Vaříme polévky
Podzimní polévky pro zahřátí. Zkuste mrkvovou, čočkovou nebo se zelím
Ačkoliv víkend slibuje sluníčko, na začátku října už se venku moc nezahřejeme. Podzim je zkrátka...
Věčně hladový skladník vyhrál soutěž jedlíků, knedlíky cpal do úst rukama
Kyselo, zelňačka a další tradiční polévky v sobotu provoněly Malou Úpu v Krkonoších. Konal se tam...
KVÍZ: Pivnica, kapustnica, glejovky. Jak se vyznáte ve slovenské kuchyni
Český jazyk je slovenskému velmi příbuzný, ale v současné generaci už mizí povědomí o některých...
Rostlinná rádoby mléka obsahují éčka i cukr, říká profesorka Dostálová
Nad mraženou pizzou či polévkou z pytlíku můžeme ohrnovat nos, přesto si tato jídla občas na...
Nechce se vám v horku vařit? Připravte si osvěžující večeři z rajčat
Pomalu si zvykáme na to, že české léto připomíná spíš to středomořské, za kterým jsme dřív museli...
Chřest je opět tady! Zapečte ho, grilujte nebo dejte do polévky
Sezona této báječné a nedoceněné zeleniny právě začala, potrvá jen do června. Na nic nečekejte a...
Nejlepší jarní recepty, ve kterých využijete vejce natvrdo z koledy
I letos to u vás doma probíhalo stejně. Malí i velcí muži se vrátili z mrskačky, sladkosti snědli...
Zamilujte se do batátů. Zkuste třeba polévku, voňavé kari nebo salát
Vypadají trochu jako brambory, ale brambory to nejsou. Batáty jsou doma v tropech a subtropech a...
VIDEO: Poctivá gulášová polévka z hovězí kližky
Gulášová polévka je dokonalé jídlo, které vás teď v zimě zasytí. Uspokojí vaše chuťové buňky a...
Extrémní gastronomie: bosintang je opravdu silný psí vývar
Jen v samotném Soulu se kvůli masu zabijí dva miliony psů ročně. Je to především kvůli pokrmu...
Masopust je v plném proudu. Dejte si jitrnici nebo škvarkové šneky
Tento svátek se u nás slaví už od 13. století a ač je výsadou hlavně venkova a malých měst,...
30 dní hubnutí s OnaDnes.cz: Zelenina při dietě pomáhá, s ovocem opatrně
Je tu patnáctý den vaší proměny a zároveň polovina našeho seriálu 30 dní hubnutí s OnaDnes.cz....
Zázvor, pohanka a chilli. Ingredience, které vás v zimě zahřejí
Pokud nepatříte k těm, kdo se radují,, že se konečně ochladilo, pak vám možná udělají radost...
Extrémní gastronomie: Krvavá tiết canh není žádná fádní pho
Je to velmi sytý pokrm s velmi krutou přípravou a velmi specifické chuti. Nemůže za ni jen bazalka,...
Vydatné večeře z jednoho hrnce, které vám po lyžování dodají energii
Není nic lepšího, než víkend na chalupě v horách, kdy celý den sjíždíte sjezdovky, touláte se...
Jako ve školní jídelně. Hlad na Dakaru zaženou těstoviny a sladké
Peru (Od zpravodaje iDNES.cz) Během celého Dakaru se v zázemí pohybuje jen v rámci týmů téměř dva tisíce lidí. Největší stavbou v...
Extrémně proti kocovině: syrové ovčí oko, sušený býčí penis, hovězí krev
Zavináč a dršťková polévka zní jako docela konvenční zbraně proti kocovině. Syrové ovčí oko, sušený...
Co jedí na Štědrý večer odborníci na hubnutí? Kapra ani salátu se nevzdají
Vánoce jsou většinou pohromou pro všechny, kdo se snaží zhubnout, nebo alespoň nepřibrat. I proto...
Vánoční menu se obejde i bez kapra. Zkuste tresku podle šéfkuchaře
Rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát – tak vypadá štědrovečerní večeře ve většině českých...
Štola, pirohy, řízek nebo kapustnica. Vánoční hvězdy našich sousedů
Zatímco českou klasikou při štědrovečerní večeři je rybí polévka, smažený kapr s bramborovým...
Krysí polévkou proti kocovině. Mexická politička bojuje za tradiční pokrm
Léčí chřipku, navrací libido a pomáhá s kocovinou. Tedy alespoň podle místních. Polévka caldo de...
Zapečené večeře s květákem, brokolicí a italským krasavcem romanescem
Jedním z nejuniverzálnějších druhů zeleniny je květák. Hodí se do salátů, polévek i pomazánek, na...
Kulajda, kančí roláda i řezy hrk-hrk. Podzimní menu podle blogerky
Ačkoli dnes jídlo miluje a je nejen jejím koníčkem, ale i povoláním, jako dítě se Andrea Motlíková...
Jedlé kaštany jsou podzimní delikatesa. Právě teď je jejich čas
Určitě je znáte z vánočních a zimních trhů, kde si je kupujete pečené do kornoutu. Zkuste je však...
Dýně není jen na polévku. Zkuste třeba muffiny, chlebíček nebo kari
Jedním z jasných signálů, že je tady podzim, jsou také zářivě oranžové buclaté plody dýní. Ty jsou...
Za stejnou cenu méně polévky. Může za to palmový tuk, brání se Vitana
Pět ze sedmnácti oblíbených pytlíkových polévek Vitana se zmenšilo o čtvrtinu a z původního balení...
Pórková, s květákem i paprikou. Nejlepší podzimní polévky pro zahřátí
Nejsychravější a zároveň nejmalebnější roční období už úřaduje nejen v kalendáři, ale také za okny,...
Z farmy přímo na stůl: nová kuchařka vás naučí milovat zeleninu
Nemusíte být fanatickým přívržencem farmářských trhů, abyste zjistili, že nejlepší zelenina je ta...
Škubánky s mákem a jiné levné dobroty, které nám vařila babička
Opravdové domácí jídlo, které člověka vrátí o desítky let zpátky a na které se mu sbíhají sliny už...
Mýty a fakta o zraku: mrkev nepomáhá, žloutek ano
Všichni jsme slýchali, že musíme jíst mrkev v polévce, protože je dobrá na oči. Přitom ve...
Hovězí závitky bodovaly. Nejlepší školní oběd vaří kuchařky z Černčic
Kuchařky ze Základní a mateřské školy Petrohrad v Černčicích vyhrály klání o nejlepší školní oběd....
Rajčata nejsou jen na špagety a na pizzu. Co s červeným nadělením?
Konec prázdnin je ve znamení dozrávajících červených plodů, které v sobě během slunečných dnů...
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě
Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná...
Nudle v ešusu i müsli tyčinky. Outdoorové recepty nejen na horskou túru
Na přechodech hor i na celodenních výletech s dětmi se musí dobře a kvalitně jíst. A zdaleka se...
Bylinkové hody. Roláda s pestem, šalvějové ravioli a krém s koriandrem
Kdy jindy si užívat zelené bohatství ze zahrady nebo truhlíku za oknem, než právě teď, když se to...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny