Doporučujeme

Pomazánka z červené řepy

Pomazánka z červené řepy | foto: Profimedia.cz

Pomazánka z červené řepy

  • 17
Nechte se překvapit lahodnou šťavnatou chutí této mnohými odmítané zeleniny!

Suroviny na 4 porce:

  • 1 středně velká červená řepa, čerstvá tj. syrová (cca 300g)
  • 125g tučného bílého jogurtu
  • 125g tvarohu
  • lžička kvalitního oleje
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • sůl
  • bílý pepř čerstvě mletý

Postup:

1. Vybereme zdravou, čerstvou či dobře skladovanou řepu - pozná se tak, že její slupka je napjatá, tence ji sloupeme, okrojíme konce. Řepu nastrouháme na hrubém struhadle, na jemném by pustila mnoho šťávy a ztratila chuť.

2. Lehce promícháme s jogurtem, tvarohem a lžičkou oleje. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme citron. Podáváme chlazené.


  • Vybrali jsme pro Vás