Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám odpoví MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Od 25.7. do 4.8. nebude moci lékař z důvodu dovolené odpovídat. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

těhotenství
Dobrý den,

je možné, že jsem v počátku těhotenství (cca 4 týden). Před několika dny se doma v koupelně dělaly spáry a těsnění, a to silikonem, který byl cítit silně octovým zápachem (kyselina octová). Zápachu jsem se nadýchala a po prvotním vyvětrání (prostor ale moc vyvětrat nejde) jsem v koupelně strávila asi 20 minut, kdy jsem výpary stále dost cítila. Můj dotaz zní, zda vdechování výparů nemohlo uškodit plodu (pokud jsem tedy těhotná) - vím, že první dny a týdny jsou nejrizikovější.

Děkuji za odpověď.

- otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Žádný negativní vliv na plod bych neočekával

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý deň, priateľka užíva duphaston kvôli menštruácii, ktorá sa jej pred viac ako rokom nedostavila, tak išla lekárovi a bol jej odporúčaný tento liek, aby sa menštruácia obnovila. K tomu prišlo a priateľka ďalej ho užíva už deviaty mesiac a nevie, či už s užívaním môže prestať. Niekde sa dočítala, že by užívanie nemalo prekročiť 6 mesiacov a teraz sa bojí možných komplikácií. Bohužaľ je v zahraničí a k lekárovi sa dostane až za niekoľko mesiacov, tak by som chcel poprosiť o radu. Ďakujem
On
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Určitě může zkusit vysadit. Problém s cyklem se ale může vrátit. Na druhou stranu klidně může užívat i roky. Nikdy jsem neslyšel, že by se tento lék nesměl užívat déle než 6 měsíců

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, které antikoncepce patří mezi ty s nižším rizikem vzniku trombozy a která je vhodná při lehce zvýšených D-dimerech či ji nejlépe úplně vysadit ? Děkuji - otázka upravena poradcem
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nižší riziko trombózy mají čistě gestagenní přípravky.  Rozhodnout o vysazení musí hematolog

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Obry den,prosim vas,mohli by sa mi na prsiach zvyraznit zily uziim escapelle? je to asi mesiac.
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na přechodnou dobu to nelze vyloučit. Není to ale běžné

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den. Mám dotaz. Asi před třemi dny,jsem měla žlutý výtok a občas mě i svědí stydké pysky. 4 dny beru penicilin,myslíte že to je tím penicilinem ? Někde na netu jsem o tom četla,ale nejsem si jistá. Předem děkuju za odpověď.
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, může to souviset s užíváním penicilinu. Doporučuji zkusit nějaký volně prodejný lék proti kvasinkám. Pokud se stav neupraví, navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šula

těhotenství
Dobry den zajim ame dve veci, kdyz mam v 37+1 delozni cipek 2x2 uzavreny to se jeste dlouho nic nechysta nebo se to muze z hodiny na hodinu zmenit?
mam pri chuzi velky tlaky dolu do delohy u stydke kosti.
a pak bych se rada zeptala jestli je miminko velke a strasi me opravnene porodem kdyz ma ted 3350g
dekuji - otázka upravena poradcem
klara
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nález i váha plodu jsou v rámci normy.

Nález se může  změnit během několika hodin

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,chtela bych se zeptat,kdyz jsem si delala teh.test a mel byt v projdu moci 10 sekund,vadi kdyz tam byl pouze asi 6-7? Test vysel negativni takze byl asi proveden spravne ne?
Nina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Raději doporučuji provést test ještě jednou dle návodu

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den.
V lékarně mi dopuručili na vag.mikózu Gyno-Pevaryl 150. Ale v příbalových informacích jsem se nedočetla zda během léčby mohu mít pohl.styk. Píše se tam jenom o kondomech ale zda to má vliv na antikoncepci to nepíšou. Mají vliv tyto prášky na antikoncepci? Děkuji - otázka upravena poradcem
iiii
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.Tato léčba neovlivňuje účinek antiko tabletek užívaných ústy

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, pane doktore, včera 11.7. jsem si zapomněla vzít prášek a 12.7 jsem hned dostala menstruaci. 10.7. jsem nepoužila ochranu.Je možné, že jsem těhotná? A jak dál postupovat v braní antikoncepce? Děkuji
antikoncepce
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nevím-li, jakou antiko užíváte a kolikátou tabletku jste vynechala, nelze dost dobře radit

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, pane doktore, včera 11.7. jsem si zapomněla vzít prášek a 12.7 jsem hned dostala menstruaci. 10.7. jsem nepoužila ochranu.Je možné, že jsem těhotná? A jak dál postupovat v braní antikoncepce? Děkuji
antikoncepce
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nevím-li, jakou antiko užíváte a kolikátou tabletku jste vynechala, nelze dost dobře radit

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den, chtela bych se zeptat. Zacala jsem brat antikoncepci od sveho prvniho dne menstruace a po 8 dnech, co ji beru jsem spala s pritelem a on se do me udelal. Muzu-li byt tehotna?
(V pribalovem letaku antikoncepce se pise, ze kdyz si vemu prvni prasek v den prvniho dne menstruace tak jsem okamzite chranena proti tehotenstvi) ). Dekuju za odpoved - otázka upravena poradcem
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tato poradna je zaměřena na problematiku neplodnosti. V poslední době se stále zvyšuje četnost dotazů týkajících se antikoncepce. Z časových důvodů se proto omlouvám,  ale nemohu odpovídat na všechny, zejména ne na ty, na které jsem již  opakovaně odpovídal a odpovědi jsou dostupné v archivu.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Vážený pane doktore, prosím radu. Mám 56 let, poslední menzes před 7 měsíci, kontroly na gynekol. pravidelné, poslední kontrola v květnu, dle lékařky už mám sliznici v takovém stavu, že řekla, že krvácení ani špinění by se nemělo rozhodně objevit. Nyní bolestivá a zčervenalá pochva, bolestivost po 3 dnech odezněla, teď už jen občas trošku svědění, dva dny za sebou velmi mírné špinění. Aplikovala jsem o octovou vodu - oplachování zvenku, jednou tampon namočený v jogurtu. žádné bolesti a jiné příznaky. Mohu to takto nechat, pokud se nic nezhorší a stav se normalizuje?
Moc děkuji za odpověď. MJ - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Raději doporučuji návštěvu na gynekologii.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, Užívám TRI-REGOL a v příbalovém letáku píší, že když si vezmu poslední tabletku, další si mám vzít ve stejný den v týdnu(po 7 dnech), Znamená to tedy, že když ukončím užívání v neděli v 9, další si mám vzít příští neděli v 9 ? Děkuji za odpověd :) Tereza K.
Tereza K.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Užijete-li poslední tabletku v neděli a uděláte 7 dní pauzu, první tabletku z dalšího balení užijete v pondělí

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli je možné, že jsem mimoděložně těhotná. Poslední menstruaci jsem měla od 10. do 15. června. S přítelem jsme měli styk 21.6. Cyklus mám po 24.-25. dnech. Další menstruaci jsem měla dostat 4.7.5. července jsem si dělala tt a vyšel pozitivní. Při prohlídce na gynekologii zjištěná zvětšená sliznice a v děloze nic vidět nebylo. 10.června nabrána krev HCG 703. Paní doktorka mě odeslala 11.7. do nemocnice na vyšetření. Na UTZ byla nalezena cysta na pravém vaječníku do 12mm s projasněním 3 mm. Zopakované vyšetření krve HCG bylo přes 1200. Je možné, že zatím není na UTZ v děloze nic vidět nebo můžu být mimoděložně těhotná. Nemám žádné bolesti ani křeče, nekrvácím ani nešpiním.Další kontrolu mám po víkendu. Moc děkuji za odpověď s pozdravem Věra
Věra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Můžete být těhotná v děloze a plod ještě není vidět. Mimoděložní těhotenství také ale nelze vyloučit. Rozhodne především další UZ vyšetření

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat,... S přítelem se už třičtvrtě roku snažíme o mimčo. Před dvěma týdny mi skončila menstuace a už jí druhý den mam znovu. Může to mít nejakou souvislost? Děkuji za odpověď
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít o hormonální problém nebo o nějakou patologii v děloze. Obé může, ale také nemusí, souviset s problémem s početím. Doporučuji návštěvu gynekologa

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
S partnerem sme měli pohlavní styk 3 dny po menstruaci. Mohu otěhotnět?
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Otěhotnění nelze vyloučit
těhotenství
Dobry den pane doktore jiz tyden lezim v nemocnici sem v 18 tydnu tehotenstvi lezim tu protoze mi odtekla vsechna plodova voda .Pan doktor mi rekl ze plodove vody je opravdu nula .Dostavam preventivne antibiotika ale za celych jiz 9 dni se semnou nic nedeje plodova voda se nedoplnuje nemam bolesti proste zadne priznaky krevni testy dopadly dobre sem bez zanetu je to zpravny postup ze tu musim jenom lezet a nikdo semnou nic nedela :( Vsichny mi rikaji ze musi cekat az miminku prestane tlouc srdicko aby se neco mohlo dit sem zoufala uz nemam silu ani brecet to cekani je hrozny :(
katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že jde o správný postup.

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobrý den, pane doktore. 9.7. proběhl ET dvou hatch. blastocyst, hned druhý den jsem ovšem dostala střevní chřipku ( průjem i tlaky na zvacení ). Můj dotaz zní, zda je možné, že jsem tím pokazil proces uhnízdění embrya. Jsem z toho smutná. Děkuji moc.
Zdenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že negativní dopad na uhnízdění nemusí vůbec být zásadní

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den
Mam 10denni zpozdeni menstruace a tehotensky test byl negativny - otázka upravena poradcem
helena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejspíše jde o hormonální poruchu. Test ale vždy pro jistotu radím zopakovat

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat jestli neznáte nějaké babské rady na zmírnění menstruace nebo na oddálení ji?
Děkuji a zdravím z Moravy - otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Babské rady neznám. Oddálit menses i zmírnit intenzitu lze řadou medicínských postupů.

MUDr. Jan Šulc

různé
z pochvy mne neco vycniva citim tlak
- otázka upravena poradcem
dagmar
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
nekladete žádnou otázku
antikoncepce
Dobrý den,
Beru antikoncepci verezana. Téměř na konci cyklu jsem dostala antibiotika Klacid 500. V úterý jsem dobrala celé platíčko antikoncepce a antibiotika jsem dobírala v pátek. 13. den od dobrání antibiotik jsem měla styk s přerušovanou souloží, to už jsem ovšem opět 9. den brala antikoncepci. Chtěla bych se proto zeptat, jak moc je velká pravděpodobnost, že jsem těhotná? - otázka upravena poradcem
Anička
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tato poradna je zaměřena na problematiku neplodnosti. V poslední době se stále zvyšuje četnost dotazů týkajících se antikoncepce. Z časových důvodů se proto omlouvám,  ale nemohu odpovídat na všechny, zejména ne na ty, na které jsem již  opakovaně odpovídal a odpovědi jsou dostupné v archivu.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den,mam taky dotaz ohledne antikoncepce a to ohledne toho zda mohu zacit dalsi platicko bez prestavky,mohu mit sex nebo nikoli?
Sidney
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tato poradna je zaměřena na problematiku neplodnosti. V poslední době se stále zvyšuje četnost dotazů týkajících se antikoncepce. Z časových důvodů se proto omlouvám,  ale nemohu odpovídat na všechny, zejména ne na ty, na které jsem již  opakovaně odpovídal a odpovědi jsou dostupné v archivu.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
jaký je Váš názor na riziko cestování letadlem v 8 tt? Let by trval 2hodiny. Děkuji - otázka upravena poradcem
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud těhotenství probíhá bez komplikací, považuji riziko letu za velmi malé

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobry den pane doktore, 29.6 - 5.7 jsem mela menstruaci. 6.7 nad ranem jsem mela pohl.styk. Pritel do me nejakuloval, ale v nedeli pres den jsem mela slaby naruzovely vytok a pichani na leve strane podbrisku a ted me trochu poboliva,spise tedy picha na leve strane podbrisku. Nevite co by to mohlo byt? Antikoncepci neberu. Muze se jednat.o pocatek tehotenstvi? Nebo jen nejaky zanet? Jak velka je pravdepodobnost otehotneni ihned po menstruaci? Dekuji za odpoved a preji hezky zbytek dne.
kristyna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění hned po menses není příliš pravděpodobné, ale vyloučit nelze. Více řekne gravitest po 2 týdnech.

O příznak těhotenství se nejedná. neupraví-li se stav, navštivte lékaře. Příčin růžového výtoku může být více

MUDr. Jan Šulc
bolesti
Dobry den,dovoluji se Vas zeptat,zda je mozne,abych mela priznaky tehotenstvi pred ovulaci a i kratce po ni.Mam pocit na zvraceni a "kamen" v zaludku,boli me oblast beder.Mela jsem 1.7.2014 styk s kondomem a vyvrcholeni probehlo mimo.Vcera 10.7.2014 jsem ovulovala a bolest bricha neustava.Muze to byt zapriceneno ovulaci a naslednym PMS nebo je to priznak tehotenstvi?A kolik dni po ovulaci si mam udelat gravi test?Dekuji. - otázka upravena poradcem
Amanda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O příznak těhotenství se nejedná. Obě další možnost jsou reálné

MUDr. Jan Šulc
těhotenství
Dobry den, chcela by som sa spytat, ze ci sa protilatky proti rubeole vysetruju v kazdom tehotenstve u vsetkych zien alebo len u tych, ktore chcu a u indikovanych.

Kedy sa to vysetruje? V ktorom trimestri?

(zaujima ma to v ramci CR) - otázka upravena poradcem
Zuzka Bohmeova
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test na protilátky proti rubeole nepatří k běžně prováděným testům. Indikované to je jen u podezření na nákazu zarděnkami. průkazem je vzestup titru protilátek

MUDr. Jan Šulc
antikoncepce
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, užívám druhý měsíc antikoncepci verezana. První měsíc jsem měla ze začátku dlouho takové hnědé špinění, poté se vše uklidnilo. Nyní (2. měsíc) jsem měla dobrat z platíčka ještě 5 pilulek, když se špinění znovu objevilo,k tomu se dostavily bolesti břicha. Menstruace z vysazení se ovšem nedostavila, přitom první měsíc pak již bylo vše ok. Stále mě jen bolí břicho a jen občas slabounce špiním. Chtěla bych se zeptat, zda je to normální, či se za tím může něco skrývat? Děkuji za odpověd. Lenka - otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zcela normální to není, ale někdy se to stává. Pokud ale bolesti neustanou, navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc
bolesti
Dobrý den,

už 3 týdny mě bolí v podbřišku jako kdybych to měla dostat, jsem děsně nafouklá mám pocit že prasknu...vysadila jsem v květnu antikonc. je možné že je to tím? Chci otěhotnět, tak se bojím, aby to vůbec šlo. - otázka upravena poradcem
Zuzka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Souvislost s vysazením antikoncepce je možná. Neupraví-li se záhy stav, doporučuji návštěvu lékaře

MUDr. Jan Šulc
různé
Dobru den ještě jendou,no v papírech mi píšou : děloha v AVF 68x35x48mm,patrné 2dutiny děložní oddělené přepážkou již od hrdla děl.,septum v oblasti isthmu šíře 3,2mm s směrem kraniálně se rozšiřuje-v oblasti těla děl. šíře 6mm,v.s. se nejedná o plášťovou vadu,obě ovaria norm. velikosti i vzhledu folikulární struktury.
Vůbec nevím o čem to píšou..
a ještě v druhých papírech mi píšou : spec. v pochve septum v kraniálních 2/3pochvy,v každé pochvě hrdlo děl. větší hrdlo děl vpravo.
Mohl byste mi říci jak to vlastne ve mě vypada podle toho co tady píšu -?prosím..Děkuju Kämpfová - otázka upravena poradcem
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Máte vrozenou vadu dělohy a pochvy. Vše by mělo být řešitelné operací

MUDr. Jan Šulc
těhotenství
Dobry den pane doktore, jsem ve 24 tydnu tehotenstvi a mam takovy problem, Vytok, nesnesitelne svedene, ale ne uvnitr pochvy, ale zvenku. Gynekolozka mi rekla, ze je to caste, nemam se obavat, protoze vytok nezapacha. Tak nevim, dala mi jen specificke mydlo, ze to staci. Posledni tri dny se pridal dalsi problem, citim v techto mistech jakoby tlak, jakoby zavazi, jsem otekla a v zrcatku jsem videla neco, co mi pripada jako zvetseny cipek. Je to normalni anebo se mam obavat a zavolat lekarce? Bojim se nejake infekce nebo hroziciho predcasneho porodu. Velmi vam dekuji za odpoved.
Eliska
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji lékařku navštívit. Nejde asi o nic dramaticky vážného, posoudit to ale lze jen při vyšetření

MUDr. Jan Šulc
antikoncepce
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, je možné že po dobrání platíčka HA se mi mění nálada?, beru Vreyu, stává se mi, že bývám přecitlivěla, mám hroznou úzkost a ze všeho mi je dobreku. Přijde mi že mám úplně ,,rozhozenou psychiku´´
děkuji - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to možné.  Reagujete na hormonální změny spojené s vysazením. Zkuste užívat v tzv. dlouhém cyklu - tedy třeba 3 platíčka za sebou bez pauzy

MUDr. Jan Šulc
výtok
Dobry den,pane doktore,jiz jsem vam drive psala.Nevim co delat a mam hrozny strach.Mam malou dcerku a manzela.dost dlouho(cca 10mesicu)trpim na svedeni,obcas paleni,ale hlavne neustale vytoky,nekdy pruhledne,bile a obcas huste.Doktorka mi nejdrive lecila na kvasinky ,ted tvrdi ze je to zanet.Poklazde mi napise jine leky,maste,cipky ,nekdy to nezabere,nebo max.2dny.Uz nevim co mam delat,mam strach,strasny .Dekuji za odpoved
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Kvasinky způsobují zánět. Doporučuji opětovnou návštěvu u lékařky a možná léčbu i partnera

A nemusíte mít strach - je to sice nepříjemné, ale ne až tak nebezpečné

MUDr. Jan Šulc
Neplodnost
Dobrý deň pán doktor. Mám 36 rokov, priatel 40. V novembri 2013 som podstupila interupciu, vzhladom k tomu, že už dve deti mám a s novým partnerom som otehotnela po mesačnej známosti, dokonca s tým, že odišiel robiť do zahraničia, čo sme obaja vedeli už predtým, preto sme vzťah važne nebrali.bála som sa nechať si dieťa a mať sama tri.. Ale nerozišli sme sa ako som si myslela, naopak, všetko funguje ako má a chceme spolu začať žiť,mať spoločnu rodinu, pokušame sa teda o dieťa, našiel si definitívne prácu tu, ale nedarí sa nám. Minula som už za tri mesiace nespočetné množstvo penazí, na podporu otehotnenia, gély, infolic, dokonca výpočty od Dr.Jonáša a iné podporné prostriedky. Lekár vravel že som úplne v poriadku,nieje najm.problém otehotnieť, nechápem teda kde je problém. Viem som hlupa a vtedajší zákrok ľutujem, ale nemohla som vtedy inak, má byť snád toto trest? Prosím vás poradte mi ako ešte viac zvýšiť šance na otehotnenie, mám vysoký vek, ak mám otehotnieť, tak čím skor. Som zúfala, preto vás prosím o radu. Ďakujem pekne
Janka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Neúspěšná snaha o početí trvající 3 měsíce není nic neobvyklého. Doporučuji se trochu uvolnit, nemyslet jen na to, zda se "zadaří". Psychická pohoda je důležitá, důležitější než vitaminy apod.

Přes léto by to mohlo vyjít. Držím palce

MUDr. Jan Šulc
výtok
Dobry den,
jiz 8 dni beru naplasti Evra(pred tim zadna antikoncepce), menstruace skoncila a ted' mam vodnaty vytok, zejmena pri sexu, obcas to svedi, ale velmi malo. Pred tim nic podobneho jsem nikdy v zivote nemela. Pri sexu je problem v tom, ze kvuli tomu ani ja ani partner skoro zadne poteseni necitime, protoze v tomto "plavame". Zkousela jsem pred sexem delat vyplach Rosalginem, ale to moc nepomohlo. Porad'te prosim, co lze s tim udelat, mozna existuji nejake prasky. V soucasne dobe cekam na vysledek kultivace. Dekuji za pomoc - otázka upravena poradcem
Viktoria
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vhodná je léčba až s výsledkem kultivace

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den, po jak dlouhe dobe je antikoncepce Bonadea ucina ze stranky sexu? Predem dekuji za odpoved
bonadea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tato poradna je zaměřena na problematiku neplodnosti. V poslední době se stále zvyšuje četnost dotazů týkajících se antikoncepce. Z časových důvodů se proto omlouvám,  ale nemohu odpovídat na všechny, zejména ne na ty, na které jsem již  opakovaně odpovídal a odpovědi jsou dostupné v archivu.

MUDr. Jan Šulc

sexuálně přenosné choroby
Dobrý den, moje přítelkyně má již přes rok močové potíže a byli ji zjištěny bakterie Trichomoniáza. je možnost, že se mohla nakazit i jinak než pohlavním stykem.

děkuji - otázka upravena poradcem
liro
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jiná cesta nákazy než pohlavní styk  je  výjimečná

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den pane doktore, začala jsem brát poprvé hormonální antikoncepci a 7 den jsem měla pohlavní styk, po nějaké době zase 2x je možné že bych mohla být těhotná?
tereza neznama.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Užíváte-li dle návodu od 1. dne krácení, ochrana by měla ungovat

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Beru antikoncepci MYWY. Byli jsme na dovolené a tak jsem si oddálila MS způsobem že jsem vynechala bílé tablety placeba a začala rovnou růžovýma z druhého plata. Je to správně? A kdybych tohle chtěla opakovat 2x zasebou (tzn. opět i tenhle měsic vynechat bile tablety) je to možné? Děkuji za odpověď.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to možné

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, pořád nerozumím tomu, jak je možné, že během 7 denní pauzy není možné otěhotnět, ale když vynechám pilulku, možné to je. Chápu, že účinnost hormonů během pauzy doznívá, ale to by snad měla i během 21 denního užívání, nebo ne? Mohl by mi někdo vysvětlit, jak to fyziologicky funguje?
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Antikoncepce napodobuje běžný cyklus, kdy při menses je otěhotnění extrémně nepravděpodobné. Vynechání 1 tbl v průběhu užívání může narušit blok ovulace

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Měli sem s přítelem pohlavní styk dvakrát za noc a nejsem si jistá jestli jsme se dobře chránily a u toho druhého jsem dostala menstruaci.. Dělala jsem si po 5 dních těhotenský test a vyšel negativní je možné že bych byla těhotná ? Děkuji za odpověd.. - otázka upravena poradcem
Petra..
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství není příliš pravděpodobné. Na 100 % ale vyloučit nelze. Test 5 dní po styku je ale nesmysl. Zopakujte ho pro jistotu za cca 10 dalších dní

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
užívám antikoncepci Bonadea. Na začátku druhého týdne jsem si po vynechání jedné tablety vzala nedopatřením dvě v jeden den krátce po sobě . Po další následující tabletě se mi nyní objevuje krvácení a tlak v podbřišku. Nyní mi zbývá 8 tablet na dobrání. Chtěla bych se zeptat, zda je možné tyto tablety vynechat, 7 dní počkat jako při běžném cyklu a 8 den začít s novým platíčkem (21 tablet) a to i v případě, že se nedostaví menstruace?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jste jen krátce za polovinou platíčka, doporučil bych ještě několik tabletek využívat a vynechat jen poslední cca 4 tbl a až pak udělat pauzu. Po pauze začněte znovu užívat bez ohledu na krvácen

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den, byla jsem už u nespočtu gynekologů a i přesto mi nebyli schopni poradit, a proto píši vám. Necelý rok mám přítele, s kterým jsem vždy co se týká sexuální stránky, byla spokojená. Posledních pár měsíců mám problém s bolestí po sexu. Nikdo mi nebyl schopný poradit. S vlhkostí nemám problém, vždy jsem vzrušená, sex mě nebolí. Bolest a pálení přichází po sexu. Nemohu jít ani na záchod, prožívám neskutečné pálení. Když potřebu na záchod však zaspím, ráno se probudím a už mě nic nepálí. Vždy je to otázka 2-3 hodin po pohlavním styku. Nejnepříjemnější pocit mám, když spolu s přítelem spíme pouze s antikoncepcí, bez kondomu a on ejakuluje do mě. Je možné, že bych měla alergii na sperma? Na gynekologii mi řekli, že se mohou nějaké ,,bakterie" přenést z přítele na mě, ale prohlédli mě a prý jsem zdravá, tak už opravdu nevím, jak to vyřešit. Moc děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Nela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Opravdu je těžké na dálku posoudit, v čem je příčina. Pokud Vám dobře rozumím, při užití kondomu potíže nemáte. Alergie nemívá podobné příznaky. Spíše jde o to, že sperma je alkalické. Změní pH v pochvě, což může být při některých variantách narušeného poševního prostředí spouštěcí moment.

Doporučil bych kultivační stěr krátce po styku, v době obtíží

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrej den pane doktore. Mám pravidelnej 28 cyklus. Minulý mesic jsem kuly dovolené brala norethisteron. Po vysazení jsem menstruaci dostala pekne do troch dnu. Ale tenhle další cyklus mi to už meška 5 dni. Muže za to norethisteron? a je po užití norethisteronu vyžší riziko otehotnení?nebyla by jsem proti, ale TT mám negativní, mohl mi norethisteron rozhádzet další cyklusy? dekuju pekne
Denisa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Norethisteron obvykle cyklus výrazněji "nerozhodí".  Vyšší pravděpodobnost otěhotnění po tomto léku není. Nejspíše jde o nevýznamnou hormonální poruchu. Test ale pro jistotu zopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den.S priatelom sme mali bezochranovy styk a planujeme pocat babatko.Poslednu menstruaciu som mala 15.6.2014.Chcem sa Vas opytat,ako mam dalej postupovat,kedy si mam spravit tehotensky test a kedy mi zacnu prve naznaky tehotenstva?Prosim Vas ,mozete mi svoju odpoved poslat na moj mail- lydiapisklakova701@gmail.com
Lydia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test si udělejte po 2 týdnech. Potíže nemusíte mít žádné

Odpovídat na osobní mail nelze

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý deň, aký máte názor na ,,kvapku lásky,,? Mali ste už prípad, kedy už len z nej ostala pacientka tehotná? S partnerom praktizujeme už vyše roka prerušovaný styk, zatiaľ som neotehotnela, čo si o tom myslíte? Dá sa to praktizovat dlhodobejšie aj nadalej, ak sa partner urobí mimo mňa?
Inga
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění při přerušovaném styku je poměrně časté. Nejde o spolehlivou antikoncepci

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den, je mi 44 r. ,mam jeden vajecnik polypy na maternice menstruacia mi meska 10dnidnes som si robila tehotensky test je negativny neviem mozem byt tehotna alebo je to predmenopausa lekar mi odporuca operaciu polypov teraz ma dovolenlu nema mi kto poradit prosim vas o nazor dakujem
Miroslava
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně jde o hormonální poruchu v souvislosti s opravdu s premenopauzou. Test ale pro jistotu zopakujte. Je-li negativní,  ještě týden vyčkejte

MUDr. Jan Šulc

různé
Ahoj,
mám takovou otázku. Beru antikoncepci a asi před 4 týdny jsem měla antibiotika. Měli jsme s partnerem sex bez kondomu. A asi po 3 týdnech jsem si v pochvě nahmatala kuličku o velikosti „pinponkáče“.Je možné že by to mohl být plod?.Ta kulička se nachází asi 2cm pod pupíkem. Bojím se:/ Poraďte prosím.:/ - otázka upravena poradcem
Eliška Sedláčková
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O zcela jistě nejde. Více na dálku neporadím

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobrý den pane doktore, je mi 33 a půl, bezdětná. Před 3 lety jsem darovala vajíčka, konkrétně mi bylo odebráno 7 po údajně delší stimulaci než obvykle, nereagovala jsem dobře. Nyní jsem se rozhodla darovat podruhé, nicméně již nejsem vhodná dárkyně z důvodu nízké hodnoty AMH (0,69). AMH zjišťují povinně poslední dva roky, takže hodnotu z toho dřívějška se už nikdy nedozvím. Mám pravidelný MS co 26 dní s tím,že 2-3 dny před 26.dnem špiním. Mám podezření na vysoké FSH, jelikož už mi před asi 5ti lety bylo zjištěno právě z důvodu krátké MS. Myslíte, že je pravděpodobnost, že budu mít s otěhotněním problém? Mám přítele, ale procházím rozvodem a chtěli jsme ještě nějakou dobu počkat (min do příštího roku). Měla bych se znepokojovat hodnotou AMH v souvislosti s mým věkem? Děkuji za Váš názor/radu a Váš čas!
Sofie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nízká hladina AMH opravdu může signalizovat problém s otěhotněním. V kombinaci s vyšší hladinou FSH  s vysokou pravděpodobností.  Vím, že je to těžké, ale radil bych těhotenství dlouho neodkládat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den. Pane doktore chci se zeptat bývávalo mi špatně (na zvracení) měla jsem bolesti v podbříšku,antikoncepci beru,ale zepomínala jsem si brát s přítelem jsme měli často sex..Potom jsem dostala menstruaci ale měla jsem to jen 4 dny,je možné že jsem těhotná? (Před menstruací jem si dělala těh. test a byl negativní). Děkuji
Jana Č.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Spíše těhotná nejste, ale pro jistotu doporučuji test zopakovat

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze