Doporučujeme

pro iDNES.cz

pro iDNES.cz | foto: Kristýna Boubínovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Plněná cuketa se salsicciou a parmazánem

  • 0
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

kulatá cuketa o váze cca 1kg
italská klobáska – salsiccia
rajče
stroužek česneku
šalotka
100g strouhaného parmazánu
olivový olej
sůl
hrst čerstvých bylinek (oregano, tymián, bazalka)

Omytou a usušenou cuketu vydlabejte. Dužinu nevyhazujte, bude třeba k přípravě náplně. Na rozehřátém oleji nechte rozvonět česnek (stroužek jen rozmáčkněte), přidejte šalotku nakrájenou nadrobno, bylinky a klobásku. Krátce orestujte a přimíchejte na kousky nakrájenou dužinu a rajče. Nechte prohřát a nakonec přisypte parmazán. Vzniklou směsí naplňte cuketu, případnou přebytečnou tekutinu z náplně slijte (já směs nabírám děrovanou lžící a tím odkape). Otvor v cuketě přiklopte a dejte zapéct asi na 45min na 180°.


  • Vybrali jsme pro Vás