Suroviny na 4 porce:
- 250 g mascarpone
- 250 g vanilkového pudinku, vychladlého nebo kupovaného
- 250 g čerstvých malin
- 1 lžíce bezinkové šťávy
- 230 g hotového nízkého piškotového korpusu
- 3 lžíce třešňovice
Postup:
1. Elektrickým šlehačem promíchejte v míse mascarpone a pudink. Potom mísu zakryjte potravinovou fólií a uložte do chladničky. Poté rychle nahrubo promixujte větší část malin spolu s bezinkovou šťávou.
2. Rozkrájejte piškotový korpus a vyložte jím dna čtyř širokých sklenic, případně misek. Do každé kápněte trochu třešňovice. Potom na piškot rozdělte asi polovinu malinové směsi a navrch dejte vrstvu z poloviny mascarpone s pudinkem. Pokračujte ve vrstvení; nakonec na dezert naaranžujte zbylé maliny. Před podáváním ho dejte aspoň na půl hodiny chladit do ledničky.