Doporučujeme

Bylinkové housky

Bylinkové housky | foto: Apetit

Po našich bylinkových houskách se jen zapráší

  • 0
Až položíte hotové housky do ošatky, nespouštějte z nich oči. Když si totiž odběhnete, v tu ránu zmizí. Bylinky prostě umějí kouzla!

NA 4 PORCE

Příprava: 20 minut + 45-60 minut kynutí + 25 minut pečení

* 500 g hladké mouky
* 1 balíček sušeného droždí
* 1 lžička cukru (na kvásek)
* 2 lžičky soli
* špetka pepře
* 5 lžic olivového oleje
* 250 ml vody
* 3 mladé cibulky s natí, jemně pokrájené
* 4 lžíce jemně nasekaných bylinek (například bazalka, oregano, petrželka, majoránka...)
* 1 vejce na potření
* hrubá sůl na posypání

1. Dejte podle našeho návodu vzejít kvásek a pak ho přilijte ke zbylé mouce a soli. Přidejte pepř, olej, vodu, bylinky, cibuli a vypracujte hladké těsto. Nechte ho v teple kynout, dokud nezdvojnásobí objem; trvá to půl až tři čtvrtě hodiny.

2. Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Z těsta pleťte malé houstičky (menší děti můžou tvarovat jednoduše bochánky) a ty pak nechte ještě čtvrt hodiny kynout.

3. Pověřte své pomocníky tím, aby housky i bochánky potřeli rozšlehaným vejcem a posypali solí. Pečte dozlatova; mělo by stačit přibližně pětadvacet minut.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Bramborový chleb
Bramborový chleba
Chléb se sušenými rajčaty
Chléb se sušenými rajčaty
Italský chléb focaccia
Italský chléb focaccia


  • Vybrali jsme pro Vás