Recepty

Pikantní zázrak ve skleničce. Domácí kimči dodá energii a pomůže hubnout

24. června 2023

Kvašené zelí kimči je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou dlouhověkost...

Mille feuille, tiramisu, cheesecake. Oslaďte si život světoznámými dezerty

17. června 2023

Milujete sladké, ale klasických koláčů a buchet už jste přejedeni? Nechte se inspirovat osvědčenými...

Lupínky z medúz, jedlé lahve i tištěný burger. To je jídelníček budoucnosti

10. června 2023

Světová populace zaznamenává rekordní nárůst. Rychlost produkce jídla však zaostává a vědci proto...

Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou

4. června 2023

Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se...

Podle Maršálkovy finty upečete skvělý kubánský dort z litého těsta

4. června 2023

Co víc by mohlo patřit k cukrařině než načančaný dort. Vždyť je to disciplína sama o sobě a ne...

Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák

20. května 2023

O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...

Budoucnost patří lupení a odpovědnosti. Chytrý manuál pro vegany i masožravce

7. května 2023

„Copak jsem králík, abych žral lupení?“ Bývaly doby, kdy touto děsně vtipnou frází reagovali...

Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity

29. dubna 2023

A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...

Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni

20. dubna 2023

Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...

Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život

15. dubna 2023

Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...

Mazanec je symbolem Velikonoc. Upečte si ho podle receptu našich babiček

8. dubna 2023

Mazance se vždy těšily velké úctě, protože na sobě nesou posvátné znamení kříže a mají zvláštní...

Vzpomínka na zradu i symbol odpuštění. Kdy je ten správný čas péct jidáše

2. dubna 2023  13:25

Podle tradice se připravují na Škaredou středu a podávají na Zelený čtvrtek, nadýchané jidáše si...

Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře

25. března 2023

Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...

Kdo je to vlastně flexitarián? Vegetarián, který trošku podvádí

12. března 2023

Premium Být vegetariánem je nuda. Nikoho to dneska už nepřekvapí. Ale flexitariánství, to je jiná klasa!...

Nebojte se kynutého těsta. Když víte, jak na to, výsledek je tutovka

25. února 2023

Ovocné knedlíky, buchty s mákem nebo třeba koláče – to všechno jsou pokrmy, jejichž základem je...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

18. února 2023

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají...

Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu

4. února 2023

Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno...

Sladká, slaná, bohatá i dietní. Den, který začne snídaní, se vždycky povede

28. ledna 2023

Pokud patříte k lidem, kteří startují ráno maximálně šálkem černého kafe a tvrdí, že po ránu prostě...

Bio není zbytečný luxus, říká propagátorka sezonního vaření Hanka Zemanová

21. ledna 2023

Hanka Zemanová je autorkou kuchařek a propagátorkou životního stylu, který čerpá z moudrosti našich...

Zázvorovo-citronová lékárna: s těmito tipy vyzrajete na všechny neduhy

12. ledna 2023

Zázvor a citrusy jsou hotovým přírodním zázrakem pro naše zdraví. A pokud působí společně, můžou...

Mléko z bramborových slupek i palmové špagety. Jaké jsou gastro trendy 2023

7. ledna 2023

Rok 2022 byl v gastronomii ve znamení kimchi, kombuchy, skořicových rolek, doručovacích služeb nebo...

Pomazánky, chlebíčky i buřty na pivu. Co letos připravit na silvestra

30. prosince 2022

Další rok končí a kromě loučení s tím, co bylo, a těšení se na to, co přijde, chystáme pohoštění...

Ostré koření zahřeje metabolismus. Zhubněte s chilli, pepřem či wasabi

11. prosince 2022

Ostré potraviny nejsou jen zdravé, ale umí také urychlit spalování tuků. Mnoho žen na ně nedá...

Med, koření a šikovné ruce. České Vánoce jsou spojené s omamnou vůní perníku

10. prosince 2022

Víte, kde vlastně toto sladké pečivo přišlo ke svému názvu? Původně se mu říkalo peprník, protože...

Fotosoutěž Pečeme spolu na Vánoce má své vítěze. Podívejte se do galerie

26. listopadu 2022,  aktualizováno  28.12 9:40

Společné pečení cukroví je krásná tradice, která se drží v mnoha rodinách po celé České republice....

S masem, v koláči nebo do salátu. Hrušky a jablka jsou poklad české kuchyně

29. října 2022

Právě teď je sezona ovoce, které je snadno dostupné, relativně levné a báječně chutná jen tak k...

Trpělivost se vyplatí, pečlivost je plus. Tipy a triky pro dokonalou bábovku

22. října 2022

Kdysi se bez tohoto oblíbeného moučníku neobešel žádný nedělní oběd, pak tradiční bábovku na nějaký...

Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky

15. října 2022

Jestli má nějaké roční období neprávem špatnou pověst, pak je to podzim. Je sice dřív tma, venku se...

Široké, zašmodrchané či plněné. Tahák i recepty pro milovníky těstovin

8. října 2022

Věděli jste, že na světě existuje 300 druhů těstovin a až 700 jejich různých tvarů? U nás jsou asi...

Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování

24. září 2022

S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...

Nevyhazujte nic, co se dá ještě použít. Jak chytře zpracovat celou zeleninu

10. září 2022

Každý z nás je naučený používat určitou část zeleniny, na kterou je zvyklý. Ale to je velká škoda....

Svačiny, které neskončí v koši. Jak dětem zdravě zpestřit den ve škole

3. září 2022

Návrat dětí do školních lavic nepřináší rodičům jen starosti ohledně shánění školních pomůcek a...

Podceňovaná cuketa probouzí kulinární fantazie a dovede mile překvapit

27. srpna 2022

Stává se, že se jí na zahrádce urodí až moc a stane se pro nejednoho rodinného příslušníka vpravdě...

Jednoduchá snídaně a pomocník při hubnutí. Naučte se tu nejlepší omeletu

20. srpna 2022

Vejce jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů i vynikajícím pomocníkem při hubnutí. Připravte si...

Flexitariánství má vliv na figuru i planetu. Proč si dát maso jen v neděli

13. srpna 2022

Nové trendy v jídle v nás obvykle nebudí důvěru. Flexitariánství je ovšem jiný případ. Není to...

Vzpomínky na léto budou sladké a ovocné. Sedm tipů na domácí zavařování

6. srpna 2022

Léto je v plném rozpuku, kromě sluníčka se tak radujeme ze spousty sladkého ovoce a dobrých chutí....

Poradny