Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Vaříme polévky

Nekonečné možnosti dýní: polévka, kari, bábovka i dort

24.9.2016  0:40
Podzim se právě přihlásil o slovo a spolu s ním se můžeme těšit na nové sezónní suroviny. Kromě cukety, hub a jablek patří podzimní vaření zejména dýním, které jsou úžasně variabilní: připravíte...  celý článek

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20.9.2016  0:56
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale pamatuje zejména UHO, všudypřítomné knedlíky, naprosté minimum ovoce a zeleniny a snahu...  celý článek

Cuketové kouzlení: udělejte si placičky, focacciu nebo polévku

3.9.2016  0:12
Právě teď jsou zahrádky plné úrody a jednou z hvězd je rozhodně cuketa. Je zdravá, výživná a dá se připravit na nespočet způsobů. Přinášíme několik tipů na cuketové recepty od bloggerek i...  celý článek

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

23.8.2016  0:03
Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem sportovců. Začněte den jako šampioni.   celý článek

Rodiče mají peníze, ty jsi ale chudá, říkají dceři Kunisová a Kutcher

9.8.2016  15:30
Herečka Mila Kunisová (32) společně se svým manželem Ashtonem Kutcherem (38) nemusí řešit, jestli budou mít na zaplacení složenek. Jejich majetek má prý hodnotu v přepočtu zhruba 5 miliard...  celý článek

Morbidně obézní chlapec z Indonésie váží v deseti letech 192 kilogramů

30.6.2016  14:20
Arya Permana váží v deseti letech neuvěřitelných 192 kilogramů. Obléká se pouze do sarongu, protože jiné oblečení na sebe nenavleče. A protože mu reálně hrozí zdravotní komplikace, které mohou...  celý článek

OBRAZEM: Jahody vás potěší v tiramisu, domácí zmrzlině i v těstíčku

24.6.2016  0:33
Jahody jsou letní radostí. Pokud se vydáte na samosběr nebo jich máte plnou zahradu, možná vám už dochází nápady na jejich možné úpravy. Přinášíme vám klasické i netradiční recepty na jahodové...  celý článek

Naučte děti jíst kvalitní jídlo. S recepty Jamieho Olivera je to snadné

19.5.2016  0:15
Zlepšete stravování svých dětí a tím i jejich zdraví, vyzývá Jamie Oliver rodiče a školy po celém světě. Na pátek 20. května vyhlásil Food Revolution Day, který má zlepšit povědomí o kvalitní...  celý článek

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14.5.2016  0:36
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou nesmazatelnou stopu - třeba nápadem na pěstování vinné révy v českých zemích. Jeho jídelníček...  celý článek

Kuchařka Kamu: Jakmile má pes jméno, tak se nejí

13.5.2016  0:53
Kuchařka a nadšená cestovatelka Kamila Rundusová přezdívaná Kamu si jednou chce otevřít vlastní restauraci, ale teď plánuje jezdit po republice s náklaďákem, který si nechá přestavět na kuchyň...  celý článek

Bez tuků v jídle vypadáme starší, tvrdí královská nutriční poradkyně

2.5.2016  8:16
V patnácti skončila vrcholově s gymnastikou, v pětatřiceti s obezitou. Dnes její rady ohledně životního stylu poslouchají členové britské královské rodiny, politici či lidé ze showbyznysu....  celý článek

Potraviny vhodné pro kojící ženy: avokádo, oříšky, ryby i hovězí

16.4.2016  0:15
České a slovenské matky se délkou kojení svých dětí řadí k evropské špičce. Podle odborníků by ale mohly trochu vylepšit své vlastní stravování, které má vliv nejen na jejich zdravotní stav, ale...  celý článek

Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty

15.4.2016  9:09
Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady. Lukáš Želechovský, šéfkuchař pražského Buddha-Bar Restaurantu poradí, na co si dát pozor při...  celý článek

Jak chutnají enoki a shimeji. Zkuste je na pánvi nebo v polévce

7.4.2016  0:54
Možná jste si jich už v obchodě nebo na trhu všimli, ale netušili jste, jak s nimi naložit. Houby původem z Asie jsou stejně chutné jako ty české. Jak s nimi naložit, poradí Danny Wright,...  celý článek

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6.3.2016  0:05
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí...  celý článek

Marmeláda i polévka. Pomerančové recepty, co vás napumpují vitaminem C

27.2.2016  0:49
Šťavnaté pomeranče jsou skvělé k zahnání zimních chmur a vylepšení chuti jídel o exotický rozměr. Připravte si krevetový salát se zálivkou z pomerančů, nevařenou polévku z mrkve a pomerančové...  celý článek

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou...  celý článek

Vyměněná manželka neuměla osmičlenné rodině ani ohřát párky

18.2.2016  0:47
Premiérový díl Výměny manželek se tentokrát odehrává především v kuchyni. Masérka Ivana se v ní marně pokouší vařit pro osmičlennou romskou rodinu, zklame dokonce i se zeleninovou polévkou a...  celý článek

Valentýnské sexy menu: chilli preclíky, cupcaky i omamné koktejly

14.2.2016  8:52
Svátek svatého Valentýna může být skvělou záminkou pro dlouhou večeři o několika chodech doplněnou omamnými koktejly.   celý článek

Polévka zahřeje nejlépe: uzená zelňačka, mrkvový krém a thajská tom yum

11.2.2016  0:03
Polévky jsou grunt, obzvlášť ve větrném a chladnějším počasí nás nic nezahřeje lépe. Inspirujte se recepty předních českých kuchařů, kteří prodávají tento týden své polévky v rámci charitativní...  celý článek

Zázvorový sirup, kandovaný zázvor a další chutné recepty na nachlazení

28.1.2016  8:20
Zázvor zahřeje a navíc přináší i úlevu při nachlazení. Pusťte si ho do kuchyně a v kombinaci s citronem, česnekem a spoustou zeleniny si na vás rýma a kašel nepřijdou.   celý článek

Čtyři způsoby, jak si spolehlivě zhoršíte chřipku

27.1.2016  0:00
Potýkáte se s chřipkou nebo nachlazením? Pokud nasadíte následující strategie, můžete se vsadit, že se vaše onemocnění zhorší, prodlouží se doba vašeho uzdravování a navíc se mohou objevit i...  celý článek

Konopí vám v kuchyni zachutná, upečte si jamajské pirožky nebo dort

20.1.2016  0:34
Konopí v kuchyni poslouží třeba ve formě semínek, mouky nebo oleje, u kterých se nemusíte bát obsahu THC, a tedy ani případného „rauše“. Naopak vašemu tělu prospějí esenciálními aminokyselinami...  celý článek

Jak vybrat správný olej do kuchyně: důležitý je bod zakouření

16.1.2016  0:00
Slunečnicový, řepkový, olivový, nebo třeba kokosový? Záleží na tom, k čemu ho budete používat. A některé z nich se hodí nejen na vaření, smažení či pečení, ale také na zkrášlování těla.  celý článek

Šest věcí, které podpoří vaši imunitu na maximum

10.1.2016  0:00
Když se kolem sebe podíváte na ulici nebo v hromadné dopravě, zjistíte, že sezona viróz trvá po většinu roku: v podzimních plískanicích, během zimy, ale i na jaře, kdy jsou těla, vyčerpaná...  celý článek

Vánoční svátky chutně, ale i zdravě: bez lepku, cukru i laktózy

15.12.2015  0:00
Bezlepkové, bezlaktózové, bez bílého cukru a s ohledem na co nejmenší zatížení našeho organismu. I takové mohou být vánoční svátky. Pojďme se inspirovat a udělat něco užitečného pro své tělo...  celý článek

S ketodietou zhubnete rychle, není ale vhodná pro každého. Proč?

11.12.2015  0:00
Zvracení, křeče, ztráta vědomí, nepravidelná činnost srdce. Čerstvá švédská maminka málem zemřela poté, co si během kojení naordinovala přísnou nízkosacharidovou dietu. Takzvaná ketodieta ovšem...  celý článek

Těstoviny jsou jistota. Chutnají v salátu, polévce i sladké

8.11.2015  0:29
Těstoviny jsou v kuchyni díky své variabilitě vděčnou surovinou. Využijete je v salátech, s omáčkou i na sladko. Několik chutných podzimních nápadů připravil šéfkuchař a milovník těstovin Tomáš...  celý článek

Dýně vládne podzimnímu vaření: zkuste vynikající koláč i špagety s liškami

11.10.2015  0:54
Každá je jiná, ale jedno mají společné - jsou to výživové a kulinární hvězdy. Obsahují alfa a beta karoteny, známé jako vysoce antioxidační a protizánětlivé látky, vitamín C a E, draslík,...  celý článek

Co obědvají výživoví poradci: pizzu, ryby i zeleninu. Raději si vaří doma

25.9.2015  0:00
Oběd je hlavním jídlem celého dne, i proto by měl být nejvýživnějším pokrmem jídelníčku. Důležitá je ale jeho skladba, která vás pak ochrání před odpolední únavou. Jak by takový zdravý oběd měl...  celý článek

Na talířku: rychlá zeleninová polévka

7.9.2015  0:54
Na tuto polévku s lehce orientální chutí můžete použít jakoukoli zeleninu, kterou máte zrovna doma. Je zdravá, rychlá a dětem bude chutnat.  celý článek

Dýňová polévka

19.8.2015  0:00
Servírujeme s opečeným toustem, navrch je možno dát zakysanou smetanu.  celý článek

Čtenářský recept: Minutková krkovička s houbovou omáčkou

18.8.2015  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.   celý článek

Žitný kváskový chléb s mákem

15.8.2015  0:32
Celožitný kváskový chléb je velmi zdravý a chutný. Varianta s mákem chléb ozvláštní a podpoří jeho výraznou chuť. Semínka dodají cenné rostlinné oleje. Chléb skvěle chutná s máslem a dobrým...  celý článek

Polévka z červené čočky

12.8.2015  0:00
Jemná červená čočka, oblíbená v Indii, se zhostí polévkotvorné role stejně elegantně jako její zelená kolegyně. Je však křehčí; vaření trvá jen pár minut.  celý článek

Zeleninová krémová polévka s kozím sýrem

11.8.2015  0:27
Každý den u nás najdete jeden letní recept. Nechte se inspirovat.   celý článek


mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.