Doporučujeme

Pikantní špagety

Pikantní špagety | foto: Apetit

Pikantní špagety: rychlá večeře za pár korun

  • 26
Těstoviny jsou nejběžnější "rychlovkou", ale to neznamená, že musí být pokaždé stejné. Tenké plátky choriza můžete zaměnit za libovou anglickou slaninu, vegetariáni za plátky rajčat a kolečka oliv... Tomu se říká skutečná domácí kouzla!

NA 4 PORCE

Příprava: 10 minut

* 80 g choriza, nakrájeného na jemné plátky; koupíte běžně v supermarketech, 100 g okolo 35 Kč (jiné varianty: anglická slanina nebo rajčata)
* 450 g špaget
* hrst jemně nasekané, nejlépe hladkolisté petržele
* 2 větší kusy červených paprik v oleji (použili jsme papriky v oleji značky Rolnik, prodává například Julius Meinl, 300 g za 38 Kč)
* 2 lžíce olivového oleje
* 1/2 lžíce mletého černého pepře
* 50 g čerstvě nastrouhaného parmazánu + trochu na poprášení
* sůl

1. Ve velkém hrnci uveďte vodu do varu. Chorizo mezitím nakrájejte nebo rozstříhejte na proužky. Pokud jste se rozhodli pro rajčata, nakrájejte je na drobno, stejně jako papriky.

2. Vařící vodu osolte a vhoďte do ní špagety. Povařte tři minuty.

3. Ve velké pánvi rozehřejte olej, vsypte na něj chorizo i papriky a opepřete. Smažte asi minutu, až se šťáva zbarví do červena.

4. Než slijete špagety, dejte stranou naběračku vody z hrnce, v němž se vařily. Zbylou vodu slijte a špagety i ostatní suroviny vsypte na pánev.

5. Přidejte petrželku a parmazán, dobře promíchejte a trochu zřeďte vodou ze špaget. Podávejte se zbylým parmazánem, aby si každý mohl svou porci poprášit podle chuti.

OCHUTNEJTE TAKÉ
Lahůdkový těstovinový salát
Lahůdkový těstovinový salát
Těstoviny s pečenými rajčaty, lilkem a mozzarellou
Těstoviny s pečenými rajčaty, lilkem a mozzarellou
Janovské špagety
Janovské špagety


  • Vybrali jsme pro Vás