Doporučujeme

Nakládané řízky

- 4 plátky vepřového masa, 2 vejce, 1 lžíce solamylu, 1 lžíce kremžské hořčice, 2 stroužky česneku, 1/2 lžičky soli, 1/2 lžičky pepře, olej

Vejce, solamyl, hořčici, drobně sekaný česnek, sůl a pepř dobře promícháme. Plátky masa naklepeme po obou stranách a takto upravené obalíme připravenou směsí. Necháme dvanáct hodin, nejlépe do druhého dne, v chladničce odležet.
Poté je vložíme do kulatého pekáčku, ten umístíme na horní rošt horkovzdušné trouby a pečeme dvacet minut při teplotě 220 stupnů C. Během pečení plátky jednou obrátíme. Vždy po každé straně řízek pokapeme olejem.
Nakládané řízky podáváme s vařenými brambory, anebo se smaženými hranolky a zeleninovou oblohou.
(z kuchařky Horkovzdušná trouba pro začátečníky)


  • Vybrali jsme pro Vás