Recepty
Jednoduchá snídaně a pomocník při hubnutí. Naučte se tu nejlepší omeletu
Vejce jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů i vynikajícím pomocníkem při hubnutí. Připravte si...
Flexitariánství má vliv na figuru i planetu. Proč si dát maso jen v neděli
Nové trendy v jídle v nás obvykle nebudí důvěru. Flexitariánství je ovšem jiný případ. Není to...
Vzpomínky na léto budou sladké a ovocné. Sedm tipů na domácí zavařování
Léto je v plném rozpuku, kromě sluníčka se tak radujeme ze spousty sladkého ovoce a dobrých chutí....
Rybu jezte aspoň dvakrát týdně. Jak ji správně nakupovat a na co dát pozor
Ať už je živá, chlazená nebo mražená, u každé ryby, kterou si chcete koupit, je třeba sledovat...
Je lepší zelenina syrová, nebo tepelně upravená? Záleží na ročním období
Je sice pravda, že vařením, dušením, smažením nebo pečením se ztrácejí vitaminy, ale tepelná úprava...
VIDEO: Jahodový dort s mascarpone a zakysanou smetanou. Lehoučký hit léta
Jahody už dneska nejsou jen sezonní surovinou, která by zaplnila obchody jen v dobách aktuální...
Pozvěte do kuchyně obilniny našich babiček. Jak využít ječmen, špaldu i oves
Obiloviny by měly v našem jídelníčku zaujímat významnou roli, obsahují totiž spousty užitečných...
Uspořádejte piknik u vody nebo na louce. Na co nezapomenout a co vzít s sebou
Jsou tady prázdniny a s nimi nejen volné dny, ale také čas výletů do přírody a dlouhých teplých...
Voňavé bylinky promění obyčejné jídlo v luxusní krmi. Nejlepší jsou domácí
Nejlepší kuchaři se sice řídí pravidlem, že čím méně chutí pokrm obsahuje, tím je lepší a...
Než rozpálíte gril. Jaké maso vybrat a na co si dát pozor
Prázdniny jsou doslova za rohem a většina z nás se nemůže dočkat, až se s rodinou či přáteli...
Klíčky plné energie i chutí. Vypěstujte si vlastní elixír mládí a zdraví
Potřebujeme jíst, abychom žili, zároveň ale potřebujeme jíst kvalitně a dobře, abychom zůstali...
Soutěž Pečeme na Den dětí má vítěze. Upečte rodině dort jen tak pro radost
Je tady vyhlášení vítězů soutěže o nejhezčí dort na Den dětí. Tentokrát jste se do pečení moc...
Jahodová sezona je v plném proudu. Užijte si knedlíky i domácí nanuky
Každý Čech ročně spořádá až tři kila jahod. Sladké červené plody jsou pro většinu z nás příslibem...
Díky květáku budete sytá a kila půjdou dolů. Zkuste salát nebo pyré
S tímto malým trikem se můžete najíst do sytosti a zároveň hubnout. Prozradíme vám, jak na to....
SOUTĚŽ: Pošlete fotografii dortu pro děti a vyhrajte kuchařku Dity P.
Děti milují sladké nejen na své narozeniny nebo Den dětí, ale prostě kdykoli. Možná i vy pečete...
Veganství je trend. Lidí, kteří se snaží žít s ohledem na planetu, přibývá
Důvodů, proč se pro veganský styl života rozhoduje stále více lidí, je mnoho. Stravovat se zdravě,...
Upečte si brynzové tyčky. K pivu, vínu i sledování hokejového mistrovství
Chystáte-li rodinnou oslavu, posezení s přáteli nebo jste nadšenými hokejovými fanoušky, určitě...
Není trdelník jako trdelník. Upečte si ho podle Ládi Hrušky na plechu
Pokud milujete nadýchaný trdelník s oříšky a skořicí, nemusíte se za ním vydávat na turisticky...
Oslavte s maminkou její svátek sladce. Recepty pro začátečníky i pokročilé
Děkovat mamince za její péči i lásku bychom měli po celý rok. Jeden den je však speciální, a to...
Naučte se připravovat chřest, užijte si jeho sezonu. Pomáhá zhubnout i spát
Chřestová sezona začíná a nám se dělají boule za ušima už při pouhém pomyšlení na nějakou tu...
Čerstvé bylinky, ořechy, semínka i česnek. Připravte dokonalé domácí pesto
Pesto původně pochází z Itálie, ale na našem středoevropském stole už docela zdomácnělo. Jde o...
Beránek je symbolem Velikonoc. Tipy na tradiční i neobvyklé recepty
Podle dávné tradice se sice o svátcích jara připravoval jako hlavní chod skutečný pečený...
Tvaroh nemusí sedět skromně v koutě, je králem mezi ingrediencemi
Většinou ho máme v ledničce a nevíme, co s ním. Přijde nám tak trochu obyčejný a vhodný leda tak do...
Syté, chutné a za pár kaček. 12 tipů na levné obědy do práce i na doma
Pokud se vám zdá, že polední jídlo leze stále více do peněz, zkuste to vzít do vlastních rukou. Ne...
Co je kiwano, pitahaya nebo kumquat? Průvodce exotickým ovocem
Na našem trhu dnes najdete desítky plodů, jejichž názvy i tvary jsou pro našince pěkně exotické....
Nejen boršč a varenyky. Ukrajinská kuchyně nabízí pestrou paletu chutí
O Ukrajině se v posledních týdnech mluví především v souvislosti s válkou nebo uprchlickou vlnou,...
Co je veverka a jak využít krk. Tipy pro výběr a přípravu hovězího masa
Máte v oblibě hovězí, ale na výběr masa si netroufáte? Vysvětlíme vám základní pojmy a poradíme,...
Polévka je grunt, tvrdily už naše babičky. A měly pravdu
Není náhoda, že naši předci ji konzumovali skoro každý den. Toto zdravé, vydatné a na přípravu...
Vychutnejte si Masopust a zapomeňte na diety. Mastná pusa to jistí
Možná že už vám leze krkem novoroční hubnutí i suchý únor a prostě si chcete užít s rodinou a...
Kanapky, jednohubky, řízečky. Zpříjemněte si sledování olympijských soubojů
Jste napnutí, jak se bude vašim favoritům dařit na olympijských hrách v Pekingu? Tak to bude chtít...
Jablečný crumble
Lehké
35 min
Stačí půlhodina a máte hotový jednoduchý dezert z jablek a křupavé drobenky. Připravit ho můžete z...
Makarony s kapustičkami po sicilsku
Lehké
50 min
Minikapustičky jsou dobré jako příloha k masu, ale v této sicilské variantě, doplněné sýry, obstojí...
Zeleninový salát s bulgurem
Lehké
60 min
Domovinou bulguru je Blízký východ. Zdravá obilnina z drceného pšeničného zrna obsahuje více...
Citronové muffiny s mákem
Lehké
40 min
Mák má v české kuchyni neodmyslitelné místo. Co však zkombinovat tmavá semínka s vůní citronové...
Tacos s treskou a jogurtovým dipem
Lehké
25 min
Tradiční mexické tacos tvoří menší pšeničná nebo kukuřičná tortilla naplněná směsí z masa a...
Šťavnaté pečené krůtí stehno s pečenými bramborami
Lehké
120 min
Spousta minerálů, vitaminy skupiny B, ale i kyselina linolová, která snižuje hladinu cholesterolu....
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny