Recepty na omáčky
Hoďte na gril roštěnec, kotlety a kuře v jamajské či citrusové marinádě
Grilovací sezona je v plném proudu. Horké dny lákají k posezení na terasách a zahrádkách, z...
Coleslaw a jeho křupaví a svěží salátoví bratři
Pokud se vám nechce do podezřelé anglické výslovnosti, říkejte mu zelný salát. To je totiž pravý...
Chřest vám zachutná ve slaném koláči, rizotu nebo s těstovinami
Netrpělivě očekávaná sezona českého chřestu začíná letos díky mírné zimě a sluníčku skoro o měsíc...
Jíme dehet i lidské vlasy. Jaká jsou další děsivá fakta o jídle?
Jídlo dnes nemůže jen chutnat, musí taky dobře vypadat. Výrobci ovšem někdy k vylepšení vzhledu...
Týdenní detoxikační kúra: vyzkoušejte náš jídelníček
Detoxikační týden máme v redakci za sebou a jsme spokojené. I proto jsme se rozhodly s vámi podělit...
Pochutnejte si na červené řepě v lívancích, kroketách i burgeru
Červenou řepu si mnohý z nás vybaví jen jako kyselý salát ze školní jídelny, který, když na něco...
Potraviny, které vám ubírají energii
Jídlo má velký vliv nejen na naše zdraví, ale také na vitalitu. Existují potraviny, které nám...
Upečte si koláčky s lesním ovocem a další dobroty z celozrnné mouky
Naši předkové věděli, proč jedí "vdolky z bílé mouky jenom jednou za týden". Jednak byla bílá mouka...
Výhrůžky ani odměna nepomůžou: 8 tipů, jak na vybíravého strávníka
Odehrává se denně u vašeho stolu bitva o každé sousto? Nejste v tom sami, podle expertů jsou děti...
Ochutnejte české a moravské kraje: kyselica, cvibak a oharková omáčka
Pro gastronomické zážitky nemusíte za hranice. České, moravské i slezské kraje nabízejí spoustu...
První kuchařská pomoc: zachraňte přesolenou omáčku i spálené kuře
Zkažené vaření mnohdy končí onou známou větou ze starého vtipu: "A za stálého míchání vyléváme do...
Dietní rady: co jíst při hubnutí a jak odhalit triky obchodníků
Už jste začali s hubnutím, ale stále si nevíte rady, jaké jíst potraviny. Seznamte se s další částí...
Přehnané ani vyčítavé chválení dětem neprospívá. Poradíme, jak na to
Zakřiknuté a stydlivé děti míváme ve zvyku extra chválit, často se ale zdá, jako by naše slova...
Dita P. se vdává a peče koláče. Získejte za recept její kuchařku
Dita P. se na svou veselku s Markem hodně těšila, a s chutí proto chystá svatební hostinu. Bez...
Sendvič po francouzsku. Vyhrajte kuchařku za recept na rychlou večeři
Dita odjela s bratrem na víkend do Paříže. Na courání po městě připraví zapečený sendvič. Jaká je...
Jak nejchutněji připravit rybu? Vyhrajte za rybí recept kuchařku
Dita P. se v dalším díle vydá s otcem a bratrem na ryby. Uloveného candáta pošíruje a servíruje s...
Moderátorka Aneta Savarová: Jsem příznivcem alternativní medicíny
Díky tomu, že moderátoři Událostí nesedí skryti za stolem, znají televizní diváci v celé republice...
Umíte skvělou pečeni, kotletu, krkovičku či guláš? Soutěžte o kuchařku
V desátém dílu Deníku Dity P. poteče krev. Dita totiž pořádá zabijačku. A s čerstvým masem se ihned...
Pomazánka povýší chleba na delikatesu. Vyhrajte za ni kuchařku
V devátém díle seriálu České televize se Dita vydá s malým synovcem Ondřejem na chalupu. Pohostí ho...
Čtenářský recept: Fíkové chutney
Vhodné k masu, sýru, na chleba s máslem nebo do bagety
Máte milovaný recept po babičce? Získejte za něj kuchařku Dity P.
Dita vyrazila ve čtvrtém díle seriálu České televize se sourozenci na chalupu a oprašuje...
Pošlete recept na piknik a vyhrajte kuchařku Deník Dity P.
Ve třetím díle kuchařské show Deník Dity P. probíhají přípravy na piknik. Jaké jídlo si nejlépe...
Čtenářský recept: Kuřecí pálivá kyselá polévka z Thajska
Když jsme byli na dovolené v Thajsku, tak jsme si po prohýřené noci vždy dali k obědu tento...
Čtenářský recept: Rajská omáčka s vločkami
Omáčka se po zahuštění vločkami nepřipaluje, ani se v ní netvoří žmolky jako při zahuštění moukou....
Soutěž o kuchařku Dity P.: do středy pošlete recept pro vaše nejbližší
V prvním díle kuchařské show v režii Davida Ondříčka Deník Dity P., vaří autorka stejnojmenné...
Milujete omáčky? Vinná, papriková i béarnaise vám zachutnají
Dobře uvařená omáčka má stejnou kouzelnou moc jako poctivá polévka. Vydobyde vám pověst skvělé...
Co jíst při běžeckém tréninku: nejdříve sacharidy, potom bílkoviny
Ideální strava běžce by měla podléhat zdravému životnímu stylu. To znamená pravidelné, dlouhodobě...
Tlusté léto. Proč právě teď přibíráme stejně jako o Vánocích?
Tenhle článek se vám nebude líbit, to hlásím rovnou. Začneme tím, že léto a zejména dovolená je po...
Pozvěte přátele na houbové hody, uvařte podle šéfkuchaře z Krkonoš
Čas hub je tu a kdo je má rád nejen v lese, ale i na talíři, určitě nepohrdne klasickou smaženicí,...
Kuřecí maso na tři způsoby: s kořenovou zeleninou, citronem a dipem
Rychleji než kuřecí maso už připravíte jen ryby. Ale nejen proto je oblíbené. Také pro nejrůznější...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny