Vaříme z okurky
Souboj pomazánek: vyhraje u vás avokádová, škvarková, rybí nebo čočková?
Jsou skvělé ke svačině, večeři, na cesty, nebo třeba jako pohoštění pro návštěvy. Rychlé domácí...
Šťavnatý a jednoduchý lék na podporu imunity? Vitaminový koktejl smoothie
Hustý mixovaný nápoj z ovoce, zeleniny a spousty dalších přísad si můžete připravovat k snídani,...
Samá voda a dáma čeledi tykvovitých. Okurka má mnoho blahodárných účinků
Premium Je zelená, šťavnatá a samá voda. Přesto se v okurce skrývá spousta blahodárných látek prospěšných...
„Znojemské“ okurky jsou letos i z Turecka, lidé si stěžují na chuť bláta
Čekali byste, že nakládané okurky prodávané pod tradiční značkou Znojmia jsou vypěstované na jižní...
Pět tipů na rychlé osvěžení. Pomůže vlažná sprcha, okurka i mlha
Máte pocit, že už teplo venku nejde vydržet? Poradíme vám, jak se osvěžit během několika vteřin.
Letní okurkové rituály. Dopřejte si masku i peeling
Využijte toho, že je teď okurka levná, a připravte si z ní zkrášlující masky, obklady a kúry....
Nakládaná zelenina, ovocný rosol i cuketová hořčice. Zavařte si letní úrodu
K létu patří hojnost ovoce a zeleniny. Ať už jste si zralé plody vypěstovali na zahrádce, nebo jste...
Quinoa a bulgur si rozumí s masem. Zkuste netradiční burger nebo řízky
Jestli máte chuť vyzkoušet v kuchyni něco nového, zkuste se spřátelit s jihoamerickou obilovinou...
RECEPT DNE: Gazpacho
Studená polévka nadupaná vitaminy je ideální volbou pro letní obědy i večeře, navíc je hotová...
Rozlučte se s „vlčím hladem“. Štíhlá i sytá díky bílkovinám
Nemáte čas na snídani a o dvě hodiny později dostanete chuť na sladké? Namixujte si ráno rychlý...
RECEPT DNE: Okurková polévka s mátou
Osvěžující polévka, kterou oceníte v horkých letních dnech.
Kopr v hlavní roli. Přivolejte léto lehkými večeřemi i chuťovkami k vínu
Voňavá zelená bylinka má v kuchyni mnohem víc možností využití než jen jako tečka za přípravou...
Tlačenka, polévka, sekaná i pomazánka. Co s vejci po Velikonocích
Koledníci by letos sice chodit neměli, ale vajíčka na tvrdo se možná vařila ve velkém i u vás doma....
Zdravě s masem i bez. Rychlé večeře pro pozdní zimu a předčasné jaro
Jestli už se vám a vaší rodině zajídá večerní menu ve stylu chleba s něčím, zkuste je i sebe...
PŘEHLEDNĚ: Kilo vepřového zdražilo o 25 korun. Růst cen jídla nekončí
Ceny potravin v obchodech rychle rostou, za rok o více než šest procent. Jedlíci vepřového si...
Chutné školní jídlo i vzduch z okurek. Šéfkuchaři nabídnou sci-fi menu
Rok 2020 leckterá dřívější literární či filmová díla považovala za nedostižnou budoucnost. Zda dnes...
Báječné tacos, wrapy a tortilly. Zabalené svačinky do školy i do práce
Když potřebujete zahnat malý nebo velký hlad během dne, hodí se mít po ruce něco k zakousnutí....
Rychlé a chutné večeře pro ty, kdo milují cukety, rajčata a okurky
Radost ze zeleninové úrody ze zahrádky nebo z úlovků z farmářského trhu může zkazit nedostatek...
RECEPT DNE: Studená řepná polévka
Červená řepa je nejen lahodná, ale hlavně zdravá. Vyzkoušejte náš recept na studenou řepnou polévku...
Letní polévky pro ochlazení: jahodová, okurková nebo gazpacho
O víkendu se vrátí vysoké prázdninové teploty, a tak zapomeňte na vývar a vylovte z ledničky...
Tři potraviny, kterých se v létě můžete bezstarostně přejídat
Léto velkému přejídání nepřeje. Obepnuté šaty i tílka okamžitě prozradí každý faldík na břiše,...
RECEPT DNE: Cuketový hamburger
Cuketa je chutná a zdravá zelenina, kterou můžete připravit na mnoho způsobů. Vyzkoušejte náš...
Lahodné osvěžení
Citrusy, jogurt, meloun a okurky jsou ty nejbáječnější ingredience pro vaše letní lahůdky. Po celý...
RECEPT DNE: Gazpacho
Tato oblíbená a osvěžující polévka je v parném létě ideálním obědem či večeří. Vyzkoušejte náš...
Kebab, křidýlka i nadívaný pstruh. Rozpalte gril a pozvěte přátele
Letní teploty lákají ven a na zdravém vzduchu také nejlépe chutná. Vyměňte obligátní krkovičku nebo...
Kuře v jogurtu podle Pohlreicha. Ozvláštnil ho kurkumou a chilli
Šéfkuchař Zdeněk Pohlreich jako by naslouchal fanouškům a od poměrně drahého hovězího masa se...
RECEPT DNE: Okurkovo-jahodový salát
Je květen a do plavkové sezony zbývá jen pár týdnů a tak je nejvyšší čas začít si vybírat dietnější...
RECEPT DNE: Salát s ředkvičkovými výhonky
Salát je v teplých dnech ideálním jídlem k obědu i k večeři. Vyzkoušejte recept na netradiční s...
RECEPT DNE: Velikonoční pomazánka
Po koledě budete mít doma hodně vajíček. S touto výbornou pomazánkou se zbavíte hned osmi z nich a...
10 potravin pro ploché břicho
Složení jídelníčku zásadně ovlivňuje naši postavu. A zvláště na břiše je vidět, jestli si hlídáme,...
Aprílový žertík se McDonald’s povedl. Zákazníci chtěli neexistující burger
Ve výčtu nejlepších aprílových vtípků, jimž každoročně 1. dubna společnosti překvapují své...
Opat Šebestián pro Znojmo objevil okurky, jeho rakev však prodali
Když znojemský historik Petr Eckl seděl jako dvanáctileté dítě v kostele v Loděnicích nedaleko...
Tlačenka i škvarkové placky. Masopustní speciality, které zvládnete
K pořádnému masopustnímu veselí patří nejen koláče a koblihy, ale také poctivé masové dobroty, od...
Vaříme s Gwyneth Paltrowovou: vyzkoušejte netradiční salát i polévku
V dnešní uspěchané době se málokdo dovede zastavit a na pár hodin zapomenout na pracovní...
Kuchyňský detox i mořské řasy. Tři triky, jak rozzářit pleť po večírku
Vrátila jste se z večírku nad ránem a hlava není jediná, která má kocovinu? Aby i vaše pleť ustála...
Vyprošťováky, které vás po divoké noci nakopnou do nového roku
Silvestrovská noc bude možná dlouhá a zábavná, ale první novoroční ráno může být hodně bolavé a...
Poradny
Ptáte se dědka kořenáře
Co dělat, když je v krvi nadměrné množství železa. A jak je snížit? Vstoupit do poradny
Ptáte se kulináře
Dobrý den, prosím vás z čeho udělám nejlepší vývar? Děkuji. Vstoupit do poradny