Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám odpoví MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

různé
Dobrý den, mám chronickou anální fissuru, který je prý dost velká, ale pan doktor mi to spojil nějakým lasere, jenomže mě to pořád bolí při a po stoli, jinak ne.´Dostal jsem mastičku kterou mám mazat 5x denně. Chtěl jsem se zeptat do kdy se to asi zahojí, nebo kdy odejde bolest? jestli je to normální a mám to přečkat, nebo se něco pokazilo a mám opět zajít za doktorem.
Martin
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Váš dotaz směřujte na specialistu pro onemocnění konečníku - proktologa

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den.
Užívám HA Lindynette, ale přecházím na Stodette. Chtěla bych se zeptat jestli vadí, když jsem začala brát Lindinette ještě před menstruací a jestli mě pak budu při přechodu na Stodette chráněná. A také bych se chtěla zeptat za jak dlouho budu chráněná když jsem HA začala brát před menstruací. Děkuji - otázka upravena poradcem
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Záleží na mnoha okolnostech - obecná odpověď neexistuje. Záleží na tom, kdy přesně jste začala užívat. Podobný postup příliš nedoporučuji

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
užívám antikoncepci Lindynette. Je nějak zdravotně závadné užívat tuto HA v kuse (bez přestávky na menstruaci) déle než 3 měsíce? Předem děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Michaela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
viz archiv odpvědí
těhotenství
Dobrý den, kdy začíná poprvé tvrdnout břicho v těhotenství týden či měsíc? Může to být hned od prvopočátka nebo až ve 2 trimestru?
děkuji za odpověd - otázka upravena poradcem
Lucka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Ojedinělé kontrakce se objevují obvykle od poloviny těhotenství - ne ale více než několik málo za den

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
Dobrý den, v červnu jsem podstoupila IVF, bohužel neúspěšně. Nedošlo k ET, málo vajíček, nereagovala jsem moc na léky. Před půl rokem mi byla odstraněna velká cysta z pravého vaječníku - endometrioza. Nyní jsem po menstruaci, která byla delší než jindy a občas mě píchne v levém vaječníku. Chtěla bych se zeptat na Váš názor o co by se mohlo jednat a zda to může být způsobeno IVF, nikdy jsem toto nepociťovala a bojím se, protože tento vaječník by měl být zdravý. Je mi 27let. Moc děkuji za odpověď
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Vliv IVF nepovažuji za pravděpodobný. O co přesně ale jde bez vyšetření neposoudím. Obraťte se na svého gynekologa

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak si vypočítám ovulační dny. Mám hrozně bolestivou menstruaci.

 moje gynekoložka mi doporučila přebírat antikoncepci s tím, že nebudu menstruovat. Ted už ji přebírám asi 4. měsíc. 1. a 2. července jsem si zapoměla vzít antikoncepci a pak mi začali bolesti břicha. Prášky jsem zase navázala ale zase jsem zapoměla 6.7. si vzít prášek. Ted bolesti podbřišku ustaly. Myslíte že bych mohla být těhotná? Vůbec nevím kdy ovulaci mám a kdy ne. Ani jak je vysoká pravděpodobnost otěhotnění když takhle přebírám. Předem děkuji za brzkou odpověd. Spřáním hezkého dne

- otázka upravena poradcem
Daniela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Užíváte-li antikoncepci, neovulujete. Antiko ochrana funguje i při prodloužení cyklu. Nikoli ale v případě vynechávání. Těhotenství je nepravděpodobné. Více ale řekne těhotenský test po 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Výžený pane doktore, dobrý den. Dnes jsme dostali s partnerem výsledky sprmiogramu. Již 8 měsíců se snažíme neúspěšně o dítě. Výsleky jsou takovéto: koncentrace spermií v 1ml: 48 mil, celkový počet 192 mil, motilita progresivní 29%, neprogresivní 2%, nepohyblivé 69%, celková pohyblivost 31%, leukocyty 1 mil/1ml, morfologie >=4% morfologicky normálních tvarů spermií, závěr asthenozoospermie. Je s takovýmto spermiogramem možné přirozené početí? Dá se spermiogram zlešit? Jak spermijky rozpohybovat? Děkuji mnohokrát za Váš čas.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Početí přirozenou cestou je možné, ale pravděpodobnost úspěchu je snížená. Doporučuji ale určitě v odstupu cca 2 měsíců spermiogram zopakovat. Z jednoho vyšetření nelze dělat závěry. Může jít o náhodný propad.

Nález pomůže zlepšit:

Dostatek antioxidantů – čerstvé zeleniny a ovoce

Zvýšený přísun vitamínů – především zinek, B6, B12 , E

Nenosit těsné spodní prádlo ani kalhoty

Omezit pobyt v sauně či horké koupele, naopak sprchování studenou vodou může pomoci

Pozor na kouření a alkohol, ale i na nevhodné sporty (vzpírání, extrémní cyklistika, aj.)

Škodit může i posilování s užitím doplňků stravy zamřených na zvýšenou tvorbu svalstva

Důležitá je také psychická pohoda a celkově zdravý životní styl

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den uzivala jsem a antincepci byla jsem varovana ze jj musim pouzivat kazdy den ve stejnou hodinu nekdy jsem si vzala prasek az vecer paarklrat az rano delala jsem si test vysel mi tam slaby duch potom jeste jdnou ale byl negativni zvracim uz asi 14 dni jsem unavena v puse mam chut jako bych cucala zelezo bricho se mi zvetsilo i prsa je moznost ze jsem tehotna a mam malo hcg dekuji predem za odpoved
jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativním testu je těhotenství nepravděpodobné. Pro jistotu doporučuji test zopakovat Případně navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

prosím o informaci, kdy lze z těhotenského testu nejdříve zjistit těhotenství po styku.
Děkuji - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle u testu z moče po +- 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,

prosím o informaci, kdy lze z těhotenského testu nejdříve zjistit těhotenství po styku.
Děkuji - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle u testu z moče po +- 2 týdnech

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den .Mela bych dotaz.Ma posledni menstruace probehla v obdodi 2-6.6 .Se svym pritelem jsem spala 21.6 a pri styku nam prasknul kondom,ale zaregistrovali jsme to vcas a on se do me neudelal a dal jsme ani nepokracovali .HA neberu.Dnes je 7.7 a menstruace stale nikde .Ma uz
zpozdeni 5dni.Jiz jsem si delalala 4 testy a to 1.7,3.7,5.7 a 6.7 a vsechny mi vysli negativni .Zadne priznaky tehotenstvi nemam jen mam citlivejsi bradavky ale to mam vzdy kdyz mam mit menstruaci .Myslite si ze bych mohla byt tehotna? - otázka upravena poradcem
Karolina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativních testech po 2 týdnech od rizikového styku považuji těhotenství za vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, měla jsem pohlavní styk s přítelem během menstruace, měla jsem tampón a on se do mě udělal, není to dlouho (cca 3dny) bojím se abych nebyla těhotná, jaká je pravděpodobnost, že jsem v tom?
tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění nepovažuji za pravděpodobné. Vždy ale doporučuji pro jistotu po 2 týdnech gravitest

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den,chcem sa spytat,uzila som escapelle
13,17,36,39 Dni od styku testy negativne a v sobotu,po 36. dnoch pd krvacania z escapelle som,zacala krvacat,ale je to o dost slabsie krvacanie zda sa,ze bude po 3,dnoch koncit.
je to normalne? alebo sa mam bat?dakujem pekne - otázka upravena poradcem
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Atypický průběh krvácení je po užití Escapelle častým jevem. Při opakovaně negativních testech považuji těhotenství za extrémně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

cysta
Dobrý den,

jaké je riziko opakovahého výskytu mucinosniho cystadenomu vaječníku? Před půl rokem mi byl jeden vaječník + vejcovod kvůli tomu odebrán. Stačí preventivní sledování 1 za půl roku?žádné problémy jsem neměla, "cysta"byla zjištěna na preventivní prohlídce. Jaký je rozdíl mezi cystou a mucinosnim cystadenomem?Co radíte po takovém zákroku pacientkám vy? Děkuji. - otázka upravena poradcem
Dagmar
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Cysta je běžným jevem, obvykle následek nesprávně proběhlé ovulace. Mucinosní cystadenom je již typický nádor, byť nezhoubný.

Odpovědět ohledně rizika opakovaného výskytu a i po stránce sledování by měl, i s ohledem na přesný histologický nález, specialista - tedy gynekolog-onkolog. Jeho doporučeními se řídím i já.

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den, s přítelem jsme měli pohlavním styk druhý den mé menstruace, ejakulát byl na místech mého těla nikoliv uvnitř mě, po půl hodině jsme zkusili sex znovu, ještě před druhým pokusem jsme měli orální sex a poté partner asi 4x zasunul než jsem si uvědomila že by se měl vyčůrat. Vymočil se a pokračovali jsme, poté byl ejakulát zase mimo pochvu. Menstruaci mívám asi 5-6 dní. Je velká pravděpodobnost otěhotnění?
Různé
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není pravděpodobné, zcela vyloučit ale nelze

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den chtela bych se zeptat,kdyz jsem mela pred mesicem nechraneny pohlavni styk,ale normalne jsem pak dostala menstruaci a i tak radeji jsem si ale udelala test-vysel negativni a za tejden jsem si udelala dalsi,protoze me bolelo bricho a taky vysel negativni,ale objevil se tam skoro neviditelny duch. Myslite si ze bych mohla byt pres to vsechno tehotna? Kdyz ten styk byl 29.5.
Natalie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Těhotenství považuji za nepravděpodobné. Raději ale test ještě zopakujte. Odečítejte výsledek po v návodu doporučeném čase, ne později!

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,mám dotaz ohledně mamatestu 10. Může tento citlivý test ukázat falešněpozitivní výsledek 20 dní po styku a cca. 10 dní vynechání menstruace? Slečně vysadila antikoncepci lékařka z důvodu zdravotních potíží. Rád bych znal možnosti omylů těchto testů (jiný hormon, látka, možnost oklamání testu ?, případně existují nejaké zdravotní potíže které mohou ovlivnit výsledek?) Moc děkuji za odpovědˇ
...
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Falešná pozitivita je velmi vzácná. Testy jsou hodně spolehlivé, detekují prakticky jen těhotenský hormon, tedy HCG

Může ale dojít k tzv. časné ztrátě - test je pozitivní a následně přijde, třeba jen lehce opožděná, menstruace. To je poměrně častým jevem. Je-li ale test pozitivní a menstruace se nedostavuje, je těhotenství prakticky jisté.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore, chtěla bych se zeptat jestli je to možne když před necelými 2 měsíce my jsem potratila ale tendle měsic mám už po 2 menstruaci a test jsem si dělala dnes rano a byla tam 2 čarky ta druha byla slaba tk nevym jestli jsem nebo ne mam strašně nafouklí břicho, a prsa strašně mne bolijou už si nevym rady a navíc jsem před 2rokama byla na operaci cisty na vajecniku pak jsem po nake době otěhotněla a mam 10 měsíčního sina a tet zrovna jsem otěhotněla a jsem v 8 týdnů je to možne abych za ti 2 mnesice přibrala 5kg a mnela bolesti břich vubec nezvracim jen se mi chce pořat zvracet pomalu nejim před tim nez jsem znovu otěhotněla jsem mnela 40kg po prvnim porodu mam mentalni anorexii nemůže to miminku ubližit anorexii jsem dostala až po 1 porodů bojime se s přítelem o to miminko Prosím o radu, děkují za odpověď
Sabina1055
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ve Vaší otázce je hodně nejasností. Píšete, že jste před ani ne 2 měsíci potratila a dále že jste v 8. týdnu. To není možné.

Vaše obtíže ale po internetu stejně nevyřešíme - obraťte se proto na Vašeho gynekologa

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, poslední 2 menstruace jsem mněla strašně slabé až sem o nich skoro ani nevěděla a mněla sem je 2-3 dny a prášky mam začít brát teďko kdy mam menstruaci ale je taky strašně slabá a nevim jestli si první prášek mohu vzít teďko když mam tu menstruaci slabou. Děkuji za odpověď.
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Prášky, tedy předpokládám, že jde hormonální antikoncepci, užívejte dále dle návodu, tedy vždy se standardní pauzou (nebo s neaktivními tabletkami). Krvácením se již  neřiďte. Zeslabení krvácení je při užívání HA častým jevem.

Vše najdete na příbalovém letáčku

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, jak dlouho se musím jinak chránit, když jsem si zapomněla vzít dvě pilulky po sobě (8. a 9.)? Obě jsem si vzala zároveň ráno po zapomenutí druhé pilulky (tj. u druhé pilulky neuběhlo ještě 12 hod od pravidelné doby užití). Jaká je pravděpodobnost otěhotnění, když jsem v den zapomenutí první pilulky měla pohlavní styk? Užívám Belaru. děkuji
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jste vynechala 2 dny, dodatečným užitím té 2. tabletky se to už nezachrání. 1 tabletka je vynechaná a selhání ochrany nelze vyloučit. Záleží také na tom na tom, o jakou fázi cyklu šlo. Osobně bych zvážil postkoitální antikoncepci

MUDr. Jan Šulc

kojení
Pane doktore, prosím vás o názor: Trpím bolestivou ovulací, zhoršila se mi pleť a mívám velice nepříjemné stavy několik dní před menstruací, především co se týče psychiky: jsem podrážděná, depresivní, plačtivá, vzteklá atd...To vše až po porodu dcery a zejména poté, co jsem přestala plně kojit. Můj gynekolog se domnívá, že to může souviset právě s kojením, resp. nerovnováhou hormonů. Kojím třikrát denně, ale už jen spíše symbolicky. Myslíte si, že odstavení (dceři jdou dva roky) by mi mohlo pomoci? Děkuji!
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Určitě to stojí za pokus. Pokud by se stav ani pak nezlepšil,  mohla by pomoci hormonální antikoncepce.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
potřebovala bych potvrdit těhotenství. Na gynekologii se nemůžu už dva dny dovolat a ve středu odjíždíme na pět dní pod stan - na rockový festival.
Mám menstruaci zpožděnou už deset dní, bolí mě břicho a prsa, je mi nevolno. Těhotenský test mi vyšel dvakrát pozitivně - slabší čárka....
myslím, že na 99 procent těhotná jsem, ale chci se ujistit. Nebo myslíte, že tohle všechno může mít i jinou příčinu? Někde jsem četla, že se takto projevuje cysta....
Nechci na festivalu nic zanedbat, proto se ptám možná trošku hloupě. Děkuji - otázka upravena poradcem
K.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jste těhotná. Cysta nemůže způsobit pozitivitu těhotenského testu

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,
chci se zeptat, v květnu jsem vysadila prášky, v květnu se normálně dostavila MS. S manželem pracujeme na dítěti. Už ale 3 týdny mě bolí v podbřišku, jako kdybych to měla dostat. Občas mám pocit, že mi tvrdne břicho a mývám větry :-/ poslední 4 dny. Tak nevím co se to děje, nikdy jsem na to netrpěla. - otázka upravena poradcem
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na dálku těžko rozhodovat, o co jde. Po vysazení HA není nepravidelnost cyklu až tak neobvyklá.

Zkuste gravitest, případně navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobrý den pane doktore, na bradavce mi nejspíše zarostl chloupek, zprvu jsem tomu nevěnovala pozornost, ale místo poté začlo lehce bolet,mazala jsem místo černou mastí a vymačkala hnis, ale pupen zůstal, vypadá to jakoby se chlupek zapouzdřil,vidět není, jinak bych se ho snažila vytáhnout, asi budu muset navštívit gynekologii, myslíte, že mi to rozříznou:(? Nebo pošlou na chirurgii?
Kateřina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Doporučuji navštívit ambulanci pro choroby prsu. Aniž nález vidím, postup neodhadnu

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den,
19. 6. jsem ukončila po deseti letech užívání antikoncepce. 28. 6. po ukončení menstruace jsem měla nechráněný PS. Dnes je 6. 7. a já už mám 4 dny podivné bolesti v podbříšku, bolí mě prsa - hlavně bradavky, minulý týden také hustý výtok, a 4. 7. se objevil také skoro gumovitý váleček žluto růžové barvy. Je možné otěhotnět tak brzy po ukončení užívání HA? Minulý rok jsem byla darovat vajíčka a při vysazené HA jsem tyto stavy neměla. Prosím poraďte, zda vyčkat nebo zajít na gynekologii už teď. Další menzes čekám asi 22. 7. Děkuji moc - otázka upravena poradcem
Lada
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění nelze vyloučit, byť takto časně potíže spíše jsou jiného původu. Více řekne gravitest za cca týden. Nevím, jak intenzivní máte obtíže. Gynekologa ale raději navštivte

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, ještě bych doplnila k mému zaslanému dotazu, že na pohotovosti mi řekli, že sliznice je 7,5 mm vysoká. Bylo by možné mít v počátečním těhotenství sliznici takové výšky? Přijde mi nízká.
Kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Je to možné, i když bych očekával vyšší sliznici. Pozor také na možnost mimoděložního těhotenství! Při bolestech ihned vyhledejte lékaře
antikoncepce
Dobrý den, potřebuji radu prosím,
užívám antikoncepci Maitalon, ale po 7 denní pauze jsem zapomněla užít první tabletku, kterou jsem měla užít v neděli 6.7.. Ale v sobotu 5.7. jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk. Nevím jestli si mám tabletku vzít a pak užívat dál, nebo co dělat ?
Děkuji - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Tabletku užijte. Bohužel antiko ochrana nemusí  při opožděném užití o více než 12 hodin na 100% fungovat. Zvážil bych užití postkoitální antiko.

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, již 5 dní mám pozitivní těhotenský test a druhá čárka každým dnem sílí. O víkendu se objevilo ale slabé špinění, jela jsem tedy na pohotovost, kde udělali jejich těhotenský test z moči a ten jim vyšel negativní. Na utz nic vidět nebylo. Jsem dnes 35 DC, ale ovulace byla kolem 20-21 DC. Brali mi krev na HCG a to jsem tedy včera měla 157 jednotek. Dnes opět špiním, ale na testu opět výraznější čárka. Dr si myslí, že jde o potrat. Hrozně se bojím, mohu něco udělat nebo mi nezbývá, než čekat? Je naděje, že těhotenství může ještě prosperovat?
Kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při pozdější ovulaci těhotenství může stále ještě být vše v pořádku. Vy sama pro úspěch nic moc udělat nemůžete. Rozhodne další vývoj a případně další UZ

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den .Mohla bych se zeptat .....MS jsem mela 2.6 a dnes je 7.7 a jeste nepřišla.Se svým přítele jsem spala 21.6 a během sexu nám praskl kondom ,ale zaregistrovali jsme to včas a on se do mě "neudělal".Již jsem si dělala 4 testy a všechny vyšly negativní,ale menstruace stále mešká.Mohla bych se zeptat ...Jaká je možnost že jsem těhotná ? Je to vůbec možné? - otázka upravena poradcem
Carolincqa007
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li test i 7.7. negativní, je těhotenství vzniklé 21.6. vysoce nepravděpodobné. Po 16 dnech by měl být test již pozitivní. Pro jistotu ale ještě 1x zítra test zopakujte

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobry den. Pred týdnem jsem skoro prisla o panenství, kluk do me zaváděl penis, ale ne uplne, částečně take proto ze jsem byla dost úzká a moc to neslo. Doma jsem zjistila podle kalhotek, ze jsem krvácela, takze asi ne skoro a asi tak den me jeste vagina trosicku bolela a malicko krvacela potom me uz jenom trošku svedila, ted uz je to den ode dne lepsi uz me svedi jenom trosicku, Chtela bych se zeptat jestli je možné ze se tedy s tim tělo vypořádá samo? Přeji hezky den.
Gina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, je to možé

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den,
rada by som vas poprosila o radu ohladom uzivania norethisternu zhruba po dobu 7 dni, kvoli dovolenke / oddialenie menstruacie/. Uzivam este SSRI-AD fluoxetin, kvoli uzkosti, ktora je momentalne v norme. Chcem sa opytat, ci nie su tieto dve lieky subezne nejako kontraindikovane, a ci sa nemusim bat nejakych vyraznych neziaducich ucinkov, jednak co sa tyka samotneho uzivania gestagenov a jednak v kombinacii.
Za Vasu odpoved dakujem - otázka upravena poradcem
Ada
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Neočekával bych žádný problém. Zcela jisté to ale není. Každá žena reaguje na hormonální léčbu individuálně

MUDr. Jan Šulc

výtok
dobrý den pane doktrore, mela jsem kvasinkvou infekci. posledni čipek jsem mela zhruba 14 před svoji menstruaci. Menstruace mi trvdala zhruba 3 dny. Je to v pořádnu nebo je problem v něčem jinem? dekuju hezky den.
amalka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Léčba kvasinek neovlivňuje cyklus.

Nevím, zda jsou 3 dny pro Vás normální či ne. Obecně nejde o nic neobvyklého

MUDr. Jan Šulc

sexuálně přenosné choroby
Dobrý den,
chci se zeptat, jaké je riziko přenosu ureaplazmy (10 na 4) z nakažené ženy na partnera při orálním sexu, který poskytl on jí a naopak ne. Dále mě zajímá, zda může tato bakterie přežívat v hltanu a zda hrozí přenesení na další osobu. Případně, jak může dlouho v krku přežívat.
Děkuji - otázka upravena poradcem
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Riziko přenosu je nízké.

Ohledně přežíván ureaplasmat v krku, odpověď neznám

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den chtěla bych se zeptat na bolesti v pochvě. Mám stáleho partnera a nikdy mě sex nebolel, ale posledních 14 dní i s lubrigantem mě to bolí. Takové tupé píchání. Nevíte čím by to mohlo být? Děkuji
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Může jít například o narušené střevní prostředí. Navštivte gynekologa.

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
muzem byt tehotna aj tyzden pred menstruaciou s partnerom sme mali nechraneny styk
- otázka upravena poradcem
monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Je to možné
pohlavní styk
ja by som sa chcela zeptat ci mozem otehotniet aj tyzden pred menstruaciou
monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Je to možné
antikoncepce
Dobrý den, začínám užívat HA Belatra, je velký problém když si vezmu prášek dřív než dostanu menstruaci?
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

HA nemusí fungovat. A nelze vyloučit i nepravidelné krvácení. Záleží také na tom, jak daleko jste v cyklu

MUDr. Jan Šulc

polyp
Dobry den,chtela bych se zeptat..mam kandylom na deloznim cipku a ceka mne operace el.klickou,zajima mne jak se tento zakrok provadi a zda je operace hrazena zdravotni pojistovnou,nebonsi mam pripravit penize.dekuji
adela
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Klička je tenký rozžhavený drátek, kterým lze řezat tkáň. Zákrok by měla hradit pojišťovna. Záleží ale na tom, zda má zdravotnické zařízení s pojišťovnou tento zákrok nasmlouván. Musíte se zeptat tam, kde zákrok budou provádět

MUDr. Jan Šulc

krvácení po styku
Dobrý den, s přítelem to mám už po několikáté ale teď nedávno jsem začala potom krvácet. Příčina? .... Děkuji
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Možná banální (třeba poranění nebo zánět), někdy ale i závažná. Bude-li se krvácení opakovat, určitě navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobry den, jaky je nejlepsi pripravek na lecbu vytoku. Mam vytok neustale, kazdy den, nekdy i v noci uz asi 2-3 roky. Nekdy zapacha, jindy je to obycejny vytok. Za jak dlouho bych se ho urcitym pripravkem zbavila? Je vhodne mit kluka, aby se mi nesmal nebo nestezoval si, ze mam vytok. dekuji S. H.
SARA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Žádný universální nejlepší přípravek neexistuje. Léčbu by měl doporučit gynekolog

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, co mám dělat, když jsem si zapomněla vzít dvě pilulky za sebou? Děkuji
Šárka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Záleží na tom, jak daleko jste v balení. Obvykle je návod na postup na příbalovém letáčku

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,2.6.jsem dostala normálně menstruaci,ale trvala velmi dlouho skoro 14 dní,tak mi lékař předepsal Orgametril,týden bylo vše v pořádku,ale 21.6. i při užívání léku jsem silně špinila.27.6.jsem dostala menstruaci.ale byla velmi silná.Menstruaci jsem měla do 5.7. a zdálo se že je vše v pořádku.Ale dnes 6.7. jsem začala opět špinit.Poradíte mi co mám dělat dál?Orgametril již neberu.Děkuji
Monika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Navštivte znovu gynekologa. Další postup by se měl odvíjet od UZ nálezu

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den,
mam problem mela jsem dostat menstruaci zacatkem tohoto mesice a mam uz paty den spozdeni jeste nikdy se mi to nestalo boli me v podbrisku a mirne me bolej prsa pohlavni sex jsem mela chraneny s kondomem je mozny ze mam tky nejakou poruchu?dekuji Vam mockrat za odpoved.Hezky den. - otázka upravena poradcem
Darca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Hormonální porucha je jedna možnost. Pro jistotu  bych ale doporučil gravitest - kondom není zdaleka stoprocentní antikoncepce.

Neupraví-li se Vaše potíže, navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,
Chtěla bych se zeptat, třetí měsíc neberu prášky, s prášky jsem menstruaci dostávala pravidelně a i po měsíci bez antikoncepce jsem dostala normálně menstruaci. Teď už ale druhý měsíc jsem mentruaci nedostala. Dělala jsem si už těhotenský test, jestli nejsem těhotná, ten mi vyšel negativně. Jak je potom možné, že jsem to stále nedostala? Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Kristýna D.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jde pravděpodobně o hormonální poruchu. Nemusí jít o nic vážného, ale raději navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den,ja som vam pisala ohladom escapelle a negativnych testov 13,17,36,39 dni od styku.
Vcera, 40 dni od krvacania z escapelle aom zacala krvacat, mozem byt uz kludna? ci si mam pre istotu urobit krvny test este. Co by ste mi poradili? - otázka upravena poradcem
iveta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Myslím, že můžete být v klidu

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,
první menstruaci jsem dostala v 16.letech, nyní je mi 20.let a stále se opožďuje. Poslední menstruaci jsem měla 16.4., těhotná nejsem. Mohly by to být nějaké závažnější zdravotní problémy? Jsem v zahraničí, ke gynekologovi jdu za týden. Asi mi píchne vyvolávací injekci,je to nutné? Neexistuje nějaká obdoba ve formě tablet?
Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně máte problém s ovulací.

Vyvolávací injekce je vhodným řešením. Předejde silnému krvácení. Místo ní lze užívat 10 dní tabletky s gestagenním účinkem

MUDr. Jan Šulc

kojení
Dobrý den,pane dojtore,chtěla bych se zeptat-jsem 2měsíce po porodu,menstruaci jsem měla hned v 6nedělí,pak nic pak jsem 14dni slabě špinila a od té doby nic.Plně kojím.Chci sezeptat jestli je to normální,antikoncepci neberu.Děkuji za odpověď :-)
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vynechání stejně jako zeslabení krvácení je při kojení běžné. Posun do plus, tedy častější, silnější nebo delší krvácení normální není

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den,
mám na Vás dotaz ohledně antikoncepce. 5 let jsem užívala tablety Yadine, poté jsem měsíc vynechala a začala užívat tablety Mistra. Bohužel mi tato značka vůbec nevyhovuje. V době menstruačního cyklu se nedostavilo žádné krvácení a mám bolesti břicha, těhotenský test mi vyšel negativně. Chci se zeptat, zda mohu znovu začít užívat tablety Yadine, které jsem užívala předtím. Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Eliška
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Změnit určitě antiko opět můžete. Jak přesně postupovat, bývá uvedeno na příbalovém letáčku

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Mam tupe az pichlave bolesti na lavej strane v podbrusku uz skoro 7 rokov .Podstupila som ultrasound,pelvic exam a obycajne vysetrenie ginekologom.Ked mi robili pelvic exam pocitovala som velku bolest vnutornej lavej strany.Doktor povedal ze to je normalne.Vsetko bolo v poriadku.Bolest sa zvacsuje pri jedeni,napinani podbruska a pri dvihani tazkych veci. Vytoky nemam ale nove bolesti v krizoch a mam len 26rokov. Snazim sa o babatko uz vysse roka a nic. Krvne testy v poriadku. Bola by som nesmierne vdacna za vas nazor popripade radu .Dakujem
Tatiana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den

Zvážil bych provedení laparoskopie.

Více Vám přes internet bez možnosti vyšetření poradit nedokážu

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, je možné zpětně otěhotnět pokud si v prvním týdnu vezmu jednu pilulku o 16 hodin déle a dalších 7 dní se chráním ješte jinak, myslím tím třeba dva dny před zapomenutím ? Děkuji
.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je to hodně nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze