"Pizzu proti vráskám" vymyslel a na trh uvedl biochemik z Neapolské univerzity Eugenio Luigi Iorio v Salernu na jihu Itálie. Nová pizza se jmenuje Primula a podle jejích tvůrců obsahuje díky celozrnné mouce třikrát více vlákniny než normální pizza a také více hořčíku a železa.
Je v ní také taková zelenina, která podle dietologů působí jako antioxidant. To jsou například rajčata, česnek, roketa, bazalka, houby, mrkev a špenát.
Tradiční zeleninový koláč zdokonalil na prostředek pro zdraví a krásu biochemik Eugenio Luigi Iorio, který se spojil s majitelem restaurací Cosimem Mogaverem. Jeden z jeho restaurantů, La Fabbrica dei Sapori (Továrna na chutě), se nachází u lokality Battipaglia.
Novou pizzu údajně ocenil dokonce sám papež Benedikt XVI. Zastánce tradiční pizzy to ovšem nepřesvědčilo.
Asociace pro pravou neapolskou pizzu považuje obohacení této krmě roketou za svatokrádež. A namítá, že celozrnná mouka, kterou výrobce používá, nemůže nikdy udělat takové těsto, jaké je pro pizzu prostě nezbytné.