Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

OnaDnes.cz

  • Úterý 2. září 2014. Adéla

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám odpoví MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST. Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

klimakterický syndrom
Je mi 58let jsem přechod mi začal již ve 42letech, přibližně šest let již užívám Gynodian, který nyní není k sehnání.
Mám stále velké návaly horka a noční pocení.
Vždy po aplikaci Gynodianu mi bylo fajn, nyní není v lékárnách dostupný.
Lékař mi nabízí jako náhradu prášky, ale doposud nejsem zvyklá žádné prášky užívat a bojím se, že budu zapomínat.
Je jiná náhrada která by se aplikovala injekcí?
Děkuji za odpověď
- otázka upravena poradcem
Zlatra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
klimakterický syndrom
Je mi 58let jsem přechod mi začal již ve 42letech, přibližně šest let již užívám Gynodian, který nyní není k sehnání.
Mám stále velké návaly horka a noční pocení.
Vždy po aplikaci Gynodianu mi bylo fajn, nyní není v lékárnách dostupný.
Lékař mi nabízí jako náhradu prášky, ale doposud nejsem zvyklá žádné prášky užívat a bojím se, že budu zapomínat.
Je jiná náhrada která by se aplikovala injekcí?
Děkuji za odpověď
- otázka upravena poradcem
Zlatra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Plnohodnotnou injekční náhradu neznámí. Doporučuji také tabletky. Určitě se dá na užívání zvyknout. A občasné zapomenutí není až takový problém.

Lze také zvážit náplasti

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, minulý měsíc se mi po 14 tabletkách antikoncepce Nyssiela dostavilo silnější špinění a po dobrání posledních 4 placebo tabletek se menstruace nedostavila. Udělala jsem si těhotenský test a byl negativní. Ale problém je v tom, že kvůli operaci si musím prodloužit menstruaci ještě o měsíc. Ubližuje to nějak tělo, když je tak dlouhou dobu bez krvácení? Děkuji
Jaroslava
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vynechání krvácení tělu nijak nevadí

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, mám pozitivní těhotenský test (5 týdnů od poslední mestruace). Jsem instruktorka fitness. Moje doktorka má 14 dní dovolenou a tak se s ní nemohu poradit. Jsem zvyklá cvičit 10 hodin týdně. Nyní je léto a vedu jen tři lekce a občas chodím běhat (jen lehké běhání bez výrazného zadýchání). Mohu zatím cvičit, když jsme na to zvyklá - mohu posilovat zatím i břišní svaly a chodit běhat? Děkuji
Martina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nemáte-li žádné obtíže, cvičit můžete

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, kvůli dovolené jsem nepřestala brát antikoncepci, abych to nedostala. Za týden jsem měla sex (pondělí) a ve čtvrtek jsem zapomněla pilulku. Jaké je riziko otěhotnění? Děkuji za odpověď.
Hana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Riziko je poměrně malé

MUDr. Jan Šulc

cysta
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat. Bolelo me na leve strane, myslela jsem, ze to jsou vajecniky. Doktor mi vsak rekl, ze je to zanet mocovych cest. Nasel mi ale 25mm velkou cystu. Uz tyden beru antibiotika a stale citim mirny tlak na leve strane, obcas mirnou bolest. Je to lepsi nez na zacatku lecby, ale i tak se bojim, zda se mi ta cysta nezvetsila. Pred 5 lety jsem byla kvuli cyste 3 tydny v nemocnici-nakonec se rozpustila. V utery odletam na dovolenou..myslite, ze budu riskovat komplikace? děkuji za radu
Ivana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

25mm cysta není nic až tak dramatického.

Ale záleží na charakteru cysty a i na průběhu zánětu močových cest.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobŕy den,
Je mozné, ze mi antibiotika DALACIN C (clindamycinum) vyvolala krvácení? Děkuji - otázka upravena poradcem
Dagmar
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Není to běžné. Teoreticky by se tak mohlo stát při užívání hormonální antikoncepce - antibiotika mohou narušit její vstřebávání

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den, ráda bych se zeptala, jak častý je nález z kultivace beta hemolytického streptokoka a enterokoka a zda tito mohou způsobovat obtíže /mám obtíže typu pálení/ a jak jsou nebezpečná pro těhotenství. Ráda bych podstoupila ivf, ale nedaří se tyto bakterie přeléčit. Léčba macmirorem nezabrala. Děkuji.
Lada
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jde o poměrně častý nález, který může působit potíže.

Při IVF až tolik nevadí.

V těhotenství je třeba dávat pozor na beta hemolytického streptokoka zejména těsně před porodem

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Hezký den, pane doktore, obracím se na Vás jako odborníka v oblasti IVF. Je mi 37 let, za sebou tři ivf. O otěhotnění jsem se začala snažit krátce po třicátém roce věku. Po třetím ivf jsem letos v únoru otěhotněla, ale bohužel na konci prvního trimestru potratila. Před rokem AMH ve výši 1,79.. nyní 0,67. Je možný takový prudký pokles ? Jakou šanci na těhotenství ještě mám ? O darovaných vajíčkách neuvažujeme. Ráda bych tímto dotazem také navedla ženy k zamyšlení, že se nevyplácí těhotenství odkládat, byť důvody mohou být různé. V mém případě jsem jej odložila po třicátém roce věku, nicméně potíže s otěhotněním jsem nečekala...Hezký den !
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Podobný pokles AMH je možný. Nicméně nejde o až tak katastrofický nález. Šance na otěhotnění je podle mne stále reálná. Blíže neporadím, protože neznám všechny potřebné informace.

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,ještě bych měla jednu otázku ..mám menstruaci,a při menstruaci jsem si odebrala moč,a s te moči jsem si dělala těhotenský test,když jsem namočila test poprvé byl negativní,ale jakmile jsem ho namočila podruhé,po třetí,po čtvrté tak mi vyšla druhá čárka slabě,můžu být těhotná?
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
Umělé oplodnění
Dobrý den,jsem těhotná po KET se substitucí, aktuálně dle PM 11+3, podle ultrazvuku 11+2. Užívám Estrimax 3krát denně 1 tabletu a Utrogestan 3krát denně 2 tobolky. Chtěla bych se zeptat na Vás názor na vysazení léků, zda je přestat brát najednou či vysazovat postupně. Dále bych se chtěla zeptat, zda je možné, abych se koupala či sprchovala v teplé vodě, prozatím se pouze sprchuji, a to vlažnou vodou, neboť jsem četla, že embryu teplá voda nesvědčí. Děkuji za odpověď.
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vysadit můžete bez obav najednou.

Ani teplé koupele nevidím, nebudete-li to přehánět, jako problém

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, pane doktore, prosím o Váš názor. Loni v lednu jsem vysadila HA po osmi letech braní, první ms přišla po 83dnech, poté se dostavila ještě 2x pravidelně a poté byla ms až po 45dnech, nicméně od té doby změnila charakter a délku - je slabší, takové špinění,ale trvá až dva týdny. Situaci se opakovala i v dalších cyklech, poté jsem vyloženě krvácela více než tři týdny. Lékař mně vyšetřil,ale na nic uvnitř nepřišel. Napsal mně Norethiteron na 10 dní,poté jsem měla silnou 5denní ms, po 35dnech přišla další opět 5denní,pak po 42dnech menstruace opět slabá a dlouhá:-( Podstoupila jsem hysteroskopii,na nic se nepřišlo, histol. rozbor bez nálezu a problém s dlouhou ms pokračuje.Lékař jiné východisko než znovunasazení HA prý nevidí, prosím,jaký je Váš názor, kde může být problém?Je mi 25, jsem nerodička, děkuji.
Tereza
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně jde o chybění ovulace a následný nedostatek progesteronu. HA je řešením. Nebo můžete užívat  pouze gestageny v druhé polovině cyklu

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den,
chci se zeptat jaké jsou příznaky po třech dnech po pohl. styku? - otázka upravena poradcem
Kuba
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle žádné

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den, chtěla bych se zeptat – jsem osmý den po císaři a začalo mě bolet břicho, takový ten převis na jizvou. Předtím mě to nebolelo. Není to velká bolest, spíš taková citlivost na dotek nebo při námaze. Je to normální nebo mám raději k lékaři?
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Běžné to není. Raději navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den co se stane v případě že si vezmu 3zapomenuté pilulky najednou z předešlích dnů a poté mám pohl.styk.
- otázka upravena poradcem
A.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nemá to smysl. Antiko ochrana nebude nejspíše fungovat a nelze vyloučit ani krvácení

MUDr. Jan Šulc

myom
Dobry den pane doktore chtěla bych se Vas zeptat za mesic jdu na myomektomii,mam dva myomy subserozni,jestli se dela vaginalne nebo otevreny rez přes bricho,a jaka je doba pracovni neschopnosti,je to narocna operace nebo jednoducha?Delohu odstranit nechci protože chci mit ještě deti.Dekuji moc za Vas názor a pekny uspesny den preji Misa.
Miša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle se operuje laparoskopicky. Více Vám může říci jen lékař, který bude výkon provádět - záleží na průběhu operace

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,potřebovala bych se Vás prosím na něco zeptat.Je možné když si dělám těhotenský test,a namočím ho do moči vyjde negativní,ale když ho namočím znova,už mi vyjde druhá slabá čárka?a to samé u druhého testu,namočila jsem test poprvé,a byl negativní,ale když jsem ten jeden a ten samý test namočila podruhé,už mi vyšla slabá čárka,mužu být těhotná?předem děkuji za odpověť
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Vždy doporučuji provádět test dle návodu. Jiný postup může vést ke zkresleným výsledkům.

Jednoznačně Vám nemohu odpovědět. Zkuste test znovu v odstupu několika dní

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Ahoj muzu bejt tehotna mnela sem cistu cca tak pred mnesicem ale od vti doby sem mnela nechraneni stik vic krat tet se mi zacala kroutit hlava je mi na zvraceni nechutna mi kourit ked si dam jist tak to nesnim proyoze mi je spatne a pak ked se mi udela lip tak to zase skousim jist muze to bit tehotenstvim pak mne este bolieva aj hlava obcas
nikca
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je možné. Zkuste gravitest

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den,
mám 15 let a ještě jsem doposud nedostala měsíčky. Trápí mě výtok který mě provází už téměř druhým rokem. Byla jsem u ginekologa a ten mi řekl, že to je jenom díky tomu že jsem byla nachlazená. Ale mám ho pořád v kuse. Nepamatuji si den kdy jsem výtok neměla. Je bílý, někdy až do žluta, nezapáchá a ani nedráždí. Poradíte mi prosím? Děkuji - otázka upravena poradcem
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Někdy pomohou některá poměrně jednoduchá opatření:


Radím i změnu prostředků intimní hygieny – zaměnit tampony za vložky a event. i naopak.


MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Muzu bejt tehotna ked sem mnela pred mnesicem 5mm cistu a tet mi je spatne je mi na zvraceni boli mne hlava a nechutna mi kourit
nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je možné. Více řekne gravitest

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak vypadá normální zdravý výtok?? A jak by mohl vypadat před menzesem?? (mám takový zluto-bily, spíše do bílá, zřídkakdy byl trochu nazelenaly, když jsem byla nachlazena, ted mám jen ten výše uvedeny) nezapacha a ani mě nic nesvedi a neboli. Dekuji
Veronika
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Sekret z pochvy je normálně bělavý nebo bezbarvý, bez zápachu. A neobtěžuje

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den,
prosím Vás jen jsem se chtěl zeptat.
V pondělí jsem měl po prve sex s přítelkyní a bylo to bez ochrany, ale "neudělal" jsem se a vytáhl ho včas.
Mohlo by se stát že by otěhotněla?
A co máme kdyžtak dělat?
Děkuji za odpověď.
- otázka upravena poradcem
David
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Na 100% otěhotnění vyloučit nelze. Do budoucna zvažujte antikoncepci

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, je mi 21 let a od konce 15 let jsem brala HA Lindynette20. HA jsem se rozhodla vysadit a 29.března 2014 jsem si vzala poslední prášek. Od té doby jsem neměla menstruaci, podotýkám ani jednou. Také jsem přibrala pár kil a obličej měla doslova plný pupínků, což se ale zhruba přes měsícem zlepšilo. Před 3 týdny už mi to bylo divné a šla jsem ke svému gynekologovi, přesto, že jsem nechtěla, píchl mi vyvolávačku, která ale stejně ničemu nepomohla a akorát jsem po ní opět nabrala nějké to kilo a obličej se mi opět osypal pupínky. Gynekolog mi řekl, že doporučuje znovu začít brát HA, abych měla menstruaci, která je důležitá. Já ji ale brát nechci a podle mě to stejně neřeší žádný problém, protože až jednou budu chtít děti a HA opět vysadím tak menstruaci stejně mít nebudu. Navíc se bojím, že si opět rozházím hormony a zase přiberu. Přijde mi to celé divné, tělo přece v březnu nemohlo vědět, že chci HA vysadit, zvláštní, že jsem to nedostala ani jednou. Prosím o Váš názor. Děkuji
Romana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jde s vysokou pravděpodobností o hormonální poruchu. Je tedy třeba hormonální léčba. Zvážil bych proto také alespoň základní vyšetření hormonálních hladin.

Asi opravdu bude rozumným řešením opětovné nasazení HA. Až budete plánovat těhotenství, bude nejspíše třeba vyvolat ovulaci pomocí gonadotropních hormonů.

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý den, jíž delší dobu mě trápí různé výtoky, nejdřív mi byla zjištěna e. coli v pochvě a zabraly na to až antibiotika Nitrofurantoin. Momentálně e. coli vyléčená ale byl nalezen (abych neměla pokoj:) stafylokok epidermidis. Bylo mi řečeno, že to léčit nemusím, ale bělavý výtok mě stále trápí. Zajímal by mě názor i jiného gynekologa, co by na to třeba doporučil (volně prodejného v lékárně) a taky jestli tím nemohu nakazit i partnera. PS: mohou zjistit z aerobní kultivace chlamydie?
Děkuji za odpověď - otázka upravena poradcem
Misha
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Uvedený stafylokok je v pochvě běžným nálezem, je prokázán u každá druhé ženy. Není příčinou výtoku.

Chlamýdie vyžadují speciální testy

Doporučil bych Fermalac vaginalis  1 tbl na noc do pochvy ob den


Někdy pomohou některá poměrně jednoduchá opatření:




Radím i změnu prostředků intimní hygieny – zaměnit tampony za vložky a event. i naopak.




MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat. Jsem 34tt, nyní na poslední kontrole se lékaři nelíbilo proudění moku mozku miminka.Prý je to na hraně. Jdu znova za týden na kontrolu a kdyby to pokračovalo,tak by se miminjo v 36tt vyndalo ven. Jde mi o to,že do teď jsem měla vždy všrchny testy v pořádku i stěry na streptokoka byli v pořádku. Co se teda mohlo stát a jaký by to mělo vliv na miminko, může být postižené nebo co hrozí? Moc děkujiza jakékoliv info.... :-)
lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bez přesné znalosti nálezu se nemohu vyjádřit. Lékaři jistě zvolí tu nejlepší cestu, aby minimalizovali rizika pro plod. Nějaký problém, ani vrozenou vadu, ale nelze nikdy na 100% vyloučit

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den , chci se zeptat mám už 6 dní zpožděnou menstruaci , dělala jsem si už 2 testy , ale ukázali se mi oba negativní. Co na sobě sledují změnu tak akorád tu že pořát jim a necítím že jsem najezená a často chodím čůrat ale nepalí mě to kdyby to byl močový měchýř.Moc vás prosím o pomoc co by to mohlo být děkuji Nikol Mullerová
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativním testu považuji těhotenství za nepravděpodobné. Nejspíše jde o hormonální poruchu. Případně, nepřijde-li krvácení do týdne, navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den pane doktore,potřebovala bych prosím poradit.Byla jsem na dovolené a jelikož mám alergii na slunko beru vždy ZIRTEK ale vzala jsem si ho hned s antikoncepci,jíž přes týden ikdýž ho neberu jen antikoncepci mě bolí bradavky,zvěšují se mi prsa,nespavost,pomale přibývám na váze a udělala jsem si test ale vyšel mi negativní.Myslíte že by to mohlo být těhotenství ikdyž beru stále antikoncepci.
Sylva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při negativním testu považuji těhotenství za nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobrý den, snažíme se o baby už několik měsíců, s bývalým partnerem 3 a nynějším partnerem 4 měsíce, ani jeden děti nikdy neměl a bohužel nám to ani s jedním zatím taky nevyšlo. Dvakrát jsem po UZ dostala Pregnyl 5000, ale přes veškerou snahu nic. Horm.profil prý dobrý. Podle UZ a krve jsem podle doktora kliniky specializované na neplodnost v tomhle směru v pořádku. Měla jsem před lety cystu na pravém vaječníku, po oba sledované cykly se folikul utvořil v levém, tom zdravém. Žádná operace nebyla, jen poměrně často trpím na mykózy. Menstruace po vysazení HA před víc než rokem hned pravidelná, nejprve 30 dnů, po Pregnylu je cyklus kratší (první 25 dnů, druhý 28). Brala jsem bohužel 20 let HA, teď je mi už 38, jaké vidíte šance, že se zadaří? Co bych pro to ještě mohla udělat? Děkuji.
Hanka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Především by partner měl jít na vyšetření spermiogramu.

Pak bych zvážil vyšetření průchodnosti vejcovodů.

A v 38 letech bych velmi záhy vážně uvažoval o asistované reprodukci

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Už nějaký čas mám pravidelně jednou denně - během dopoledne výtok (někdy je bílý, někdy nažloutlý a vždy okolo ještě čirý, je lepkavý). Při čtení diskuzí na internetu mě nyní vrtá hlavou, aby to nebyl odtok plodové vody. Je možné, že by odtékala takto po malých dávkách vždy jednou denně? Jak vlastně plodová voda vypadá? Nyní jsem v 33. tt. Děkuji za odpověď.
Adéla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O odtok vody plodové skoro jistě nejde. Když voda začne odtékat, neděje se tak jen dopoledne.

Voda plodová vypadá  jako obyčejná voda. Obvykle není ani nijak výrazněji zbarvená

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den za jakou dobu začne učinkovat piluka antikoncepce od doby jejího vzití ? :)
- otázka upravena poradcem
Andy
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Odpověď najdete na příbalovém letáčku
antikoncepce
Dobrý den, mám takový problém..ve 2. týdnu užívání antikoncepce Lindynette 20 jsem si zapomněla vzít jednu pilulku,vůbec jsem jí neužila a pokračovala normálně dál. Menstruace se dostavila jako vždy. TeĎ mám obavy, že když po 7 denní pauze začnu s nový platíčkem tak nebudu chráněná..je to pravda? Děkuji za odpověď
Simona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ochrana nemusela fungovat v minulém cyklu. Po pauze fungovat bude

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, beru HA Lindynette 20 a stalo se mi, že jsem úplně zapomněla užít jeden prášek..mám začít brát po 7 denní pauze prášky tak jako vždy?Děkuji
Simona
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Neuvádíte, který prášek jste zapomněla užít. Každopádně správný postup najdete na příbalovém letáčku

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Chci se zeptat jak dlouho si tělo zvyká na antikoncepci dobrala jsem prvni platičko a ted jsem čtvrtym dnem v druhem přibližne často se mi totiž mota v hlavě od te doby co jsem začala brat antikoncepci Adele. Děkuji za odpověd
Sylvia
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle se stav upraví během prvních 2 platíček. Zkuste změnit čas užívání a důsledně užívejte po jídle

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, je mi 17 let a menstruaci mám od svých 12let. Nikdy jsem jí neměla pravidelnou. Poslední jsem dostala dřív než obvykle a teď 10dní po ní jsem začla znovu krvácet, trvá to zatím druhým dnem hlavně při močení. Pohlavni styk jsem ještě neměla. Mám problémy se štítnou žlázou, může to s tím souviset? A mám se čeho obávat? Děkuji za odpověď.
Alena
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Souvislost s poruchou funkce štítné žlázy je možná.

Zatím doporučuji vyčkat. O nic závažného pravděpodobně nejde. Bude-li se ale častější krvácení opakovat, navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,je mi 15 let a před čtyřmi dny sem měla svůj první sex.Ráno jsem se vzbudila a krev,pokračovalo to trochu i druhý den a konec.menstruace se sem tam opozdí protože ji mám zatím nepravidelnou,měla bych ji dostat teď někdy,minulý měsíc sem ji měla hned na začátku..můžu být těhotná?
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jste neužili nějakou antikoncepci, těhotenství nelze vyloučit. Více řekne gravitest za cca 2 týdny po styku

MUDr. Jan Šulc

výtok
Pane doktore dnes jsem vam psala,prosim o vysvetleni jak jste psal zvazoval bych lecbu dle kultivace vas i partnera.Prosim nemuze se jednat o neco zavazneho?Mam hrozny strach
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O nic závažného se skoro jistě nejedná

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den ,mám dotaz , přítel me prstil , no a pak mi zničehonic začala téct krev a docela hodně , nějakou výraznou bolest jsem ani necítila , celkové mi to není moc příjemné ale přítel to vyžaduje ,to sem ale nepatří ,no a já se tedy ptam ,zda již nejsem panna ,nebo jestli me přítel nemohl nějak vnitrne zranit , a zda bych si mela raději někam dojít ,děkuji za odpovědi .
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Přítel Vám opravdu mohl narušit panenskou blánu nebo i způsobit jiné, pravděpodobně drobné, poranění. Pokud krvácení ustane, nemusíte nikam chodit, pokud neustane, lékaře navštivte

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den ,mám dotaz , přítel me prstil , no a pak mi zničehonic začala téct krev a docela hodně , nějakou výraznou bolest jsem ani necítila , celkové mi to není moc příjemné ale přítel to vyžaduje ,to sem ale nepatří ,no a já se tedy ptam ,zda již nejsem panna ,nebo jestli me přítel nemohl nějak vnitrne zranit , a zda bych si mela raději někam dojít ,děkuji za odpovědi .
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Přítel Vám opravdu mohl narušit panenskou blánu nebo i způsobit jiné, pravděpodobně drobné, poranění. Pokud krvácení ustane, nemusíte nikam chodit, pokud neustane, lékaře navštivte

MUDr. Jan Šulc

různé
Dobry den, dnes je to presne tyden, co se mi opozdila menstruace. Opozdeni je nejspise zpusobene postinorem, ktery jsem uzila. Za 3 dny jedu k mori a chtela jsem se zeptat zda-li mohu uzit nejake prasky, ktere by mi menstruaci oddalily. Predem dekuji za odpoved
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Váš gynekolog Vám může předepsat Norethisteron. Otázkou je, bude-li fungovat. Obvykle se začíná užívat  3 dny před očekávaným nástupem menstruace

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den.
Před jedenácti dny jsem začala nové platíčko (Dienille). Dnes po ránu jsem měla silnější krvácení. Nevím, jestli to třeba nesouvisí s tím, že jsem měla před čtyřmi dny poprvé pohlavní styk a krvácení bylo slabé. Menstruluji pravidelně, tak mám strach, co to může být. - otázka upravena poradcem
Alice
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčinu krvácení na dálku neurčím. Souvislost s prvním pohlavním stykem mi v odstupu 4 dní nepřijde pravděpodobná. Pokud se stav neupraví, navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

prevence
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli po prvním pohlavním styku je nutná gynekologická prohlídka.
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Není třeba gynekologa navštívit hned po prvním styku. Pravidelná prevence je ale vhodná

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobry den ,pane doktore jiz drive jsem vam psala.chci se prosim zeptat.Od mineleho leta me trapi svedeni,vytoky (barva bila a pruhledna)obcas paleni.Cytologie byla v listopadu a v poradku.Ma lekarka mi lecila na kvasinky pote na zanet.Vzdy jsem mela max par dni pokoj(kultivace neprovedena).Ted naposled jsem zvolila homeopatika po rade v lekarne,jelikoz lekarka mi davala po kazde jine leky.Homeopatika beru cca 10dni a mela jsem klid cca 8 dni az do vcera.Mazlili jsme se s manzelem ale ne primo pohlavni sex(sperma ve me tim padem nebylo)a od rana mam opet bily vytok,ale nezapacha ani mi nic nesvedi.Uz mam strasny strach .....Dekuji za odpoved
Nikola
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zvažoval bych léčbu dle výsledku kultivace - Vás i partnera

MUDr. Jan Šulc

kojení
Dobrý den pane doktore, jsem 10 a půl měsíce po porodu, malého stále kojím, cca 3x - 4x za den, v noci dle potřeby, někdy 2x, někdy více (celkově ale nekojím více než hodinu denně). Menstruaci jsem stále nedostala a plánujme pomalu druhé miminko, při styku se už nijak nechráníme. Jak velká šance je za stávajícího stavu na těhotenství? Bude nutné ukončit kojení? Jaké máte zkušenosti s kojením při těhotenství? Děkuji za váš čas
Eva
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Při kojení obvykle bývá blokována ovulace a žena neotěhotní. Existují výjimky, ale není jich až tak mnoho. Znám ženy, které kojí po celé další těhotenství, ale platí výše uvedené. Nejlepším řešením je podle mne dítě odstavit

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Prosím o odpověď zda muze souviset špatný výsledek genetického testů v těhotenství s atopickym ekzemem?
dana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Musíte upřesnit, jaké testy máte na mysli.

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobry den,snazime se s manzelem o miminko 5 mesic a ted jsme byly na dovolene v termalnich laznich a manzel chodil do sedaci termalni vody,ktera mela teplotu 39 stupnu celsia a obsahuje sirany,kyselinu kremicitou a kyselinu boritou a ruzne mineraly,uvadi,ze voda je leciva. Nemuze to nejak negativne ovlivnit tvorbu a ucinek spermii? Dekuji za odpoved.
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Dlouhý pobyt v teplé vodě může krátkodobě nepříznivě ovlivnit tvorbu spermií. Stav se ale záhy upraví

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den,
Prosím o radu. Je mi 15.
s přítelem jsme se spolu vyspali poprvé zhruba před měsícem. Docela nepříjemné a Velké bolesti jsem přikláněla k protrhnutí pannenské blány.
Samozřejmě jsme spolu chtěli spát znovu. Bohužel... Každý další pokus o pohlavní styk mne dosti bolel a krom jednoho pokusu jsme to vždy přes moje bolesti museli vzdát.
Opravdu už nevím/e co s tím.
mohl by jste nám nějak pomoci Prosím?:(
Předem děkuji. - otázka upravena poradcem
Kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
bolesti
Dobrý den,
Prosím o radu. Je mi 15.
s přítelem jsme se spolu vyspali poprvé zhruba před měsícem. Docela nepříjemné a Velké bolesti jsem přikláněla k protrhnutí pannenské blány.
Samozřejmě jsme spolu chtěli spát znovu. Bohužel... Každý další pokus o pohlavní styk mne dosti bolel a krom jednoho pokusu jsme to vždy přes moje bolesti museli vzdát.
Opravdu už nevím/e co s tím.
mohl by jste nám nějak pomoci Prosím?:(
Předem děkuji. - otázka upravena poradcem
Kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
bolesti
Dobrý den,
Potřebovala bych poradit. Mám 15 let a se svým přítelem jsme se spolu vyspali poprvé zhruba před měsícem...
1 styk byl docela dost bolestivý... ale přikláněla jsem tuto bolest k protrhnutí pannenske blány.
Od teto doby jsme spolu chtěli spát samozrejme znovu. Bohužel... Každý další pokus o styk mne opravdu dost bolel , že jsme to museli vzdát.
Opravdu už netušíme čim to je.
Nemohl by jste mi/nám Prosím nějak poradit?:/
Předem děkuji! - otázka upravena poradcem
Kristýnka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bez vyšetření je těžké odhadnout, o co jde. Příčinou může být například zánět, drobné špatně se hojící poranění, aj. Doporučuji zkusit lubrikační krém (volně prodejný v lékárně) a nepomůže-li, navštivte gynekologa

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý večer, chcela by som sa opytat po kolkych dnoch po vyvolacke sa ma dostavit menzes?? naposledy som mala menzes 13.6 do 18.6 a vyvolacku 6.augusta a stale nic. brali mi krv a ze tehotna niesom. Neviete mi poradit cim to bude?? Vopred Dakujem za odpoved :)
Ak by bolo mozne na e-mail Anikuska@gmail.com
Dakujem :) - otázka upravena poradcem
Andrea
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jde-li o injekci Agolutinu, menses by se měly dostavit do 10, výjimečně až i do 14 dní. Takže zatím vyčkejte

MUDr. Jan Šulc

krvácení po styku
Dobrý den, chtěla bych poradit,jsem matka dvou dětí a od porodu mám pravidelný cyklus.Teda měla jsem změnila jsem gynekoložku a po její návštěvě a vyšetření jsem špinila. Týden na to jsem měla menstruaci normálně.Ale po menstruaci vždy když dojde k pohlavnímu styku začnu krvácet a ještě druhý den špiním.Zkoušeli jsme s manželem počkat znova dva dny ale pořad po pohl.styku krvácím do dvou dnů se to urovná a pak zase co mám dělat.Manžela už to nebaví a mě vlastně též ne.Měla bych raději navštívit gynekologa. Nebo myslíte,že se to urovná samo.Děkuji Katka
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud se krvácení po styku opakuje, určitě doporučuji navštívit gynekologa

MUDr. Jan Šulc






mobilní verze