Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Prosíme o strpení, do 9. 3. 2015 je pan doktor na dovolené. Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

kojení
Dobry den, jsem 4,5mesice po porodu, kojim, beru pravidelne antikoncepci Azalia. Menstruaci jsem dostala jednou a ted mam 10 dni zpozdeni, je mozne ze jsem tehotna?
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při kojení je nepravidelnost cyklu běžná. Více řekne gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, pred mesicem jsem musela uzit postinor, 7 den po vysazeni HA, hned po mestruaci, menstruace pote prisla znovu za tyden v plne sile. Od te doby asi 8 testu negativnich, posledni 24.den po. Mohu se na vysledky spolehnout? Cetla jsem na internetu, ze nekd se tehotenstvi na testu neukaze. Ale na tolika? Dekuju
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den, pred mesicem jsem musela uzit postinor, 7 den po vysazeni HA, hned po mestruaci, menstruace pote prisla znovu za tyden v plne sile. Od te doby asi 8 testu negativnich, posledni 24.den po. Mohu se na vysledky spolehnout? Cetla jsem na internetu, ze nekd se tehotenstvi na testu neukaze. Ale na tolika? Dekuju
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobry den, pred mesicem jsem musela uzit postinor, 7 den po vysazeni HA, hned po mestruaci, menstruace pote prisla znovu za tyden v plne sile. Od te doby asi 8 testu negativnich, posledni 24.den po. Mohu se na vysledky spolehnout? Cetla jsem na internetu, ze nekd se tehotenstvi na testu neukaze. Ale na tolika? Dekuju
Anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Negativní testy po 2 a více týdnech od styku těhotenství prakticky vylučují

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, pár let beru stejnou HA bez problémů. Před pár dny mi bylo špatně po cestě v autě, tak jsem si vzala Kinedryl. Od toho dne začalo špinění, které přešlo ve slabé krvácení. Měsíčky mi skončily týden předtím. Může to být způsobeno Kinedrylem nebo mám hledat příčinu jinde? Jinak jsem zdravá a žádné jiné léky neberu. Díky za odpověď.
Kaca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obojí je možné. Užívejte dále a vyčkejte, jak se stav vyvine

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den prosim o radu. V lednu jsem byla na laparoskopii 5.1. 8.1. Jsem dostala měsíčky krásnych 7 dni a pak jsme s přítelem milovali ob den. Na laparce mi zjistili PCOS a odstranili cysty. Doktorka mi rekla ze ted bych měla mít cyklus pravidelný. Jenže já 8.2. měla jen malinko krve a jen jednou a nic vic pak jeden den spineni a nic dnes je to 9 den mam husty bily vytok priznaky tehu taky ale test negativni rikam si kdybych byla tehu tak bych mozna mela aspon slabou čárku na testu nebo ne? Mam vyckat jeste par dni a pak se testovat znovu? Nebo rovnou k doktoru? Testovala jsem se Mamatest 10 dekuju
Andy
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test určitě za 3-4 dny zopakujte. Lékaře navštivte při potížích nebo při pozitivním testu

MUDr. Jan Šulc

potrácení
Dobrý den,kameradka se rozhodla,ze uzije potratovou pilulku. Jenomže je v 19.tydnu,ale ma svou lekarnu. Potrati,nebo tim ohrozi dite a bude pastizene-tim padem by mohla na klasickou interupci,nebo se nic nestane?
marta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V 19. týdnu již nebude potratová pilulka  s vysokou pravděpodobností fungovat. Poškození plodu nelze vyloučit

ROZHODNĚ NEDOPORUČUJI

MUDr. Jan Šulc


různé
Dobrý den, mohu Pimafucin užívat i s jinými antibiotiky? (Biseptol 480) Vychází to tak, že bych Pimafucin dobrala později než Biseptol. Předem děkuji za odpověd
Wendy
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nevidím v tom problém

MUDr. Jan Šulc

sexuálně přenosné choroby
Dobry den je mozne u muzu ze kvuli nakaze z kondylomat nemuzou mit deti?
misa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Je to velmi nepravděpodobné.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, ráda bych se zeptala kolikátému týdnu těhotenství a dnu početí odpovídá gestační váček velký asi 2 mm a HCG 210 IU/ml? Může to být 11 den po oplodnění vidět na UZ? Děkuji
- otázka upravena poradcem
Simona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nález odpovídá konci 5. týdne. 11 dní po oplození nelze pomocí UZ těhotenství prokázat

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobrý den,
Je mi 22 let, příteli 25 let. S přítelem toužíme po miminku. Spermiogram mu vyšel perfektně. Před půl rokem jsem po 5 letech vysadila antikoncepci, od té doby se menstruace nedostavila, (tedy půl roku, před 4 měsíci jsem dostala injekci na vyvolání menses, menstruace se však nedostavila). Z hormonálního profilu mám zvýšený testosteron, PCO a nízkou hladinu sliznice. Gynekoložka mi předepsala estrofen s tím, že mám za měsíc přijít. Metoda mojžíšové mi nezabrala, Chtěla bych se zeptat, jaký další by byl Váš postup? Jsem už bezradná. - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je  třeba především vyvolat ovulaci. Příčinou poruchy by také mohla být redukce váhy. Pokud jste hodně štíhlá, doporučuji hmotnost alespoň trochu zvýšit

Neupraví -li se menstruace, doporučil bych péči specializovaného pracoviště

MUDr. Jan Šulc


 


P.S. Jsme-li pro Vás dostupní, rádi se Vám v tom případě budeme věnovat. Stačí se pak telefonicky objednat i s partnerem na zcela nezávaznou konzultaci, při které bychom probrali všechny možnosti dalšího postupu


těhotenství
Dobrý den, plánuji miminko a před měsícem jsem byla očkována proti tetanu. Někde jsem se dočetla, že je nutné min. 3 měsíce počkat s početím. Jak to tedy, prosím, je u tetanovky? moc děkuji za odpověď
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenství
Dobrý den, plánuji miminko a před měsícem jsem byla očkována proti tetanu. Někde jsem se dočetla, že je nutné min. 3 měsíce počkat s početím. Jak to tedy, prosím, je u tetanovky? moc děkuji za odpověď
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Musí odpovědět lékař, který očkování prováděl a má přesné informace o očkovací látce

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, mám 35 r., menzes pravidelný, gyn.prehliadka pred 3 týž., všetko v poriadku, ale čo ma občas trápi je silný menzes.Strpčuje mi to život, pretože sa bojím aj vyjst z domu, kedže mi pretečie aj tampon aj najvačšia vložka, už mám pomaly depresie, ked mám dostat menzes, že čo zas bude...Hatk by som velmi brat nechcela, ak sú iné možnosti ako to riešit..čo by ste mi poradili?
z
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je třeba vyloučit patologii v děloze -např. polyp, myom. Bude-li vyloučena, je na místě hormonální léčba - horm. antiko je jednou z možností, další je např. podání gesteganů v druhé polovině cyklu

MUDr. Jan Šulc

krvácení po styku
DObrý den, po delší odmlce jsem měla s novým přítelem pohlavní styk. Po styku, kdyz jsem byla na toaletě se i objevilo trochu krve HA beru pravidelně. NIkdy předtim se mi toto nestalo.Děkuji za odpověd
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Krvácení po styku může mít řadu příčin - závažných i nezávažných. Pokud by se tento problém opakoval, navštivte svého gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,

za jak dlouhou dobu po vynechání MS (v případě pozitivního těh. testu ) se mám objednat ke gynekologovi? Popř. kdy by měla být viděna vnitřním ultrazvukem srdeční aktivita? Děkuji - otázka upravena poradcem
Sára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Srdeční aktivita je viditelná za cca 3 týdny po vynechání menses To je také doba, kdy je vhodné, nejsou-li potíže, navštívit lékaře

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den. V době kdy mi měl začít menses jsem po souloži s přítelem mírně krvácela, jenže menses se nedostavil, po dvou dnech situace stejná, stejné krvácení. S pětidenním zpožděním se mimo těch dvou krát, dostavilo krvácení jako běžně první den mensesu, den poté již znovu jen to samé mírné krvácení. Těhotenský test jsem si dělala druhýden řádného termínu (kdy sem měla mít menses) opakovaný pak následný den ráno oba jasně negativní. V den kdy jsem začala výrazněji krvácet jsem po třech měsících nasadila znovu hormonální antikoncepci (jak jsem měla v plánu) jiného výrobce než dříve. Během vysazení hormonální antikoncepce jsem s přítelem občas měli nechráněný styk. Naposledy i pár dnů před termínem mensesu. Je možné, že je to následek těhotenství? Ke gynekologovi jsem objednaná ovšem chtěla bych vedět na čem jsem...
nick
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně nejde o následek těhotenství. Jistotu přinese gravitest - ale vždy až v odstupu 2 týdnů. Zeslabení menstruace může být spojeno s nasazením antikoncepce. Slabé krvácení po styku může mít více příčin

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, s přítelem jsem měla nechraneny pohlavní styk. Přítel se do mě neudělal , ale i přesto se nedostavila menstruace . Dělala jsem si gravitest a oba dva vyšly negativní. Co to znamena? Dekuji za odpověď
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud byl odsup testů od styku delší než 2 týdny, těhotná s vysokou pravděpodobností nejste. Byl-li odstup výrazně  kratší, neznamenají negativní testy nic

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den, mám zavedenou mirenu (1 měsíc) a mám výtoky. Mohu používat např. tetraborové globule nebo nějaký jiný přípravek? Děkuji
Renata
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Užívat vaginální tabletky můžete. Spíše bych doporučil nějaký přípravek s lactobacily - např. Fermalac vaginalis

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, měla jsem chráněný pohlavní styk 13. Února, ale praskl nám kondom a všimla jsem si toho až už bylo po všem. Šla jsem se ihned vysprchovat a okamžitě jsme jeli s partnerem do lékárny pro postinor. Vzala jsem si první prášek 1,5 hodiny po aktu a druhý za 12 hodin jako bylo napsané na příbalovém letáčku. Bylo to jeden den před očekávanou menstruací. Již je 16.2 a menstruace se stále nedostavila. Jemně mě pobolívá v podbřišku a v prsou. Hodně se tím vším stresuji a pořád nad tím přemýšlím. Může to být i důvod že se menstruace nedostavila? Kdy bych si když tak v případě podezření měla udělat těhotenský test? Je vůbec možnost že bych těhotná byla? Opravdu jsem z toho na prášky a to čekání mě zabíjí. Děkuji za odpověď
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je vysoce nepravděpodobné. Posun menses souvisí nejspíše s užitím Postinoru. Test doporučuji po 2 týdnech. Podobné stresy odstraní užívání spolehlivé anikoncepce

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, dělala jsem si těhotenský test 48 dní po možném oplozujícím pohlavním styku. Vyšel negativní, mohu se na něj spolehnout? Beru antikoncepci Lunafem, chyby si nejsem vědoma, ale měla jsem jinou MS než obvykle. Od styku proběhly 2, první byla kratší, ale ve stejné síle a v cyklu jsem několikrát špinila. Druhá už byla jako obvykle. Právě kvůli jinému průběhu MS jsem si test dělala. Mám totiž pocit, že se mi i trošku nafouklo bříško, nebo si to můžu jen vsugerovávat? a bolí mě záda. Pokud i při braní antiko dostanu v pauze MS, mohu to brát jako ,,důkaz,, že nejsem těhotná? Děkuji moc
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud přijdou menses, otěhotnění je velmi nepravděpodobné. Stoprocentní důkaz To ale není. Negativní test je hodně spolehlivou informací. Chcete-li max. jistotu, vždy doporučuji testy dva

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobry den , neberu antikoncepci pres mesic a pul a muj pritel se do me udelal ale az na podruhé a menstruace mi končila dva dny predtim , jaka je možnost otěhotnění ?
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotněn nelze vyloučit. Více řekne po 2 týdnech gravitest

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, moje lékařka mi nechala prověřit krev a zjistila že mám leidenskou mutaci, na to mi napsala prášky Qlaira, nyní mě je změnila na Luisea, jinak mě nijak nekontroluje, nevím, jestli je to správný postup, bez prášků vůbec nedostanu periodu, jenže vím, jak moc je antikoncepce škodlivá a třeba do budoucnosti bych ji chtěla přestat brát úplně, mám takovou možnost vůbec? Děkuji.
Pavlína
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Žádné speciální kontroly nejsou třeba.

Škodlivost antikoncepce není zdaleka tak velká, jak se řada lidí domnívá. Možnost vysadit samozřejmě máte, ale řešení problémů s cyklem se stejně nevyhnete. A antikoncepce je rozumnou cestou.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, spala jsem s přítelem poprvé a nedostavila se menstruace je možné, že by se mi změnil menstruační cyklus? Děkuji za odpověď
Simona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to možné. Ale do úvahy přichází také otěhotnění - raději zkuste v odstupu 2 týdnů od styku gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, chci se zeptat. Pred 3 dny jsem mela 2 pozitivni testy, ne silne carky, ale byly tam. Ruzove. Dnes tt negativni. MS neprisla, takze o bioch.teh.nejspis nejde. Jak je to mozne?:-( tyto testy mi nikdy falesnou pozitivitu neukazaly a kazdy byl z jineho baleni, takze je divne, ze by slo o dva vadne kusy.. Dekuji:-(
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít o tzv. časnou těhotenskou ztrátu. Menstruace může přijít opožděně.

Zvážil bych ale test z krve a vyšetření u gynekologa. Někdy mohou být podobné výsledky u mimoděložního těhotenství

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobrý den mám otázku. Byla jsem na gynekogii a pan doktor mi zjistil že mám nastydlou dělohu. Ptala jsem se ho proč nemůžu otěhotnět a on mi řekl že mám polycystické vaječníky. Dá se to léčit abych ty děti ještě měla? Děkuji
Jaroslava Jiříčková
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pod pojmem nastydlá děloha si neumím nic představit. Pokud jsou polycystické vaječníky příčinou neplodnosti, léčba je možná

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

Ráda bych se zeptala, zda má cenu dělat si těhotenský test 12 až 14 dní po styku. Je opravdu možné, že se mi již ukáže pravdivý výsledek, i když to bude ještě před případnou MS? Ráda bych se také zeptala, kdy nejdříve je možné provést test z krve, aby byl platný. Děkuji - otázka upravena poradcem
Marika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test z moče odhalí těhotenství po 12 až 14 dnech, z krve o cca 2 dny dříve

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den, chtěla bych se zeptat s přítelem jsme chtěli sex. Já jsem ještě panna a nešlo to a kdyby bylo sperma v pochvě a já jsem stále panna. MOhla bych otěhotnět? Děkuji.
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není pravděpodobné, ale na 100% vyloučit nelze

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý deň, chcem sa spýtať či môže kinedryl znížiť účinok antikoncepcie. Beriem ho dosť často a zobrala som ho teraz od pondelku do piatku a v sobotu sme mali s priateľom styk. Môže byť nejaké riziko otehotnenia ? Ďakujem za odpoveď.
lucia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Dle příbalového letáčku nelze vyloučit snížení účinku hormonální  antikoncepce

MUDr. Jan Šulc

klimakterický syndrom
Dobrý den, je mi 48 let, před šesti lety hysterektomie, vaječníky ponechány. Poslední měsíce mě začaly slabé bolesti hlavy , ale jiné, než jsem měla doposud -spíše tupá bolest s bodáním ve spáncích, pocit otupělé hlavy, léky na bolest nemusím užít, je to spíše nepříjemné. také pocituji mírné motání hlavy, hlavně při změmě pohybu, někdy pocit slabosti rukou a nohou. Návaly nemám. Mohou to být známky přechodu a dají se tyto potíže nějak ovlivnit? Předem moc děkuji za odpověď.
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde právě o typické potíže spojené s přechodem.  Z gynekologického hlediska je možné zvážit hormonální substituční léčbu. Měly by se ale vyloučit především neurologické příčiny potíží

MUDr. Jan Šulc

potrácení
Pane doktore, me první tehotenstvi skončilo mou žádosti v 5.tt, jednalo se o dvojčata, partner je nechtěl, byli jsme po rozchodu, plus v te době léčena borelioza. Druhé a třetí tehotenstvi byla chtěna, ale končila zamlklym. Vse v horizontu rok a pul. Je mi 38 let. Jsem zoufalá. Pokud si nevydobu vysetreni na gynekologovi, kam se můžeme obrátit? Bez zadanky budeme vysetreni platit? Chci uz nyní udělat maximum
Terezie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vyšetření po 2 potratech by měl provést (funkce štítné žlázy, testy na některé infekce) Váš gynekolog

 A měl by Vám i partnerovi dát doporučení ne genetické vyšetření. Zda potřebujete pro genetiku doporučení musíte zjistit dotazem na konkrétním pracovišti

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,jestli je možné být panna i po opakovaném pohlavním styku.Poprvé jsem ani nekrvácela a vždy ,když s přítelem mám styk,cítím takový divný ,nepřijemný tlak.
Denisa 17
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bylo by  to velmi neobvyklé

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Muzu jit v 15 sama ke gynekologovi? A je tt v lekarnach volne prodejny bez ohledu na vek a predpis? - otázka upravena poradcem
?
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

V 15 letech můžete jít k lékaři sama. Některou léčbu či zákrok ale musí případně odsouhlasit rodič

TT je volně prodejný

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den chtěla bych se zeptat beru antikoncepci (marvelon) a když jsem si mela vzít 3. pilulku,tak jsem na ni zapomněla a druhý den jsem s přítelem měla nechráněný styk,ale hned po něm jsem si to uvědomila a pilulku si vzala,dále pokračuji v braní antikoncepce,ale je možné,že jsem těhotná? Děkuji za odpověď.
Alex
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
antikoncepce
Dobrý den chtěla bych se zeptat beru antikoncepci (marvelon) a když jsem si mela vzít 3. pilulku,tak jsem na ni zapomněla a druhý den jsem s přítelem měla nechráněný styk,ale hned po něm jsem si to uvědomila a pilulku si vzala,dále pokračuji v braní antikoncepce,ale je možné,že jsem těhotná? Děkuji za odpověď.
Alex
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bylo-li opoždění v užití delší než 12 hodin, otěhotnění nelze zcela vyloučit

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den ve ctvrtek jsem dobrala HA minervu a dalsi den v patek jsem si vzala HA flaya. V sobotu jsem mela pohlavni styk, muzu byt tehotna? Predem dekuji.
Iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc


těhotenský test
Ano, přesně to co říkáte - UZ vaginální sonda , jen jsem nevěděla, jak přesně se to jmenuje:). Mockrát vám děkuji za odpověď !
anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
těhotenský test
Dobrý den, mám takový hloupý dotaz, ale přeci jen, by mě uklidnila odpověď. Byla jsem u gynekoložky na prohlídce, protože mi nesedla antikoncepce a měla jsem podezření na mykózu. Měsíc před prohlídkou jsme měli s partnerem pohlavní styk, z kterého jsem měla celý měsíc strach, že jsem otěhotněla avšak se mi dostavila menstruace a i těhotenský test byl negativní. Kdyby ale tyto dvě věci zklamali, paní gynekoložka by těhotenství poznala, že ? Paní doktorka mě kontrolovala zevnitř takovou kamerkou, kde mi ukazovala mou dělohu, kdybych tedy byla ve 4. týdnu, doktorka by to poznala ?
Omlouvám se, za nevšední otázku a předem děkuji za odpověď :) - otázka upravena poradcem
anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství považuji za vysoce nepravděpodobné.

Z Vašeho popisu ale spolehlivě nevím, o jakou kamerku by mělo jít. Pokud šlo o UZ vaginální sondu, 4 týdny po početí by těhotenství mělo být vidět

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobry den, lecim se v caru. byla jsem jiz 6x tehotna ale vzdy potrat. Je mi 39 let. Posledni MS ktera byla po neuspesnem KETU byla velice slaba. v podstate jen, kdyz jsem sla na malou tak jsem mela krev na papire, na vlozce temer nic (podobne to bylo jiz minuly mesic). Tehotna nejsem. Jak je dulezita intenzita krvaceni pro obnoveni sliznice? Mam jit za mesic na dalsi KET tak se obavam, aby byla sliznice v poradku. Je nejak mozne podporit MS, aby sliznice dostatecne odesla? dekuji
Marie G.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Intenzita a délka krvácení společně odráží množství narostlé děložní sliznice.

Zvážil bych UZ k posouzení, zda je sliznice kompletně "odmenstruována". A pak bych sledoval její růst. Význam výšky děložní sliznice se obecně poněkud přeceňuje. Znám ženy, které otěhotněly a donosily i při výšce sliznice 4 mm v době transferu

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den, chtela jsem se zeptat zacala jsem s uzivanim hormonalni antikoncepce Lindynette20, jak moc vadi, kdyz jsem si v sobotu v prvnim platu vzala jinou sobotu(sobotu z pristiho tydne) tudiz nee tu co mela hned nasledovat a na druhy den jsem si vzala klasicky nedeli ktera uz mela nasledovat.
klara
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tato záměna vůbec nevadí

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, když mám přirozenou antikoncepci LadyComp, která mi nahlásí neplodný den... Může se do mě v tento neplodný den přítel udělat?
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o nejspolehlivější metodu antikoncepce.

MUDr. Jan Šulc

potrácení
Dobrý den, děkuji ... Ještě bych se chtěla zeptat zda všechny níže uvedené testy (hematologie,imunologie...)se musí dělat až po šestinedělí od revize. A ještě jedna informace: Má smysl nechat partnetovi dělat spermiogram, když se nejedná o neplodnost ale o potraty? Můžou potraty souviset se spermiogramem? Děkuji a hezký den ...
Vladi
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Testy na infekce bych doporučil co nejdříve. Kdykoli lze testovat  funkci štítné žlázy i genetku. U  imunologie si nejsem jist- běžně toto vyšetření nedoporučuji

Spermiogram nepovažuji za nutný.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den byla mi zjištěna alergie na latex přičemž tedy i na kondomy. Doposud jsem kondomy používala s typickými alergickými reakcemi od palení až po bolest. Prosím je snížen účinek proti otěhotnění? S přítelem jsme při sexu používali jen kondom ale nakonci jej sundal a udělal se vždy na mě. Jak se mám nadále chránit? Kde se kromě internetových stránek dá setkat s bezlatexovými kondomy? děkuju Jana
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ohledně bezlatexových kondomů neporadím. Obecně ale nejde o příliš spolehlivou antikoncepci. Zvažoval bych hormonální antiko nebo nitroděložní tělísko

MUDr. Jan Šulc

cysta
Dobrý den, je mi 50 let, z důvodu špinění jsem podstoupila hysteroskopii a následně mi byla nasazena HA, po půl roce užívání HA špinění neustalo, provedena hysterektomie- vaječníky ponechány. Jsem půl roku po LAVH, během tohoto půl roku cyklicky probíhaly bolesti prsou, nyní provedeno mamografické vyšetření, zjištěn 3mm nález, histologie biopsie mikrokalcifikací je benigní a dále nález na obou ovarii cystocký anechogenní utvary. Chtěla bych se zeptat zda HA měla vliv na nález v prsu a jestli je dobré ponechání vaječníků?Děkuji za odpověď
ivana1
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vliv HA na nález v prsu považuji za hodně nepravděpodobný. O dalším osudu vaječníků je na dálku obtížné rozhodovat. Důležitý je přesný UZ nález a jeho vývoj. Nemusí jít nutně o důvod k operaci, případně vyšetření tzv. tumor markerů z krve

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, včera jsme s přítelem měli nechráněný pohlavní styk. Dnes ráno jsem si byla v lékárně pro Escapelle (použila jsem 13hodin po styku). Je velké riziko těhotenství? A jak co nejdříve zjistím těhotenství? Děkuji.
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Riziko považuji za  minimální. Test doporučuji po 2 tdnech

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, užívám HA Rhonya uz rok, ted mam ale problémy s častou nevolnosti a nadýmání. Take jsem pribrala od začátku užívání HA 5 kg. Může to byt způsobeno HA, mela bych se poradit s gynekologem? A treba HA změnit?
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčin může být více. Po roce bych spíše podezříval něco jiného než HA. Změna HA je ale jedním z možných řešení

MUDr. Jan Šulc

krvácení po styku
Dobrý den,
už půl roku mě trápí krvácení nebo špinění po pohlavním styku, někdy i během něj. Samozřejmě jsem byla na gynekologické prohlídce, byly mi odebrány stěry z děložního čípku (cytol. neg.), následně jsem absolvovala hysteroskopii, byl mi odstraněn polyp (histol. neg.). Marně jsem se domnívala, že problém je vyřešen. Není tomu tak. Hormonální antikoncepci jsem vysadila už před rokem a půl, pak jsem brala asi půl roku Proveru kvůli "nahození" cyklu, nyní už ji také neberu a menstruace není sice úplně pravidelná, ale chodí. Už opravdu nevím, jaké další vyšetření podstoupit a jak se tohoto velmi nepříjemného problému zbavit. Děkuji Vám za odpověď. - otázka upravena poradcem
Jitka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bez vyšetření a bez přesné znalosti nálezů je velmi těžké radit. Zkusil bych opět nasadit antikoncepci - pokud by špinění ustalo, šlo by o hormonální příčinu. další možností je přeléčení antibiotiky přes menses,  nejlépe na podkladě nálezu z hysteroskopie, ale třeba i naslepo.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry vecer chci se zeptat jestli je mozne ze jsem tehotna I pres to, ze beru antikoncepci? Mela jsem mit menstruaci v nedeli ale cely tyden nic sice se mi obcas stalo ze jsem ji mela nepravidelne ale az takhle nikdy ne tak uz zacinam mit obavy obcas se mi stane ze si vezmu pilulku o hodinu dyl nez mam ale pred stykem jsem si ji vzala ma to na to vliv? Predem dekuji za odpoved.
Anonymka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nepravidelné užití v řádu několika hodin nevadí. Vynechání krvácení není až tak nic neobvyklého. Jistotu přinese gravitest po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobry den. Je mi to velice trapne, ale radeji to napisu, nez kdybych o tom mela mluvit se svym doktorem. Dnes v noci me pritel uspokojoval usty a parkrat me kousnul. Nevadilo mi to, ale hned jsem mela velice otekly klitoris (spise jednu stranu).Misty vypada i jak cucflek. Ted tomu bude cca 18 hodin a prijde mi, ze to nateka vice. Velice to boli. Hodne neprijemne a bolestive je to i pri chuzi nebo, kdyz sedim. Vadi mi i nosit kalhotky. Nevim, co mam delat. Potrebovala bych poradit. Za jak dlouho to treba zmizi, cim mazat a tak.. Ke svemu g. se mi jit nechce - stydim se a nevim jak bych to vysvetlila. M. 19 let. Dekuji moc.
Anonym-M
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zkuste opakovaně sprchovat  proudem vody, případně oplachy odvarem z heřmánku.

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobrý den,
je mi 31 let a protože jsem chtěla ještě s otěhotněním počkat, nechala jsem si zjistit AMH. Výsledek je 2,37 ng/ml při referenčních mezích laboratoře 1,0 - 5,0. Nebyla jsem u lékaře ale pouze na odběru a nevím, jak výsledky interpretovat. Jak dlouho ještě mohu těhotenství odkládat? Změní se za 1 rok hodnota AMH? - otázka upravena poradcem
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Výsledek je normální. Rok či dva ještě můžete těhotenství odkládat. O moc déle nedoporučuji ani při tomto normálním nálezu

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze