Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Od 13.6. do 21.6. je lékař na dovolené, takže nebude odpovídat na vaše dotazy. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

různé
dobry den, mam dotaz kdy zacne zabirat antikoncepce sunya dekuji.
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Od 13.6. do 21.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet. Nemohu tedy bohužel odpovídat na zaslané otázky.

Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 21.6., napište prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, chci vysadit HA nuvaring. Poslední styk jsem měla v 7 denní pauze v úterý, v sobotu jsem nasadila nový kroužek a nyní, 6 dní po nandání bych chtěla s HA definitivně skončit. Je to již bez rizika ho vysadit, když jsem styk od té pauzy neměla?
Dostaví se znovu krvácení?
Poslední dny mě pobolívá v podbříšku a mám bílý hustý výtok, zánět to není, protože mě nic nesvědí ani nepálí.. Bojím se, zda-li kroužek nemohl selhat a já nemohu být těhotná-s přítelem jsme se rozešli, takže by to byla katastrofa. Znátě případy, kdy by se toto stalo? Nandala jsem ho včas, mimo pochvu nebyl nikdy déle jak tři hodiny... Děkuji, Anna - otázka upravena poradcem
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Od 13.6. do 21.6. mám dovolenou s omezeným přístupem na internet. Nemohu tedy bohužel odpovídat na zaslané otázky.

Bude-li Váš dotaz ještě aktuální po 21.6., napište prosím znovu

MUDr. Jan Šulc

potrácení
Dobrý den,

mám po dvou potratech. Chtěla bych kotě - i kvůli psychické podpoře před dalším otěhotněním. Četla jsem však o riziku toxoplazmózy a samozřejmě nechci nic riskovat. Myslíte, že bych pořízení kotěte měla odložit? Děkuji - otázka upravena poradcem
Pavla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že pořídit si kotě, je dobrý nápad. Riziko je minimální

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den
Mám dotaz-užívám už dlouhodobě antikoncepci Ayreen- měla jsem teď pauzu 7 denní a měla jsem pohlavní styk-kdyby se do mě přítel udělal,je tam riziko otěhotnění?
Děkuji za radu - otázka upravena poradcem
dEJŠA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jak můžete snadno zjistit z příbalového letáčku, antiko ochrana funguje i v pauze

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, když jsem měla styk 27.5 a od té doby sem si udělala 4 testy, všehny negativní, poslední jsem si dělala 15 dní po styku, měla bych ted měkdy dostat měsíčky, ale jen mě už třetí den pobolívá v podbříšku a měsíčky nikde, může to být stresem nebo tím, že jsem "v tom"? Děkuji pěkně. - otázka upravena poradcem
XXX
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Negativní test 15 dní po styku s vysoko pravděpodobností vylučuje početí při tomto styku. Stres může hrát roli.

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobrý den,
snažíme se s partnerem již rok a čtvrt o miminko, ale stále se nám nedaří. V rámci programu "Zdraví národa" jsem si nechala udělat zdarma krevní testy na štítnou žlázu a byly mi zaslány tyto výsledky, ale bohužel bez jakéhokoliv popisu: TSH 2,88 a FT4 volný 10,7. Mohla bych Vás poprosit o vysvětlení? Děkuji mnohokrát - otázka upravena poradcem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vždy záleží na referenčních hodnotách konkrétní laboratoře. Určitě ale nejde o výsledky nějak výrazně mimo normu.

Pokud se déle než rok neúspěšně snažíte o početí, je podle mne vhodná péče specializovaného pracoviště

MUDr. Jan Šulc


P.S. Jsme-li pro Vás dostupní, rádi se Vám v tom případě budeme věnovat. Stačí se pak telefonicky objednat i s partnerem na zcela nezávaznou konzultaci, při které bychom probrali všechny možnosti dalšího postupu


antikoncepce
Dobrý den. Chtěla bych se zeptat, zda nějak radikálně vadí, když antikoncepci neberu pravidelně v tu samou hodinu a minutu, ale občas se spozdim maximálně tak o dvě hodinky. Také bych se chtěla zeptat.. Momentálně mám dnes poslední prášek z platíčka a měli jsme dnes s přítelem nechráněný sex. Mám tedy začít brát další platíčko nebo dnešní poslední prášek stačí a může nastoupit menstruace? Případně kdyby byl sex i o víkendu bude ochrana trvat než nastane menstruace či ne? Děkuji
Adéla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Odchylka o několik málo hodin nevadí. Antiko ochrana funguje i v pauze.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den mám depo provera a přešla jsem na sidretellu a tu jsem začala brát 14 dní před koncem té injekce chápu to tedy že jsem byla chráněna oběma antikoncepcema?
Marta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Antiko ochrana by měla fungovat. Přesnou informaci najdete na příbalovém letáčku

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, je mi 16 let a chystám se začít s antikoncepcí. Je problém, když ji začnu brát mezi menstruacemi? Děkuji
Dotaz
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Vždy doporučuji začít podle návodu, tedy ne uprostřed cyklu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den, jiz opravdu naposledy. Vytok z bradavky neustal, pokud si ji zmacku, tak vytece zluta i tmava tekutina. Co to muze byt nebo co s tim mam delat? Mam to proste nemackat a pockat, co to udela? Muze to nejak ohrozit pripadne tehotenstvi? Dekuji
Sarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Asi nejde o nic závažného,na dálku ale těžkou rozhodovat. Případné těhotenství nejspíše není nijak ohroženo.  Při další kontrole u lékaře ho o tomto problému informujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den pane dochtore dneska sem byla u pani lekařki a dělala mi ultrazvuk nic tam nevidela předepsala mi nantikocepci a řekla mi že test muže viit i po deseti dnech dneska to je devatej den dělala jsem si rano test a je stále negativni moč neřezena a hnet jsme stala udelala jsem si ho ani jsem nepila aby byla moč neřezena ale jemi špatně ale je to asi ze stresu :(
- otázka upravena poradcem
Irina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Doporučuji test ještě v odstupu několika dní zopakovat

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, už mám sedmí den zpoždění nikdy jsem tak dlouho neměla max 2-3 dny chtěla jsem se zeptat jestli na tak dlouhé zpoždění má vliv to že jsem zhruba před třemi týdny měla antibiotika nebo jestli je to nesmysl a mám si radši udělat těhotenský test. Děkuji za odpověď
maky
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Zhubnutí může být teoreticky příčinou. Test si ale rozhodně udělejte

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pane doktore,
jsem v 9. tt a za pár dní máme odlétat na dovolenou do Řecka. Těhotenství zatím probíhá bez problémů, nemám ani ranní nevolnosti. Je riziko dovolené u moře v I. trimestru vysoké?
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Je-li vše v pořádku, riziko považuji za nízké

MUDr. Jan Šulc

potrácení
Dobrý den pane doktore, jsem 2 dny po revizi dělohy (potrat v 18. týdnu z genetických důvodů). Chci se zeptat, kdy mohu začít sportovat - běhání, cyklistika, brusle apod. Musím počkat do konce 6tinedělí nebo lze začít i dříve? Sport mi vždy pomáhal na deprese, tak bych chtěla začít co nejdříve. Děkuji.
Míša K.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud budete zcela bez potíží - tedy nebudete mít bolesti a nebudete krvácet, můžete začít zvolna sportovat po cca 10 dnech. Zátěž ale zvyšujete velmi pomalu

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pane doktore. Dnes mi končí 39.týden těhotenství a posledních pár dní mě trápí silnější vodový výtok. Je bez barvy a zápachu. Mám obavu, jestli nemůže jít o plodovou vodu, ale nevím, jestli může odtékat takto průběžně po malém množství. Používám cca 2 intimky za den. Mohu nějak rozpoznat plodovou vodu od výtoku? Děkuji za odpověď. Klára
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Teoreticky by mohlo jít i o plodovou vodu. Při uvedeném množství je ale hojnější sekret z pochvy daleko pravděpodobnější. Existují testy, které to dokáží odlišit. Mohou se provést i doma, ale jsou hodně drahé. Máte-li obavy, navštivte porodnici

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den jsem týden po miniinterupci a těhotenský test my furt vychazí pozitivní
tyna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test může být po interupci pozitivní řadu dní, někdy i 2-3 týdny.

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý dne, omlouvám se, že znovu otravuji, psala jsem včera ohledně ducha na těhotenském testu 3dny před MS. Chtěla jsem se zeptat na výtok z prsou. Prsa mě bolí již zhruba 10 dní, včera jsem si je trochu mačkala a z bradavky mi (po zmáčknutí) vytekla žlutá tekutina. Nahmatala jsem si kolem bradavek nějakou bouličku, která po zmáčknutí zmizela a právě vytekla ona tekutina. (zároveň byla tekutina i trochu tmavá). Je to normální?
Sarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Není to zcela běžné. Pravděpodobně se vyprázdnila nějaká před tím ucpaná žlázka. Nebude-i se to opakovat, nijak to neřešte

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den, chtěla bych se zeptat. Skoro dva dny me trápí bolest v podbřišku a chodim často na záchod, na malou. Jde o zanet mocovych cest nebo neco jineho? Co by to mohlo byt? Děkuji za odpověď.
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zánět močových cest je pravděpodobnou příčinou. Bez vyšetření to ale nelze říci na 100%.

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobry den omlouvám se je to 8 dni od nechráněného styku a dneska jsem si dělala test negativní jsem nervózni mam ešte počkat do 16.6. a udělat si raději znovu ovulaci mam mit tetkom v sobotu a nedeli počítala jsem to na internete od mích posledních mensturaci a vichazito na 13.6 14.6. a chci eště podotknout v pondělí a v utery jsem mela chráněny styk ale kondom neprasknul nic ale vytekla země taková tekutina slizká a zapáchala jako kondom nemůže to bit můj sekret vaginální výtok už jsem z toho vyděšena a omlouvám se že otravuji děkuji a přeji krasny den
Irena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test je vhodný až za 2 týdny po rizikovém styku. Ohledně výtoku na dálku moc neporadím. navštivte, pokud se stav neupraví, lékaře

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
ještě bych se chtěla prosím Vás zeptat, když budu brát pilulky dál a už žádnou nevyzvracím, a až doberu antibiotika za jak dlouho je antikoncepce znovu plně účinná? Děkuji
Ela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to obtížné odhadnout - hlavně kvůli antibiotikům - úroveň narušení střevní mikroflóry, která je pro správné vstřebání tabletek důležitá, lze obtížně odhadnout. Raději bych v tomto cyklu ochraně nevěřil

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, je mi 23 let, menstruaci mám od 12 let. Menstruaci mám celkem pravidelnou, cca po 32 dnech. Čeho jsem si ale všimla poslední cca 2 cykly, že se mi doba krvácení zkrátila. Normálně jsem měla menstruaci vždy cca týden, 3 dny velmi silnou, pak intenzita slábla, poslední 2 dny jsem jen mírně špinila. Poslední dva cykly jsem měla menses cca 4-5 dní, řekla bych normální intenzity. Je mi však divné, že se mi průběh takto změnil / zkrátil. Problémy žádné nemám, léčila jsem se s chlamýdiemi, ale to by asi vliv mít nemělo. Může se jednat o nějaký problém? HA neberu, na pravidelné gynekologické prohlídky chodím. Děkuji za odpověď.
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Podle mého názoru se nejedná o žádný problém. Naopak bych to hodnotil kladně

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den, jsem ve 29 tt, udelal se mi opar na rtu a brade ( casto na ne trpim, behem tehu jen 1 x v prvni trimestru a ted ) jakou lecbu by jste doporucil? Vitaminy, doplnky stravy? Beru Femibion, a vecer horcik v rozpoustecich tabletach kvuli tvrdnuti bricha. Mohu mazat Vectavirem?
Marketa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vectavir lze užít. Jiná léčba podle mých zkušeností nefunguje

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den dneska jsem si koupila těhotensky test vyšel negativni dneska to je 13 dni po styku mam si dělat další těhotensky test nebo ne ?
Irena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vždy pro jistotu doporučuji test v odstupu 2-3 dní zopakovat

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
dobrý den. Mám menší problém. 25.června jsem dostala menstruaci která mi zhruba 29.června končila. S přítelem jsme meli 29. června nechránení sex, přítel se ovšem udělal vedle, aspon doufám, tvrdí že ano. A tvrdí že mohu být klidná, že se do me určite neudělal. Mám ale dotaz, i přes to že podle výpočtu jsem měla své dny neplodné, až do 4.6 a přítel by se do me omylem udělal, je zde možnost že bych mohla být tehotná i když jsme měla neplodné dny? Nemám žádně příznaky nic.. Proto doufám že je to nemožné, a že se díky bohu přítel opravdu udelal mimo.
S
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Asi píšete o květnu, ne o červnu. Otěhotnění je hodně nepravděpodobné, ale neužíváte-li antikoncepci,  rozhodně ne vyloučené

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Ještě doplnění k prědchozímu textu: cytologii mám poslední rok s lehkými dyspladtickými změnami. Kultivačně chlamydie negativní, bylo trochu kvasinek - v tu dobu jsem měla zrochu obtíže. Mykoplazmy vyšly 10na4, vloni v srpnu 2014 jsme s partnerem užívali doxycyklin - gynekolog rekl, že teď zo je málo, že 10na 4 není moc. Občas mám herpes genitalis na pysku - tak 2-3x za rok, občas kvasinky ... Děkuji mnohokrát!
Barbora 2
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ani jedna z uvedených informací nemění nijak moji předchozí odpověď

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobrý den, je mi 33 let, s ničím se neléčím. V 31 letech jsem po 13-ti letech vysadila HAK. Rok jsem nic neřešila, žádná vyšetřování, byla jsem v klidu - neotěhotněla jsem však. Pak jsem kvůli práci a změně partnera na 10 měsíců HAK opět nasadila. Nyní od srpna 2014 se pilně s novým partnerem snažíme. 4 měsíce jsem to opět nechala plynout, pak jsem ale již znervózněla a začala to řešit. I vzhledem k tomu, že bývalý partner s jinou partnerkou už čekají rodinu. Jak jsem to začala řešit, začala jsem špinit tak týden před menzes. Gynekolog nasadil 3 cykly clostilbegyt a duphaston - nic a stále špinění. V třetím cyklu byl clostilbegyt 1 tbl. 3x denně - byly cysty - dostala jsem pregnyl a Utrogestan. Nic. Hormony odebrány 6x - vse v normě, ovulace probíhá - nyní 3 mesice kontroly folikulometrie - folikul je, sliznice je, po pregnylu pak už folikul není - dle gynekologa vše jak má být. Po pregnylu vždy zavádíme Utrogestan. Spermiogram v normě - výborný. Dokonce mi dělali ultrazvukem pomoci EmEx gelu průchodnost vejcovodů - to mám průchodné oba. Dle gynekologa nám nyní medicína může nabídnout jen IUI. Jsem z toho zoufalá, co dále bych mohla udělat? Beru mamavit a inofolic. Na koho se v okolí Olomouce mohu prosím obrátit o pomoc? Nevěřím, že by se to zadařilo přirozeně, když 16 měsíců bez zásahu a 6 měsíců s hormonální podporou a nic. Jak se dá vyšetřit imunologie? Zda mé tělo nezabíjí spermie partnera? Velice děkuji za odpověď!
Barbora
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Intrauterinní inseminace je rozumným řešením. Vhodné pracoviště najdete snadno pomocí internetu. Dlouhé roky v Olomouci, pokud vím, funguje pracoviště Fertimed. Imunologické vyšetření dle mých zkušeností nic nepřinese

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den mam ešte jeden dotaz muže mi byt zle po 13 dnech mesičky me maj začit pdole počtu 26.6. a pochavni stik jsem měla po mensturaci jak jsem říkala ale pohlavni styk jsem mela 3.6. a na břichu se mi udělala takova cestička hněda tak mam docela strach dneska si budu dělat test pro jistotu i kdiž se domě ne onanoval mam strach proto že nedavno jsem byla těhotna bojim se to vzdelit sve gynekoložce a byla jsem na mini interupci je to 2mesice zpatky a mam strach přeji krasny den
Na slyšenou poslední menzes 29.5.
- otázka upravena poradcem
Irena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění nelze zcela vyloučit, ale Vaše příznaky nejsou typicky těhotenské. Test má smysl za 2 týdny po styku.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, jeste dodam, ze jsem si toho slabeho ducha vsimla do tri minut - coz je limit pro potvrzeni negativniho vysledku. Je to mamatest 10. Dekuji
Sarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den, pred chvili jsem se ptala na provedeni testu - no, nevydrzela jsem a udelala si ho dnes (v 15:00) a je tam trochu viditeln druha carka, tzv. duch. Myslite si, ze je mozne, ze jsem tehotna? Mam v sobotu dostat MS, takze potvrzeni budu mit samozrejme az pote, ale jenom jsem se chtela zeptat, jestli je to vubec mozne. Dekuju
Sarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Teoreticky to je možné. Každý den hraje roli

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Před dvěma týdny jsme se s mužem začali snažit o miminko. Nevím, kdy přesně jsem měla ovulaci, nicméně někdy v té době (nejpravděpodobněji ST nebo ČT). Nyní v sobotu bych měla dostat MS, myslíte si, že by těhotenský test již nyní mohl prokázat těhotenství? Styk jsme provozovali každý druhý den v týdnu kolem ovulace. Děkuji - otázka upravena poradcem
Sarka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test z moče může dle citlivosti odhalit těhotenství po cca 12 dnech.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,

mám dotaz - 20.4. jsem byla na KET (léky estrofem, utrogestan, metypred)- biochemické těhu, poté následovala silná MS 8.5.
Poté měsíc pauza bez léků.
Teď už mám zpoždění MS - od 6.6. velmi slabé špinění dodnes. Dnes jsem byla na gynekologii a endometrium 6,8mm a cysta na vaječníku 19mm. Doktorka říkala, že je to hodně divné, že neví, co mi na to má říct. Že endometrium by mělo být téměř nulové po MS a že stav odpovídá době před ovulácí. Teď jsem asi 34 DC...
Prosím o radu. Měla jsem začít s léky a jít na KET... - otázka upravena poradcem
Jankaa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že jde o poměrně častou situaci - hormonální poruchu pravděpodobně v souvislosti s cystou. Nález nepovažuji za  nic až tak abnormálního

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
dobry den co to je ta postkoitální antikoncepci nerozumim to je bježna antikopce nebo potratova pilulka ?
irena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ani jedno. Postkoitální antikoncepce je antikoncepce, kterou lze užít k zábraně početí až do 5 dní po rizikovém styku

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, je mi 15 let a poprvé beru antikoncepci Bonadeu, již mám v sobě 8 prášků, ale po posledních dvou jsem zvracela ( po prvním 1, 5 hod. a po druhém 30 min. po požití). Znamená to, že mi tato antikoncepce nesedla a měla bych ji vysadit? Navíc teď užívám antibiotika, takže má smysl brát ji dál? Předem děkuji za odpověď
Ela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Užívejte dále. A je dobré vždy přes spolknutím tabletky něco malého sníst - např. 2-3 piškoty.

Stav by se měl zlepšit. Nyní ale nefunguje antiko ochrana.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
Mám za sebou 2 císařské řezy, s odtupem 5 let. Poslední byl 19.02.2015, kterému předcházela praskla děloha, za jak dlouho se mohu snažit otěhotnět znovu? Na dělože je patrná dehiscence a děloha je zakloněna.
Děkuji, S. - otázka upravena poradcem
Simona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V tomto případě považuji těhotenství za natolik rizikové, že bych ho pravděpodobně již nedoporučil vůbec nikdy. Samozřejmě to do jisté míry záleží na vývoji UZ nálezu

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den chci se zeptat jestli mohu letet letadlem 3hodiny par dni po kyretazi? Je tam nejake velke riziko!? Mame zaplacenou dovolenou.. Dekuji za odpoved
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na důvodu kyretáže a jejím průběhu. Vždy hrozí nějaká komplikace. Riziko je sice malé, ale existuje. Nejde ani tak o let samotný jako o případnou potřebnou péči mimo republiku

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, jsem po týdnu menstruace a dnes (úterý) bych měla začít brát antikoncepci z nového plata. Ctěla bych ale zmenit antikoncepci a sestřička u mé doktorky mě odbyla, že doktorka má čas až v pátek. Vás bych se chtěla zeptat jak velké riziko podstupuji když nebudu brát antikoncepci o 4 dny déle než pravidelných 7. Spíše z dlouhodobého hlediska než přímo ty 4 dny. Děkuji
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nebude fungovat  antiko ochrana - minimálně týden po nasazení nového přípravku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý deň,mám 44 rokov.V42 som bola na operacii krčka maternice .Potom rok nato v júly som prestala menštruovať ,bolo tomu už 9 mesiacov .Teraz ma pobolievalo v podbrušku a bradavky mám boľavé .Chcela by som sa opýtať či môžem byť tehotná ked sme nepoužívali antikoncepciu
Janka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění považuji za hodně nepravděpodobné. Jistotu může přinést gravitest

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobrý den , chci vědět co je potřeba na umělé oplodnění jsem 42 letá matka již dvou dětí těhotenství i porod bez problémů, ale můj manžel je mnohem starší je mu 68 ale na dítěti trvá, a chce jen umělým oplodněním,já chci jen vědět co proto musím udělat doposud mám antikoncepci v tabletách , musím jí vysadit a poté,za jak dlouho můžeme umělé oplodnění provést???? děkuji vzhledem k jeho věku nemáme moc času, sperma má vyšetřené a je v pořádku a já také.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, jakou variantu umělého oplodnění máte na mysli - intrauterinní inseminaci nebo IVF program? Při IUI je šance na úspěch nižší, lze ale počítat s úhradou ze strany zdravotní pojišťovny. IVF je výrazně dražší a v 42 letech již pojišťovna tuto léčbu nehradí

V obou případech je třeba určitě antikoncepci vysadit a vše se dá  realizovat v dalším cyklu hned po menses. Důležitá je ale podrobný rozbor všech aspektů - především je si třeba uvědomit, že šance na úspěch je již ve 42 letech při užití vlastních vajíček poměrně nízká. Ale určitě platí, že čím dříve tím lépe

Rozhodně doporučuji co nejdříve konzultaci na specializovaném pracovišti  s upřesněním všech možností

MUDr. Jan Šulc


P.S. Jsme-li pro Vás dostupní, rádi se Vám budeme věnovat. Stačí se telefonicky objednat i s partnerem na zcela nezávaznou konzultaci, při které bychom probrali všechny varianty dalšího postupu


různé
Dobrý den, pane doktore, jaký je prosím váš názor na menstruační kalíšek? Začala jsem ho používat a jsem nadšená, oproti klasickým menstr. hygienickým potřebám je to neskutečný komfort. Mám ale ještě trochu pochybnosti, jestli s několikahodinovým (uvádí se, že lze až 12 hod) zadržením krve v těle v kalíšku není spojeno nějaké riziko. Např. když si lehnu, musí se krev zase vracet zpět k děložnímu čípku. Nevadí to? Kalíšek sice brání vstupu bakterií, které by krev mohly rozkládat, ale přece jen... Stejně tak ten trvalý mírný podtlak - nevadí něčemu? Předem děkuji za odpovědi a hezký den.
menstruacni kalisek
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příliš neporadím. Mám jen minimum reálných informací. Můžu vycházet jen z těch, které načtu na internetu. A ty jsou pozitivní

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
dobry den mam problem jsem v 34 tydnu tehotenstvi mam zeleny vytok svedi to nevim co mam delat ziji v uk a tady neni lecba jako u nas mohl by ste mi poradit co si mam na to koupit
- otázka upravena poradcem
sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Neznám v UK vhodnou léčbu. Měl by o ní rozhodnout lékař

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, jem těhotná 6+1. Na rtu se mi dnes objevil opar. Je zde rizoko pro plod? Můžu používat lokální antivirotika? Děkuji.
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Riziko pro plod je minimální. Lokální léčba je po poradě v lékárně možná

MUDr. Jan Šulc

krvácení po styku
Dobrý den, snažily jsme se o první pokus o díte. Ale druhý den jsem začala krvácet. A menstruaci jsem měla dostat až za 14 dní. Je to normální?? Děkuji za odpověď.
D.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Není to normální. Krvácení den po styku může mít řadu příčin - banálních i potenciálně závažných. Pokud by se krvácení opakovalo, navštivte svého lékaře

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobrý den,
má prosím endometrióza vliv na úspěšnost IVF (například na dozrávání vajíček nebo jejich kvalitu)? Mám na ni podezření na základě vyšetření, které mi dělal můj gynekolog (hodnota markeru CA 125 byla 60, tedy zvýšená), přecházíme teď do CARu (můj muž má málo spermií a téměř nepohyblivé, takže jiná cesta než IVF není). Tam jsou toho názoru, že endometriózu "vyléčí" těhotenství a že na IVF vliv nemá. Naopak můj gynekolog ze své zkušenosti tvrdí, že u pacientek s endo byly výsledky horší, a doporučuje endo před IVF odstranit. Tak bych ráda znala názor ještě někoho jiného. Moc děkuji. - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Pokud nejde o opravdu rozsáhlou endometriózu, kdy může být odběr vajíček komplikovaný, je úspěšnost IVF dobrá a "předléčení" ji příliš nevylepší. Mám tedy stejný názor, jako CAR, kam docházíte

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobry večer pane doktore...Mam dotaz...snažíme se o miminko..včera my skončila menstruace,dělám ovulační testy.v pondělí jsem ho dělala a byla čárka pěkně vidět a pak došla menstruace včera skončila tak jsem začala znova s testama a dneska je čárka skoro stejná jak testovací ,ale přece Ovulace ještě nemůže byt tak brzy nebo ano???Těhotná nejsem test jsem zkoušela...je my to divné a mam strach aby nebylo něco špatně..děkuji moc za odpoveď
Olís..
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Ovulace může teoreticky nastat i záhy po menstruaci. Zvážil bych doplnit testování měřením bazální teploty nebo UZ kontrolou u gynekologa

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobry den mam bíly hrudkovitý vytok s malím zápachem mam to už cca3 dny nateklé pysky nepálí me nic a ani moc nesvedí. mužou to byt kvasinky ? děkuju
Terka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Kvasinky jsou jednou z možných příčin

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den, můžu otěhotnět 1 den po menstruaci?Děkuji za odpověd.
Těhotenství
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Není to příliš pravděpodobné, ale ne zcela vyloučené

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobry den
Je mi 39 let bezdetna a jsem kratce po ET. Odebrali mi jen 7 folikuli - 3 vajicka a 2 byly oplozeny z toho jen 1 embryo prezilo. Je nejaka sance ze se to uhnizdi?
Dekuji. - otázka upravena poradcem
tina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V 39 letech to považuji za očekávatelný výsledek. Šance na otěhotnění  je ale podle mne stále reálná

MUDr. Jan Šulc

potrácení
Dobrý den,
jsem 14 dní po revizi a chtela bych se zeptat, jestli uz se můžu vykoupat v bazénu. (bazén je pouze rodinný)

Moc děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Marketa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V šestinedělí, tedy v období do první menstruace, koupání nedoporučuji.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak je možné, že jsem dostala menstruaci o týden dříve? Menstruaci jsem dostala 8.6.2015 a měla jsem jí dostat 15-16.6.2015. Asi týden mě boleli prsa a v podbříšku. Květen a Červen 2015 neberu antikoncepci a tyto 2 měsíce jsem měla nechráněný sex. Jak je to možné? Děkuji za odpověď.
Inna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Častější menstruace, například po 21 dnech, je většinou spojena s vynecháním ovulace. Pokud je interval od 1. dne krvácení do dalšího 1. dne kratší než 21 dní, jde již o poruchu, kterou je vhodné řešit u gynekologa

MUDr. Jan Šulc

sexuálně přenosné choroby
Dobry den, chcel som sa spytat ake je riziko prenosu nejakej sexualne prenosnej choroby pri prijimani rimmingu (k oralnemu alebo inemu sexu nedoslo), dakujem za odpoved
Jan
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Musíte se zeptat specialisty - dermatovenerologa

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze