Bylinky vhodné do polévek
Letní hrášková polévka
Nádherně osvěžující polévka vás dostane nejen svou barvou, ale především výbornou chutí. Přidejte...
VIDEO: Nejlepší šéfkuchaři v jedné kuchyni na festivalu Chef Time Fest
Není normální, aby se v jedné kuchyni během jediného večera setkala smetánka českých kuchařů jako...
Tipy na polévky, které uvaříte za dvacet minut
Na předkrmy, kterými jiné kuchyně překypují, si české kuchařky nikdy příliš nepotrpěly. V naší...
12. díl jarní diety: čínská kuřecí polévka s nudlemi
Zapomeňte na instantní čínské polévky a k večeři si při dietě uvařte vlastní. Příprava vám zabere...
Nejlepší bramboračka
Bramboračka je skvělá polévka, ve které si vychutnáte čerstvé i sušené houby. Každá rodina má na...
Hráškový krém s mátou a skořicí
Tahle polévka si vás získá jemnou chutí i barvou. Krásu neztratí, i pokud ji připravíte z mraženého...
Kozí sýr: z každého jídla udělá svátek
Ještě před pár lety se nad kozím sýrem leckdo ušklíbl. Dnes je to naopak. Tenhle aromatický zázrak...
Večeře jako lusk. I luštěniny mohou chutnat
Zapomeňte na školní jídelnu - luštěniny mohou výborně chutnat i vypadat skvěle na talíři. Tuhle...
Gratinovaná cibulová polévka
Tento chod je spjatý s francouzskou kuchyní, konkrétně se zmizelou tržnicí Les Halles, která byla...
Konec náročnému vyvařování. 12 tipů na rychlá jídla
Rychlé večeře či obědy zvládnete připravit, i když vaření nechcete obětovat moře času. V kuchyni...
Hustá polévka s houbami pro sychravé podzimní dny
Zasmahnutí mouky spolu se zeleninou vám značně zrychlí přípravu a ušetří nádobí. Také kostky...
Letní škola vaření: Ta pravá česká klasika
Uvařit stejně dobrý guláš jako babička nebo tchyně, vyrobit knedlík, který bude nadýchaný a jemný –...
Plicník lékařský (Pulmonaria officinalis)
Ve světlých listnatých lesích si časně zjara můžeme všimnout nápadně různobarevných květů plicníku.
Petržel zahradní (Petroselinum crispum)
Tato dvouletá bylina má počátkem léta lesklou olistěnou lodyhu se žlutozelenými okolíky.
Libeček lékařský (Levisticum officinale)
Libeček je statná vytrvalá bylina s bohatě rozvětveným kořenem a dutou lodyhou.
Koriandr setý (Coriandrum sativum)
Odolná vytrvalá bylina s velkým hlavním kořenem má lodyhy nesoucí celé léto jasně modré úbory.
Miřík celer (Apium graveolens)
Miřík je dvouletá bylina, vysoká 30 – 90 cm. Má vřetenovitý kořen a lesklou přímou lodyhu.
Kerblík třebule (Anthriscus cerefolium)
Tato letnička má vřetenovitý kořen a dorůstá do výšky až 40 cm. Její listy jsou členěné.
Máta peprná (Mentha × Piperita)
Máta vznikla zkřížením máty vodní a máty klasné. Je to vytrvalá bylina s hranatou lodyhou.
Majoránka zahradní (Organum majorana)
Majoránka je malá aromatická bylina, která může dorůstat až do výšky 50 cm.
Dobromysl obecná, oregano (Origanum vulgare)
Oregano může dorůstat až do výše 60 cm. Rostlina tvoří vzpřímené, načervenalé lodyhy.
Česnek kuchyňský (Allium sativum)
Cibulovitá rostlina, jejíž květonosné stonky, ve vrcholném létě dozrávají až do výše 100 cm.
Anýz vonný (Pimpinella anisum)
Tato jednoletá bylina dorůstá do výšky 30 - 60 cm. Charakteristická je třemi rozdílnými tvary listů
Vyberte si svůj polévkový hit
Polévka je uvařená za chvíli a je výživná. Nemusíte ale zůstat u klasických vývarů. Zkuste třeba...
Krémová polévka z brokolice
V hrnci rozehřejte máslo, přidejte nakrájenou brokolici a poduste ji na středně silném ohni, až...
Polévka z fazolových lusků s rýží
Na rozehřátém tuku lehce opečeme kousek slaniny. Přidáme jemně nakrájenou cibuli i česnek, fazolové...
Ostrá bramborová polévka s rajčaty
Do hrnce dáme vodu, rajčata a brambory nakrájené na kostičky a nakonec nadrobno nakrájenou cibuli....
Malokarpatská houbová polévka
Připravíme vývar z kostí, procedíme, přidáme uvařené houby, pokrájenou mrkev a krupicové noky. Před...