Klávesové zkratky na tomto webu - základní­
Přeskočit hlavičku portálu


Na festivalu chutí a vůní můžete ochutnat jaro

  10:31aktualizováno  10:31
V pondělí začne jaro a v ten samý den odstartuje také druhý ročník gastronomického Festivalu chutí s podtitulem Vůně jara. Speciální festivalové menu budete moci po celý měsíc ochutnávat ve vybraných restauracích Čech a Moravy.
Šéfkuchaři na festivalu nabídnou to nejlepší, co umí. (Ilustrační snímek)

Šéfkuchaři na festivalu nabídnou to nejlepší, co umí. (Ilustrační snímek) | foto: Profimedia.cz

Zajímavá gastronomická akce navazuje na úspěšný první ročník, který se konal na podzim loňského roku v pražských restauracích. Tehdy přilákal více než 7 000 hostů a nabízel exotické pokrmy z celého světa. Druhý ročník se nově vydává také za hranice hlavního města a originální festivalové menu připravené ze sezonních potravin, které evokují svěžest a vůni jara, budou pro své hosty připravovat šéfkuchaři třiceti vybraných restaurací z celé republiky.

"Festivalem jsme chtěli oslovit širokou veřejnost a nabídnout jí v restauracích něco jiného, než co si lze běžně objednat," vysvětluje ředitel festivalu Pavel Suchánek. Festival chutí – Vůně jara je zaměřen především na gastronomické pochoutky ze sezonních produktů. Každá restaurace může sama zvolit, zda nabídne jeden chod nebo menu o několika chodech. Podmínkou je, že menu ani jeho části nejsou součástí stávajícího jídelního lístku.

Co? Festival chutí – Vůně jara

Kdy? 21. 3. - 21. 4. 2011

Kde? Ve vybraných restauracích v Praze, Brně, Ostravě, Mariánských lázních a Středočeském kraji

Za kolik? Cena 300 Kč za menu + nealko nápoj

Cena festivalového menu včetně jednoho nealkoholického nápoje je sympatických 300 korun za osobu, bereme-li v potaz, že se jedná o jedinečný gastronomický zážitek. Vybrat si přitom na festivalu můžete nejen z pokrmů české kuchyně, ale v nabídce najdete také světové speciality od japonského sushi přes indické speciality až po jídla ve středomořském stylu.

Záštitu nad akcí převzal jeden z nejznámějších propagátorů dobrého jídla u nás, Roman Vaněk, majitel Pražského kulinářského institutu: "Každý kuchař by měl být veřejným ochráncem gastronomické kultury národa. Formou tohoto festivalu dostáváme možnost zažít první jarní dny s vybranými šéfkuchaři a jejich specialitami."

Vstupenkou na festival je potvrzená rezervace, kterou host provede na adrese www.festivalchuti.cz. Pokud již využíváte rezervační systém Alacarte, můžete použít své stávající přihlášení. Noví zákazníci musí nejprve vyplnit registraci. Výhodou tohoto systému je mimo jiné to, že můžete jeho prostřednictvím navštívenou restauraci a její služby ohodnotit.

Autor:




Nejčtenější

Salma Hayeková (Londýn, 5. prosince 2016)
Ve svém věku už nemusím vypadat dokonale, je to výhoda, říká Hayeková

Herečka Salma Hayeková (50) nikdy nepodléhala hollywoodským trendům a nesnažila se mučit v posilovně jen proto, že to je zrovna v kurzu. Pro svou postavu toho...  celý článek

Světlé odstíny vlasů jsou pro léto nejvhodnější.
Pět tipů, jak si v létě udržet zářivou barvu, aniž by vaše vlasy trpěly

Sluníčko i chlór dává vlasům zabrat. Nezřídka dokonce mění jejich barvu. Vyplatí se proto dopřávat kadeřím pravidelnou péči pomocí speciální kosmetiky.   celý článek

Sport na čerstvém vzduchu a s přáteli je nejlepší způsob, jak si užít léto.
Léto v pohybu: Sportovní outfity a doplňky, kterým neodoláte

Krásné letní počasí přímo vybízí k venkovním sportovním aktivitám. Návštěvu fitness center proto odložte, až se ochladí, a prázdniny využijte ke sportům, které...  celý článek

ilustrační snímek
Jak vybírat porodnici? Rozhoduje nabídka péče, zázemí i pocity rodičky

Pražské maminky to musí řešit relativně brzy a zapsat se do porodnice již v prvním trimestru, s výběrem porodnice si ovšem láme hlavu většina nastávajících...  celý článek

Mozková mrtvice - ilustrační fotografie
Když udeří mrtvice, jde o čas. Jak ji poznáte?

Na mozku jsme závislí. To on rozhodne, zda si přečtete tento článek a napijete se u toho kávy. Vše probíhá automaticky. Ovšem jen do chvíle, než mozkovou tepnu...  celý článek

Další z rubriky

Broskvová marmeláda
Zavařte chuť léta do skleniček, v zimě jako když ho najdete

Prázdniny vstupují do poslední čtvrtiny a to také znamená, že se ovocné stromy i rajčatové keříky prohýbají pod bohatou úrodou. Většinou nemáme šanci všechno...  celý článek

Jogurtové pohlazení s borůvkami
Bez cukru a přece sladké. Rychlé letní dezerty pro plavkovou sezonu

Co by to bylo za prázdniny bez letních dobrot a lahodného ovoce? Dokonce i pokud řešíte linii, můžete si občas dopřát něco do „dezertní komůrky“. Rafinovanému...  celý článek

Křehký koláč s cuketou a mrkví
Cuketa v hlavní roli. Nenápadná Popelka může být v kuchyni královnou

V našich zahrádkách je jako doma, protože je nenáročná na pěstování a šikovná kuchařka ji umí zakomponovat opravdu do každého jídla. Cuketa ovšem není jen...  celý článek

Další nabídka

arome.cz

Konturování krok za krokem: Dodejte svému obličeji výraznější křivky
Konturování krok za krokem: Dodejte svému obličeji výraznější křivky

Líčení nabízí spoustu návodů, rafinovaných tipů a triků, díky kterým můžete zásadně změnit rysy v obličeji a jednou z takových vychytávek je konturování. Pomocí... celý článek

Najdete na iDNES.cz



mobilní verze
© 1999–2017 MAFRA, a. s., a dodavatelé Profimedia, Reuters, ČTK, AP. Jakékoliv užití obsahu včetně převzetí, šíření či dalšího zpřístupňování článků a fotografií je bez souhlasu MAFRA, a. s., zakázáno. Provozovatelem serveru iDNES.cz je MAFRA, a. s., se sídlem
Karla Engliše 519/11, 150 00 Praha 5, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328. Vydavatelství MAFRA, a. s., je členem koncernu AGROFERT.