Doporučujeme

Perníčky zdobené

Perníčky zdobené | foto: Zdenka Andersová

Čtenářský recept: Perníčky zdobené

  • 0

Doba přípravy: 2 hodiny
Množství: 80 ks

  • 1000 g hladké mouky
  • 500 g cukr moučka
  • 250 g med
  • 6 vajec
  • 1 perníkové koření Kotányi + 1 lžička mleté skořice
  • 2 lžičky jedlé sody

Vejce, med a cukr ušleháme do pěny, ostatní přidáme, zpracujeme těsto a necháme uležet nejméně 24 hodin.

Vyválíme na 3-4 mm plát, vykrájíme a pečeme v mírné troubě. Ještě teplé potřeme rozkvedlaným vejcem s 1 lžičkou oleje.

Poznámka: Zdobíme buď hotovými polevami Oetker nebo vlastní bílkovou polevou. Tu připravíme tak, že 1 bílek prolisujeme přes cedník a přidáváme cukr moučku taky přesátý přes sítko, citronovou šťávu a trochu (1 lžička) škrobu. Vše dobře utřeme vařečkou v porcelánové míse, přikryjeme igelitem, aby poleva neosychala a zdobíme.


  • Vybrali jsme pro Vás