Doporučujeme

Naložená bílá ryba

Naložená bílá ryba | foto: Apetit

Pochoutka na party: naložená bílá ryba

  • 8
Kyselé ryby si nejlíp užijete, až budou děti u babičky a vy pozvete kamarády na party. Jsou skvělé k dobře vychlazenému pivu!

NA 6 PORCÍ

Příprava: 15 minut + 45 minut pečení

Ingredience:

* 2 kg bílé ryby (my jsme zvolili kapra)
* pepř a sůl

Na octovou marinádu:

* 500 ml vody
* 500 ml octa

Na kořeněný nálev:

* 500 ml vody
* 250 ml octa
* 2 lžičky kuliček pepře
* 2 lžičky kuliček nového koření
* 2 lžičky hořčičného semínka
* 4 bobkové listy
* 1 lžíce cukru
* 3 cibule
* 3 mrkve
* 3 petržele
* 1 celer

Příprava jídla:

1. Připravte si maso
Ryby zbavte šupin, vykuchejte a naporcujte. Děti pak pověřte prosolením masa. Porce uložte na 48 hodin do lednice. Pak je opláchněte.

2. Ochuťte ho
Svařte vodu s octem, nalijte ji na ryby a nechte je dalších 48 hodin odpočívat v chladu. Pak šupináče stáhněte z kůže a vyjměte páteř i větší kosti – činnost jako stvořená pro obratné dětské prsty. Vy mezitím připravte kořeněný nálev: ve vodě s octem povařte nakrájenou zeleninu, koření a cukr.

3. Vytvořte pěkné závitky
Nakrájejte ryby na kostky či proužky, proložte je zeleninou a zalijte nálevem. K dokonalosti jim už chybí jen několikadenní odležení v chladu.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Kapr na grilu
Kapr na grilu
Kapří hranolky
Kapří hranolky
Smažený kapr
Smažený kapr


  • Vybrali jsme pro Vás