Doporučujeme

Ořechové krtiny

Ořechové krtiny | foto: kroupovkapro iDNES.cz

Čtenářský recept: Ořechové krtiny

  • 0

Doba přípravy: 30 minut
Množství: 2 plechy

Suroviny na 1 dávku:

  • 100 g cukru
  • 1 vejce
  • 100 g mletých lískových oříšků

1. V míse utřeme vajíčko s cukrem, přidáme mleté ořechy a všechno dobře promícháme.
2. Na pekáč vymazaný tukem děláme lžičkou malé hromádky, které zdobíme ořechem (lískovým nebo vlašským).
3. Pečeme pozvolna ve středně vyhřáté troubě. Ještě teplé sebereme z plechu a uložíme do krabice vyložené alobalem.

Tip: Pokud jsme použili na ozdobení vlašský ořech, můžeme z něho po upečení opatrně nehty nebo párátkem seškrábnout "spálenou" slupku a dosáhnout tak krásné bílé barvy.

Poznámka: Ořechy nelze zaměnit, krtiny jsou jen z lískových. Pokud použijeme vlašské ořechy, máme z nich placičky.


  • Vybrali jsme pro Vás