Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


On-line rozhovor

Hostem iDNES.cz je plastický chirurg Vlastimil Víšek

Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc.
velikost textu:
vydáno 24.1.2012 12:00
Na vše o plastických operacích odpovídal lékař Vlastimil Víšek, který operoval čtenářku Jaroslavu.

Konec rozhovoru

Osobnost již neodpovídá. Čtenáři se ptali do 24. ledna 2012 do 12:30

OTÁZKA: Dobrý den, velice vážně uvažuji o plastice prsou. Mám výrazně každé jiné, velikost i tvar. Zároveň zvažuji i menší zvětšení. Přispívá na plastiku, v případě nesouměrnosti prsou, pojišťovna? Je mi 35 let a ještě nemám děti. Ovlivní těhotenství tvar prsou po plastice? A je v dnešní době plastika a implantáty na takové úrovni, abych nemusela už nikdy více na výměnu implantátů? Velice děkuji za odpovědi. Adéla
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Vážená paní, při operacích poprsí můžeme provést například na jedné straně augmentaci a na druhé modëlaci. Výsledkem operace by měl být hezký tvar, náležitá velikost a symetrie obou prsou. Abychom mohli rozhodnout o optimálním řešení problému, je nezbytné osobní konzultační vyšetření. Objednat se můžete na tel. recepce: 224 056 207 (Praha), 533 306 533 (Brno). Konzultace je zdarma. 24.1.2012 12:09
OTÁZKA: Hezký den, dávali jste na vaší klinice i implantáty PIP? A jaké má paní Jaroslava? děkuji, Anna Anna
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Dobrý den, za svoji mnohaletou praxi v oboru plastické chirurgie jsem provedl více než 2 000 augmentací poprsí a nikdy v životě jsem nepoužil implantáty PIP. Tedy žádná z mých pacientek tento materiál nemůže mít v těle. 24.1.2012 12:12
OTÁZKA: Dobrý den, 20.12.2011 jsem byla na operaci forehead liftu. Jizvy se hojí celkem dobře, ale na čele směrem k obočí mi zůstávají velmi znatelné jizvy. Je to normální nebo se stala nějaká chyba? Děkuji za odpověď a případnou radu Benešová
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Vážená paní, existuje celá řada modifikací operace nazvané Forehead-lift. Nemohu Vám nyní seriozně odpovědět, neboť nevím, jakou operační techniku chirurg použil. Doporučuji Vám projednat Váš problém s operatérem. Nicméně stav jizev jde zlepšit. Na naší klinice používáme laser Palomar, jizvička je pak světlejší a méně znatelná. Poradit se můžete s kolegyní MUDr. Janou Paduchovou. Tel. recepce: 224 056 207. 24.1.2012 12:16
OTÁZKA: Dobrý den, před 4 měsíci jsem byla ve 40 letech na modelaci prsou (posunutí dvorce+jizva pouze od odvorce dolu), mám problém s citlivostí bradavek. Na dotyk v nich "píchá", není to příjemné, jako dřív. Mohu očekávat ještě nějaké zlepšení? Děkuji za odpověď. Martina Martina
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Dobrý den, při tomto typu operace se dvorec posouvá jako ostrůvek směrem vzhůru. Při této operační technice je bežné, že dojde k přerušení drobných nervových větviček, které zajišťují citlivost dvorce a bradavky. Jsem si jistý, že ze strany operatéra nedošlo k žádné chybě. Snad Vás potěším, že periferní nervy mají určitou schopnost regenerace. Po této operaci je nutno vyčkat asi jeden rok od zákroku, kdy je stav považován za definitivní. 24.1.2012 12:19
OTÁZKA: Dobrý den, lze po ozařování prsu uvažovat o plastice , popř. po jaké době by se dalo prso zformovat? Děkuji moc. Andrea
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Dobrý den, existuje celá řada rekonstrukčních operací, které jsou dosti náročné. Je třeba vycházet ze současné situace, kdy oblast je projizvená a může mít zhoršené prokrvení. Proto v rámci konzultačního vyšetření je možno stanovit optimální postup řešení problému. 24.1.2012 12:21
OTÁZKA: Dobry den, mam problemy s nedostatkem casu, bylo by mozne mne operativne rozpulit, abych stihal dvakrat tolik ukolu? Anatolyj Zverinov
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Vážený pane, doporučuji Vám nechat se "naklonovat". 24.1.2012 12:23
OTÁZKA: Dobry den!Chci se Vas zeptat,jak finance narozna je transplantace vlasu u muzu!Dekuji! martin
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Dobrý den, tento zákrok bohužel neprovádím. Pokud je mi známo, cena závisí na velikosti transplantované plochy. Řádově může jít i o statisíce Kč. 24.1.2012 12:24
OTÁZKA: Dobrý den.Jsem po těžké nemoci při které mi obrna lícního nervu zohyzdila obličej.Spadla mi horní víčka,pod očima se mi vytvořily nehezké namodralé váčky a u očí se mi objevily bílé skvrny ve tvaru hrbolků. Samozřejmě mám mírně nepohyblivý ústní koutek,obočí a bradu.Chtěla bych se tedy zeptat,zda stačí operace u plastického chirurga nebo je zapotřebí i neurochirurga?Děkuji za odpověď.Dvořáková Dvořáková
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Vážená paní, plasticko-chirugické operace upravují tvar příslušné oblasti. Ve Vašem případě určitě doporučuji posouzení Vašeho stavu neurologem, popřípadě neurochirugem. 24.1.2012 12:26
OTÁZKA: Dobrý den, mám široký obličej i krk. I když zhubnu v těle, tváře mám stále naducané a vypadám proto pořád tlustě. Dá se nějak zeštíhlit obličej? Děkuji Lenka Lenka
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Dobrý den, doporučuji Vám obrátit se na některé pracoviště stomatochirurgie, domnívám se, že Váš problém je způsoben stavbou kostěnné části obličeje. 24.1.2012 12:29
OTÁZKA: Dobrý den, stalo se vám někdy, že jste poslal pacientku domů, že žádnou plastiku nepotřebuje? Nora
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Dobrý den, ke stanovení optimálního postupu řešení kosmetiké vady je nutné předoperační konzultační vyšetření, při kterém musí dojít ke shodě názorů na daný problém mezi budoucím operatérem a pacientkou. Mnohokrát se mi stalo, že jsme tuto shodu názorů nenašli a pacientku jsem neoperoval. Může se stát, že žena plastickou operaci ani nepotřebuje. 24.1.2012 12:32
OTÁZKA: Dobrý den, líbí se vám více prsa umělá nebo přirozená? Díky za odpověď! Jan
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Dobrý den, líbí se mi prsa hezká, po případné kosmeticko-estetické operaci musí být výsledek přirozený. Nebál jsem se operovat v tomto smyslu i svou dceru. 24.1.2012 12:33
OTÁZKA: Dobrý den, myslíte si, že je lepší zvětšení prsou před dětmi nebo až po dětech? Děkuji Mila
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Dobrý den, pokud plánujete mateřství v dohledné době (do dvou let), domnívám se, že je lepší počkat s operací. 24.1.2012 12:35
OTÁZKA: Dobrý den, jakou nejbizardnější plastickou operaci jste prováděl? Dana
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Dobrý den, asi rekonstrukci šourku (scrotum), implantací silikonového varlete u psa. Jedna veterinární klinika mne k této operaci přizvala. 24.1.2012 12:37
OTÁZKA: Dobrý den, mám štíhlou postavu, ale po císařských řezech vertikální jizvy a jakési vyvýšeniny na břiše. Je možné získat na tuto operaci příspěvek od pojišťovny? Pokud ne, na kolik Kč by přišla? Děkuji Krupičková
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Vážená paní, většina privátních plasticko-chirurgických klinik nemá uzavřeny smlouvy se zdravotními pojišťovnami. Tedy všechny operace, které jsou v nich prováděny, hradí pacient. Váš současný stav musí posoudit v rámci předoperačního konzutačního vyšetření plastický chirurg. 24.1.2012 12:41
OTÁZKA: Pán doktor, je možno též tvarovat i nohy (lýtka či stehna)? Baumruck
Plastický chirurg MUDr. Vlastimil Víšek, CSc. ODPOVĚĎ: Dobrý den, měkké tkáně (kůže, podkoží) libovolných tělesných partií dokáže do jisté míry upravit plasticko-chirurgická operace. Často bývá základním problémem z hlediska tvaru končetin nesprávné postavení kloubů a kostí. Proto se na těchto úpravách často podílejí kolegové - ortopedi. 24.1.2012 12:45

Upozornění






mobilní verze