Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu

Čtenářský recept: Pavlova s jahodami

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDnes.cz | foto: Zuzana Hánovápro iDNES.cz

Doba přípravy
2 hodiny

Množství
6

3 bílky
špetka soli
1 vanilkový cukr
145 g krupicového cukru
1/2 lžičky vinného octa
1 lžička škrobu
350 ml smetany ke šlehání
jahody (část nakrájíme na plátky a část rozmixujeme spolu s necelou lžičkou cukru)
lístky máty na ozdobu

Bílky vyšleháme spolu se špetkou soli skoro dotuha. Za stálého šlehání přisypáváme cukr a šleháme, dokud nevznikne lesklý sníh. Nakonec zašleháme ocet a škrob.
Sníh rozdělíme na 3 části a rozetřeme na 3 kruhy (můžeme si je předem namalovat na pečící papír a ten potom otočit) o průměru cca 12 cm.
Pečeme 5 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů, poté teplotu snížíme na 130 stupňů a pečeme ještě hodinu. Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme zcela vychladnout.
Třetinu jahod dáme do mixéru, přidáme trochu cukru a rozmixujeme na pyré. Zbylé jahody překrájíme na plátky.
Smetanu ušleháme dotuha.
Na talíř dáme 1 upečené sněhové kolo, natřeme na něj třetinu šlehačky, poskládáme třetinu nakrájených jahod a lžičkou nakapeme třetinu jahodového pyré. Zopakujeme se zbylými surovinami. Nakonec ozdobíme lístky máty.

Autor:


Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2016 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je součástí koncernu AGROFERT ovládaného Ing. Andrejem Babišem.