Doporučujeme

Hlavní město bude v týdnu od 23. do 29. ledna metropolí vína. (Ilustrační snímek)

Hlavní město bude v týdnu od 23. do 29. ledna metropolí vína. (Ilustrační snímek) | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Pálenka, víno i masopustní hody. Kde nejen o víkendu ukojit mlsnou

  • 3
V lednu sice většina z nás řeší, jak zhubnout, než kde sehnat něco dobrého na zub, byla by však škoda docela rezignovat na dobré jídlo a pití. Vždyť se blíží masopust a navíc chladné počasí za okny doslova vybízí k tomu, abyste si spravili náladu nějakou laskominou. Tipy na výlety pro gurmány i příležitostné labužníky pro vás vybrala redakce Gastronaut.cz.

Praha: týden, kdy poteče víno proudem

Pozvedněte číši, od 23. do 29. ledna proběhne další ročník Prague Wine Week, kdy celá Praha bude žít především vínem. Čekají vás vína těch nejznamenitějších českých i zahraničních odrůd, skvělé pokrmy vybraných restaurací a hlavně dobrá zábava s přáteli nad sklenkou kvalitního moku, v němž je zkrátka vždycky pravda. Více ZDE.

Jihomoravský kraj: košt ovocných pálenek a kysaného zelí

Mikulčice na Hodonínsku

Když se vydáte v sobotu 21. ledna do Kulturního domu v Mikulčicích, můžete se těšit na chuťově intenzivní zážitky. Kysané zelíčko, škvarky a pálenky z nejrůznějších druhů ovoce - tak si představujeme příjemně strávené odpoledne. K zelným specialitám a krajovému pečivu se slivovice, hruškovice, meruňkovice a další pálenky skvěle hodí. A ovoce a zelenina jsou přece zdravé! Více ZDE.

Celá Česká republika: masopustní hody

Masopustní koblihy

Maso je dobré, maso je zdravé (ve zdravé míře) a my ho milujeme. Proto jsme nadšeni, že opět začíná období masopustů, které nám připomene třeba gastronomický festival s názvem Masopustní hody. V Praze, Brně, Liberci a Pardubicích budete moci ochutnat ty nejlepší zabijačkové pokrmy jako kynuté koláče, bůček, kubu nebo kůzlečí maso. Dieta je prý na programu až od příštího měsíce. Více ZDE.

Středočeský kraj: gastronomický víkend na hradě

Hrad Červený Újezd

Přijeďte si o víkendu 21. a 22. ledna zamlsat na hrad. Degustace skvělých pokrmů, lehkých i peprnějších nápojů a výklad kuchaře-historika Luboše Teprta - v tomto duchu se bude odehrávat víkend pro labužníky v Červeném Újezdě. Když navíc navštívíte muzeum, uvidíte, jak se pečou vdolky s mišpulovou nebo hruškovou marmeládou a budete je moci i ochutnat. Více ZDE.


  • Vybrali jsme pro Vás