Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Recepty na omáčky

Vytěžte ptáka na maximum. Z jednoho kuřete máte tři jídla a polévku

5.4.2017  0:43
Když si donesete z farmářského trhu pořádného kuřecího macka, nemusíte se cítit provinile, že stál víc než hubeňour ze samoobsluhy v akci. S jedním ptákem naděláte spoustu parády a tříčlenná...  celý článek

Rychlé večeře z mletého masa, při kterých stihnete i zprávy

27.3.2017  0:44
Rodina vyžaduje poctivé teplé jídlo k večeři, ale vám se nechce trávit dlouhý čas u sporáku. Snadná pomoc. Tyhle snadné recepty se budou částečně připravovat bez vaší asistence, takže si klidně...  celý článek

Pasta a basta! Rychlé a rafinované variace nejen na špagety

7.3.2017  0:15
Těstoviny nejsou jen obyčejná příloha k omáčce. Samy o sobě představují nekonečnou inspirací, báseň beze slov, ódu na rychlé a jednoduché jídlo, ze kterého se vám bude tajit dech. Zásadou číslo...  celý článek

Čtyři rychlé večeře z brambor, které potěší chuťové buňky i zasytí

21.2.2017  0:54
Všední dny bývají někdy hektičtější, než bychom si přáli, a tak se občas stane, že cestou z práce ani nestihneme nakoupit. Pár brambor se ale doma vždycky najde a když k nim přidáme několik více...  celý článek

Martin Škoda vaří se svými babičkami. Rajská s trhaným hovězím a jahelník

28.1.2017  0:00
Chuť a vůně mají neuvěřitelnou moc přesunout nás v čase tam, kde jste se s nimi poprvé setkaly. Právě proto většina z nás s láskou vzpomíná na jídla, která nám jako malým dětem podstrojovaly...  celý článek

Upečte si v troubě anglický roastbeef či lososa v listovém těstě

7.1.2017  0:35
Zima je ideální k pečení pokrmů v troubě, protože pěkně provoní a vyhřejí kuchyni. Vyzkoušejte následující recepty na pečená masa na několik různých způsobů - od klasické anglické pečeně přes...  celý článek

Renata zhubla 90 kilo, ke zdravé stravě a sportu vede i syna

7.12.2016  0:57
Z obézního dítěte se Renata v dospělosti „vyjedla“ až na 160 kilogramů. Teprve kvůli vlastnímu dítěti se rozhodla, že zhubne. Dnes váží méně než polovinu původní váhy, ale zaplatila za to...  celý článek

Chilli papričky zahřejí i prospějí zdraví. Vyzkoušejte pálivé dobroty

14.11.2016  10:15
Chilli papričky se vám možná zdají jako pozdrav z pekla, ale jejich zdravotní přínosy jsou vědecky potvrzené. Právě na podzim a v zimě jsou ideální k načerpání vitaminů i zahnání nachlazení a...  celý článek

Superpotraviny v kuchyni chutnají a zocelí vás před chřipkovou sezonou

30.10.2016  0:39
Před podzimním nachlazením a únavou se můžete bránit kvalitní stravou. Vyplatí se doplňovat vitaminy a antioxidanty čerstvým ovocem a zeleninou, ale vylepšit můžete třeba i zákusky. Na pomoc si...  celý článek

Znáte všechny své chutě? Už jich je šest, náš jazyk pozná chuť škrobu

26.10.2016  16:59
Sladká, slaná, kyselá a hořká – čtyři chutě, jejichž pojmenování známe od první třídy základní školy a dokážeme je skrze chuťové pohárky snadno odhalit. Jenže všechno může být daleko...  celý článek

Užívejte si jídlo jako Ital. Úžasné sýrové recepty pro sladký život

15.10.2016  0:51
Italové jsou známí svou láskou z dobrému jídlu a důrazem na kvalitní suroviny. Italská kuchyně a speciality jsou pro ně kulturním dědictvím, o které se ale rádi dělí s celým světem. Vyzkoušet to...  celý článek

Portské využijete do vaření i koktejlu. Tartaletka i telecí kotleta

1.10.2016  14:14
Přivezli jste si z dovolené lahev portského vína? Blogerka Markéta Pavleje známá jako Kitchenette vytvořila z červeného portského zajímavé podzimní menu. Tak pozvěte kamarády na oběd nebo večeři...  celý článek

Na Jarmarku skvěle nakoupíte, najíte se a potkáte známé tváře

29.9.2016  16:50
Chcete-li si levně nakoupit pěkné oblečení, přijďte už příští sobotu 8. října za námi na Jarmark. Společně s generálním partnerem ING Bank jej pro vás chystáme v areálu Praga Kolbenka v...  celý článek

Dobrý a zdravý oběd? České školní jídelny se lepší, záleží i na rodičích

20.9.2016  0:56
Pro zdravý vývoj dětí je zdravá a pestrá strava nezbytná. Většina z nás si ze školních jídelen ale pamatuje zejména UHO, všudypřítomné knedlíky, naprosté minimum ovoce a zeleniny a snahu...  celý článek

Rostou? Houby využijete ve slaném koláči i v omáčce se švestkami

17.9.2016  0:52
Smaženici už určitě máte v malíku, takže je načase vyzkoušet trochu jiné kombinace chutí. Třeba houby s tymiánovou riccotou, zapečené ve slaném koláči anebo spojené v omáčce se švestkami.  celý článek

Snídaně šampionů: ovesné lívance, vločky i omeleta nastartují váš den

23.8.2016  0:03
Málokdo z nás někdy dosáhne na vrchol sportovního odvětví, každý se ale může inspirovat jídelníčkem sportovců. Začněte den jako šampioni.   celý článek

Ryba s mušlemi, malinové souflé a káva se zmrzlinou. Tak chutná dovolená

6.8.2016  0:04
Ať už pro vás dovolená znamená bezstarostné válení anebo naopak dobrodružné objevování nepoznaného, skvěle ji doplní správný kulinářský zážitek. Vyzkoušejte následující letní recepty Michala...  celý článek

Egyptská kuchyně je založena na zelenině, překvapí vás ostrostí

23.7.2016  0:18
Na dovolenou v Egyptě sice v poslední době odjíždí čím dál méně méně Čechů, ale to není důvod nedopřát si to nejlepší z egyptské kuchyně. Vyzkoušejte tři populární jídla, která si můžete...  celý článek

Pizza, masové koule, plněné cuketové květy. Udělejte si doma Itálii

10.7.2016  0:20
Italská kuchyně se proslavila po celém světě svou chutnou elegancí a jednoduchostí. Základem je využití kvalitních surovin a dodržování tradičních a osvědčených postupů. Nahlédněte pod pokličku...  celý článek

Celé léto jste fotili a posílali snímky na téma Moje letní pohoda

4.7.2016  0:03, aktualizováno  5.9 11:41
Po celé prázdniny jsme rozdávali ceny za vaše fotografie, které jste posílali na téma Moje letní pohoda. Rozdali jsme v každém kole dárky dvěma výhercům. Jak v očích čtenářů vypadala pohoda...  celý článek

Žena váží 222 kilogramů. Díky nadváze vydělává 50 tisíc měsíčně

1.7.2016  0:06
Pětinásobná matka Bobbi-Jo Westley (43) z Pensylvánie váží 222 kilogramů. A právě díky své nadváze měsíčně vydělá v přepočtu téměř 50 tisíc korun. Na internetu totiž ukazuje své tělo a přes...  celý článek

Sushi si zvládnete uválet i doma. Máme pro vás tradiční i speciální recepty

18.6.2016  0:21
Rolky ze syrových ryb a kyselé rýže si získaly oblibu po celém světě. I sushi podléhá módním trendům, a tak se řasa nahrazuje sezamem a místo sójovky se dává majonéza. Šéfkuchaři zaměření na...  celý článek

Pravé španělské tapas aneb když malá jídla udělají hodně muziky

16.6.2016  0:48
Malé dobroty, které se uzobávají při pití vína, piva i koktejlů a vykouzlí každému úsměv na tváři. Pokud tapas připravíte podle šéfkuchaře Miguela Innelly z pražského Gastrobaru Monarch, budete...  celý článek

Tři jednoduché omáčky, které povýší domácí grilovačku na zážitek

9.6.2016  0:48
S pěkným počasím se spousta z nás pouští do oblíbené úpravy masa i zeleniny nad žhavými uhlíky. Pokud si kromě špízů a salátu připravíte pro své hosty i následující rychlé omáčky podle...  celý článek

Bobří ocas, vemínka, žáby i veverky aneb gastronomie za Karla IV.

14.5.2016  0:36
Období 14. století bylo z gastronomického hlediska docela zajímavé. A i zde zanechal Karel IV. svou nesmazatelnou stopu - třeba nápadem na pěstování vinné révy v českých zemích. Jeho jídelníček...  celý článek

Přivolejte léto dobrotami jako od moře: pálivé kari, sirnica a flan

12.5.2016  0:21
Už se nemůžete dočkat dovolené? Čekání si můžete zpříjemnit jídlem ve stylu oblíbených dovolenkových destinací, ze kterého na vás dýchne pohoda přímořských letovisek. Pro to správné kouzlo si...  celý článek

Hostina ledu a ohně u vás doma: pečínka, kachna i medové koláčky

30.4.2016  0:53
Hra o trůny je fenomén, který zasahuje už i do kulinářského světa. Dvě americké blogerky se rozhodly svou lásku ke knihám George R. R. Martina spojit s vášní pro vaření. Podle popisů v...  celý článek

Krůtí maso je ideální při dietě. Zkuste karbanátky nebo plátky s kuskusem

23.4.2016  0:34
Krůtí maso obsahuje málo tuku a hodí se proto skvěle k redukci váhy. Přinášíme vám chutné a přitom nepříliš kalorické recepty na krůtí plátky s kuskusem, karbanátky s grilovanou zeleninou, krůtí...  celý článek

Pět tipů pro nákup chřestu od šéfkuchaře i s výbornými recepty

15.4.2016  9:09
Možná kolem něj chodíte v supermarketu nebo u zelináře, ale nevíte si s touto českou lahůdkou rady. Lukáš Želechovský, šéfkuchař pražského Buddha-Bar Restaurantu poradí, na co si dát pozor při...  celý článek

Pět tipů, jak si snížit hladinu cholesterolu

10.4.2016  0:00
O svůj cholesterol se člověk obvykle nezajímá do chvíle, kdy ho lékař při prohlídce upozorní, že výsledky nejsou dobré, a že by měl zapracovat na tom, aby hladinu snížil. Jak na to?  celý článek

Jarní kachna se dá naporcovat pár tahy nožem. Naučte se to od profíka

2.4.2016  0:53
Šéfkuchař Jan Kracík z restaurace Pot au Feu nám předvedl, jak naporcovat mladou kačenu a uvařit si z ní dvě úžasná jídla. Skvělý chuťový dojem na svých hostech zanecháte i salátem z opečených...  celý článek

Na Velikonoce nesmí chybět bylinky a jehněčí. Skvělá je i slovenská baba

24.3.2016  0:10
V dnešní době se uchovalo už jen pár tradic a málokdo dodržuje velikonoční období tak, jak tomu bylo dříve. Bez některých velikonočních dobrot si ale tyto svátky představit nelze. Přinášíme vám...  celý článek

Sladké brambory si zamilujete zapečené s masem, v salátu i v polévce

6.3.2016  0:05
Sladké brambory neboli batáty sice nemají se svými „slanými“ jmenovci botanicky nic společného, jejich škála využití v kuchyni je ale stejně široká. Batáty můžete jíst nasladko i naslano, hodí...  celý článek

Denně sním až osm kilo ovoce a zeleniny, říká vyznavačka raw stravy

22.2.2016  0:00
Už dvanáct let je Tereza Havrlandová vitariánkou neboli vyznavačkou raw stravy. Patří k docela početné skupině lidí, kteří preferují jídlo rostlinného původu, které neprošlo žádnou tepelnou...  celý článek

Zázvorový sirup, kandovaný zázvor a další chutné recepty na nachlazení

28.1.2016  8:20
Zázvor zahřeje a navíc přináší i úlevu při nachlazení. Pusťte si ho do kuchyně a v kombinaci s citronem, česnekem a spoustou zeleniny si na vás rýma a kašel nepřijdou.   celý článek

Infarkt, cévní mozková příhoda. Jak tělo chránit před kornatěním tepen

23.1.2016  0:00
Je to nemoc, která nebolí a zpočátku se ani jinak neprojevuje. Přesto je ve vyspělých zemích ateroskleróza neboli kornatění tepen nejčastější příčinou úmrtí. Může za to především vysoká...  celý článek




mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.