potrat ?

Mockrát Děkuji za Váš čas. - otázka upravena poradcem
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test by měl odhalit těhotenství starší než 2 týdny - takže spíše těhotná nejste, byť ani kondom není úplně spolehlivou antikoncepcí.

Na interupci je možné jít do 10 týdnů od početí

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý deň, už dlhšie ma trápi nepríjemné pichanie a pálenie v pošve výtok nemám, no dnes ráno pri močení som jemne krvácala išlo skôr o špinenie. a menštruáciu mám dostat až za 14 dní, dávala som si Canesten combi pretože som si myslela že sú to kvasinky ale nepomoho. A ešte sa chcem opýtať či je normálne keď pošvová tableta nevytiekla von ? Je to dosť nepríjemné , vzhľadom na to že som ešte panna a doktorka nič nezistila. Vopred ďakujem za odpoveď.
- otázka upravena poradcem
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejspíše, byť chybí výtok, jde o narušené poševní prostředí. Příčin ale může být více. Bez vyšetření nelze rozhodnout, o co se přesně jedná a ani nedokážu na dálku pomoci. Navštivte svoji lékařku

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý deň, chcela by som sa spýtať na Váš názor. Minulý rok som podstúpila kyretáž pre missed abort, odvtedy mám stále tak týždeń pred menštruáciou hnedé špinenie, niekedy aj vo väčšom množstve kým začne krvácanie. prosím aký problém to môže znamenať, nemôže to mať negatívny vplyv na ďakšie otehotnenie? Ďakujem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčinou může být například nedostatek progesteronu nebo nějaký problém v děloze (zánět, polyp). Negativní dopad na další těhotenství nelze vyloučit. Doporučuji, abyste se obrátila na svého gynekologa

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, mám takový problém. S přítelem jsme před tak 12 dny měli pohlavní styk nejdříve s kondomem kdy i řádně končil, ale potom chtěl ještě a tak jsme zkusili styk přerušovaně a prý si je jistý že v tu dobu do mě nekončil. Včera mi přišla mestruace, ale byla zvláštní, protože trvala jen jeden den. V ten den jsem začala poprvé brát hormonální antikoncepci. Myslíte že můžu být těhotná nebo spíše jde o vliv té antikoncepce? každopádně plánuju si i přesti udělat test i když se bojím, že nebude přesný.
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Opravdu může jít o vliv antikoncepce.

Test ale určitě zkuste - spolehlivou informaci poskytne 2 týdny po styku.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, měli jsme s partnerem nechráněný styk. Po styku jsem užila Yuzpeho metodu ( 2 x 4 tbl. Lunafemu po 12 h). Menstruaci jsem ještě nedostala ( je to 35 dní od začátku poslední m- před 2 měsíci jsem HA vysadila pro migrény). Je možné, že mi antikoncepce rozházela cyklus, nebo se spíše přikláníte k možnému těhotenství? Bude nyní těhotenský test průkazný?
Alicka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spíše jde o hormonální "rozhození" Test ale určitě doporučuji - výsledek bude jasnou odpovědí

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, po ukončení kojení druhého dítěte jsem brala rok HA Velmari. Občas jsem špinila a HA neudržela cyklus. HA jsem nakonec vysadila kvůli migrénám a rodinné anamnéze. Cca půl roku mám nepravidelný cyklus, MS silná, bolestivá trvá cca 7 dní, poté 7 dní špinění. Tento měsíc přišlo špinění i před MS. Lékařka mi dělala ultrazvuk - vše ok, prevence ok.Jedná se prý o hormonální problém. Nabízí mi gestageny v druhé půlce cyklu nebo tělísko Mirena (její doporučení). Opravdu může Mirena vyřešit tyto problémy? Případně co byste doporučil vy. Děkuji.
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud nechcete otěhotnět, mohla by být  Mirena  vhodným řešením

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý deň, 25.10 až 4.11 som brala norethisteron desať dní na oddialenie menzesu. Menzes mi prišiel do troch dní ale slabý. V decembri 7 decembra som dostala také silné krvácanie s veľkými krvnými zrazeninami a skončila som v nemocnici s anémiou. Krvácanie trvalo 14 dní ( veľmi silné). Z toho som v nemocnici ležala 5 dní a dostávala som infúzie a lieky na zastavenie. Dnes po štyroch dňoch som v ten istý mesiac zase začala silno krvácať. Navštívila som gynekologičku, ktorá mi predpísala na zastavenie dicynone 500 a norethisteron. A od januára mám brať antikoncepciu Daylette. V nemocnici mi robili ultrazvuk mala som zhrubnutú sliznicu maternice čo aj mám...tehotná nie som a ani som nebola. Čím to môže byť zapríčinené??? Ďakujem za odpoveď
Nikol
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně jde o výkyvy hormonálních hladin. Navržená léčba by mohla pomoci

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den pane, doktore,
měla bych dotaz, pro jistotu, nejsem si úplně jistá, zda jsem správně pochopila užívání nově nasazených tablet svým lékařem. Byla jsem na konzultaci v pátek 16.12.2016 kvůli "nastartování" menstruace, poslední jsem měla v polovině července (10 let jsem brala antikoncepci). Pan doktor mi předepsal užívání Gynprodylu s tím, že pokud se do 10 dnů menstruace nedostaví, mám zavolat a domluvit se na předepsání ještě estrogenu. Raději bych si chtěla ověřit užívání Gynprodylu, pokud se dostaví do 10 dnů, mám i nadále užívat 1x tabletu denně? Respektive nedělat žádnou pauzu v užívání? Pokud se nedostaví a přidávaly by se estrogen, tak i tak pokračovat bez pauzy v užívání? Pan doktor má nyní dovolenou, nemůžu uvedené konzultovat s ním a nerada bych udělala chybu v užívání. Chceme s manželem miminko. Děkuji.
- otázka upravena poradcem
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Gynprodyl se obvykle užívá po 10 dní. Po jeho vysazení by mělo přijít během pár dní krvácení. Pokud ne, o další léčbě by měl rozhodnout lékař. Chcete-li otěhotnět, nasazení estrogenů to samo o sobě  nevyřeší. Bylo by třeba užít léky vyvolávající ovulaci

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den chci se zeptat co má nasvědomí že jeden den špiním pak dva dny nic pak jeden den krev pak den nic a pak se spustí normální menzes ještě nikdy se mito nestalo měla jsem ted nejaký stres takjestli tím a těhotná být nemůžu.Děkuju za odpověd
- otázka upravena poradcem
Květa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčinou může být stres. Působí přes "rozhození" hormonálních hladin. Další možnou příčinou je nějaký problém v děloze - polyp, zánět, apod.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
dobrý den, dotaz se týká menstruace. cyklus mám pravidelný. 2 dny krvácení, 3. den špinění. potom 4. den zase krvácení - kdy krev je jasně červená a vodnatá. potom asi 3 dny mám výtok mléčný hnědý. je to normální? děkuji
simona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Krvácení trvá celkem 7 dní. I při rozdílném vzhledu a intenzitě jde o variantu normálu.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Vážený pane doktore, jsem 13 měsíců po porodu syna císařským řezem. Stále večer a v noci kojím,četnost se různí. 9.12 jsem dostala první menstruaci po porodu. Krvácela jsem červenou krví, bez kousků sliznice, jak jsem byla zvyklá dříve. Krvácení trvalo asi pět dní. Tento týden v pátek jsem byla na prevenci na gynekologii a dnes v noci jsem začala opět krvácet. Je to normální? Nemyslím si, že by krvácení bylo způsobeno preventivní prohlídkou....je normální, že by se mi menstruace vrátila? Jedná se o hormonální nerovnováhu? Kdy po případě vyhledat lékaře? Děkuji.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně jde opravdu o důsledek hormonální nerovnováhy spojené s kojením. Lékaře navštivte, pokud krvácení neustane do 3-4 dnů nebo v případě, že by se opakovalo v kratším odstupu než 3 týdny

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Vazeny pane doktore,
pred deseti mesici jsem prodelala zamlkly potrat v 6 tt, nasledovala rezive,ktera dopadla dobre, za 4 tydny menstruace, ale po 14 dnech od MS jsem si zavedla na noc vaginalni cipek, pote jsem nasledujici den zacala krvacet a sla ke sve gynekolozce, ktera pres ultrazvuk nasla v panevni oblasti tekutinu a rekla mi, ze se jedna o panevni zanet, ktery byl zpusoben z revize. Bydlim v zahranici, kde je zdravotni uroven na dost spatne urovni a prijde mi divne, ze jsem po celou dobu byla v poradku a najednou zanet. nemuze to krvaceni byt zpusobene treba i tim cipkem? - otázka upravena poradcem
Anezka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Přítomnost tekutiny v pánvi může mít řadu příčin - například právě proběhlou ovulaci. Nemusí také vždy jít o krev.  Čípek problém ale nejspíše nezpůsobil. Bez vyšetření není dost dobře možné posoudit, o co jde.

MUDr. Jan Šulc


nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, předtím, než jsem začala brát antikoncepci i po jejím vysazení jsem po tři měsíce měla nepravidelný cyklus - 23,24,25 dnů. Teď mi menstruace pro změnu mešká už dva dny (když beru v potaz výše zmíněné cykly, které jsem měla). Je možné, že se mi cyklus ,,spravuje" na klasický 28denní? Nechráněný styk jsem neměla, takže těhotenství mi přijde dost nepravděpodobné, ale jsem z toho nervózní. Díky za radu. - otázka upravena poradcem
Anet
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že jde o běžnou variabilitu cyklu. Gravitest bych ale po pár dnech pro jistotu doporučil

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Před 6 dny jsem měla dostat menstruaci, ale nedostavila se. Měla jsem tlaky v podbříšku, tlak v prsou i takovou tu náladavost. Dneska však žádný příznaky nemám a přijde mi, jako by ta menstruace přeskočila. Těhotná si myslím, že nejsem. Co mám dělat? Může to symbolizovat nějakou nemoc? Četla jsem vyvolávání injekcí. Děkuji za odpověď
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji těhotenský test. Bude-li negativní, jde nejspíše o nevýznamnou hormonální poruchu a stav by se měl upravit. nemusíte podnikat nic. "Vyvolávací injekce" je další možností

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,
minulou neděli jsem dobrala poprvé tyto prášky- Utrogestan. Beru je na srovnání cyklu.
Začala jsem je brat od 20.-25. dc.
Momentálně jsem 34.dc a menstruace nikde. Minuly měsíc jsem menstruaci dostala 35.dc a předminule 33.dc. Myslela jsem, ze mi přijde dřív a ono nic. Ovulace byla 15.dc. Dnes jsem si dělala tt a je negativni
Tak já nevím. Očekávám ji každým dnem, pobolívá mě břichoa není mi hej.
Myslíte, ze příští cyklus bude kratší, když si tělo zvykne na ty prášky? - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nepíšete, jakým způsobem byla ovulace prokázána. Pokud by opravdu proběhla 15. den, je situace, kdy je 19 dní po ní negativní gravitest a nepřichází menstruace velmi neobvyklá. Spíše bych se domníval, že ovulace neproběhla. Pak by šlo jen o nevýznamnou hormonální poruchu, kterou podání Utrogestanu po 6 dní nemuselo vyřešit (neuvádíte ovšem dávku Utrogestanu).

Pro jistotu bych doporučil gravitest zopakovat.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, dnes jsem vám psala dotaz ohledně opožděne menstruace 8 dni jestli to může být kvůli vysazení HA, může to byt tím i přesto ze jsem je vysadila před dvěma měsíci a první menses jsem mela normálně? Děkuji
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, i to je možné

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Pane doktore, je vhodné řešit menstruaci v 52 letech pokud příchází po 35 dnech, nebo i za dva měsíce? JE DOBRÉ TO ŘEŠIT NĚJAKOU LÉČBOU? NEBO TO NECHAT?děkuji
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud se jen interval mezi menstruacemi prodlužuje, není třeba to řešit. Vhodné je reagovat na poruchu ve smyslu plus - tedy častější, delší nebo silnější krvácení

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
P.dokrote k memu prvnímu dotazu..ovulaci jsem mela vypočítanou podle menstruační kalendáře,kdyz teda nemam pozitvni teh.test tak těhotná byt nemůžu?
lenna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test dokáže odhalit těhotenství po 2 týdnech od početí.  Je možné, že jste ovulovala později než odhadl kalendář. Doporučil bych ovulaci sledovat testy nebo alespoň měřením bazální teploty

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, bohužel jsem již prodělala 2 samovolné potraty, poslední byl letos v květnu, jakmile to šlo, tak jsme se s manželem začali opět o miminko snažit :-) momentálně je to 7 dní, co jsem měla dostat menstruaci a tu jsem nedostala, bohužel těhotenský test jsem si dělala a ne jeden, od různých firem a stále mi vychází, že nejsem těhotná. Myslíte, že mohu být těhotná, i když to testy neukazují? Mám strach, aby to nebylo náhodou něco vážného. Děkuji předem za odpověď.
Milena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejspíše jde o nezávažnou hormonální poruch. Těhotenství je při negativních testech vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den. Je mi 17 let, menstruaci mám už asi 4 roky, víceméně pravidelnou, až teď jsem ji dostala přibližně o 10 dní dřív. Žádné jiné výrazné gynekologické problémy jsem doteď neměla, pohlavní styk naposledy asi před pěti měsíci. Krev je červená a je jí hodně. Bolí mě prsa, břicho, jako při klasické menstruaci. Mám čekat další menzes v termínu, nebo až 28 dní od téhle? A mohlo by jít o těhotenství? Antikoncepci ani jiné léky jsem nebrala a neberu. Může jít jen o jednorázovou poruchu ze stresu, a měla bych to řešit hned, nebo počkat jestli se neustálí? Díky za odpověď
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jste řadu měsíců neměla pohlavní styk, jde pravděpodobně o jednorázovou poruchu, kterou, nebude-li se opakovat, nemusíte řešit. Pokud jde o těhotenství, jistotu Vám může přinést gravitest, který si můžete koupit v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, je možné abych mela 8 dni zpoždění menstruace z důvodu vysazeni HA?
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, je to možné. Pro jistotu ale doporučuji gravitest

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den pane doktore, mám 6 myomů. V červnu jsem dobrala Esmya a o té doby mám menstruaci slabou, ale nepravidelnou. Někdy za 35 dní, někdy špínění po 16 dnech, které se nerozjede v menstruaci. Pře tím než jsem brala Esmya, jsem měla orgametril a po něm pravidelnou menstruaci, ale nejlépe mi po něm nebylo. Je lepší nebrat žádné léky, a čekat, jestli přijde přechod, nebo lepší to srovnat nějakými léky. Chtěla jsem aby mi lékařka napsala Noretisteron, řekla, že to pro mně není vhodné. Je mi 52 roků. Děkuji JANA
- otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nepravidelnost krvácení ve smyslu plus, tedy častější menstruaci než po 3 týdnech, považuji za vhodné řešit

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, menstruaci mám asi 25 let. Od 10 let. Ale věk na přechod ještě nemám. Poslední měsíce je moje menstruace úplně jiná. Den lehce špiním. Pak den silně a bolestivě prudce menstruuji s čerstvou krví. A pak zase dva až tři dny špiním. Jsem strašně vyčerpaná z tak prudké změny, jak se mi teď menstruace projevuje. Musím hodně pít vodu, ležet, svaly mě bolí. Někdy krvácím i během ovulace - lehce špiním a mám bolesti.. Léky neberu a mám být zdravá. Těhotná jsem nikdy nebyla. Má tato náhlá změna nějaký reálný důvod? Děkuji.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít o hormonální změny související s blížícím se obdobím přechodu. Jinou příčinou může být nějaký problém v děloze - například polyp či myom. Doporučuji návštěvu gynekologa

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den chtěla bych se zeptat. Budu půl roku po porodu. Chtěla bych se zeptat jak to je s menstruací po porodu? Kojila jsem jen krátce takže jsem již menstruaci měla. 3x. Ne pravidelnou ale ani ne o moc zpožděnou. Teď je to ale 3 týdny co jsem měla MS dostat a ona nikde. Mám asi 5 den momentálně jen špinění v podobě tmavě hnědého až černého výtoku mírně hlenovitý mi přijde. Těhotenský test mi vyšel 2x negativně, testováno čerstvě. Může to špinění být bráno také za velmi slabou menstruaci? Mám vyčkat na další jaká bude jestli vubec....? Děkuji.
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nemáte-li jiné obtíže a těhotenský test je negativní, doporučuji zatím vyčkat jak bude vypadat další krvácení.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, mela jsem dostat v pondělí menses ale do ted se nedostavila, může to být způsobené vysazením HA nebo můžu být těhotná? První menses po vysazeni HA se dostavily normálně bez zpoždění. Děkuji
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, je možné ze se mi menstruace opozdila z důvodů vysazeni HA nebo je možné ze jsem těhotná? První menstruace po vysazeni byla normálně. Děkuji
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obě zmíněné příčiny jsou možné. Více řekne těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den chtěla bych se zeptat když jsem dostala male měla jsem to o 4dny dříve a to je ště jen 2 dny a 24.11 jsem měla pohlavní styk... je možné být těhotná předem děkuji za odpověť
Eliška
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství nelze zcela vyloučit. Více řekne těhotenský test -je volně prodejný v každé lékárně

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den pane doktore chtěla bych se zeptat mám 8 dnů zpožděnou menstruaci dělala jsem si 3 těhotenské testy s výsledkem negativní můžu být i přesto těhotná?Děkuji za odpověd'
Dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je vysoce nepravděpodobné. Jedině byste musela otěhotnět krátce před očekávaným termínem menses - pak by graviditu testy ještě nemusely zachytit

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den, minuly tyden ve středu jsem spala s přítelem chvíli bez kondomu a potom s nim HA neberu. V pondělí jsem mela dostat menses ale pořad nic, je možné ze jsem těhotná? Děkuji
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění nelze vyloučit. Může ale jít i o nevýznamnou hormonální poruchu. Více řekne těhotenský test po 2 týdnech od styku

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den pán doktor, je to normálne ked pri menzes vyjdu zo mna aj také vačšie kusy krvi, asi ako čerešna? mám 36 r., preventívka aj všetky výsledky v poriadku.
katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně jde o krevní sraženiny, což není nic neobvyklého

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den pán doktor,
prosím vás o radu. Mám 51 rokov, menzes si meškal 14 dní, preto som navštívila gynekológa. Predpísal mi lieky Provera 5 mg 2x denne, ktoré užívam od 25.11.2016. Od 28.11.2016 som začala trocha krvácať. 30.11.2016 som telefonicky kontaktovala môjho gynemkológa. Povedal mi, že lieky mám užívať ďalej, že to môže byť tým, že som lieky neužila presne načas a že to mi tam praskajú nejaké cievky. V liečbe teda pokračujem. 1. a 2.12. je krvácanie o niečo silnejšie, krv je jasno červená. Mohlo krvácanie spôsobiť, že som v pondelok 28.11. neužila liek presne o 8,00 hod, ale až o 11,00 hod. ? Prosím poraďte mi, či môžem Proveru užívať ďalej, alebo radšej ju vysadiť? Ďakujem.
Alena Nagyova
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Opoždění v užití podle mne nehraje zásadní roli

Neznám přesně Váš nález, především ten z UZ. Takže je těžké se zodpovědně vyjádřit. Pokud krvácení zesiluje, spíše bych se ale přimlouval za vysazení Provery. Za vhodné bych pak považoval její opětovné užívání v dalších cyklech - vždy 16.-25.den cyklu - nyní tedy cca od 15.12. po 10 dní

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den pane doktore,mám problémy s MS. Poslední proběhla v září, trvala necelé 3 dny.Nutno rict, ze poslední dobou jsem se velmi vyhranila ve stravě, vyřadila jsem maso, kromě ryb, je možné, ze jsem jeste ke své váze, výšce a veku (156cm,44?kg,17let)2kg zhubla.
V říjnu, nekolik dni pred očekávanou MS jsem byla na operaci pod plnou narkozou (2 dávky). Po operaci jsem brala antibiotika (Augmentin 625, Aescin a Ibalgin 400).

Jelikož se mi MS po operaci stale nedostavovala, navštívila jsem gynekoložku, ktera provedla ultrazvuk a diagnostikovala, že mám velmi slabou sliznici. Usoudily jsme, ze je to vlivem operace a špatného stravování a tak mi nasadila hormonální léčbu Duphastonem, avsak kvuli nízké váze pouze jednu tabletku denne. Brala 10 dní od 15-25.11 MS mi má prijit zhruba do 7-10 dnů po dobrání, avsak dnes je to již 6 dní a MS stale nikde.
Pokud se nedostaví, mám pokracovat v hormonální léčbě, ci zvolit radikálnější zpusob-vyvolávací injekci?
Dekuji za Vasi odpověď. - otázka upravena poradcem
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

S vysokou pravděpodobností souvisí Váš problém s dosažením tzv. podkritické hmotnosti. Nejde při tom přímo o hmotnost, ale o procento tělesného tuku. Podstoupená narkóza ani užití antibiotik s narušením cyklu skoro jistě nesouvisí. 

Může jít do budoucna opravdu o vážný problém bránící početí i ohrožující Vaše zdraví. Doporučuji proto, abyste se vážně zamyslela nad složením své stravy a především co nejrychleji alespoň trochu přibrala

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,je mi 50 let a už zhruba 2 roky jsem v přechodu,mám návaly,motá se mi občas hlava.Před týdnem jsem si vzala tabletu určenou na klimakterium,přišli bolest a silné krvácení,které je pořád silné,bolest mi vystřeluje až do ledvin,můžete mi prosí říct co by to mohlo být nebo mi něco doporučit .Přeji hezký den a předem děkuji za odpověd .Dáša
Dáša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Neuvádíte, jako tabletu jste užila. Nicméně, šlo-li o jedinou tabletu, není skoro jistě příčinou Vašich současných obtíží. Příčin bolestí a krvácení může být více -hormonální problém, zánět,  patologie v děloze - například polyp či myom, aj. Určitě navštivte gynekologa co nejdříve. Jen na základě vyšetření je možné rozhodnout, o co přesně se jedná, a navrhnout léčbu

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze