Doporučujeme

Perníčky z Hudlic

Perníčky z Hudlic | foto: Lenka Pavelkovápro iDNES.cz

Čtenářský recept: Perníčky z Hudlic

  • 0
  • 18 dkg žitné mouky
  • 9 dkg hladké pšeničné mouky
  • 18 dkg cukru
  • 1-2 vejce
  • 2 lžíce rozehřátého medu
  • 5 dkg másla
  • 1 kypřící prášek do perníku

1. Na vále zaděláme tužší těsto. Necháme 1-2 hodiny odpočinout. Vykrajujeme tvary a pečeme při 160 st. cca 10 - 15 minut.

2. Upečené a vychladlé perníčky potíráme bílkovou polevou.

Poznámka: Tyhle perníčky mají velkou výhodu, že se nemusí nechat rozležet.
Recept jsem získala od své babičky, z receptáře, který si psala v roce 1930.


  • Vybrali jsme pro Vás