Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Pomazánka z červené řepy

  0:19aktualizováno  0:19
Nechte se překvapit lahodnou šťavnatou chutí této mnohými odmítané zeleniny!

Pomazánka z červené řepy | foto: Profimedia.cz

Suroviny na 4 porce:

  • 1 středně velká červená řepa, čerstvá tj. syrová (cca 300g)
  • 125g tučného bílého jogurtu
  • 125g tvarohu
  • lžička kvalitního oleje
  • 2 lžičky citronové šťávy
  • sůl
  • bílý pepř čerstvě mletý

Postup:

1.  Vybereme zdravou, čerstvou či dobře skladovanou řepu - pozná se tak, že její slupka je napjatá, tence ji sloupeme, okrojíme konce. Řepu nastrouháme na hrubém struhadle, na jemném by pustila mnoho šťávy a ztratila chuť. 

2. Lehce promícháme s jogurtem, tvarohem a lžičkou oleje. Podle chuti osolíme a opepříme, přidáme citron. Podáváme chlazené.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.