Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Poradna gynekologa MUDr. Jana Šulce

Poradna

Ilustrační snímek

Na otázky odpovídá

MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Každý šestý pár má dnes problémy s početím, na vině jsou ženy i muži. Na otázky týkající se léčby neplodnosti vám bude odpovídat MUDr. Jan Šulc z Centra reprodukční medicíny GEST Pomozte bourat společenská tabu v této oblasti.

Nejvíce se ptáte

Poraďte se také

Poraďte se také


Zbývá 1000 znaků.


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

těhotenský test
Dobry den pane doktore,od jake hodnoty ukaze test gravidity v krvi s dvoutydennim odstupem od pohl.vstyku mozne tehotenstvi?Dekuji
Misa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jaká hodnota je považována za pozitivní je třeba zjistit v konkrétní laboratoři

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobry den, jaky je vas názor na chybejici menstruaci?Jsem 6.mesicu po porodu,pritom uz 4.mesice nekojím. Je nutne ji vyvolávat nebo ne? Existuji nejaka zdrav. rizika v době kdy nemam menstruaci? Dekuji
ewa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Určitě doporučuji návštěvu u gynekologa. Je třeba stanovit důvod, proč nemenstruujete, situaci celkově posoudit. Je-li příčinou nízká hladina estrogenů, z dlouhodobého hlediska hrozí např.  riziko osteoporózy. Při normální hladině estrogenů může pak hrozit nepravidelné silné krvácení

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den,kdyz se v 7 denni pauze dostavi menstruace pri pouzivani HA muze se vyloucit tehotenstvi? Vim,ze se nejedna o klasickou menstruaci a cetla jsem ruzne pribehy na internetu,jenz pri menstruaci behem uzivani HA byly tehotne a vubec to nepoznaly.Dekuji za odpoved.
Kamila
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Časnější užití by nemělo způsobit žádný problém

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
dobrý den, v pátek jsem si vzala poslední prášek a měla jsem mít 7denní pauzu. Dnes je úterý a já dostala MS, bohužel jsem si uvědomila že na pátek se mi menstruace nehodí, co se může stát když si vezmu prášek z dalšího balení o tři dny dřív tim pádem první den menstruace? Děkuji za odpoved
pavlina
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Časnější užití by nemělo způsobit žádný problém

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, měla jsem pohlavní styk, přítel kondom neměl, ale já beru HA. Ale přítel si není jistý, zda se do mě trocha ejakulátu nedostala, je to cca 4-5 týdnů, týden po pohl. styku jsem menstruaci normálně dostala. Poslední týden mě pobolívá v podbříšku i po stranách dole na břichu. Je zde možné těhotenství? Děkuji.
Klára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud užíváte antiko dle návodu a bez chyb, je těhotenství vysoce nepravděpodobné

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den, mam za sebou pulrocni pauzu bez antikoncepce. Nyni bych ji chtela opet zacit brat, tak jsem se chtela zeptat, ktery den je nejvhodnejsi pro prvni pilulku. Beru antikoncepci Softyne. Predem vam moc dekuji
Aneta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Začněte 1. den menses

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, začala jsem brát antikoncepci Laverette a první prášek jsem si vzala během 24 hodin první menstruace. Ale po 6.dnech (7. prášku ) jsem měla nechráněný pohlavní styk a přítel ejakuloval do mě. Je tedy možné těhotenství? Děkuji za odpověď a přeji pěkný zbytek dne.
M.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud jste začala užívat 1. den menses, ochrana by měla fungovat

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, mám za sebou témeř celé první platíčko antikoncepce Velmari. Začla jsem užívat antikoncepci, první den cyklu. Ovšem dnes ráno jsem odstala menstraci, a zbívají mi na tom prvním platíčku ješte dvě pilulky s hormony. Dostala jsem jí tedy dříve.. Jak je to možné? Mám ted dvě poslední pilulky vynechat a brát rovnou placebo pilulky? Anebo je normálně dobrat jako by se nic nedělo? Děkuji moc za odpověd.
Jana
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Občas se to přihodí. Doberte, jako by se nic nedělo

MUDr. Jan Šulc

kojení
Dobry den, pane doktore,
rada bych se zeptala mam 7 mesicniho chlapecka a kojim 6x dene a pritom mu davam jeho kasicky . Od porodu sem jeste nedostal menstruace muzu otehotnet stejne ?
dekuji moc za vasi odpoved. - otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není při kojení příliš pravděpodobné, ale nelze zcela vyloučit

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den,mám poněkud nevhodný dotaz. S přítelem jsme měli sex s kondomem. Ještě před vyvrcholením sundal kondom a udělal se mezi mé hýždě přičemž jsem ležela na břichu. Je možné, že sperma mohlo stéct do pochvy a já mohla otěhotnět? Děkuju Majka
Majka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není příliš pravděpodobné, ale nelze ani na 100% vyloučit

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, mám zánět močového měchýře a doktor mi předepsal Macmiror 20tablet, ale stále beru při lékách antikoncepci. Chtěla jsem se zeptat, jestli Macmiror snižuje ochranu antikoncepce? S přítelem nyní spát nebudu, ale po dobrání Macmiroru jsem stále chráněná? Děkuji moc za odpověd
Nin
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Určité narušení antiko ochrany nelze vyloučit.

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
dobrý den nedavno sme s pritelem meli po ranu nechraneny sex ale pouze parkrat ho do me strcil a nebyl ani pred udelanim a ani se neudelal proste jen tak ho tam parkrat strcil a vic nic muzu byt s toho tehotna
lulu
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je nepravděpodobné. Na 100% ale vyloučit nelze

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Prosím vás o názor ohledně pilulky Escapelle.
S přítelkyní jsme měli 24.6. přerušovaný styk. Měla strach z kapiček lásky ( já tomu u přer. sexu nevěřím ) a druhý den použila tabletku, max. do 24h od styku.
Mens. pak dostala jak měla, přibližně 5 nebo 6.7. Začátkem srpna si ale dělala test ( někdy mezi 6-9.8. ) ( test ClearBlue ukázal 2-3 ) a dle gynekologa byla prý těhotná už ale cca min. 5týdnů
Jak je to možné? Tabletka nezabrala a otěhotněla po ní a přesto měla normální menstruaci? A proč test ukázal 2-3 týdny a doktor řekl 5? Je ten test spolehlivý, nebo měl pravdu doktor?
Děkuju, Radim - otázka upravena poradcem
Radim
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Bohužel nevím, na základě čeho posuzoval nález lékař.

Teoreticky je možná chyba testu, selhání postkoitální antiko a i těhotenství, byť přišla menstruace. Dohromady to je ale dost nepravděpodobné....?

Rozpor může být  v tom, že test hodnotí reálné stáří těhotenství a lékař se mohl vyjadřovat tak, jak gynekologové počítáme délku těhotenství, tedy od 1. dne poslední menstruace.

MUDr. Jan Šulc

search


Často kladené otázky k digitálnímu těhotenskému testu Clearblue s indikátorem početí

různé
Dobrý den dnes je to pátý den po miniinterupci.chtěla jsem se zeptat zda smim masturbovat klitoris?děkuji. - otázka upravena poradcem
kristýna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Raději ještě několik dní vyčkejte

MUDr. Jan Šulc

bolesti
Dobrý den, od úterka jsem si všimla, že když zmáčknu rukou na pravé straně podbřiška způsobuje mi to bolest. Může to být cysta nebo nějaký závažný problém? Děkuji za radu
Katka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Příčin může být celá řada - potenciálně závažných, jako například zmíněná cysta, i nezávažných, jako třeba jen namožení svalu. Pokud obtíže neustanou, navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, už pátý měsíc užívám antikoncepci lamya a ta se bere nonstop, takže bych neměla dostat menstruaci. Jenže minulý týden jsem menstruaci dostala, ale jen slabou. A včera jsem ji dostala zase, ale teďka už silnou. A poslední měsíc jsem čím dál tím víc unavenější. Myslíte že bych antikoncepci měla vysadit? Nebo je to u Lamyi běžné?
Adel
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

To se mýlíte. Lamya patří mezi tzv. gestagenní minipilulky a menstruace se při ní obvykle, bez ohledu na užívání bez pauzy, dostavuje. Poměrně časté je i nepravidelné krvácení. Je-li to možné, doporučil bych změnu antikoncepce na některý kombinovaný (estro-progestační) přípravek.

Únava není typickým vedlejším projevem užívání této antikoncepce

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
Můžu věřit negativnímu výsledku po 19 dnech od styku a 5 dní opožděné menstruace ? Děkuji - otázka upravena poradcem
Markéta
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, na 99% můžete. Chcete-li 100% jistotu, test zopakujte

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Dobrý den pane doktore, nedavno jsem Vám psala ohledně podání pregnylu. Zapomněla jsem se zeptat, zdali pregnyl ovlivňuje BT a stejně tak utrogestan? 12 dc mi byl píchnut pregnyl o od 16dc mam utrogestan, ale BT mi moc nestoupla. Je možné, že tyhle hormony ovlivňují BT, tak že se drží níže než v obvyklém cyklu? Děkuji za Váš čas a ochotu
Michaela66
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pregnyl ovlivňuje bazální teplotu nepřímo - přes ovulaci, kterou spouští, jí zvyšuje.

Utrogestan sám o sobě by měl bazální teplotu zvýšit

Ani jeden z těchto léků bazální teplotu nesnižuje

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den, pane doktore. 20.prosince mi byly do kolene píchnuty kortikoidy Depo-Medrol. Bohužel jsem za tři týdny měla nechráněný pohlavní styk a za dva dny jsem nečekaně brzy měla ovulaci. Včera jsem si dělala těhotenský test, který vyšel pozitivně. Teď mám ale velký strach, jestli nebudou mít kortikoidy vliv na vývoj miminka. Je tam riziko? Předem moc děkuji za odpověď.
Lucie
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Domnívám se, že riziko je minimální. Přesně se může vyjádřit jen genetik

MUDr. Jan Šulc

sexuálně přenosné choroby
Dobrý den,
přítel nejspíš onemocněl kapavkou, ale věřím mu v tom, že mě nepodvedl. Ani já ho nepodvedla. Je možné, že jsme to chytli vzájemně od sebe při běžném styku? Děkuji - otázka upravena poradcem
Adéla
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Kapavka se přenáší prakticky pouze pohlavním stykem. Zdroj tedy s vysokou pravděpodobností musí být "někde mimo vás". K nákaze nemuselo ale nutně dojít v poslední době

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý deň mohli by ste mi povedať či výtok môže byť aj z dezodorantov či zo sprchových gélov ? A ako sa mámtomu vvyhnúť ? To sa nemôžem vôbec umývať so sprchovými ale nemožem si dávať deodoranty ?? Ďakujem za vašu odpoveď.
Sss
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
výtok
Dobrý deň mohli by ste mi povedať či výtok môže byť aj z dezodorantov či zo sprchových gélov ? A ako sa mámtomu vvyhnúť ? To sa nemôžem vôbec umývať so sprchovými ale nemožem si dávať deodoranty ?? Ďakujem za vašu odpoveď.
Sss
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, u některých žen tomu tak může  být. Více rad najdete případně v archivu odpovědí

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobry den, mám 8dní do očekavané menstruace. Na testu je vidět lehoučký proužek takhle byl i před dvěma dny.Jestli zesílil tak nepatrně.Neměl by proužek za necelé dva dny viditelně zesílit?Nebo až při zpožděné menstruaci či aspoň 4-5dní odstup od prvního testu by měl být? Děkuji
Vladi
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle intenzita zbarvení proužku v průběhu času zesiluje. Má to ale jen orientační význam, protože to závisí na řadě okolností - například na koncentraci moče. Také odstup 2 dní je krátký na to, aby ze stejné intenzity zbarvení  proužku dalo cokoli vyvozovat

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den. Mam jen otázku ohledně odpanění. Můj přítel mě nedávno prstil a po chvilce měl prsty od krve. Předtím jsem pohlavní styk neměla. Je možně že mě odpanil prsty? Predem dekuji za odpoved
Míša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
sexuálně přenosné choroby
Jak se zjistí jestli má můj partner pohlavně přenosné choroby? Chtěli bychom vyzkoušet anální sex, je u něj nutné použít kondom?
Terka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Pohlavně přenosných chorob je řada. Proto nelze odpovědět. Kondom doporučuji
MUDr. Jan Šulc
Umělé oplodnění
Dekuji za predchozi odpoved ohledne nacasovani KETU.
Pisete ze an to folikul nema vliv, ale ze je to podle ovulace. Da se ovulace zjistit na UTZ? kdyby byl KET v sobotu staci brat untrogestan od uterka rano? nebo je to uz pozde? bylo by to vlastne 4 dny a 5 den KET, dekuji predem - otázka upravena poradcem
Marie G.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
Dobrý den.
Ovulace se dá prokázat pomocí UZ  - folikl by měl zmizet
Záleží na stáří embryí. Pokud bylo doporučeno začít v pondělí večer, začněte v pondělí večer.
MUDr. Jan Šulc
těhotenský test
Dobry den, pane doktore, je mozne se spolehnout na vysledek tehotenskeho testu z krve 13.den po pohlavnim vstyku? Dekuji.
Petra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

13 dní po styku by měl být test z krve spolehlivý

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den, pane doktore. Chtěla sem se zeptat s přítelem jsme spolu spali poprvé. Chci se zeptat jak dlouhá je doba krvácení při prvním sexu, jelikož mám jít zítra ke gynekoložce tak nevím co mám dělat. Předem děkuji za odpověď
Terka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obvykle  trvá krvácení hodiny. Ale i kdyby bylo delší, je zítřejší návštěva u gynekoložky  možná

MUDr. Jan Šulc

Umělé oplodnění
dobry den, planuji ket, dnes 10dc UTZ folikul 23mm, sliznice 7.5mm, ket planovany na 18dc, zamrazeno mame 5 blastocyst. Pani doktorka rikala ze KET udelaji v sobotu tudiz 15dc vzhledem k prirozene ovulaci a folikulu. beru estrofen, estrogel, dnes mam vecer zacit s utrogestanem. je mi divne, ze se to najednou takhle posune, pani doktorka rikala ze idelani by byla nedele, ale to oni nepracuji, Mam ted nervy, ze diky tomu ze tam v nedeli nikdo neni bude vse zbytecne. Chci se zeptat jestli se nacasovani dela podle folikulu? dekuji predem
Marie G
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Časování se řídí obvykle dle ovulace, nikoli dle folikulu. Pokud ale berete Estrofem a Estrogel, není folikl pravděpodobně až tak důležitý. Pokud ale neznám přesné dávky, je těžké se vyjadřovat.

Nemusíte mít obavy, 1 den nehraje v časování až tak zásadní roli. Máte-li dnes začít s Utrogestanem - myslím, že je vše v pořádku

MUDr. Jan Šulc

těhotenský test
Dobrý den,
pane doktore,prosím o radu. Mám 4 dny zpoždění cyklu, v den očekávané menstruace jsem si dělala test a vyšel pozitivní, i když proužek potvrzující těhotenství nebyl 100%. O dva dny později jsem si dělala test znovu z ranní moči,ale proužek byl slabší než u 1. testu. Dnes,4. den po vynechání MS, jsem si test dělala přes den a proužek je sotva viditelný. Mohu být těhotná? Minulé těhotenství jsem si musela píchat Zibor,raději bych těhotenství nechtěla podcenit. Moc Vám děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Radka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotná pravděpodobně jste. Otázkou ale je, zda se těhotenství správně vyvíjí. Doporučil bych test z krve

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den, beriem atk daylette pravidelne uz dva roky. Minuly tyzden som v pondelok alebo utorok omylom uzila dve tabletky(nedopatrenim) a v stredu ziadnu .. (islo tabletky z druheho radu z blistra) ... Potom vo stvrtok, v piatok a v sobotu som uz uzila tabletky vo zvycajnom case. V sobotu vecer som s priatelom mala pohlavny styk s tym ze sa urobil do mna. Chcela by som sa spytat ci je tu moznost otehotnenia. resp aka velka je pravdepodobnost?.. Po pripade ci uzit tabletku escapelle bolo by to po 36 hodinach od pohlavneho styku. Menstruaciu nemam uz cxa pol roka kedze mi ju antikoncepcia uplne vynulovala takze neviem ani plodne dni.Za skoru odpoved dakujem.
dnes - otázka upravena poradcem
lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
antikoncepce
dobrý den, chci se zeptat, zda-li se přibírá po antikoncepci Velmari? Měla jsem Belaru a po té ano. Děkuji
Sandra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Obecně nikoli, nelze ale vyloučit, že v individuálním případu ano.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce

1
vynechanie tabletky
Dobry den, beriem atk daylette pravidelne uz dva roky. Minuly tyzden som v pondelok alebo utorok omylom uzila dve tabletky(nedopatrenim) a v stredu ziadnu .. (islo tabletky z druheho radu z blistra) ... Potom vo stvrtok, v piatok a v sobotu som uz uzila tabletky vo zvycajnom case. V sobotu vecer som s priatelom mala pohlavny styk s tym ze sa urobil do mna. Chcela by som sa spytat ci je tu moznost otehotnenia. resp aka velka je pravdepodobnost?.. Po pripade ci uzit tabletku escapelle bolo by to po 36 hodinach od pohlavneho styku. Menstruaciu nemam uz cxa pol roka kedze mi ju antikoncepcia uplne vynulovala takze neviem ani plodne dni.Za skoru odpoved dakujem. - otázka upravena poradcem
lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Riziko selhání antiko ochrany je velmi malé, ale na 100% vyloučit nelze. Chcete-li maximální jistotu, Escapelle užijte

MUDr. Jan Šulc

P.S. Při užívání hormonální antikoncepce nelze hovořit o plodných dnech

výtok
Dobrý deň vedeli by ste mi povedať kedy mi asi prejde výtok ? Už ho mám dlhšie
P12
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pravděpodobně až se začnete léčit

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, je mi 18 let , 3 roky beru antikoncepci a nyní se mi poprvé stalo, že jsem ve třetím týdnu zapomněla pilulku užít. Do 12h jsem si vzala postinor a pět dní na to se dostavila MS. Teď cítím divný tlak v prsou a občasnou nevolnost, jaká je šance že můžu být těhotná, popř. bude po 2 týdnech od styku výsledek tt testu spolehlivý? Děkuji za odpověď
Péťa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Těhotenství je hodně nepravděpodobné. Test po 2 týdnech by měl být spolehlivý

MUDr. Jan Šulc

těhotenství
Dobrý den pán doktor. Dnes som 13 + 5 tt.,od PM a dnes aj po usg, lekár mi nepovedal či je všetko ako má byť, čítam len záznam z tehotenskej knižky a poprosím vás o názor. Je tam vpísané: CRL-69mm-14/1, BPD-24mm-13/1. Sú to správne hodnoty, ak sa tak líšia dni merania hlavky a telíčka ako keby o týžden? je bábatko s nameranými hodnotami v poriadku? Ďakujem
Danka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Jde o nález v rámci normálu.

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den. Je mi 15 let. Menstruaci mám už od 13ti. Býva většinou pravidelná ale občas (tak dva krát do měsíce) se mi stane že se ráno probudím a mám trošku kalhotky od krve (v období kdy menstruaci nemam).Krev utřu a pak už neteče. Někdy mám světle hnědý výtok. Je to normální? Co si o tom myslíte? Děkuju za radu :-)
Linda
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Je-li to jen 1x za cyklus a trvá-li krvácení jen 1 až 2 dny, může jít o ovulační krvácení. To je normální jev.

MUDr. Jan Šulc

pohlavní styk
Dobrý den. Mam jen otázku ohledně odpanění. Můj přítel mě nedávno prstil a po chvilce měl prsty od krve. Předtím jsem pohlavní styk neměla. Je možně že mě odpanil prsty? Predem dekuji za odpoved
Míša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc
již zodpovězeno
pohlavní styk
Dobrý den. Mam jen otázku ohledně odpanění. Můj přítel mě nedávno prstil a po chvilce měl prsty od krve. Předtím jsem pohlavní styk neměla. Je možně že mě odpanil prsty? Predem dekuji za odpoved
Míša
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nelze to vyloučit

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat 4.1 jsem měla s přítelem nechráněný pohlavní styk asi 5x zasunul, ale neudělal se. Den před tím si, ale ,,honil´´ a není si jistý jestli se poté umyl. Asi pátý den od styku mě začali bolet prsa nejprve na pohmat pak furt. Těhotenský test jsem si udělala 16.1. byl negativní a 18.1. se dostavila menstruace o týden dřív se silnými bolestmi, které normálně při menstruaci nemívám. Chtěla bych se zeptat jestli je možné, že jsem mohla otěhotnět? A jestli ta bolest prsou souvisela s menstruací ? Normálně mě při menstruaci nic nebolí. Děkuji za odpověď. - otázka upravena poradcem
Bára
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

O těhotenství se pravděpodobně nejedná a nejednalo. Spíše bych to viděl na hormonální "rozhození". Test ale pro jistotu ještě zopakujte

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den, vysadila jsem antikoncepci kvůli nespokojenosti. Mám termín u gynekologa až po menstruaci a nechce se mi pak skoro měsíc čekat než ji budu moct brát. Bude antikoncepce fungovat když ji začnu jist během cyklu ? Způsobí mi to nějake potíže ?
Anna
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Antiko ochrana začne fungovat až v časovém dostupu - dle typu přípravku po 7 až 10 dnech. A nelze vyloučit nepravidelné krvácení

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Zdravím, přítelkyně začala užívat hormonální antikoncepci, namísto prvního dnu menstruace užila první pilulku poslední den menstruace. Po 4,5 až 5 hodinách od požití - přítelkyně pilulku nevyzvracela a cítila se dobře - jsme měli sexuální styk, dvakrát po sobě a ejakuloval jsem přímo do vagíny v obou případech. Až poté jsme zjistili, že se má ještě týden používat jiná ochrana, tu jsme však nepoužili. Samozřejmě zkusíme těhotenský test. Potřeboval bych jen - doufám povzbudit, jelikož jsem vážně na prášky- vědět, jak je velká šance, že se může jednat o těhotenství. Na internetu samozřejmě najdu spousty informací, ve kterých se píše, že je během dní menstruace daleko menší šance, ale přeci jen šance je a navíc jsme spolu měli sex dvakrát. Mockrát děkuji za odpověď.
K.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Otěhotnění není moc pravděpodobné, ale zcela vyloučit nelze. Bohužel o moc víc nepovzbudím

MUDr. Jan Šulc


klimakterický syndrom
DOBRÝ DEN, MÁM DIAGNOZU C56 JSEM PO 21 HEMOTERAPIICH,POSLEDNÍ V SRPNU.GYNEKOLOG MI PŘEDEPSAL NA MÉ POTÍŽE,TJ.NÁVALY,VÝKYVY NÁLAD ATD..OESTROGEL.MÁM STRACH JE TO HOROROVÉ ČTENÍ.POMOHLY BY PROSÍM BYLINY? DĚKUJI
HANKA
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Můžete zkusit některý z volně prodejných nehormonálních přípravků. Jistě poradí v lékárně. Zda by pomohly samotné byliny, nevím

MUDr. Jan Šulc

výtok
Dobrý deň už asi rok mám výtok a neviem čo stým mám robiť je biely a sem tam aj zapacha mohli by ste mi poradiť čo stým mám robiť bez toho aby som išla ku gynekológovi a kedy to prejde ? Ďakujem za vašu odpoveď
K. 11
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Sama můžete zkusit kolonizovat pochvu laktobacily - např. Fermalac vaginális 1 tbl na noc do pochvy cca ob den.

Někdy pomohou některá poměrně jednoduchá opatření:


Radím i změnu prostředků intimní hygieny – zaměnit tampony za vložky a event. i naopak.



Návštěva gynekologa je ale nejlepším řešením

MUDr. Jan Šulc


těhotenství
Dobry den pane doktore, jsem tehotna 7+5, pred tydnem na kontrole ( 6+5) melo embryo 7 mm,a byla videt srdecni akce, dostala jsem tehotenskou prukazku, lekarka me objednala az za mesic na kontrolu nekdy kolem 20.unora, neni to pozde? Do nynejska me kontrolovali kazdy tyden. Neni lepsi miminko kontrolovat casteji? Na internetu jsem cetla ze v 1 trimestru byvaji casto potraty nebo zamlkle potraty,nechci se tim zbytecne stresovat ,nicmene z hlavy to vytesnit nemohu,jak caste jsou potraty,kdyz uz je videt srdecni akce? Beru od zacatku tehu utrogestan 1-0-1,beru take Letrox 50mg obden, nemela bych byt kontrolovana casteji? Dekuji
Marketa
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Pokud nemáte žádné obtíže a byla již prokázána akce srdeční, kontrola za měsíc je postačující. Potrat je již daleko méně pravděpodobný

MUDr. Jan Šulc


těhotenství
Dobrý den, pred 3 leti jsem prodelala MA, ted jsem znova tehotna (potvrzeno ultrazvukem v 5tt) ted v 7tt nemam zadne tehotenske priznaky, muzu byt porad tehotna i bez priznaku? Dekuji.
Myra
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Ano, můžete být těhotná i bez jakýchkoli příznaků

MUDr. Jan Šulc

nepravidelnost v krvácení
Dobrý den, je mi 40let a mám problémy s menstruací,cyklus po 24 dnech + 4 dny před tím špinění.V létě trvala mens.14 dní, která byla zastavena Norethisteronem.Problém se opakoval v listopadu opět krvácení 15-16 dnů.V děloze je myom 3cm. lékař provedl sono a doporučuje zvážit odstranění dělohy. Nyní 3.ledna nasazení antikoncepce Jangee a 18 den od užívání stále krvácím, od 13 dne slaběji, ale stále(lékař předepsal k antikoncepci ještě Norethisteron-zatím neužívám).Prosím o Váš názor, zdali je vhodné užívat HAK s Norethisteronem současně, popřípadě jaké vyšetření ještě udělat..Předem děkuji za radu.
Dada
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Norethisteron je možné užívat současně  s antikoncepcí.

Další postup bude záviste na efektu této léčby a dále především na UZ nálezu - uložení myomu. Dále bych při neúspěchu zvážit hysteroskopii.

Někdy podobné potíže může vyřešit zavedení hormonálně aktivního nitroděložního tělíska.

Odstranění dělohy vidím až jako poslední možnost

MUDr. Jan Šulc

Neplodnost
Vážený pane doktore dobrý den, zatím se neúspěšně více než rok pokoušíme o dítě. Ráda pročítám Vaši poradnu. V archivu opovědí, jste odpovídal jedné ženě, že je velmi důležité, že její děloha je schopna přijmout embryo a umožnit mu další vývoj. Že u spousty žen toto děloha neumí. Ráda bych se zeptala, jak se tento problém řeší? Odstraní jej např. matoda IVF a při ní podané léky? Nebo jak se tento problém řeší, zda se vůbec dá řešit. Děkuji Vám za odpověď.
I.
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Naštěstí těchto žen není až tak mnoho. Situace se zlepšuješ  každým embryem, které se do dělohy dostane. V tomto směru IVF může pomoci, byť přímo tento problém neřeší.

Příznivě mohou působit některé léky ovlivňující imunitu, například Prednison. Často pomůže třeba i drobný zákrok v děloze, který nastartuje hojivé procesy.

Neřešitelné případy ale bohužel stále zůstávají.

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobrý den. Již druhým měsícem beru antikoncepci lunafem. Mám 3 dny do menstruace . Bolí mě třísla, v podbříšku, pánevní kosti... Někdy mám i křeče a večerní nevolnosti. Bolest mě trápí už takový dobrý týden. Stává se to dívkám běžně ? Tělo si prý zvyká a přizpůsobuje se. Poradíte mi prosím ? Předem děkuji.:)
Bolesti
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Nejde o typický problém. S užíváním antikoncepce to spíše nesouvisí. Raději navštivte lékaře

MUDr. Jan Šulc

antikoncepce
Dobry den,pane doktore, dovoluji se jeste reagovat na muj drivejsi dotaz ( viz. brala jsem prvni platicko HA Jeanine a take antibiotika Amoksiklav.16 den uzivani HA probehl pohl.vstyk.Jelikoz jsem si nebyla jista ucinosti HA,3hodiny po vstyku a pote 12 hodin jsem si vzala tabletku Postinor.Mela by se mentsruace objevit v one 7 denni pauze? Zacinam 3 den pauzy a stale zadna menstruace.Je mozne ze Postinor rozhazi menst.cyklus ci snad tehotenstvi?)
Treti den jsem nakonec dostala menstruaci, je slabsi ale menstruace to je. Moznost tehotenstvi je tedy nepravdepodobna ? Vim, ze menstruace z HA v podstate neni " prava menstruace". Dekuji Moc za Vasi odpoved. - otázka upravena poradcem
Lenka
MUDr. Jan Šulc - Gynekolog MUDr. Jan Šulc

Dobrý den.

Zeslabení menstruace je běžné. Těhotenství považuji za vysoce nepravděpodobné. Jistotu může přinést gravitest

MUDr. Jan Šulc týdny po styku






mobilní verze