Doporučujeme

Pečený losos s olivovou tapenádou

Pečený losos s olivovou tapenádou | foto: Apetit

Pečený losos s olivovou tapenádou

Tapenáda z oliv a ančoviček lososa perfektně ochutí. Olizovat se budou i ti, kteří jinak ryby zrovna nemusí. Máme to vyzkoušeno!


NA 6 PORCÍ

Příprava: 10 minut + 10−15 minut pečení

* 100 g černých oliv bez pecky
* 100 g ančoviček v oleji (mohou být i očka s kapary)
* 1 filet (přibližně 1,5 kg) z lososa bez kůže a kostí ­ (můžete použít i mraženou rybu)
* 150 g sušených rajčat v oleji
* pepř, nejlépe drcený bílý
* 200 g sýra gouda

1. Troubu předehřejte na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Do misky dejte olivy a ančovičky, zakápněte je trochou oleje ze sušených rajčat a ponorným mixérem všechno rozmixujte na hladkou tapenádu.

2. Lososa nakrájejte na širší steaky (mraženého nechte trochu povolit). Potřete je tapenádou, ozdobte proužky sušených rajčat a posypte pepřem i nahrubo strouhaným sýrem. Lososa položte na plech s pečicím papírem a pečte 10–15 minut.

Ančovička čili sardelka

Ančovičky jsou malé marinované rybičky. Jsou běžně k dostání v supermarketech, nejčastěji se prodávají v konzervách nebo ve skleničkách. Hledejte je mezi chlazenými rybími výrobky.

           

OCHUTNEJTE TAKÉ

           

Plněný lososPlněný losos
            Rybí balíčkyRybí balíčky
            Voňavý lososVoňavý losos

           


  • Vybrali jsme pro Vás