Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Plněné vinné listy

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Daniela Vojáčkovápro iDNES.cz

Doba přípravy
1h

Množství
4

2 lžíce olivového oleje
3 cibule
2 stroužky česneku
250g mleté maso
sůl
pepř
2 rajčata
220g rýže
vinné listy
citronová štáva

Pěkné nepoškozené vinné listy namočíme do vroucí vody a necháme 5minut stát.Na oleji v hrnci osmahneme cibuli a utřený česnek.Vsypeme maso a osmahneme. Osolíme,opepříme a vmícháme oloupaná nasekaná rajčata a na mírném plamenu dusíme pod pokličkou asi 15 minut.Podle potřeby podléváme.Vychladlou směs promícháme s uvařenou rýží.Vinným listům ořízneme stopky a vyložíme jimi dno pekáče.Listy naplníme nádivkou ,stáčíme je od stopky ke středu,ruličku přehneme na obouch stranách dovnitř a domotáme zbytek a pevně zavineme. Klademe listy vedle sebe do pekáčku, zakapeme olivovým olejem, citronovou štávou,trochu vody a zakryté pečeme v troube při teplotě 150"C asi 40 minut.

Poznámka
Doporučujeme bílé víno tramín červený

Autor:




Hlavní zprávy

Baví vás vaření?
Baví vás vaření?

Inspirujte se recepty na eMimino.cz

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.