Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

antikoncepce
Dobrý den,
mám dotaz beru antikoncepci lindynette 20 a onemocněla jsem a doktorka mi předepsala na angínu penicilin 750 a měla jsem nechráněný styk a udělal se do mě jaká může být pravděpodobnost že bych otěhotněla snižuje penicilin učínky mé antikoncepce vím že né každé anbiotika snižují učinky ankoncepce . Děkuji - otázka upravena poradcem
Táňa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Prakticky všechna celkově užitá antibiotika mohou snížit účinek antiko tabletek. Mohou a nemusí - je obtížné to odhadnout. Záleží na úrovni narušení střevní mukroflóry

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
dobry den od listopadu neberu HA menzes mi gynekolog musel v unoru vyvolat dostala jsem ji jen dvakrat po 43 a 45 dnech pak uz zase ne takze nastalo dalsi vyvolani plus duphaston(16-25DC) muzu otehotnet kdyz neberu HA jen toto?dekuji
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tato léčba není antikoncepcí, takže otěhotnění nelze vyloučit. Není ale příliš pravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

klimakterický syndrom
Dobrý večer, pane doktore,
jsem v předčasném přechodu (33 let), takže jsem se smířila s užíváním HRT. Jenže nedávno mi bohužel našli Leidenskou mutaci (heterozygotní). Jenže já estrogeny užívat chci, chci zůstat ženou! Mohu? Antikoncepci jsem bez jediné tromboembolické komplikace užívala 8 let. Má matka užívala antikoncepci cca 20 let, teď užívá několikátým rokem Ladybon. Též bez tromboembolické komplikace a má též heteroz. Leidena. Lékařka jí Ladybon i s touto novou informací dovolila. Bylinné preparáty jsoou k ničemu, nezlobte se na mě, využívala jsem jich absolutně bez efektu několik krabic, když se mi po Clostilbegytu nastartovaly návaly. Děkuji. - otázka upravena poradcem
lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Riziko trombembolické komplikace považuji ve Vašem případě za velmi velmi nízké. Takže HRT podle mne užívat můžete. Naopak dlouhodobý nedostatek estrogenů by mohl  s sebou nést i závažná rizika.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den, chcela by som sa opytat, na vas nazor na tento clanok http://www.forumzivota.sk/pravda-o-takzvanej-antikoncepcii-zamlcovane-zabijanie/ . Je opisovana situacia mozna a nakolko je pravdepodobna?
HAK pouzivam asi 2 roky a doteraz mi ako forma antikoncepcie vyhovovala, navyse mi pomohla s pravidelnostou cyklu a stlmenim silnych bolesti pri menstruacii. Ale tato otazka ma z etickeho hladiska velmi trapi. Dakujem pekne - otázka upravena poradcem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nechci se vyjadřovat k článkům na internetu.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pane doktore,
jsem ve 20.tt, zatím vše bez problémů. Byl mi doporučen OGTT. Chci se zeptat, zda existuje nějaká alternativa k tomuto testu (např. denní měření glykemie glukometrem + glykovaný hemoglobin v určitých intervalech), nebo je toto vyšetření nezbytné? Mám problém se zažíváním, jícnový reflux a dráždivý tračník, před otěhotněním jsem brala léky, které jsem po otěhotnění vysadila. I malý výkyv ve stravovaní mi působí velké potíže - průjmy, křeče, refluxy. Prot mám obavu z nárazového lačnění a následně zátěží cukrem. Navíc trpím srdeční arytmií, kterou GIT obtíže provokují a zhoršují. Nerada bych ale něco zanedbala. Radil byste test absolvovat? Mohu si před testem vzít preventivně betablokátor?
Mnohokrát děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Žofie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

OGTT je v těhotenství doporučený test pro všechny budoucí matky. Jak ho spolehlivě nahradit jiným testem, nevím. Pravidelné měření glykemie glukometrem by mohlo být cestou. Ovšem odebírat si krev 5x denně po řadu týdnů...?? Možná by mohl nějakou cestu doporučit specialista s diabetologické ambulance pro těhotné

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Mám 18. den po menstruaci a dnes jsme s přítelem měli nechráněný sex. Neudělal se do mně, vystříkal se mimo mě. Mám ovšem strach z kapky touhy. Za 2-3 dny mi má začít menstruace a nevím, jestli mám počkat, nebo si mám vzít ještě dnes prášek postinor? Je vysoká pravděpodobnost otěhotnění? Děkuji za odpověď
LUCIE
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není příliš pravděpodobné, ale Postinor bych i tak spíše doporučil

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, jsem v 5.tt a před třemi dny mi určili diagnózu akutní flebotrombozu. Čeká mě spousta vyšetření, včetně RTG plic. Užívala jsem hormonální antikoncepci 15 měsíců, selhala a lékaři se staví, že flebotromboza vznikla z důvodu užívání HAK. Mám nasazený perorální Xarelto po domluvě v nemocnici na ambulantní léčbu a s prosbou, že si sama nebudu moci aplikovat warfarin v injekcích. Dítě jsem si chtěla ponechat, ačkoli je mi přes 40 let. Nastaly mé zdravotní komplikace a s přítelem jsme se navíc rozešli. Kdy mohu nastoupit na miniinterupci, vzhledem k mé počínající léčbě flebotrombozy? Děkuji.
anoele
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak přesně postupovat by měl s ohledem na závažnost flebotrombozy určit specialista hematolog

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den. Mám 17 let a menstruaci celkem pravidelnou jenže teď se mi poslední dobou začala lehce posouvat a nyní jsem ji už 7 den nedostala. Těhotenský test jsem si dělala 3x a pokaždé vyšel negativní, dole na pochvě to mám lehce podrážděné a výtok je lehce do růžova a hustý. Když jsem měla pohl. styk s přítelem někdy mě to nezvykle bolelo, a proto jsme to na nějakou dobu omezili a teď tohle. Může to být něco vážného a měla bych zajít k doktorovi? Nemůžu být těhotná, ikdyž mi test vyšel 3x negativní?
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O nic vážného nejspíše nejde. Lékaře ale raději navštivte

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,
již 9. den mi mešká menstruace. Zároveň mě pobolívá hlava a čím dál častěji se ozývají tupé bolesti zad v kříži, které vystřelují až do nadbřišku i podbřišku. Jako jakési kontrakce, které musím prodýchávat...
Těhotenský test jsem si dělala před dvěma dny, vyšel negativní.
Předem děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Pavlí
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčin může být více - například cysta. Navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobrý den pane doktore,chtěla bych Vás poprosit o radu:za 2 měs.mi bude 40 let,mám poslední pokus hrazený pojišťovnou.Všechny IVF nezdařené kvůli nekvalitním vajíčků,vždy zůstalo pouze 1 embryo.Potom jsem absolvovala laparoskopii, výkon: LSK+Chromopertubace+EDK ovarii.Nález: výrazně krevnatý materiál s přítomností mnohočetných mezoterií s příměsí ojedinělých ostrůvků lehce atypických elementů s příměsí siderofágů,které by mohly pocházet z endometriozy,bez známek malignity.V nemocnici mi pan doktor řekl,že vaječníky budou fungovat výborně,a v sanatoriu,že to u mě bohužel nebude mít vliv na ovária,protože mám velmi nízké AMH 0,7,mediám 2,4.Zajímalo by mě jestli je možné mi odebrat ovária ať s minimální stimulací či bez a současně stimulovat dárkyni a při zjištění, že by má ovária odumřela,použít dárkyně.V centru mi bohužel řekli,že se musím rozhodnou buď vlastní odběr a stimulaci nebo dárkyně.Obě současně nejdou.Děkuji mnohokrát za vaši odpověď,radu či názor co mohu v této situaci dělat
Petronela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jen upřesním: při IVF se neodebírají ovaria ale vajíčka z nic a ovaria po IVF neodumřou

Kombinace současné stimulace Vaší i dárkyně je možná, ale jeden z těchto cyklů byste musela plně hradit. Takže to nedává smysl. Při neúspěchu jedné varianty lze tu druhou zkusit v časovém odstupu. Vyjde Vás to po finanční stránce nastejno 

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
dobry den.chcem sa opytat s priatelom pri milovani alebo skor ked mo prstami drazdi vnutro citit taly cibulovy zapach. ani vytok ani svrbenie nemam.je to normalne ci moze ist o nieco vazne? dakujem
- otázka upravena poradcem
Tinka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o typický problém. Vážné to nejspíše není, ale stejně zvažte návštěvu lékaře.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,
asi 4 dny před plánovanou menstruací jsem měla nechráněný pohlavní styk, ale přítel do mě úplně neproniknul (jsem ještě panna), jen z části. K ejakulaci nedošlo vůbec. Menstruaci mám pravidelnou a nyní už mám třetí den zpoždění a žádné příznaky, že bych měla menses dostat. Je možné, že jsem těhotná?Může být zpoždění způsobeno nemocí? - otázka upravena poradcem
pop
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O těhotenství spíše nejde, ale jisté to není. Více řekne gravitest 2 týdny po rizikovém styku. Některá onemocněn mohou mít na cyklus vliv

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
trpím atopickým ekzémem a když jsem byla ve Francii, udělal se mi ekzém na prsou. Namazala jsem si je masí s kortikosteroidy beloderm. Strašně se mi zvětšily dvorce, jsem z toho zoufalá, je to příčinou? je možnost, že se opět zmenší? Nemáte nějakou radu? - otázka upravena poradcem
Zuzana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji poradit se specialistou- tedy dermatologem nebo v poradně pro onemocnění prsu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, vo viacerých gyn. poradniach som sa dočítala, že ascorutin môže zmiernit menštr. krvácanie. Tak som to vyskúšala a nasadila som si ho už pár dní pred menzes. Menzes je naozaj omnoho slabší, z čoho sa teším, ale zároveň neviem, či je to zdravotne v poriadku, ked tá maternica riadne neodkrváca, či sa správne "vyčistí" ? - otázka upravena poradcem
Z
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Není na tom nic nezdravého

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
potřebovala bych znát váš názor na mou situaci. 29.srpna (2 dny po skončení MS) jsem měla styk s přítelem a sklouzl nám kondom, takže se do mě udělal (snad jen trochu, pokud to tak můžu napsat), ALE měla jsem pro jistotu ještě zavedenou dávku Phramatexu, kterou jsem aplikovala správně (jediné na co jsem zapomněla bylo varovat partnera, aby se nemyl mýdlem, ale na to se názory dost různí a v letáku o tom nic není, takže nevím, jak velký to je problém). Přesto jsem byla nervózní a zhruba 24 hodin po styku jsem užila Postinor (první tabletku, další za 12 hodin podle návodu). Nic mi po něm nebylo, až včera (8.9.), což bylo 10 dní po užití jsem začala lehce špinit (tentýž den jsem si ráno dělala citlivý tt a byl negativní, ale bylo to ještě hodně brzy po styku, takže asi nerelevantní). Co myslíte, je nějaká pravděpodobnost, že bych byla přeci jen těhotná? Je mi jasné, že to mi nikdo takhle na dálku neřekne jistě, ale chtěla bych znát váš názor. Předem díky!!! - otázka upravena poradcem
Emma
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství považuji s ohledem na užití Postinoru za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den s přítelem se snažíme o miminko. Již druhý měsíc špiním vždy ve stejné dny,byla jsem u gynekologa a řekl,že před těhotenstvím se to 2 měsíce opakuje,ale těhotná prej nejsem gynekolog mi vypočítal plodné dny a to jsme měli s přítelem sex. Za 10 dnů jsem dostala menstruaci a je mi často na zvracení což mi nikdi u menstruace nebývalo. Měla jsem i silné bolesti v podbříšku.. Myslíte,že by jsem mohla být těhotná? Pokud ne nějaké rady jak na mimnko? Děkuji
JANICKA1
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud špiníte uprostřed cyklu, může jít o ovulační krvácení.

Těhotenství není s ohledem na menstruaci příliš pravděpodobné. Více může říci za několik dní gravitest.

Žádnou zázračnou radu "na těhotnění"neznám

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý deň, trápi ma dlhotrvajúca menštruácia tzn. 3-4 týždne v kuse...mám 29 rokov, neužívam HA, nemám nijaké zistené choroby, alergie nič...Pred troma rokmi dozadu som mala opačný problém , tzn. menštruácia prichádzala každé cca 3 mesiace...u lekárky som bola, vraj nič neobvyklé??? maximálne mi chcela pichnuť injekciu na skončenie menštruácie... Prosím poraďte poďla vašich skúseností, v čom by mohol byť problém...Ďakujem monika
ms
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
nepravidelnost v krvácení
Dobrý deň, trápi ma dlhotrvajúca menštruácia tzn. 3-4 týždne v kuse...mám 29 rokov, neužívam HA, nemám nijaké zistené choroby, nerodila som,žiadne sex. choroby, alergie nič...Pred troma rokmi dozadu som mala opačný problém , tzn. menštruácia prichádzala každé cca 3 mesiace...u lekárky som bola, vraj nič neobvyklé??? maximálne mi chcela pichnúť injekciu na skončenie menštruácie... Prosím poraďte podla vašich skúseností, v čom by mohol byť problém...Ďakujem monika
monika s.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně jde o narušenou funkci vaječníků nebo jejich řízení. Také může jít o nějaký problém v děloze. Je třeba navštívit gynekologa

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den, prosim o Váš názor. Jsem těhotna, dle doktora jsem otěhotněla 2.7., plus mínus par dni. V te době jsem mela jedenkrát nechhráněny pohlavní styk s manželem (na základe spermiogramu má spatnou morfologii a doktor nám doporučoval IVF). Ve stejne době jsem mela úlet s kamarádem, nedošlo ke styku a také nedošlo k ejakulaci, nazí jsme se treli pohlavními orgány a prstil mne. Ted mam strach, že dite není manzelovo. Prosím o Váš názor. Děkuji.
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spíše bych soudil, že je dítě manžela. Ani špatný spermiogram početí nevylučuje- vždy jde jen o  menší či výraznější snížení pravděpodobnosti

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den mám dotaz na pana doktora. Po další době jsem začala opět brát antikoncepci předposlední den jsem zapomněla na pilulku vzala jsem si ji po uplynutí 12 h následující den jsem vzala poslední.Dnes je 4 den a menstruace zatím nepřichází.Mám kontaktovat svého gynekologa nebo vyčkat.Děkuji
Anetta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nebyla-li chyba větší než 12 hodin a užívala-li jste dle návodu, měla by antiko ochrana fungovat. Takže radím vyčkat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
S přítelem jsme měli první pohlavní styk, bohužel byl nechráněný. Styk byl mimo mé plodné dny a přítel se neudělal. Je tu veliké riziko, že bych mohla být těhotná? Dnes mám denní zpoždění menstruace a minulý měsíc jsem měla zpoždění 14 dní. (Styk byl před týdnem) Děkuji moc. - otázka upravena poradcem
Nika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Riziko otěhotnění není vysoké. Přesto ale doporučuji za týden gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den pane doktore, rada bych se Vas zeptala, co znamena diagn.: Placenta na predni stene, dosahuje k uponu pliky močového mechyre. Jsem ve 27 tt. Znamena to něco zavaznejsiho, nebo komplikaci v tehotenstvi, pripadne pak u porodu? Lekar se k tomu nevyjadril, vyčetla jsem to po vysetreni ve zprave. Dekuji Vam mockrat.
Zuzana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V 27. týdnu nejde o závažný nález. Určitě je třeba ale uložení placenty zkontrolovat. Za několik týdnů se s vysokou pravděpodobností placenta vysune výše

MUDr. Jan Šulc

prevence
Dobrý den, pane doktore. Dnes mi v cytologickém stěru z děložního čípku našli hyperkeratózu, byla mi doporučena kontrola za 6 měsíců. Je důvod k obavám? A má význam si v tomto případě dělat HPV test? Četla jsem, že se některé prekancerózy klasickým stěrem nezachytí. Děkuji Vám a přeji příjemný den!
- otázka upravena poradcem
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že nejsou důvody k obavám. Doporučení vyšetření HPV by měl případně posoudit specialista.

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobry den pane doktore. Trpim na PCO. Objevila jsem vitaminy na plodnost jak pro sebe,tak manzela. Je to FERTILITY BLEND a slysela jsem na nej jen samou chvalu. Chtela bych otehotnet prirozene. Mate s timto vyrobkem zkusenost???
Pavla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při PCO je hlavním problém ovulace. Podobné vitaminy neuškodí, ale tento problém nejspíše nevyřeší

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobrý den, je mi 39let. Před 3-mi lety jsem podstoupila umělé přerušení vejcovodů, protože už 2děti mám a po HŽT jsem nesměla brát antikoncepci. Nyní mám nového přítele a chtěli bychom mít mimčo. Platí i v tomto případě, že první 3 pokusy o oplodnění jsou bezplatné?
Ilona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Po přerušení vejcovodů musí o úhradě rozhodnout revizní lékař. Pozor ale na to, že IVF je hrazeno jen do 39 let

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,
možná jsem otěhotněla na začátku platíčka, které teď budu dobírat. Poslední tabletu beru v sobotu a menstruaci obvykle dostávám v úterý. Mám dotaz, jestli gravitest si mám udělat třeba ve středu, pokud se menstruace nedostaví a nebo až na konci sedmidenní pauzy?
Děkuji. - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test doporučuji za 2 týdny po rizikovém styku

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
jaky je vas nazor na HA mirena?vzhledem k tomu ze zena nemenstruuje ci jen spini,neni to zdravi nebezpecne?
blazenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Naopak - zeslabení nebo vynechání menses je zdraví prospěšné.

S antiko Mirena mám velmi dobré zkušenosti

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den, trápí mě už hodně dlouhou dobu výtok, který je nažloutlý a zapáchá, chtěla bych se zeptat, jaký je vhodný volně prodejný lék. Děkuji předem za odpověď.
Denisa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Můžete zkusit Fermalac vaginalis. Lepší ale určitě je návštěva gynekologa

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Co delat když dostau rano menstruaci. a hned se zastavi a už j nemám. mámstrach. co mámdelat
tereza Kubíčková
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji těhotenský test. Raději 2x v odstupu týdne. Budou-li negativní, nemusíte podnikat nic

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, jak je mozne, ze jewtest pozitivni jiz asi 10 dni pred ocekavanou MS? Asi 9 dni po oplodnujicim styku
manda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Některé vysoce citlivé testy mohou prokázat zcela minimální množství HCG

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
penis nějakou dobu takový zvětšený, naběhlý. Teď opravdu opadl jakoby se spíše leknul. Ze mne nic nevyteklo a po olíznutí jeho prstů, které do mne pro kontrolu dal, jsem sperma nijak necítila. Dokonce jsem i pak ochutnala i jeho penis a také nic. Navíc, menstruovala jsem naposledy 6.8. a měla jsem to dostat 3.9. (bohužel stále nic, těhotná nejsem, jen to nemívám uplne pravideln ale treba s týdenim opozdenim), je tak tezke si potom tedy vypocitat plodne dny. nicmene mi to skoncilo cca 12, tím pádem bych mela mit plodne dny asi od 19. do 26. a je 8.9., jenže nevím, zdali to tak mohu měřit, ikdyž jsem to nedostala v normě a to 3. 9. nicméně i kdybych to měla dostat toho 3.9. tak teď je 8. a to bych měla být stále vpořádku. Dámy.. co myslíte. Postinor nebo ne ? jsem opravdu na vážkách :( Děkuji za každou radu.
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Toto není diskuzní fórum. Čtenářky nemohou odpovídat
antikoncepce
Dobrý den, psala jsem tento dotaz jiz na jedno forum, tak se nezlobte ze pouze prekopiruji. bohuzel se cely nevleze, tak jej rozdelim na dvakrat. mnohokrat dekuji za odpoved.
Ahoj slečny, maminky, ženy!
Mám na Vás prosbu.
Váham nad tím, zda-li si vzít postinor nebo ne (že by se mi do něj zrovna chtělo, když je to takové svinstvo, to se říci nedá, ale lepší než interupce + pokud nějaká z vás má s postinorem zkušenosti, dejte prosím též vědět).
Dnes jsme se s přítelem milovali. Provozujeme přerušovanou soulož, na prášky čekám s další menstruace, co příjde. No a milujeme se a najednou přítel ucítí, že by to na něj mohlo jít a tak jen zpomalí, projel jím jen takový jemný pocit a pak za dobrý, milujeme se dál, jenže penis mu najednou povadl. Já necítila nic, že by mu začal nějak více pulzovat nebo že by se do mě vstříkla nějaká tekutina. Myslím si, že penis povadl spíš tím, že mu v hlavě začalo šrotovat, jestli se nemohl náhodou udělat. Většinou, když se přítel udělá, má ještě - otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Toto není diskuzní fórum. Čtenářky nemohou odpovídat
antikoncepce
Dobry den,
Beru ha danielle a zjistila jsem,že nemam žadnou chut na sex. Myslíte si, ze kdybych zmenila typ Ha, bude sexualni apetit větší?drive jsem take brala Ha Belaru a Katyu
Dekuji - otázka upravena poradcem
Nina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to možné, musíte to vyzkoušet

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobrý den,
právě jsem u konce stimulačního cyklu (jen pár dní před odběrem) a pociťuji napětí v prsou. Je to normální? Daruji už podruhé, ale toto se mi před tím nestalo. Díky. A.P. - otázka upravena poradcem
Alena P.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o nic neobvyklého

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobry den mam 30let manzel 35let- prodelal v 18letech malarii a ma diagnostikovanou cystickou fibrozu a ja polycysticke vajecniky. Rok se snazime o dite a je nejaka sance na tehotenstvi? dekuji za odpoved
Blanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží především na spermiogramu. Šance na otěhotnění je  pravděpodobně reálná.

Doporučuji obrátit se na některé pracoviště specializující se na léčbu neplodnosti

MUDr. Jan Šulc


P.S. Jsme-li pro Vás dostupní, rádi se Vám  budeme věnovat. Stačí se  telefonicky objednat i s partnerem na zcela nezávaznou konzultaci, při které bychom probrali všechny možnosti dalšího postupu


různé
Dobrý deň, chem sa opytat ked ma žena iba jeden vaječnik , ma šancu otehotniet každy druhy mesiac, teda ovuluje každy druhy mesiac, či ako to je dakujem
jarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

I při jednom vaječníku může být ovulace každý měsíc

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den, som v 5 mesiaci tehotenstva a bola mi zistena ureaplazma. Ako ju mam liecit, resp. mam ju liecit pocas tehotenstva?

Dakujem - otázka upravena poradcem
Adelka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

K léčbě bych se přikláněl. Přípravek je třeba volit dle citlivosti na antibiotika. Musí rozhodnout Váš lékař

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, menstruaci jsem mela 15.8 a 28.8 nechraneny pohlavni styk, kdy se Nam to stalo, ze jsme to nestihli. Menstruaci mivam pravidelne po 28 dnech, ocekavam ji v patek 12.8. Od minuleho tydne mam pobolivani v podbrisku ktere pripomina MS, ale nespinim a ani nekrvacim. Zvetsili se mi prsa, pobolivaji a dost se mi zhorsila plet. Dnes jsem si udelala TT, ale vysel negativni. Tak by jsem se chtela optat zda je tehotenstvi zcela vylouceno. Dekuji za odpoved
Michala
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spíše těhotná nejste. Ale na test bylo relativně brzy. Pro jistotu ho doporučuji za cca 3 dny zopakvat

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den, už po několikáté se mi stalo,že při sexu s partnerem mě pálela pochva, po nějaké době to vždycky odeznělo, ale nastala bolest v jednom místě podbřišku (pod pupíkem).Mysleli jsme si, že je to alergie na sperma, ale to jsme po pár omezeních vyloučili. Gynekolog mi dal antibiotika Cotrimoxazol AL forte, které jsem užívala 5 dní a k tomu vaginální tobolky Polygynax, které jsem užívala 10 dní. Ani tahle léčba nezabrala. Děkuji
Gabča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejspíše léčba plně nepokryla narušení poševního prostředí a možná bude třeba léčit i partnera. Navštivte opět gynekologa a nejlepší by byla cílená léčba dle výsledku kultivace

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
Zrovna ted jsem byla ve finacni tisni takze jsem si antikoncepci koupila o tyden pozdeji nez bych ji mela zacit brat . Musim si ji vzit prvni den menstruacniho cyklu? Co by se stalo kdybych si ji vzala hned jak jsem si ji koupila? - otázka upravena poradcem
Zapomenuti antikocepcea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Začnete-li užívat jindy než 1. den menses, minimálně 7 dní nebude antiko ochrana fungovat. A čím později v cyklu začnete, tím je pravděpodobnější, že se objeví nepravidelné krvácení

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
začla jsem používat antikoncepci Velmari. Zhruba po 6 dnech jsme měli s přítelem nechráněný pohlavní styk. Necelých 14 dní po tom zvracím, mám bolesti břicha a citlivá prsa. Můžu být těhotná nebo to jsou pouze negativní příznaky na změnu. Děkuji, s pozdravem. - otázka upravena poradcem
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
antikoncepce
Dobrý den,
začla jsem používat antikoncepci Velmari. Zhruba po 6 dnech jsme měli s přítelem nechráněný pohlavní styk. Necelých 14 dní po tom zvracím, mám bolesti břicha a citlivá prsa. Můžu být těhotná nebo to jsou pouze negativní příznaky na změnu. Děkuji, s pozdravem. - otázka upravena poradcem
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jste začala užívat dle návodu, tedy 1.den menses, je těhotenství nepravděpodobné. Více řekne gravitest 2 týdny po styku

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
mám menstruaci po dvaceti dnech pravidelně už dva roky, vím že je to moc často, dá se s tím něco udělat?
A má druhá otázka je ta, že polovina lidí si myslí, že tampony se nemají používat dokud jsem panna a druhá polovina si myslí že ano. Co si o tom myslíte vy prosím? Děkuji Lenka, 13 let - otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je možná, ba vhodná, hormonální léčba.

Vhodné tampony užívat můžete

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, chtěla bych poradit. mám šestineděli a za 7dní mi končí, ale teď se mi roztrhla jizva. Tak bych se chtěla zeptat zda je lepší jít hned ke svému gynekologovi nebo počkat (za 10dní jsem objednána na prohlídku po seštineděli). Děkuji
Sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Považuji za lepší lékaře navštívit co nejdříve

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den,
poslední dobou se mi výrazně zvětšila prsa a bolí mě. Těhotná určitě nejsem, užívám Depo-Proveru a věk na růst prsou už také nemám, je mi 30 let. Čím by to mohlo být? - otázka upravena poradcem
Liba
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít o tzv. dysplazii prsů. Zjednodušeně lze tento problém popsat jako zvýrazněnou citlivost prsů na hormonální podněty. Více event. poradí v některé specializované poradně pro choroby prsů.

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobrý den,
půl roku se snažíme s přítelem o miminko, ráda bych podstoupila vyšetření u gynekologa, jestli mám v pořádku ovulaci a zkrátka další funkce k tomu potřebné. Ten mi však tvrdí, že mi nemůže nijak pomoct a že je třeba navštívit rovnou centrum asistované reprodukce a nasadit hormonální léčbu. Moc se mi to nelíbí, tak bych se ráda zeptala, jaké vyšetření může provádět gynekolog, popřípadě jak může pomoci otěhotnění. Jestli to opravdu nejde a nebo jestli mám pouze změnit gynekologa. Předem Vám moc děkuji za odpověď. Katka - otázka upravena poradcem
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, na kolik se gynekolog problematice neplodnosti věnuje. Osobně také po roce /dříve jen výjimečně/ spíše doporučuji testy a případnou léčbu na specializovaném pracovišti.

Ovulaci můžete sledovat sama -ovulačními testy nebo měřením bazální teploty

MUDr. Jan Šulc

endometriosa
Dobrý den,

chtěla bych se zeptat na Váš názor v oblasti endometriozy. Po vysazení antikoncepce (10 let užívání) - je mi 25 let - nasazena z důvodu nepravidelnosti měsíčků..se menstruace nedostavila po x měsících, pak silné krvácení - nejspíše z důvodu té cysty, zjištěná endometriotická cysta na vaječníků průměru 7 cm a endometrioza. Lékaři doporučují znovu antikoncepci, která jí bude bránit, jinak hrozí opětovné problémy a znovu operace..Já bych raději antikoncepci nebrala z důvodu, že neřeší problém, jen potlačí a za pár let budu na tom stejně po jejím následném vysazení. Chci, aby se tělo srovnalo, abych měla ovulaci/měsíčky. Neexistuje jiný postup? Žádné hormonální testy mi nebyly dělány.. Mockrát děkuji za odpověď a věnovaný čas. - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud nebudete užívat antikoncepci, tělo si nejspíše samo poradí a menses i ovulace se dostaví. Endometrióza se ale pravděpodobně zhorší

MUDr. Jan Šulc

cysta
Dobrý den, byla mi nalezena cysta, která by měla sama prý prasknout, nemám o ní žádné informace, ale dostala jsem injekci, která by mi měla vyvolat menstruaci, ale to již bylo před třemi dni a já to pořád nedostala. Předtím jsem zpoždění neměla, do kdy by injekce měla zabrat ?
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, jaká injekce byla aplikována. Nejčastěji jde o Agolutin. Menstruace po ní přichází do 10 dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Robila som si test a oba vyšli negatívne. Len stále rozmýšlam čím môže byť 3 dňové meškanie menzesu. Viem že sú to len 2 mediace čo som prestala užívať HAK a že to môžem mať rozhádzané ale... Dalo by sa po 24 dňoch zistiť ultrazvukom tehotenstvo?
Julia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativních 2 testech je těhotenství hodně nepravděpodobné. UZ prokáže těhotenství za 3-4 týdny po početí

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,Chtěla bych se zeptat zda mohu být těhotná když jsem si v prvním týdnu HA (Lunafem) zapomněla dat dvě tablety(4 a 5.9) a druhý den(5.9 večer) byl pohlavní styk s partnerem a ejakulací, dny potom jsem tablety dál nebrala. Po 4 dnu od vynechání HA tedy 2 den po styku došlo k špinění.
Denisa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění nelze vyloučit

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze