Kokosové tyčinky v čokoládě
Ingredience:
- 100 g mletých mandlí
- 100 g strouhaného kokosu + na posypání
- 100 g moučkového cukru
- 2 lžíce tuzemáku
- 4 lžíce kokosového tuku
- 150 g hořké čokolády
- 4 lžíce másla
Pracovní postup:
Pomocníky do kuchyně značky Tescoma vyhrávají: Gabriela Koželuhová - Plněné ořechy Eva Zajícová - Perníčky babičky Marty Pavel Kašpar - Bezlepkové linecké cukroví |
- Mleté mandle, strouhaný kokos, cukr, tuzemák a rozehřátý tuk smícháme v misce. Zakryjeme potravinovou fólií a vložíme asi na hodinu do chladničky.
- Po vyjmutí z hmoty tvarujeme tyčinky a namáčíme je v polevě připravené z čokolády rozehřáté v horké vodní lázni, do které jsme vmíchali máslo. Posypeme trochou strouhaného kokosu.
- Necháme okapat na mřížce a uložíme do chladu.
- Podáváme nakrájené na menší kousky.
Tip: Pokud chcete nabídnout sladkosti i dětem, můžete tuzemák nahradit rumovou esencí.