- 300 g strouhaných piškotů
- 1 dcl rumu
- 250 g 100% tuku
- 170 g cukru moučka
- 2 vejce
- 200 g kandovaného ovoce
Na polevu:
- 200 g hořké čokolády
- 66 g 100% tuku
Na ozdobu:
- barevná rýže
1. Tuk rozpustíme a přimícháme všechny ostatní suroviny. Hmotu rozprostřeme a umačkáme na placku na plech nebo tác s alobalem. Necháme ztuhnout v lednici.
2. Po ztuhnutí polejeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Poté opatrně plát převrátíme sundáme alobal a polijeme zbytkem čokoládové polevy a zdobíme čokoládovou rýží.
3. Po ztuhnutí krájíme na malé obdelníčky.
Poznámka: Kandované ovoce je lepší použít z krabičky než proslazované.