Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Jezte, brojí výživářka Beamanová proti dietám. Zkuste její minestrone

  2:19aktualizováno  2:19
Drastické diety, nízkotučné jogurty, stresy z kalorií... S tím vším musíte přestat, pokud chcete konečně zhubnout a získat pevné zdraví i pěknou figuru. Odbornice na výživu Andrea Beamanová z pořadu Zdraví na talíři naopak doporučuje výživné jídlo, pohyb a dobrou náladu.

Andrea Beamanová z pořadu Zdraví na talíři, televize Fine Living | foto: Archiv

3 zlaté rady Andrey Beamanové

pro zdraví a krásu

1. Nahraďte tučné a nízkotučné potraviny. Vyškrtněte ze svého jídelníčku balené, vysoce rafinované potraviny a nahraďte je zdravou, skutečně výživnou stravou. Když musíte mlsat, upečte si své dobroty doma z přírodních surovin.

2. Věnujte jídlu čas. Ať děláte cokoli, v žádném případě nevynechávejte snídani, oběd a večeři - to je to nejhorší, co můžete udělat a co nastaví vaše tělo na přejídání.

3. Nezapomeňte na svačiny. Ořechy a semínka se sušeným ovocem, humus s celozrnným pečivem, marmeláda s celozrnným chlebem nebo ovoce a sýr, to jsou moje tipy.

Certifikovaná školitelka celostní medicíny, která má svůj vlastní pořad o vaření na televizní stanici Fine Living, nebyla vždycky fit a štíhlá. "Pořád jsem držela nějakou novou a módní dietu, ale moje váha se nikdy neustálila. Jednou jsem byla nahoře, pak zase dole, ale nikdy jsem nebyla tam, kde bych chtěla být," vzpomíná.

"A protože jsem byla pořád na nějaké dietě a svému tělu jsem stále odpírala skutečnou výživu, můj imunitní systém pořád kolaboval. Nachlazení, chřipky, nevzhledné opary..."

Její život změnila až diagnóza: porucha funkce štítné žlázy. Navzdory tvrzení lékařů se Andree podařilo zdravotní potíže úplně zažehnat. "Já radím, přestaňte držet diety a začněte kvalitně a zdravě jíst. Naši předkové nikdy žádné diety držet nemuseli. Jedli opravdovou stravu a každý den se hýbali," prozrazuje klíč k úspěchu.

"Na tajemství, jak vypadat zdravě, není vůbec nic tajemného. Kvalitní jídlo, denně cvičit, pít dostatek vody, sluníčko a harmonické vztahy - to jsou ty nejdůležitější ingredience pro to, aby člověk byl zdravý tělesně i duševně," tvrdí Andrea Beamanová, která vaří výhradně z kvalitních surovin, jako jsou organické potraviny, neošetřené pesticidy ani jinými chemikáliemi, a maso, které nepochází z velkovýroby. Zkuste si podle ní uvařit třeba italskou zeleninovou polévku. 

Minestrone s mangoldem a parmazánem

podle Andrey Beamanové z pořadu Zdraví na talíři

Minestrone

Doba přípravy: 30 - 40 minut
Množství: pro 6 osob

  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 pórek, očištěný a nasekaný
  • 3 - 4 stroužky česneku, oloupané a nakrájené na kostičky
  • 4 - 5 šálky vývaru (hovězí nebo kuřecí)
  • 2 mrkve, nakrájené na širší kolečka
  • 1 řapíkatý celer, nakrájený
  • půl konzervy rajčat
  • 1 a půl lžičky mořské soli
  • 1 lžička sušeného tymiánu (nebo 1 lžíce čerstvého tymiánu)
  • půl šálku semolinových těstovin
  • 1 a půl konzervy vařených fazolí cannellini, vařené
  • 2 listy mangoldu, nasekané
  • parmazán na dochucení

1. Pórek osmahneme na másle a olivovém oleji a restujeme 2 až 3 minuty.Přidáme česnek, mrkev, celer, rajčata, vývar, mořskou sůl a tymián. Zakryjeme a vaříme na středním plameni po dobu 5 až 7 minut.

2. Přidáme těstoviny, vařené fazole a mangold. Znovu přivedeme k varu. Zakryjeme a necháme zvolna vařit dalších 10 až 12 minut.

3. Před podáváním ozdobíme hoblinami parmazánu a servírujeme s opečeným celozrnným chlebem potřeným bylinkovým máslem nebo česnekem.

Autor:




Nejčtenější

Neuroložka prof. MUDr. Marcela Lippertová-Grünerová, ph. D. působila celou řadu...
Neuroložka: Mozkové buňky umí spáchat sebevraždu, ale to my nechceme

„Mozkové buňky mohou spáchat sebevraždu. Mají jakýsi,červený knoflík’, který buď stisknou, nebo ne. My se je snažíme přesvědčit, aby ho nemačkaly, protože je...  celý článek

Magazín Vogue je ikonou mezi dámskými magazíny.
Magazín Vogue udává trendy už 125 let. Nyní ho ohrožují sociální sítě

Magazín plný luxusu, který si zamilovaly ženy po celém světě, odstartoval kariéru mnoha topmodelek a návrhářů. A přestože je Vogue stále prestižní titul, ubývá...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Příběh Mirky: Syn bude otcem, ale dítě nejspíš není jeho

Tak jsem se dočkala, budu babičkou. Mám skvělou snachu, bezvadného syna a další důvod k radosti je na cestě. Jenže snacha se mi přiznala, že dítě možná nebude...  celý článek

Mozková mrtvice - ilustrační fotografie
Když udeří mrtvice, jde o čas. Jak ji poznáte?

Na mozku jsme závislí. To on rozhodne, zda si přečtete tento článek a napijete se u toho kávy. Vše probíhá automaticky. Ovšem jen do chvíle, než mozkovou tepnu...  celý článek

Houbové rizoto
Rostou? Tak honem do lesa! Tyhle recepty užijete nejen na chalupě

Uklidňující procházka lesem mnohdy vyústí ve sběračskou výpravu – zejména, když máte svoje tajná místečka a vezmete si s sebou košík. Co ale s houbovou úrodou?...  celý článek

Další z rubriky

Ilustrační fotografie
Proč starší lidé hůř hubnou? Mizí jim svaly a ztrácí chuť, říká psychiatr

Je mnoho faktorů, které komplikují shazování přebytečných kil v dospělosti a ještě více ve stáří. Psychiatr Stefano Erzegovesi z Centra pro poruchy příjmu...  celý článek

Ilustrační fotografie
Tělocvik děti nezachrání. Většina se už obezity nezbaví, varuje Havlíček

Nenechte se zmást. Pár hodin školního tělocviku a jednou týdně pohybový kroužek pro zdravý vývoj dětí rozhodně nestačí. Experti doporučují tři typy aktivit,...  celý článek

(Ilustrační snímek)
Jak je to s módními probiotiky? Neškodí, ale o výhodách zatím víme málo

Probiotické potraviny jsou zpátky. Už ne ve formě slazených kysaných nápojů, které frčely v době po roce 2000. Teď se jí korejské kimči, islandský skyr, pije...  celý článek

Další nabídka

Arome.cz

Glamour líčení jednoduše: Výrazného líčení se nemusíte bát
Glamour líčení jednoduše: Výrazného líčení se nemusíte bát

Glamour makeup je výrazný styl líčení. Používá se většinou při focení a má za cíl podtrhnout ženskou krásu a přitažlivos... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.