Odborník na výživu zároveň dodal, že obědy by pak měly být naopak spíše menší a lépe stravitelné.
"Biftek byste trávili dlouho a velmi obtížně a zeleninový salát vám zase nedodá žádnou energii. Ideální je vařené menší jídlo, například drůbeží maso nebo ryba s vařenou přílohou," poradil čtenářce Havlíček.
Odpovědi Petra Havlíčka najdete ZDE |
Problémy s váhou řeší v České republice téměř každý druhý člověk. Mohou za to špatné stravovací návyky a málo pohybu.
Ing. Petr HavlíčekNarodil se 29. 4. 1969 v Ústí nad Labem. Vystudoval Vysokou školu zemědělskou v Brně se státní zkouškou z oboru technologie potravin. Je známým výživovým specialistou, který radí sportovcům i lidem s nadváhou. |
"Pokud se sebou někdo chce něco udělat natrvalo, musí změnit sebe a svůj život," říká Petr Havlíček, který mimo jiné radil Kateřině Neumannové, Tomáši Dvořákovi nebo Romanu Šebrlemu.
Jako výživový specialista pracuje mnoho let, ale až úspěšný seriál "Jste to, co jíte" Petra Havlíčka (a Kateřinu Cajthamlovou) proslavil.
Havlíček začínal jako konzultant vrcholových sportovců, postupně se jeho klientela rozšířila o širokou veřejnost bojující s nadváhou a obezitou.
V současnosti se podílí na projektu Vím, co jím a piju (celý videoseriál najdete zde), v němž spolu s kolegyní Karolínou Hlavatou radí s výběrem zdravých potravin.