Doporučujeme

Nepečený nugát

Nepečený nugát | foto: Ivana Pawlasová

Čtenářský recept: Nepečený nugát

  • 0
  • 300 g strouhaných piškotů
  • 1 dcl rumu
  • 250 g 100% tuku
  • 170 g cukru moučka
  • 2 vejce
  • 200 g kandovaného ovoce

Na polevu:

  • 200 g hořké čokolády
  • 66 g 100% tuku

Na ozdobu:

  • barevná rýže

1. Tuk rozpustíme a přimícháme všechny ostatní suroviny. Hmotu rozprostřeme a umačkáme na placku na plech nebo tác s alobalem. Necháme ztuhnout v lednici.

2. Po ztuhnutí polejeme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout. Poté opatrně plát převrátíme sundáme alobal a polijeme zbytkem čokoládové polevy a zdobíme čokoládovou rýží.

3. Po ztuhnutí krájíme na malé obdelníčky.

Poznámka: Kandované ovoce je lepší použít z krabičky než proslazované.


  • Vybrali jsme pro Vás