Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna ukončena

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST Do 12.10. 2014 poradna pozastavena z důvodu dovolené. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

krvácení po styku
Dobrý den, prosím o radu. Při pohlavním styku s minulými partnery jsem sice občas trpěla záněty, vím, že mám delší dobu aktuvní HPV virus, vždy po 6ti měsících chodím na pravidelná kontrolní vyšetření (stěry) ke gynekologovi. Nyní mám několik měsíců nového partnera, který má větší penis, milování je s ním krásné, jsem dostatečně přirozeně vlhká, přesto vždy při styku krvácím (ne špiním). Krvácení většinou cca 2h po styku ustane. Již několikrát jsem kvůli tomu navštívila svého gynekologa, příčinu se mu nalézt nepodařilo. Nyní jsem opět byla na stěru, vizuelně prý vypadá vše dobře. Pokud budou výsledky v pořádku a já budu i nadále při styku krvácet, mám to nějak dál řešit? Nebo si to mám odůvodňovat velikostí penisu a tím, že je partner "divoký"? Myslím, že by to mohlo být mechanickým poškozením, pokud budou výsledky opět v pořádku - nebo existuje ještě jiná vážná příčina, která by se stěrem nezjistila? Jsem z toho už docela psychicky špatná. Děkuji za radu. - otázka upravena poradcem
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Určitě to není běžné a je třeba podobné krvácení nepodceňovat. Pravděpodobně jde o nějaký defekt čípku. Asi je třeba nález léčit - musí to ale posoudit Váš gynekolog

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobry den,
Mela jsem neplanovany sex a zapomnela jsem si vzit antikoncepci. Hned po soulozi jsem si ji vzala. (Byl to muj prvni sex a dostal se do měe cca dvakrát než jsem si to uvědomila). Jaké je riziko otěhotnění ?
Mockrát děkuji Zuzka - otázka upravena poradcem
Zuzka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Záleží na mnoha okolnostech, především na tom, jakou antikoncepci jste užila

MUDr. Jan Šulc

sexuálně přenosné choroby
Dobrý den. Kamarádka mi sdělila,že má kapavku a já se chci zeptat,jestli jsem to od ní mohla chytit,když jsem se po ní napila ze skleničky,nebo si sedla na její záchod.
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Přenos kapavky jinak než pohlavním stykem je extrémně vzácný

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Ja nevim prtze se do me udelal vickrat proto jsem se obratila na vas .... Ale je mi nejak blbe a tak nekdy i zvracim.
peta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Nevím, co bych dodal
pohlavní styk
Dobry den..chtela bych se zeptat. V cervenci jsem dostala menstruaci 5.cervence, v srpnu 1.srpna. menstruaci mam cca rok. Menstruaci ocekavam v nejblizsich dnech(1-6). Dnes v noci jsme s partnerem meli pohlavni styk cca 2min bez ochrany. Partner pry skoro nic necitil (byl to nas prvni sex). Na kolik procent je pravdepodobne ze jsem tehotna? PROSIM RYCHLOU ODPOVED
alaja
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Pravděpodobnost otěhotnění před menses odhaduji na cca 5%

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Par dni se do me dela pritel ale nevim jestli muzu byt tehotna ... Prtte tyden pred tim jsem záomela na prasky. Dekuju za odpoved
peta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Těhotenství nelze vyloučit. Více řekne gravitest po cca 2 týdnech
výtok
Dobrý den,
Děkuji za odpověd. Jen bych se chtěla ještě zeptat. Co může narušit poševní prostředí? A nedá se to léčit třeba nějakými volně prodejnými léky? A nemůže být narušené tím, že občas vynechám placebo tablety a tím přeskočím menstruaci? Děkuji. - otázka upravena poradcem
Sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

S vynecháním tabletek to skoro jistě nesouvisí. Příčin může být celá řada -stres, prochladnutí, nadměrná hygiena, aj

Sama můžete zkusit například Fermalac vaginalis 1 tbl na noc do pochvy cca ob den

MUDr. Jan Šulc

potrácení
Dobrý den,

po druhém IVF pozitivní těhotenský test, HCG 800j. Bohužel došlo na revizi a nyní po 3 týdnech stále špiním a HCG (cca 200j.) přetrvává. UTZ vše OK. Můj dotaz je, kdy se dostaví první MS, když stále špiním. Krvácení trvalo 14 dní po revizi. Děkuji moc - otázka upravena poradcem
Zdenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Menstruace by měla přijít do 6 týdnů. HCG by mělo být po 4 týdnech negativní. Pokud ne, mohlo by jít o problém - trofoblastickou nemoc

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý večer, je mi 17 let. Mám takový problém, už tak od 14 mám bílý výtok. Nikdy mě nic nesvědilo, nepálilo, nebolelo, proto mě nikdy nenapadlo to začít řešit. Mám přítele 2 roky a nikdy jsem s nikým jiným sex neměla. V pohlavním styku jsme spolu neměli nikdy žádný problém, ale už asi 3 měsíce, před pohlavním stykem jsem normálně vhlká, ale
Sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
výtok
Dobrý večer, je mi 17 let. Mám takový problém, už tak od 14 mám bílý výtok. Nikdy mě nic, nesvědilo, nepálilo, nebolelo, proto mě nikdy nenapadlo to začít řešit. Mám přítele 2roky a nikdy jsem s nikým jiným sex neměla. V pohlavním styku jsme spolu neměli nikdy žádný problém, ale teď asi 3 měsíce.. Před pohlavním stykem jsem normálně vlhká, ale po chvilce sexu ten výtok? Nejak zhutní a zhoustne. Nemám z toho vůbec dobrý pocit já ani můj partner. Už jsem z toho dost zoufalá, nevíte čím by to mohlo být?
Sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně jde o narušené poševní prostředí. Doporučuji návštěvu gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý večer
Mám deset dní od vynechané menstruace, před necelými třemi měsíci jsem přestala brát HA a dnes už mám čtvrtý pozitivní těhotenský test od Dr . Maxe.Menstruace jinak i po vysazeni HA se dostavila jak měla a v čas(před tímto vynecháním.). Jsem těhotná?Děkuji za odpověď. Za pár dni jdu k dr....snad ano byla bych šťastná a moc. - otázka upravena poradcem
Karri22
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná na 99,9% jste

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den, trapi me nepravidelna menstruace. HA jsem vysadila jiz pred 5ti lety, memu telu trvalo celkem dlouho, nez se jakz takz srovnalo. Cyklus mi trval 35 - 45 dni, jak kdy. V poslednim roce se ale uz dvakrat stalo, ze jsem mela i 3-mesicni vynechavku. U sveho gynekologa jsem byla naposledy minuly rok v rijnu a chtel to resit hormonalni cestou. Bud jeste nechci otehotnet, v tom pripade by mi predepsal HA na upraveni cyklu anebo se uz budu snazit otehotnet, ale i v tomto pripade bych mela nejdriv - podle neho - podstoupit hormonalni lecbu. Mne je 29 let a s pritelem se o miminko zatim snazit nechceme, chteli bychom jeste rok az dva pockat. Ale zaroven se branim i HA, podle me je to stejne "umele" upraveny cyklus a po vysazeni bych mela zase problemy. Takze jsem odmitla obe doktorovy varianty s tim, ze prijdu za rok na kontrolu a pokud to nebude lepsi, tak to budeme resit. Jenze rok uz pomalu ubehl a lepsi to porad neni, posledni menstruaci jsem mela pred cca 2mi mesici. Zaroven ale nechci podstupovat zadnou hormonalni lecbu. Jsem lecena Euthyroxem 100 ( uz 15 let ) na snizenou funkci stitne zlazy a dalsim lekum se chci ubranit. Na internetu jsem nasla "lek" na prirodni bazi:
http://www.zdravejsi-zivot.cz/produkty/prirodni-doplnky-stravy/vyluhy-z-bylin/gynex-30ml-P546.html
Zajima me Vas nazor, protoze muj doktor by mi za tenhle muj pristup spise vynadal.
Dekuji za Vas cas.
Lenka - otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Víceméně musím souhlasit s Vaším lékařem. Jde o hormonální problém a ten je nejlepší řešit hormonální léčbou. Nemusí ale nutně jít o HA.

Poruchu štítné žlázy také léčíte hormonálně a ne nějakým "přírodním" produktem. Svým pacientkám gynex apod. nedoporučuji.

Také je důležité, abyste nějak zásadněji neměnila svou hmotnost. Pozor obzvláště na výrazné zhubnutí.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den, trapi me nepravidelna menstruace. HA jsem vysadila jiz pred 5ti lety, memu telu trvalo celkem dlouho, nez se jakz takz srovnalo. Cyklus mi trval 35 - 45 dni, jak kdy. V poslednim roce se ale uz dvakrat stalo, ze jsem mela i 3-mesicni vynechavku. U sveho gynekologa jsem byla naposledy minuly rok v rijnu a chtel to resit hormonalni cestou. Bud jeste nechci otehotnet, v tom pripade by mi predepsal HA nebo se uz budu snazit otehotnet, ale i v tomto pripade bych mela nejdriv - podle neho - podstoupit hormonalni lecbu. Mne je 29 let a s pritelem se o miminko zatim snazit nechceme, chteli bychom jeste rok az dva pockat. Ale zaroven se branim i HA, podle me je to stejne "umele" upraveny cyklus a po vysazeni bych mela zase problemy. Odmitla jsem obe doktorovy varianty s tim, ze prijdu za rok na kontrolu a pokud to nebude lepsi, tak to budeme resit. Jenze rok uz pomalu ubehl a lepsi to porad neni, posledni menstruaci jsem mela pred cca 2mi mesici.
Dekuji za Vas cas.
Lenka - otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
Neplodnost
Dobry den pane doktore. Jemi 34 let. V prosinci 2013 jsem podstoupila interupci v 8 tydnu z osobnich existenčnich duvodu. S pritelem se ale snažime o deťatko, ktere bysme si moc prali už treti mesic a nic. Interupce probehla v poradku bez komplikaci i obdobi po ni. Mivam zas pravidelnou menstruaci, jen to nejde. Dá se vubec po nekomlikovane interupci otehotnet?neni deloha nejak poškozena? dekuju
Kačenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Interupce bez komplikací by otěhotnění neměla bránit. Takže doporučuji ještě chvíli trpělivost

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
dobrý deň pán doktor, mám hne niekoľko otázky, prva sa tyká ovulácie. ak mám iba jeden vaječník, ovulujem každý druhy mesiac? či ako to je?

je normálne keď vždy po nechránenom sexe zo mne vytekaj spermie? dá sa tomu predpis a ohrozuje to moje otehotnenie?
Dakujem za odpoved jarmila - otázka upravena poradcem
JARMILA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

I při jen jednom vaječníku můžete ovulovat každý měsíc

Vytékání spermatu po souloži není nic neobvyklého a otěhotnění to neovlivňuje

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry dem, chtela bych se zeptat.. zda je mozne otehotnet behem prvnich mesicu uzivani antikoncepce, pokud spinim i v prubehu brani ctvrteho platicka... mam jeste 7 tabletek na vybrani a opet jsem zacala spinit... s pritelem jsme meli ale nechraneny sex.. bojim se ze antikoncepce mi nevyhovuje, je slaba a ja bych tak mohla otehotnet.. Dekuji za odpoved a hezky den
Vera
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění považuji i při špinění za velmi nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den, chci se zeptat na nazor..
21. ve ctvrtek jsem zapomněla vzit antikoncepci, uvědomila jsem si to 22. v patek ve dvě hodiny rano, ihned jsem si antikoncepci vzala, dalši pilulku jsem vzala jako obvykle v deset hodim rano. Pote mi zbyvalo ještě 5 pilulek, ktere jsem dobrala pravidelne, jak se ma. Pote jsem udělala 7denni pauzu, kdy nastalo krvaceni. 27. ve středu byl posledni den před uživanim noveho platicka. Měla jsem ještě lehke velmi slabe krvaceni. Měla jsem nechraněny pohlavni styk, kdy se přitel do mne 'neudělal' ...ale mam strach..myslite si, že mohu byt těhotna? - otázka upravena poradcem
nicol1996
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění považuji za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, musela jsem přestat užívat HA a včera jsem poprvé použila kombinaci Prhamatex (krém) a kondom. Jenže kondom nám nepozorvaně sklouzl a partner ejakuloval do mě. Krém jsem ale (snad!) použila správně (celou dávku, skoro nic se nedostalo ven, nemyla jsem se mýdlem, atd.). Myslíte, že mám zajít do lékárny pro postinor (těhotenství je ze zdravotních důvodů absolutně nežádoucí), nebo je to v pořádku? Jinak mám 2 dny po skončení MS, kterou mám na den pravidelnou, ale kdy přesně mám plodné dny vypočítáno nemám (teoreticky by měli být až za 8 dní, ale všichni víme, že to není 100%). Co byste mi poradili? Předem děkuji!!!
Emma
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Raději bych Postinor doporučil užít

MUDr. Jan Šulc

potrácení
Dobry den pane doktore.Chci se zeptat,jsem vice jak 4 tydny po kyretazi po potratu.Zadne problemy jsem nemela.Vcera jsme s manzelem spolu poprve spali a dnes sem zacala krvacet.Mam to brat jako menstruaci,ktera se mela po zakroku dostavit?Moc dekuji za odpoved
simca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, pravděpodobně jde o menstruaci

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den,P. Doktore před měsícem mě trápila bolest v levém podbřišku minimálně,tak mi paní doktorka píchla injekci na vyvolání menstruace ta po 5 dnech přišla a bolest odešla.A zase přišla tak před 3 týdny tak my P.doktorka udělala stěry jestli nemám infekci chlamydiel nebo zánět vše negativní .Tenhle celý měsíc jsem nemestruovala dělala jsem si těhu test negativní.A navíc ta bolest přešla do pravého podbříšku tak se ty bolesti střídají a bojím se,aby to nebylo něco vážného.Děkuji za opověd
Kača
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na dálku bez možnosti vyšetření příliš neporadím. Určitě lékařku znovu navštivte

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
mám menší zdravotní problém, ale stydím se o tom mluvit se svým gynekologem. Jedna se o tohle - od července 2013 jsem začala užívat antikoncepci ve formě injekce, konkrétně Depo Provera. Po 2 měsících od první aplikace mi menstruace úplně vymyzela, avšak v červnu 2014 se znovu objevila a mám jí teď zase pravidelně každý měsíc. Čím to může být, že mám znovu menstruaci, když injekci pořád pravidelně užívám?
Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Denisa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Není to až tak neobvyklé. DepoProvera některé ženě cyklus kompletně "vypne", někdy ale jen utlumí ovulaci. Může se to i měnit v průběhu času

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobrý večer pane doktore,
v červnu jsem podstoupila 1 .IVF neúspěšně, teď v srpnu 1. KET opět neúspěšně. Nechala jsem si zavést 2 embrya a u IVF 1 embryo. Manžel si vytváří protilátku proti vlastním spermiím, jinak má spermiogram v pořádku a já jsem v pořádku po všech vyšetřeních. Mohlo mi způsobit druhý neúspěšný pokus, že jsem v červenci prodělala vaginální zánět( svědění, pálení a výtok)? Nenastydla jsem a nikde jsem se nekoupala. Myslím si, že je to z té hormonální léčby. Je to možné? Moc děkuji. Petra V, - otázka upravena poradcem
Petra V.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vaginální zánět není skoro jistě příčinou neúspěchu IVF. Příčina vzniku zánětu také nejspíše s léčbou nesouvisí.

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den pane doktore, jaký volně prodejný lék by jste upřednostnil při asi kvasinkové infekce? I co se týká účinných látek? Gynopevaryl 150 nebo jenamazol krém nebo candibene? S tvrdýma tabletkami mám problémy dostatečně se nerozpustí. A nevím jestli gynopevaryl na 3 dny je dostačjící léčba. K doktorovi mám strach jít. Děkuji
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Gynopevaryl na 3 dny obvykle stačí a doporučuji ho

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Užívám antikoncepci sylviane a vysadila jsem v úterý. dnes je neděle a ještě se nedostavila menstruace.. nemůžu být těhotná?
anonymous
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jste užívala bez chyby, e otěhotnění vysoce nepravděpodobné. Vynechání krácení není nic neobvyklého

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Mezi jednotlivými platíčky antikoncepce bych měla vynechávat 7 dní. Zhruba před rokem se mi stalo, že jsem vynechala 8 dní. nepovažovala jsem to za velký problém, ale od té doby, co jsem na této stránce narazila na podobný dotaz, ve kterém jste se zmiňoval , že pauza nesmí být delší než oněch 7 dní mám strach, zda má antikoncepce stále funguje jak má. Děkuji za odpověď.
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
antikoncepce
Dobrý den. Mezi jednotlivými platíčky antikoncepce bych měla vynechávat 7 dní. Zhruba před rokem se mi stalo, že jsem vynechala 8 dní. nepovažovala jsem to za velký problém, ale od té doby, co jsem na této stránce narazila na podobný dotaz, ve kterém jste se zmiňoval , že pauza nesmí být delší než oněch 7 dní mám strach, zda má antikoncepce stále funguje jak má. Děkuji za odpověď.
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bylo-li to před rokem, není již nyní žádný problém. Ten mohl být jen v bezprostředně navazujícím cyklu

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobry den,
nedávno jsem měla bolesti v podbříšku, ale protože to mývám často a byla to sobota na konec jsem to nebrala v potaz, protože mám křečové žíly a dělohu otočenou. Ale, co bylo divné, že druhý den jsem dostala páchnoucí výtoky, nejdříve slabé ale další dva dny silné, barvu to však nemělo žádnou. K lékaři jsem se bohužel nemohla dovolat, tak jsem skusila heřmánkovou lázen. ta pomohla, výtoky přestaly a svědivost také. Ale cítila jsem na vagině něco jako bych tam měla kuličku. Na dotek mě to bolelo. A den na to jsem si nemohla už sednout. A další den na to jsem dostala menstruaci, ale po 23 dnech.. normálně ji mývám pravidelně po 28.dnech ... Bohužel je dnes pátek a muj doktor má dovolenou, chci se tedy jen poradit abych přes víkend nemela strach. Děkuji Di - otázka upravena poradcem
Problém?
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít například o zánět Bartholinské žlázy. Bez vyšetření ale moc neporadím. Případně navštivte pohotovost

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den, včera večer jsem vám psala o svém problému s výtokem. Zapomněla jsem napsat, že beru antikoncepci Josefine, beru ji uz asi od 16.
Sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Výtok s antikoncepcí většinou nesouvisí

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
po jak dlouhé době od vysazení je možné začít brát znovu antikoncepci?
zůza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Kdykoli s další menstruací
těhotenství
Dobrý den :) jsem ve 13+2tt a hcg hormon mam 0,29 jinak 1 screening je uplne v poradku. Může se něco stát miminku? Na utz je vsechno uplne v poradku ...nechapu to...predem dekuji
Babetka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jde jen o 1 parametr testu. Vše může být v pořádku -je to dokonce pravděpodobné. Více řekne další sledování

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den chtěla bych se zeptat po jak dlouhe době od nechráněného styku je dobré si udělat těhotenský test aby byl spolehlivý. Děkuji
petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den, podle testu jsem si zjistila ovulaci, v ten samej den jsme měli pohlavních styk, je tam 100% těhotenství? Děkuji
anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Rozhodně není otěhotnění jisté. Pravděpodobnost je cca 30-40%

MUDr. Jan Šulc

sexuálně přenosné choroby
Dobrý den chodím na plazmu dnes mi zdělili že mám syfilis nevím kam mam jít a co dělat dál děkuji za odpověd
Milada
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Poradí Vám Váš praktický lékař. Další možností je návštěva venerologie

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat měla jsem nechráněný sex a chtěla bych užít pro jistotu postinor ale nevím zda mohu když mám UC. Děkuji
Verča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zkratky jsou problém. Nevím, co je UC.

Více info, kdy lze a kdy ne Postinor užít, najdete na příbalovém letáčku -je i na internetu

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. Je to měsíc co se nám s partnerem stala nehoda díky které jsme museli použít Postinor. V očekávaném termínu se MS objevila a já jako jistotu vyzkoušela po 14 dnech po MS těhotenský test - výsledek negativní. Po dalších 14 dnech test opakovala - zase negativní. Už definitivní jistotu zajistil třetí test,který také ukázal negativní...i přes to se ptám,mohu být těhotná? Dítě s přítelem ještě neplánujem. Děkuji
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při opakovaně negativním testu považuji otěhotnění za prakticky vyloučené

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
když bych chtěla začít brát antikoncepci,mohu mít v 7mi denní pauze sex? Děkuji za odpověď
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Můžete. Při správném užívání funguje antiko ochrana stále

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, pane doktore, mám otázku. Beru antikoncepci Rhonya a jelikož jsem studentka a mám prázdniny, beru prášek každé ráno v 9. Až začne škola, bude pro mě výhodnější ji brát třeba o dvě hodiny dříve. Můžu jen tak změnit čas brání, nebo musím postupně ? Např. každý den o pět minut dřív.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Změna o několik hodin není problém

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobry den bude mi 15 a jeste jsem nemela menstruaci uz tak pul roku mam vytok ze zacatku byl bily nebo pruhledy ted je nazloutly mam jej skoro kazdy den mamce jsem to rekla nic me neboli a mamka rika ze to muze byt predzvest menstruace musim na gynekologii nebo je to normalni ?
Vytok
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud je výtok stále intenzívnější, návštěva lékaře je podle mne vhodná

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den,
doktorka mi predepsala pilulky Co-cyprindiol (v Anglii) a zacala jsem je brat 8. den cyklu, nyni je jiz beru 10 dni. Funguje jiz. po 10. dnech antikoncepcni ochrana?

Dekuji - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tento přípravek konkrétně neznám. Postupujte dle info na příbalovém letáčku

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, beru antikoncepci MYWY (bere se stále). Dnes si mám vzít poslední tabletku z platíčka ,ale menstruace se stále nedostavila. Proto se chci zeptat jestli mám začít brát další plato nebo počkat na to až se dostaví menstruace. Děkuji za odpověď
Kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Užívejte dále bez ohledu na krvácení.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
DOBRÝ den měla jsem se svým přítelem pohlavní.styk beru brášky ale do mě vnikal bez kondomu a udělal se mi na břicho a trochu mi steklo na pochvu z venku můžu být v tom?
ANONYM
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je při správném užívání antikoncepce extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den chcela by som sa spytat vcera som mala nechraneny pohlavny styk ( priatel sa ,, spravil " do mna ) beriem HAK uz cez dva roky , niesom chora , nebrala som ziadne ine lieky tuto dobu . Značka : Softine . Dnes zacinam deviatou tabletkou . Mozem zostat tehotna ??? - otázka upravena poradcem
Simona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění při správném užívání je extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den pane doktore, mam otazku. Posledni MS byla 9.7.2014 cca 7 dni, nejspisem jsem otehotnela na konci ovulace coz je bud 25.7. nebo 28.7. Je mozne aby jeste nebyla videt srdecni akce miminka? Uz mam za sebou jeden potrat a tak se bojim ze se to bude opakovat. Muzetr mi prosim poradit? Dekuji Dasa W.
Dagmar
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Měsíc po oplození by na UZ měla být vidět srdeční akce. Každý den ale může hrát roli. Doporučuji vyčkat na další UZ vyšetření.

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobrý den. Jsem po neúspěšném ivf čeka me ket. Je mi 28 let z manzelem se snažíme 2.5 roku problem ma on špatný spermiogram a spatna pohyblivost (přestupní čas 60min). Ja jsem v pořádku ovulace probiha, průchodnost vejcovodu take ok. Prošla jsem dalsi vyšetření, buněčni imunita snizena beru prednison. Mohlo by v budoucnu dojit ke spontánnimu těhotenství? Co můžu udělat ja pro to aby bylo úspěšnější ket?
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

již zodpovězeno

Umělé oplodnění
Dobrý den. Jsem po neúspěšném ivf čeka me ket. Je mi 28 let z manzelem se snažíme 2.5 roku problem ma on špatný spermiogram a spatna pohyblivost (přestupní čas 60min). Ja jsem v pořádku ovulace probiha, průchodnost vejcovodu take ok. Prošla jsem dalsi vyšetření, buněčni imunita snizena beru prednison. Mohlo by v budoucnu dojit ke spontánnimu těhotenství? Co můžu udělat ja pro to aby bylo úspěšnější ket?
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Šance na početí přirozenou cestou se odvíjí od nálezu partnera

KET má reálnou šanci na úspěch. Doporučuji užívat některý multivitamin s kyselinou listovou a hlavně věřit, že vše dobře dopadne.

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobrý den,

HA jsem brala víc jak 11 let. Nyní jsem antikoncepci vysadila a snažíme se s přítelem o miminko. Jsem 3 týdny po vysazení a ovulační testy jsou stále negativní. Pravidelně si měřím bazální teplotu, která je stále stejná (37,4). Za týden bych měla dostat další menstruaci, ale děsí mě, že nepřichází ovulace. Cyklus jsem měla vždy velmi pravidelný a na hodinu přesný. V čem je tedy problém?
Velice děkuji za radu. - otázka upravena poradcem
Kamila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Kompletní obnova cyklu může  po vysazení antikoncepce trvat i řadu měsíců. Pokud by se ovulace vůbec během 4-6 měsíců neobjevila, obraťte se na svého gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý deň. Švagriná bola pred necelým mesiacom na umelom oplodnení, 22. júla si robila tehotenský test a vyšiel pozitívny. Včera však začala krvácať (intenzitu nepoznám). Chcela by som sa opýtať, či to automaticky znamená, že potratila alebo tam je ešte nádej. Samozrejme hneď kontaktovala lekára a je objednaná na vyšetrenie, no potrebujem vedieť ihneď čo sa mohlo stať. Vopred ďakujem za odpoveď.
Dominika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Krvácení nutně neznamená, že je vše ztracené. Více ale bez možnosti vyšetření nelze říci

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,

2 roky jsem každý den brala antikoncepci v 6.30 ráno. Z určitých důvodů bych potřebovala začít prášky brát až večer někde okolo 19.30. Je velký problém po menstruaci takto radikálně změnit dobu? Jak správně to udělat?

Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Rubínová
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Není to problém. Začněte užívat poslední den pauzy večer 

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobry deň , užívala som antikoncepciu softinelle , pocas oddychového tyzdna mi neprišla menstruacia az po oddychovom týždni. Ďalšie balenie som teda brat. Menstruacia trvala len 4 dni a bola velmi slabá. Po nej som mala s muzom nechránený styk.za dva dni som si našla hnedy vytok , ktory trval 3 dni. Potom sme mali znova nechráneným styk , ale s tým ze manzel vždy ejakuoval do posvy. V tých dňoch "by som mala mat neplodné dni".
Teraz uz viac ako 10 dni ma pichá v podbrusku na pravej strane , boli ma chrbát , Pali ma zaha, mam bielo-priehľadný vytok bez zápachu ani nesvrbi , chuť do jedla, hlava sa mi točí ... .robila som si tehotenský test no vyšiel negatívny a od posledného možného oplodnenia je len 5 dni.. Moze to byt tehotenstvo alebo mozno nejaké prechladnutie ? Velmi pekne dakujem - otázka upravena poradcem
Khadijah
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obojí je možné. Test zopakujte za cca týden. A pokud se obtíže vystupňují, navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, v pátek jsem si měla vzít poslední pilulku v platu. Dnes jsem však zjistila, že jsem si ji nevzala. První pilulku po sedmidenní pauze si mám vzít v sobotu (30.8) Mám si ji vzít opět v sobotu, přestože jsem si minulý pátek nevzala? Nechráněný sex můžu mít tedy od další soboty (6.9)?
Sára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pauza by měla být jen 7 dní. Užijte tedy již v pátek

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze