Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Plněná cuketa se salsicciou a parmazánem

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDNES.cz | foto: Kristýna Boubínovápro iDNES.cz

kulatá cuketa o váze cca 1kg
italská klobáska – salsiccia
rajče
stroužek česneku
šalotka
100g strouhaného parmazánu
olivový olej
sůl
hrst čerstvých bylinek (oregano, tymián, bazalka)

Omytou a usušenou cuketu vydlabejte. Dužinu nevyhazujte, bude třeba k přípravě náplně. Na rozehřátém oleji nechte rozvonět česnek (stroužek jen rozmáčkněte), přidejte šalotku nakrájenou nadrobno, bylinky a klobásku. Krátce orestujte a přimíchejte na kousky nakrájenou dužinu a rajče. Nechte prohřát a nakonec přisypte parmazán. Vzniklou směsí naplňte cuketu, případnou přebytečnou tekutinu z náplně slijte (já směs nabírám děrovanou lžící a tím odkape). Otvor v cuketě přiklopte a dejte zapéct asi na 45min na 180°.

Autor:


UNEX a.s.
Kontrolor jakosti (Uničov

UNEX a.s.
Jihomoravský kraj, Zlínský kraj, Olomoucký kraj, Moravskoslezský kraj

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.