Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Od 23.7. do 2.8. je lékař na dovolené, takže nebude odpovídat na vaše dotazy. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

antikoncepce
Dobrý den,
užívám antikoncepci (Luisea) a zajímalo by mě, zda musím i přesto používat prezervativy, aby nedošlo k otěhotnění nebo je antikoncepce dostačující ochranou?
Děkuji - otázka upravena poradcem
antikoncepce
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Antikoncepce je dostatečnou ochranou před otěhotněním

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, beru HA Luisea u které při pauze (4 dny) nemívám menstruaci, tak jestli je lepší nechat si předepsat jinou, kde bude pauza delší a budu menstruaci dostávat a jestli nevadí když je nemám dlouhodobě? Lékař mi řekl že to nevadí když je nemám. Luisea mi zatím vyhovuje ze všech HA nejvíc.Děkuji
Terka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vynechání krvácení nevadí

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,
4.7 mi začala menstruace a všechno bylo v pořádku,ale 6.7. skončila. Měla jsem nechráněný pohlavní styk den po skončení a také bylo vše v pořádku, ale 10.7 jsem znovu začala krvácet. Můžu být těhotná? A je to normální? Nebo mám raději zajít k doktorovi? Děkuji za odpověd - otázka upravena poradcem
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde pravděpodobně o příznak těhotenství, nýbrž o hormonální poruchu. Lékaře navštivte, pokud krvácení během 1-2 dní neustane

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, včera jsem měla poslední den 7 denní pauzy. Dnes jsem měla s přítelem pohlavní styk, ale prášek jsem si vzala až po tom. Přítel se neudělal do mě. Můžu být těhotná? Děkuji za odpověď.
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li doporučená pauza 7 dní, funguje antiko ochrana i v době této pauzy

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak dlouho se může brát hormonální antikoncepce? A také zda jsou nějaké přípravky, které zajišťují hormonální rovnováhu, případně, jak zjistím, že některé mé hormony v rovnováze nejsou. Děkuji za odpověď.
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hormonální rovnováhu zajišťují  všechny kombinované antikoncepční přípravky.

Užívat lze bez obav roky

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,
s partnerem se pokoušíme o miminko, beru léky na tlak ( Betaloc ZOK 50mg ) a tvralo dlouho, než jsme vybrali ty, které mi budou vyhovat. Vím, však že léky na tlak jsou v těhotenství nebezpečné a musí se pak vyměnit, za jiné, vhodné při těhotenství... může ublížit plodu braní stávajících léků, než zjistím, že jsem těhotná a léky vyměním? Děkuji za odpověď .
- otázka upravena poradcem
HelenaF
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O léčbě při plánu těhotenství musí rozhodnout lékař, který Vám léky předepisuje.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
mám dotaz ohledně vynechané Antikoncepce. Začala jsem, asi po roce neužívání opět užívat antikoncepci Lindynette. V průběhu užívání 2. platíčka jsem si zapomněla vzít 13. tabletu a ten den sjem měla nechráněný pohlavní styk. Zapomenutou tabletu jsem si vzala cca až po 18 hodinách a další v obvyklou dobu. Může se zde vyskytnout pravděpodobnost otěhotnění? Děkuji - otázka upravena poradcem
Marta - vynechaná antikoncepce
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění jehodně  nepravděpodobné, ale ne zcela vyloučené

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
dobry den mam 40 rokov a asi pol roka mam problemy s menstr. Zacalo sa to vynechanim menzesu a naslednym silnym krvacanim po ktorom bola vykonana KET a hysteroskopia. Vysledok bol prosta hyperplazia endometria II s cystickou dilataciou zliazok bez atypii. Mens. som mavala cely zivot silnejsiu cca kazdych 29-33 dni. Mam Leiden mutaciu a problemy s tlakom. Lekarka mi odporuca opat vykonat kyretaz alebo hysterektomiu. Teraz mi menzes vynechal opat , dostala som injekciu , ale ani za 12 dni zatial nic. Sliznicu mavam od 12-19 mm. Chcem sa opytat ci existuje aj nejaka vhodna liecba, alebo je naozaj nutne maternicu dat prec. Mam z toho velke obavy. Nikdy som gyn. problemy nemala a cytologia je dobra. Viem, ze tento problem nema nic spolocne s cytologiu, ale telom maternice. Velmi vam dakujem za rady
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Osobně bych doporučil pravidelné užívání gestagenu v druhé polovině cyklu

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den včera jsem si v jednu odpoledne vzala antikoncepci a v pu losme večer jsemměla řidší jednorázovou stolici je možné že jsem tam tu tabletku viděla celou?Popřípadě jak trvá antiko dlouho než se vstřebá zbývá mi do konce plata 4 tablety.
Evca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tabletku jste vidět nemohla. Nicméně určité ohrožení antiko ochrany nelze vyloučit

V podobných případech doporučuji raději užít 1 tbl navíc co nejdříve. Nyní už to ale nemá smysl

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry vecer, brala jsem antikoncepci Lunafem vice jak 5let. Ted jsem udelala na pul roku pauzu a zacala ji znovu uzivat. Ani nevim co me to napadlo, ale po dobrani prvniho platicka, bych mela zacit s dalsim, ale ted si nejsem jista jestli jsem posledni prasek vzala v utery nebo stredu. Mam radsi pockat nez se dostavi dalsi menstruace a zacit znovu? Nebo muzu vzit klidne uz v pondeli (tedy s tim, ze to bude urcite mensi pauza nez 7dnu)? Predem dekuji za odpoved.
antikoncepce
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Užijte, jak píšete. pauza o 1-2 dny kratší nevadí

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den dne 4-5 července jsem měla nechráněný pohlavní styk.. Tu dobu jsem nebrala postinor.. Dne 19.července bych si měla dělat těhotenský test... Jenže tu dobu mám dostat menstruace.. Takže ten test si udělám podle menstruace.. A chtěla bych se zeptat dne 12.července jsem měla zase nechráněný pohlavní styk mohu vzít lék postinor? I když mě čekají menstruace? děkují za Vaší odpověď anonym
anonym
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Postinor můžete užít kdykoli, bez ohledu na menses. To samé platí pro těhotenský test

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,prosím o Váš názor. Přecházím z Ha Gracial(22 tablet)na Ha Leverette.Je vhodné udělat 6 denní pauzu,poté nasadit Leverette nebo začít užívat první den menstruace? Děkuji a přeji hezký den
Lena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Postupujte dle návodu na příbalovém letáčku nové antikoncepce

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den,
Jsem v 6 mesici tehotenstvi - vse zatim probiha v poradku, bez komplikaci, miminko je dle vysledku a Utz zdrave. Pri Utz v 21tt mi doktor rekl, ze mam dve placenty - jedna vpredu vpravo a druha pridatna vzadu vlevo. Pry to nicemu nevadi. Meli to tedy byt dvojcatka? Nebo kde se tam mohla vzit? Nebude miminku prekazet v rustu, bude mit v deloze dost mista? Mnohokrat dekuji - otázka upravena poradcem
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O dvojčata pravděpodobně nešlo. Příčiny vzniku přídavné placenty přesně neznáme. Plod není po stránce místa v děloze nijak omezen

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, špatně jsem pochopila instrukce lékárníka a vzala jsem obě tabletky Postinoru 2 najednou. Sex jsem měla nechráněný, ale ejakulace byla mimo pochvu. Chtěla bych se zeptat, zda se tím sníží účinnost tabletky nebo zda tím účinnost zcela zmizela.
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Účinnost bude nejspíše snížená

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den, je mi 21 let mám pravidelný pohlavní styk a vždy po pohlavním styku mě bolí podbříšek a vaječníky. Moc děkuji za odpověď
Diana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčin může být řada. Bez vyšetření nelze dost dobře poradit. Navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den pane doktore. Beru antikoncepci pravidelne v 20:00. V dobu kdy jsem mela mít pauzu jsme jeli na dovolenou, takže jsem začala brat hned další platicko abych se menstruaci vyhla. Naposled ve stredu jsem mela nechraneny pohlavní styk. V patek a sobotu jsem zapomnela užít prášek. Takže jsem v neděli v 8:20 ráno užila dva prášky a pak večer jeden v 20:00 jako obvykle. Od te doby pouzivame navíc kondom. Ovsem o 6 dni později jsem začala spinit hnedym vytokem. Je riziko těhotenství vysoké ? Nebo to může byt jen narušení menstruacniho cyklu.
terkaaaaaaa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není pravděpodobné, ale zcela vyloučit nejde.

Slabé krvácení je při užívání bez pauzy poměrně častým jevem - doporučuji vysadit a začít znovu po standardní pauze

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den meli jsme s pritelem sex za jak dlouho musim nasadit antikoncepci? Jeste jsem si nedosla k doktorovi a me zajima jestli nemuzu byt tehotna?
Helenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění nejspíše nelze vyloučit.

Postkoitální antikoncepci lze užít do 72 hodin, speciální do 120 hodin. Nasazení běžné antikoncepce již význam zpětně nemá

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pane doktore,
Ve 22tt mam placentu na přední straně břicha, cítí i tak miminko me hlazení? Ja jeho pohyby uz lehce ano - zatim takové oťukávání. Dekuji - otázka upravena poradcem
Zdena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Co plod cítí a co ne, netuším.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jestli je dobrá volba zkombinovat používání kondomů s pharmatexem. Nebo jakým jiným způsobem kromě HA se dá účinně chránit před těhotenstvím?
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to možnost. Dále do úvahy přichází např. nitroděložní tělísko

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den,
ted v 10 tt mi byla odebrana krev(HIV,atd). Je v tom i stitna zlaza? Predloni sem ji mela hranicni. A mam strach,jestli se mi tehotenstvim nyni nezhorsila.
V lednu mi delaly test a byl v poradku.
Dekuji - otázka upravena poradcem
Paja
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Povinný test to není. Co přesně  odběry zahrnovaly, musí říct Váš gynekolog

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, pane doktore,
pravidelně užívám HA, v pátek 26.6. jsem měla pohlavní styk a následující den jsem si pilulku vzala o neco pozdeji nez normálně. Poslední pilulku jsem si vzala 28.6. v neděli s tím, že mi v balení zbyla jedna poslední a tu už jsem nedobrala. Menstruace mi začala 30.6. v úterý a následně jsem začala normálně užívat HA.
Nepociťuji na sobě žádné změny, žádná ranní nevolnost nebo tvrdnutí prsou. Jen se mi zdá, jakobych měla stále nafouknuté břicho. Je možné, že bych byla těhotná??? Jsem ještě docela mladá, tak z toho mám strach.
Děkuji za odpověď. Marie - otázka upravena poradcem
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění je vysoce nepravděpodobné. Jistotu může přinést gravitest

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den, při mazlení a sprše se mých genitálií několikrát dotknul a přejel po nich přítelův penis, došlo i ke krákému prstění (netuším jestli měl na těch prstech nějaké kapky touhy nebo ne) ale přítel se neudělal, nicméně kapičky touhy nevylučuji.. Měla jsem začátek menstruace, ta hned den na to vypukla. Asi týden a půl předtím jsem měla postinor, takže mi menzes hapruje.
Existuje nějaké malé riziko těhotenství? - otázka upravena poradcem
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Riziko otěhotnění je velmi velmi malé

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den píšu opět nebot jsem to v příbalovém letáčku nenašla. Začínám brát poprvé antikoncepci jelikož jsem si pro recept přišla až 3. den své menstruace tak mi paní doktorka poradila at si ho vezmu tuto neděli nebo-li 5. den menstruace, proto bych se chtěla zeptat kdy začnu být chráněna ? Děkuji
Monča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na konkrétním přípravku. Obvykle je uváděn týden a více.

Ještě jsem neviděl letáček, na kterém by to nebylo

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Vážený pane doktore, dobrý den. Jsem poprvé těhotná, dle posledního utz bych dnes měla být 17+5 tt, dle PM 17+4 tt. Na další kontrolu jdu 22.7, to budu dle PM 19+2 tt, dle utz 19+1 tt. Mám očekávat, že na kontrole bude proveden tzv. "velký ultrazvuk" na kontrolu miminka? Před 14 dny mi odebírali krev na triple testy, doktor říkal, že výsledky budeme probírat spolu s utz. Bude to tedy ten druhý " velký kontrolní" utz? Děkuji Vám za odpověď. - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na Váš dotaz musí odpovědět Váš gynekolog.

Tzv. "velký UZ" se provádí v rozmezí 20.-22.týdne - takže o něj jít může

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobrý den,
v červnu probíhala stimulace na ivf, které bohužel nedopadlo. souhlas pojišťovny na tento nevydařený cyklus je do 4.9.2015. Můžu další stimulaci zahájit již v cyklu v průběhu září? mám pojišťovnu 213. děkuji. - otázka upravena poradcem
Iva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, zda se podaří získat včas souhlas pojišťovny

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobré ráno, chtěla bych se zeptat začínám brát poprvé antikoncepci jelikož jsem si pro recept přišla až 3. den své menstruace tak mi paní doktorka poradila at si ho vezmu tuto neděli nebo-li 5. den menstruace, proto bych se chtěla zeptat kdy začnu být chráněna ? Děkuji předem za odpověd. S pozdravem Monča
Monča
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Odpověď najdete na příbalovém letáčku

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, 3.7. jsem si nechala po třech měsících vyjmout Mirenu. 5.7.jsem začala velmi silně krvácet, trvalo to do 6.7, pak náhle ustalo. 7.7(a 8.7. a 9.7) jsme měli nechráněný styk.Mám pocit, že jsem těhotná.Je to možné tak rychle?? Na UZ dne 3.7. mi lékař řekl, že budu ovulovat. Děkuji
Kristla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není podle mne  příliš pravděpodobné, ale ani není zcela vyloučené

MUDr. Jan Šulc

myom
Dobrý den, prosím o radu 36let bez dětí. problém s menstruací silné bolesti v podbřišku a silné krvácení. Před 3 měsíci zjistili dle vyš. cituji: UVZ: děloha v RVF 84x52mm, endometrium vysoké 8 mm ve fundu myom o velikosti 57x65 mm.Byla jsem na kyretáži ale neúspěšná kvůli velikosti myomu, mám krvácení mimo cyklus,krev tmavá ze tekla i stříkala až ke kotníkům. Jela jsem tedy na pohotovost a dle vyšetření: palpa.děloha v RVF zvětšena do velikosti mužské pěsti UZ děloha v RVF 98x61mm, intramurálně myom 60mm, endometrium 6mm.
Z:menometrorrhagia recid, po pc-benigní, myoma uteri crescens. Intramurální leiomyom dělohy. Děloha obráceně a myom položen vzadu roste z dělohy nejde odstranit jen myom.Doporučení je odstranění dělohy protože myom vyrostl o cca 10 mm za 1 měsíc a stále roste. Nabídli mi antikoncepci, lék Esmya nebo tělísko mirenu ale upozornili že ani jedna varianta vzhledem k velikosti myomu nepomůže, je nutné odstranění dělohy nebo vyzkoušet jinou z nabízených variant? Děkuji - otázka upravena poradcem
Eva Nováková
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hodně záleží na tom, zda plánujete těhotenství. Pokud ano, určitě bych zkusil  kůru přípravkem Esmya.

Tato léčba přichází ale do úvahy i v případě, že těhotenství neplánujete

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

chtěla bych se zeptat, zda je možné, že jsem těhotná. Nechráněný pohlavní styk jsem měla 26.6. a menstruace měla přijít mezi 29.6.-3.7. a stále nic (teď je 10.7., ejakulace byla mimo vagínu). Test jsem si udělala a vyšel negativní. Je možné že je na domácí testování brzy? Momentálně jsem v zahraničí, ale po příjezdu si zajdu k lékaři. Ráda bych však věděla, zda je otěhotnění možné. Děkuji. - otázka upravena poradcem
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

14 dní po styku by měl být test jasně pozitivní. Tedy těhotná nejspíše nejste. Vždy ale doporučuji pro jistotu test opakovat

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
dobrý den muzu se zeptat kdyz mlady se do me udelal ..jsem tehu. kdyz uz par dní mi je zle a mam ranní nevolnosti!
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Zkuste gravitest
pohlavní styk
dobry den pane doktore, mela bych trapnou otazku ale strach mam a vim, ze to bylo spatne, ale da se otehotnet s preejakulatu ?? mela jsem p.styk bez ejakulatu do pochvy 1.12 a pohlavni styk s ejakulatem do pochvy 5 a 6.12 menstruaci jsem mela 23.11. a koncila 26.11 kdy je mozne presne otehotneni ? a ovulace byva okolo 14-16 den . dekuji za odpoved Karolina
karolina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnět z preejakulatu je teoreticky možné.

Vaším dalším  dotazům nerozumím

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, takze asi takhle jiz dva mesice se snazime o mimi brala jsem i kyselinou listovou. muj dotaz dne 3.7 jsem mela plodny den ten hlavni sex jsem meli asi od tri dnu po ukonceni ovulace tudis nejak do 6.7. na vytoky netrpim kdy je mozne ze by se po pripad ukazaly dve carky? protoze kdyz jsem vcera zkousela rano tehu test byla tam naznak i druhe carky ale odpoledne uz ne tak by me tedy zajimalo kdy to mam zkusit znova dekuji moc bych si prala dat pozitivni test pritelovy na svatbe tu mame 15srpna :-) dekuji za odpoved
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Test doporučuji - viz archiv - 2 tydny po styku

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den . Tak pokud byl test negativni a pritel se do me neejakuloval, tak proc se mi potom nedostavila menstruace . Tlaky v podbrisku mam jako bych to uz mela dostat ale porad nic.v cem muze byt problem.
romana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Asi je příčina v hormonální poruše

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den , mam takovy problem ze mi problizne 11 dni meska menstruace , menstruaci mam nepravidelnou ale posledni 4 mesice chodi ve stejny datum a trpim predmenstruacnim syndromem , delala sem si 3 dny pred MS tehotensky test a vysel mi negativni druhy sem si delala 3 dny po meskani MS a taky mi vysel negativni, Posledni dobou me neustale poboliva brisko , boli me prsa a mam zmeny nalad je sice pravda ze posledni dobou sem ve velkem stresu tak je mozne ze by to mohlo byt tim ? nevim zda mam jeste vyckavat a nebo si udelat dalsi test ? dekuju za vasi odpoved
KATKA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Stres může být určitě příčinou.

Test může odhalit pouze těhotenství vzniklé více než před 2 týdny. Podle toho event. test zopakujte či neopakujte

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den jsem ve 33 tt ( 32+3), je mi to trapne,ale je to par dnu co mi objevil na konecniku takovy vycnelek kuze?- na internetu jsem dohledala , ze asi hemeroid, nektere obrazky byly desive, tak to uplne nemam. Co s tim? Gel z dubove kury nepomaha, je to hodne neprijemne, boli to,ale nekrvaci, zatlacit nejde. Kdyz jsem byla u gynekologa,neprohled me jen rekl , ze hemeroidy asi , ze si mam koupit ten gel z dubove kury. Dale citim poslednich nekolik dnu miminko hodně dole, jakoby mi tlacilo na čipek,az se kolikrat chytnu za bricho jak je to neprijemne nebo zaboli, pry to dle lekare nemam resit,dite si dela prostor, CS mam pry 3, obcas me chytaji krizove bolesti, jaky je vas nazor? Podle posledniho mereni ve 32 tt ( 31+1) , miminko vse ok, vaha 1770 g. Děkuji
Marketa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že nejde o nic neobvyklého. Obtíže s hemeroidy může pomoci řešit specialista -proktolog

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den pane doktore, je mi 26 a beru antikoncepci vkuse, tudíž vynechávám po cca 3 měsících, nechám proběhnou mentruaci a zase začnu brát. Nikdy mi to problém nedělalo a menstruace se do tří dnu po vynechání dostavila.Chci se zeptat jestli je hodně velký problém když v pondělí vynecham prášek, ale než začnu po týdnu brát znovu, tak se menstruace nedostaví, tudíž ten cyklus neproběhne, je možné že se dostaví třeba po 10ti dnech v době kdy už anti zase beru? Těhotná nejsem. Děkuji
Týna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vynechání krvácení není při tomto způsobu užívání nic neobvyklého. Během užívání se obvykle menstruace neobjeví. Pokud ano, vysaďte a udělejte doporučenou pauzu

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, jsem poprvé těhotná, nyní 18 tt. Ráda bych se zeptala, zda jsou normální občasné bolesti v podbřišku, pocit tlaku, táhnutí apod? Nemám křeče, nešpiním. Jen mě někdy zabolí bříško. Je to normální? S jakou bolestí bych měla případně navštívit lékaře? Dále mám otázku k výtoku. Trpím silnějším výtokem, který je bez zápachu, nesvědí, někdy je vodový, někdy mléčný, někdy trochu do žluta. Nejvíce je ho v dopoledních hodinách, odpoledne již méně. Je to také normální? Mám se obávat unikání plodové vody? Děkuji.
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hojnější výtok je v těhotenství běžný. Občasné píchnutí v podbřišku také. Na obé ale upozorněte svého lékaře při pravidelné kontrola. Pokud by se obtíže vystupňovaly, navštivte gynekologa ihned

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda mohu byt těhotná když jsem se svým přítelem neměla sex ale pouze jsme se o sebe nazí třeli penisem a vaginou poté jsme se dělali navzájem a i každý sám a on mi nakonec vystříknul na břicho. Předem děkuji
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není pravděpodobné, ale také ne zcela vyloučené

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry vecer. Chci se vas zeptat muzu byt tehotna kdyz jsme mely nechraneny sex a pritel se do me neejakuloval? Test negativni , menstruaci jsem mela mit3.7 a uz 7dni mam zpozdeni.Nechtela bych otehotnet jelikos jsem 5 mesicu po cisarskem rrezu prosim o radu
romana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li test negativní, je těhotenství nepravděpodobné. Vždy ale doporučuji pro jistotu test opakovat

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,dcera užívá 3 měsíc antikoncepci Sidreta a na příbalovém letáku je psané,že menstruaci by měla dostat 2-3 den,ale ona ji dostala,až pátý den,tak jestli to je v pořádku a začala po antikoncepci přibývat na váze,tak jestli by jste mě mohl poradit,jestli by neměla začít užívat jinou antikoncepci?Děkuji a jestli by jste mě mohl poslat odpověď na adresu MaFl04@seznam.cz.Přeji hezký den Marie.
Marie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Lehké opoždění menses není nic neobvyklého. Přibírání na váze obvykle záhy ustane - takže bych zatím spíše změnu nedoporučoval

Odpověď na mail není možná

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobry den,jsem na konci 10 tt,zacalo me hlavne vecer pobolivat od pupiku nahoru,asi zazivani. To je asi v tehotenstvi normalni,ze? V podbrisku me obcas jen pichne....zadne jine potize nemam. Dekuji za nazor
Paja
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Není to zcela typické, ale mlže opravdu jit o zažívací obtíže - doporučuji na to upozornit lékaře

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, můj lékař mi doporučil, že po 45 roku nemám užívat antikoncepční pilulky kvůli zvýšení rizika trombózy a doporučil mi hormonální tělísko. Nenabídl mi však druhy hormonálního tělíska ani jinou alternativu. Chtěla bych se zeptat na váš názor. Děkuji za odpověď.
Jitka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hormonálně aktivní tělísko je rozumným řešením. Na trhu jsou pokud vím jen dvě tělíska- Mirena a Jaydess

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
dobrý den, beru antikoncepci a dostala sem menstruaci přesně v den kdy mám a stejně silnou jako normálně, ale skončila po dvou dnech, mám se obávat?
tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zkrácení krvácení je u HA běžným jevem

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, jsem v 16 týdnu těhotenství a z vážných osobních důvodů bych chtěla přerušit těhotenství, zdravotní komplikace nemám. Je to ještě nějak možné?
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to možné jen ze závažné zdravotní indikace. Může být i psychiatrická

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den je mi 15 a měla sem před rokem pvní menstruaci no a asi 3 mesíce sem špinila krev no a doktorka mi to zastavovala a vyvolavala no a ted uz se mi srovnala ale mezi tim mam výtok lepkaví bělaví výtok mám to skoro každý den nějak moc to nesvedí. chtěla bych se zeptat co to je?
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně jde o narušené poševní prostředí. Navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobý den, chtěla jsem se zeptat. beru 4 plato antikoncepce Belara , vždy před menstraci mam natekla prsa. Dnes sem si prasek vzala cca o 2 hodiny pozdeji(spise neco vic nez hodina a pul) a vecer mi prsa natekly a bolí (jedno) na straně. Je to normální při antikoncepci nebo bych ji měla vyměnit ? (je to toje první)
Laďka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to běžné. Pokud Vám to ale vadí, změna je možná

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den , Chtěla jsem te zeptat. beru antikoncepci Belara , pravidelně v 18:00 ale dnes jsem si prášek vzala o hodinu a třičtvírtě cca později. může dojít k těhotenství ? četla jsem na příbalovém letáku že 12 hodin u téhle antikoncepce nehraje roli, ale radeji bych se chtěla zeptat. Děkuji
Anežka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

+- několik hodin opravdu nehraje roli

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den pane doktore,
měla jsem pohlavní styk 4 dny před ovulací (přerušovaná soulož 2x po sobě), pak nechráněný styk přímo v den ovulace (s ejakulací dovnitř). Je možné abych otěhotněla z toho prvního styku, pokud by se k vajíčku dostaly obojí? Resp.je větší šance, že vajíčko oplodní spermie "čerstvější"?
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obojí je možné.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den, zacala jsem uzivat antikoncepci prvni den, hned jak se objevilo krvaceni,i kdyz nebylo silne,takove slabsi. chci se zeptat, zdali uz jsem chranena nebo ne? Jsem takova paranoidni a porad si rikam, jestli uz tedy jsem chranena nebo ne? Dekuji za odpoved.
lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Antiko ochrana by již měla fungovat. Chcete-li max jistotu, vyčkejte týden

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den,
už pár dní mám drobné bolesti "tam dole". Všimla jsem si, že tam mám něco trochu oteklého/napuchlého. Pravděpodobně stydký pysk, já nevím.
Nebolí to nijak hodně, jen když jsem v klidu - a ani tehdy ne tolik. Dopoledne chodím na brigádu a tam to ani nevnímám.
Sex jsem ještě neměla, přítele ale mám a tohle se mi ještě nestalo. Jiné věci jsme ale dělali, možná petting? Nevím, nikdy jsem se o to, jestli to má přesnou definici, nezajímala. Není možné, že je to nateklé kvůli přílišné "námaze"? Myslím totiž, že mě to takhle bolí od chvíle, kdy jsme se viděli naposledy.
Do práce jezdím denně na kole, tak mě napadlo, jestli se to tím nemohlo ještě více zhoršit, a proto je to nateklé.
Chtěla jsem se zeptat, jestli ten otok zmizí sám, a jestli to není něco vážnějšího. Nerada se s čímkoli svěřuji, takže návštěvu doktora vidím až jako krajní řešení.
Hledala jsem si o tom něco i na internetu, nic jsem ale nenašla.
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bez vyšetření nelze moc poradit. Snad jen sprchování proudem vody a zkuste omezit jízdu na kole

MUDr. Jan Šulc




mobilní verze