Na 4-6 filetů
Příprava: 15 minut + 3 hodiny marinování
* filety z lososa o celkové váze 1,5–2 kg
* 2 lžíce krupicového cukru
* 3 lžíce soli
* 1 lžička čerstvě mletého pepře
* 1 svazek čerstvého kopru, nasekaného
* 1 lžíce čirého alkoholu, například vodky
1. Filety položte kůží dolů na talíř. Poprašte je cukrem, solí a pepřem, posypte sekaným koprem a zakápněte alkoholem. Porce složte na sebe a pevně omotejte fólií na potraviny.
2. Přikryjte druhým talířem (dnem dolů) a zatižte ho aspoň půlkilovým závažím, třeba konzervou. Dejte vychladit.
3. Každých 12 až 24 hodin rybu rozbalte a potřete nahromaděnou šťávou. Třetí den by maso mělo ztratit průzračný vzhled (zmatní), a to znamená, že je hotové. Krájejte na tenké plátky a podávejte se skrojky citronu na tmavém chlebu.
OCHUTNEJTE TAKÉ | ||
---|---|---|
Koprovka s vajíčkem a novými bramborami |
Sýr cottage s uzenou makrelou |
Řecké špízky |