6 roštěnek
3 párky
2 cibule
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce másla
sklenka světlého piva
1 lžička sladké papriky
bobkový list
pepř
sůl
olej
Do výpeku vmícháme papriku, podlijeme vodou a když se omáčka vaří, vložíme do ní roštěnky, dáme je do horké trouby a pod pokličkou podusíme doměkka. Pak roštěnky opět vyjmeme, dáme na teplo, omáčku vydusíme do tuku, vmícháme mouku, osmahneme ji, podlijeme vodou, rozšleháme, přidáme pivo, bobkový list a omáčku dobře provaříme. Na oleji osmažíme do kříže nakrojené párky a na kolečka nakrájenou druhou cibuli. Roštěnky na talíři přelijeme omáčkou a jednotlivé porce ozdobíme osmaženou cibulkou a párky. Podáváme s opékanými brambory nebo s bramborovou kaší.
Plzeňské roštěnky |