Recepty
Pikantní zázrak ve skleničce. Domácí kimči dodá energii a pomůže hubnout
Kvašené zelí kimči je jedním ze zázraků, kterým je připisována zásluha o pověstnou dlouhověkost...
Mille feuille, tiramisu, cheesecake. Oslaďte si život světoznámými dezerty
Milujete sladké, ale klasických koláčů a buchet už jste přejedeni? Nechte se inspirovat osvědčenými...
Lupínky z medúz, jedlé lahve i tištěný burger. To je jídelníček budoucnosti
Světová populace zaznamenává rekordní nárůst. Rychlost produkce jídla však zaostává a vědci proto...
Pizza není jen obyčejná placka. Jídlo, které změnilo svět a stalo se ikonou
Snad žádný objev v kulinární historii nebyl tak zásadní jako „vynález“ pizzy. V nějaké podobě se...
Podle Maršálkovy finty upečete skvělý kubánský dort z litého těsta
Co víc by mohlo patřit k cukrařině než načančaný dort. Vždyť je to disciplína sama o sobě a ne...
Pečený, obalovaný, do salátu i smoothie. Jak využít celý květák
O květáku se říkávalo, že je zeleninou chudých. Dneska nepatří zrovna mezi nejlevnější druhy...
Budoucnost patří lupení a odpovědnosti. Chytrý manuál pro vegany i masožravce
„Copak jsem králík, abych žral lupení?“ Bývaly doby, kdy touto děsně vtipnou frází reagovali...
Je tady sezona chřestu. Okouzlí vás dokonalou chutí i zdravotními benefity
A je to zase tady. Na českých a moravských polích dozrává chřest, a tak se častěji objevuje na...
Vitaminovou bombu kimči připravíte za půl hodiny. Jak ji použít v kuchyni
Vyrobit kimči je snadné a přípravu plné sklenice máte hotovou za slabou půlhodinku. Jen je třeba...
Devět potravin plných probiotik, které vám zlepší imunitu, náladu i život
Většina z nás vnímá bakterie jako škodlivé vetřelce. Existují ovšem i „hodné“ bakterie, které mají...
Mazanec je symbolem Velikonoc. Upečte si ho podle receptu našich babiček
Mazance se vždy těšily velké úctě, protože na sobě nesou posvátné znamení kříže a mají zvláštní...
Vzpomínka na zradu i symbol odpuštění. Kdy je ten správný čas péct jidáše
Podle tradice se připravují na Škaredou středu a podávají na Zelený čtvrtek, nadýchané jidáše si...
Nenápadný ošklivák celer. Prostá zelenina chutná a prospěje zdraví i figuře
Je podle vás celer jen obyčejná a tak trochu nehezká zelenina? Přestaňte ho podceňovat. Kromě toho,...
Kdo je to vlastně flexitarián? Vegetarián, který trošku podvádí
Premium Být vegetariánem je nuda. Nikoho to dneska už nepřekvapí. Ale flexitariánství, to je jiná klasa!...
Nebojte se kynutého těsta. Když víte, jak na to, výsledek je tutovka
Ovocné knedlíky, buchty s mákem nebo třeba koláče – to všechno jsou pokrmy, jejichž základem je...
Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku
Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají...
Kysané zelí je pokladem české kuchyně. Dejte si ho s masem nebo do salátu
Zejména teď v zimě je báječnou zásobárnou vitaminu C a dalších prospěšných látek. Dá se snadno...
Sladká, slaná, bohatá i dietní. Den, který začne snídaní, se vždycky povede
Pokud patříte k lidem, kteří startují ráno maximálně šálkem černého kafe a tvrdí, že po ránu prostě...
Bio není zbytečný luxus, říká propagátorka sezonního vaření Hanka Zemanová
Hanka Zemanová je autorkou kuchařek a propagátorkou životního stylu, který čerpá z moudrosti našich...
Zázvorovo-citronová lékárna: s těmito tipy vyzrajete na všechny neduhy
Zázvor a citrusy jsou hotovým přírodním zázrakem pro naše zdraví. A pokud působí společně, můžou...
Mléko z bramborových slupek i palmové špagety. Jaké jsou gastro trendy 2023
Rok 2022 byl v gastronomii ve znamení kimchi, kombuchy, skořicových rolek, doručovacích služeb nebo...
Pomazánky, chlebíčky i buřty na pivu. Co letos připravit na silvestra
Další rok končí a kromě loučení s tím, co bylo, a těšení se na to, co přijde, chystáme pohoštění...
Ostré koření zahřeje metabolismus. Zhubněte s chilli, pepřem či wasabi
Ostré potraviny nejsou jen zdravé, ale umí také urychlit spalování tuků. Mnoho žen na ně nedá...
Med, koření a šikovné ruce. České Vánoce jsou spojené s omamnou vůní perníku
Víte, kde vlastně toto sladké pečivo přišlo ke svému názvu? Původně se mu říkalo peprník, protože...
Fotosoutěž Pečeme spolu na Vánoce má své vítěze. Podívejte se do galerie
Společné pečení cukroví je krásná tradice, která se drží v mnoha rodinách po celé České republice....
S masem, v koláči nebo do salátu. Hrušky a jablka jsou poklad české kuchyně
Právě teď je sezona ovoce, které je snadno dostupné, relativně levné a báječně chutná jen tak k...
Trpělivost se vyplatí, pečlivost je plus. Tipy a triky pro dokonalou bábovku
Kdysi se bez tohoto oblíbeného moučníku neobešel žádný nedělní oběd, pak tradiční bábovku na nějaký...
Houby, polévky a barvy přírody. Užijte si podzim jako české food blogerky
Jestli má nějaké roční období neprávem špatnou pověst, pak je to podzim. Je sice dřív tma, venku se...
Široké, zašmodrchané či plněné. Tahák i recepty pro milovníky těstovin
Věděli jste, že na světě existuje 300 druhů těstovin a až 700 jejich různých tvarů? U nás jsou asi...
Bylinky, špízy i exotické ovoce. Šest tipů na poslední letošní grilování
S příchodem podzimu už nezbývá moc dní, kdy nás to táhne k venkovnímu grilu. Ale ještě předtím, než...
Nevyhazujte nic, co se dá ještě použít. Jak chytře zpracovat celou zeleninu
Každý z nás je naučený používat určitou část zeleniny, na kterou je zvyklý. Ale to je velká škoda....
Svačiny, které neskončí v koši. Jak dětem zdravě zpestřit den ve škole
Návrat dětí do školních lavic nepřináší rodičům jen starosti ohledně shánění školních pomůcek a...
Podceňovaná cuketa probouzí kulinární fantazie a dovede mile překvapit
Stává se, že se jí na zahrádce urodí až moc a stane se pro nejednoho rodinného příslušníka vpravdě...
Jednoduchá snídaně a pomocník při hubnutí. Naučte se tu nejlepší omeletu
Vejce jsou bohatým zdrojem vitaminů a minerálů i vynikajícím pomocníkem při hubnutí. Připravte si...
Flexitariánství má vliv na figuru i planetu. Proč si dát maso jen v neděli
Nové trendy v jídle v nás obvykle nebudí důvěru. Flexitariánství je ovšem jiný případ. Není to...
Vzpomínky na léto budou sladké a ovocné. Sedm tipů na domácí zavařování
Léto je v plném rozpuku, kromě sluníčka se tak radujeme ze spousty sladkého ovoce a dobrých chutí....
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny