Doporučujeme

Plzeňské roštěnky

- Roštěnky odblaníme, na okrajích nařízneme, aby se nekroutily, naklepeme, potřeme olejem a dáme odležet asi na 4 hodiny. Před přípravou je osolíme a opepříme. Na oleji zpěníme 1 nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme roštěnky a po obou stranách je dozlatova opečeme. Opečené roštěnky vyjmeme a dáme na teplo.

6 roštěnek
3 párky
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
sklenka světlého piva
1 lžička sladké papriky
bobkový list
pepř
sůl
olej

Do výpeku vmícháme papriku, podlijeme vodou a když se omáčka vaří, vložíme do ní roštěnky, dáme je do horké trouby a pod pokličkou podusíme doměkka. Pak roštěnky opět vyjmeme, dáme na teplo, omáčku vydusíme do tuku, vmícháme mouku, osmahneme ji, podlijeme vodou, rozšleháme, přidáme pivo, bobkový list a omáčku dobře provaříme. Na oleji osmažíme do kříže nakrojené párky a na kolečka nakrájenou druhou cibuli. Roštěnky na talíři přelijeme omáčkou a jednotlivé porce ozdobíme osmaženou cibulkou a párky. Podáváme s opékanými brambory nebo s bramborovou kaší.

Plzeňské roštěnky


  • Vybrali jsme pro Vás