Recepty

Zázrak jménem vývar. Pomůže v boji s viry i k omlazení pleti

30. ledna 2021

Už naši předkové věděli, že horký vývar dokáže člověka v každé situaci postavit na nohy. A tento...

Nenaklepávejte, masírujte. Osm rad od odborníka, jak na dokonalé řízky

23. ledna 2021

Nestačí jen koupit kvalitní maso, při přípravě řízků se s nimi musíte trochu „pomazlit“. Jakým...

Hovězí roláda s ořechy

Hovězí roláda s ořechy

Náročné

140 min

Ořechová náplň povýší plátek hovězího masa na božský pokrm. Ideální volba pro nedělní oběd.

Jablečný krambl s tvarohem a kokosovou krustou

Jablečný krambl s tvarohem a kokosovou krustou

Střední

35 min

Tenhle báječný dezert je snadný, rychlý a tak dobrý, že už nebudete chtít jablka, tvaroh a ořechy...

Kuřecí nudličky s brokolicí a chilli papričkou

Kuřecí nudličky s brokolicí a chilli papričkou

Lehké

25 min

Pikantní rychlovka je skvělým tipem na oběd nebo večeři, když nemáte moc času. Ideální přílohou je...

Kachní prsíčka s mrkvovým pyré

Kachní prsíčka s mrkvovým pyré

Střední

55 min

Rafinovaných receptů, které dovedou zkombinovat šťavnatou zeleninu, ovoce, ořechy a drůbeží maso,...

Vaječná hnízda

Vaječná hnízda

Lehké

30 min

Vajíčka k snídani jsou osvědčenou klasikou. Vyzkoušejte tato báječná hnízdečka z listového těsta s...

Holandský řízek

Holandský řízek

Střední

30 min

Klasika ze závodní jídelny se může stát oblíbenou stálicí vašeho rodinného menu. Zvláště děti...

Perník s hruškami

Perník s hruškami

Lehké

75 min

Tradiční perník můžete ozvláštnit kousky hrušek a ořechy. Sladkou tečkou pak bude poleva z medového...

Italské šafránové rizoto

Italské šafránové rizoto

Lehké

60 min

Milovníci italské kulinární lehkosti a rafinovanosti by si neměli nechat ujít tuto dokonalou perlu...

Lilek s kuskusovým salátem

Lilek s kuskusovým salátem

Střední

50 min

Přijměte pozvání na sever afrického kontinentu, kde se vůně koření snoubí se sladkou chutí sušených...

Selský zabijačkový guláš

Selský zabijačkový guláš

Střední

100 min

V chladných dnech to chce něco sytého a výživného. Zkuste dokonalou souhru vepřového masa a...

Krabí koktejl s avokádem

Krabí koktejl s avokádem

Střední

20 min

Slavnostní tabule by se neměla nikdy obejít bez zajímavého předkrmu. Klasikou stále zůstává krabí...

Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

Lehké

70 min

Slané koláče jsou sice v české kuchyni trochu „popelkou“, ovšem vy to můžete změnit právě teď....

Zima je nejkrásnější u kamen a se svařákem v ruce. Dvanáct triků, jak na něj

9. ledna 2021

Chladné počasí přímo vybízí k tomu, abychom si po návratu z procházky pořádně prohřáli tělo....

Omeletové muffiny ve tvaru srdce

Omeletové muffiny ve tvaru srdce

Lehké

30 min

Ke snídani nemusí být vždycky jen míchaná vajíčka nebo sladká buchta. Nabídněte své lásce báječné...

Bábovka s makovým srdcem

Bábovka s makovým srdcem

Lehké

70 min

Bábovka je moučníkovou klasikou. Ale tahle s makovým středem je prostě ještě o level výš. Upečte si...

Bavorské vdolky s hruškovými povidly

Bavorské vdolky s hrušovými povidly

Střední

40 min

Tradičním smaženým vdolkům dodají hrušková povidla lahodnou chuť a šťavnatost. Stejně tak si je ale...

Koktejl s granátovým jablkem

Koktejl s granátovým jablkem

Lehké

10 min

Červená je barva lásky a granátové jablko patří mezi afrodiziaka. Tento lahodný koktejl si ovšem...

Silvestrovská párty doma? Dejte si jednohubky, rolky a kanapky

30. prosince 2020

Letošní silvestrovské oslavy budou pravděpodobně o hodně klidnější než ty loňské a předloňské....

Na Vánoce kapra? Samozřejmě, ale zkusit můžete i jinou rybu

19. prosince 2020

Co by to bylo za Štědrý den, kdybychom si nedali smaženého kapra s bramborovým salátem, říkáte si...

Veganské Vánoce. Upečte si letos cukroví bez živočišných produktů

16. prosince 2020

Stravujete se vegansky, ale přesto si chcete užít vánoční svátky ve jménu tradic, ke kterým patří...

Linecké těsto čtyřikrát jinak. Cukroví podle babiček i vyloženě moderní

12. prosince 2020

Bez lineckého cukroví by české Vánoce nebyly ty pravé. Zkuste letos trochu obměnit repertoár. Kromě...

Bezlepkové i bez cukru. Vyzkoušejte recepty na cukroví pro dietáře

9. prosince 2020

Vánoce si chce dobrůtkami osladit každý. I ten, kdo momentálně nemůže cukr, lepek nebo nějakou...

Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu

6. prosince 2020

Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v...

Voňavé vánoční pečení. Pracny a další cukroví s vůní skořice či hřebíčku

5. prosince 2020

Co je na adventu nejkrásnější? No přece ta nádherná vůně koření a vanilky, která se line celým...

Začínáme péct na Vánoce. Perníčky měkké i ty, které potřebují odležet

28. listopadu 2020

Perníčky patří mezi nejoblíbenější druhy vánočního cukroví. Milují je dospělí i děti, které rády...

Kuřecí nugetky, špagety s rajskou a další tipy, co vařit dětem v lockdownu

21. listopadu 2020

Jak se zavděčit mlsným dětským jazykům a zároveň neslevit z rodičovské představy zdravého oběda?...

Květák, králík, kapustičky. Zapečené večeře jsou snadné a chutnají všem

14. listopadu 2020

Zase nevíte, co večer naservírovat rodině? Zkuste některou z těchto zapečených dobrot, které...

Co s vlašskými ořechy? Zavařte si do zásoby ořechový krém na sladké pečení

9. listopadu 2020

Ořechová zavařenina? No, nejde zrovna o džem, spíš o ořechy v cukrovém sirupu. Tedy jakousi...

Jídlem proti nemoci. Osm receptů pro boj s viry a na podporu imunity

7. listopadu 2020

Pokud chcete posílit imunitu, jezte potraviny, které vás dokážou ochránit. A když viry přece jen...

Býval jsem nesnesitelný magor, říká vítěz soutěže MasterChef Roman Staša

5. listopadu 2020

Premium Mluví se o něm jako o největším sympaťákovi letošní řady MasterChef Česko. Roman Staša má přesto za...

Prsty, pavouci i sladký hřbitov. Strašidelné halloweenské dezerty pobaví

31. října 2020

Společenské akce se letos na Halloween pořádat nebudou, ovšem oslavit si ho můžete i doma v...

Magdaleně Dobromile Rettigové nesahám ani po kotníky, říká Láďa Hruška

30. října 2020  13:40

Láďa Hruška (42) se rozpovídal o tom, co nemůže jíst a jaký oblíbený recept své babičky si rád...

Podzim je časem zvěřiny. Jak připravit bažanta nebo kančí maso?

24. října 2020

Zvěřina je pro mnoho amatérských kuchařů a kuchařek tak trochu „vyšší dívčí“, ale s našimi recepty...

Protekce? Určitě ne. Punčochář mě neměl v lásce, říká Pavlína z MasterChefa

21. října 2020  9:40

Foodblogerka Pavlína Lubojatzky (25) šla do MasterChefa proto, aby se zviditelnila. To se jí...

Poradny