Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Čtenářský recept: Pavlova s jahodami

  9:00aktualizováno  9:00
Posíláte nám své recepty do soutěže Moje letní dobrota.

pro iDnes.cz | foto: Zuzana Hánovápro iDNES.cz

Doba přípravy
2 hodiny

Množství
6

3 bílky
špetka soli
1 vanilkový cukr
145 g krupicového cukru
1/2 lžičky vinného octa
1 lžička škrobu
350 ml smetany ke šlehání
jahody (část nakrájíme na plátky a část rozmixujeme spolu s necelou lžičkou cukru)
lístky máty na ozdobu

Bílky vyšleháme spolu se špetkou soli skoro dotuha. Za stálého šlehání přisypáváme cukr a šleháme, dokud nevznikne lesklý sníh. Nakonec zašleháme ocet a škrob.
Sníh rozdělíme na 3 části a rozetřeme na 3 kruhy (můžeme si je předem namalovat na pečící papír a ten potom otočit) o průměru cca 12 cm.
Pečeme 5 minut v troubě vyhřáté na 180 stupňů, poté teplotu snížíme na 130 stupňů a pečeme ještě hodinu. Troubu vypneme, pootevřeme dvířka a necháme zcela vychladnout.
Třetinu jahod dáme do mixéru, přidáme trochu cukru a rozmixujeme na pyré. Zbylé jahody překrájíme na plátky.
Smetanu ušleháme dotuha.
Na talíř dáme 1 upečené sněhové kolo, natřeme na něj třetinu šlehačky, poskládáme třetinu nakrájených jahod a lžičkou nakapeme třetinu jahodového pyré. Zopakujeme se zbylými surovinami. Nakonec ozdobíme lístky máty.

Autor:




Nejčtenější

Jedlý make-up. Youtuberka se líčí jídlem
Jedlý make-up. Číňanka se nalíčila jídlem, které našla v ledničce

Jste-li skutečnou milovnicí líčení, nemusíte si kupovat drahé šminky, stačí se porozhlédnout v kuchyni. Ze sušenek, barevných lentilek, ovoce nebo třeba kečupu...  celý článek

Medové kuřecí stripsy s kečupem
Prázdniny se blíží! Rozloučení se školním rokem bude dětem chutnat

Za pár dní je tu konec školního roku a kamarádi i kamarádky ze třídy se rozutečou za letními zábavami. Uspořádejte pro spolužáky svého potomka dětskou party,...  celý článek

Dívka si nechala kvůli  LBGT pochodu obarvit podpaží.
Duhové podpaží jako výstřelek, který měl podpořit gay pochod

Na barevné vlasy, nehty i líčení jsme si zvykli, takže teď je na řadě podpaží. A nejlépe v intenzivních duhových barvách. Přesně ty má na svém podpaží jedna z...  celý článek

Korzety byly nesdílnou součástí ženského šatníku po několik století. O pohodlí...
Od bederní roušky po korzet: spodní prádlo v průběhu staletí

Stejně jako my ani naši předci si to bez spodního prádla většinou nedokázali představit. Jejich negližé ovšem vypadalo úplně jinak než dnes. Spodní prádlo se...  celý článek

Lidija Zavoralová
Vyhrazujete dětem čas na tablet? Lepší je nepravidelnost, říká kyberexpertka

Lidija Zavoralová ve světě počítačů žije již od dětství, kdy hrála počítačové hry jako o život. Dnes bychom tomu asi řekli závislost, ale tehdy se podobné...  celý článek

Další z rubriky

Portugalský Mazagran
Osvěžující míchané nápoje pro horké dny i na zahradní party

Tropické teploty bohužel nezažíváme jen u bazénu nebo na dovolené, ale také v každodenním životě, kdy prostě musíme fungovat. Přes den je nejlepší džbán ledové...  celý článek

Jahodový sorbet s thaiskou bazalkou (veganská zmrzlina)
Veganská zmrzlina: jahodový sorbet s thajskou bazalkou

„Pamatuju si, když jsem před mnoha lety ještě pracoval pro italské zmrzlináře, s jakým neúspěchem se tehdy v Praze zkoušely zmrzliny v Itálii běžné jako...  celý článek

Turecké pide s mletým masem
Těšíme se na dovolenou. Řecká musaka, turecké pide a gazpacho

Na prázdniny se těšíme nejen proto, že si konečně odpočineme a uvidíme něco nového. Ale také kvůli tomu, že si pochutnáme. Pojďte si přivolat dovolenou...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Nezadělávejte si na akné: Jak se správně odlíčit
Nezadělávejte si na akné: Jak se správně odlíčit

Odličovací mléko, gel, micelární voda nebo dokonce klasický “oliváč” z kuchyně? Nenechte se zválcovat nekonečnou nabídkou odličovacích vymožeností a vyberte sku... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.